Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Share

    imam123

    Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by imam123 on Fri Apr 06, 2012 12:03 am

    Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia kepada owner2 kips semua.

    Saya baru je register kat forum ni. Tapi dah usha 1minggu lebih. Moto sebelum ni ex5, lagenda je. Baru2 ni membe ade beli scrambler baru. Terdetik pulak kat hati ni nak pakai moto 2stroke. Seumur hidup, cuma pernah bawak sekali je 2stroke. Tu pun 125z jiran yg tayarnye bocor. Die dekat ofis, mintak tolong hantar pegi repair. Cuba2 bawak, takde masalah. Sebab buat2 mcm kete je. Tekan clutch, masuk gear, tekan minyak, lepas clutch. Hehehe

    Hajat di hati nak beli superbike, tapi ape kan daya.. Poket tak tebal mane. Usha punye usha punye usha kat tenet berbulan2, minggu lepas baru bertemu jodoh dgn zx150 nih. Minat sebab kat youtube ade tunjuk meter naik 210kmh. Pastu komen2 dan topic2 kat forum ni cakap meter ringan dan lain2, jadi 180kmh je.

    Bab2 moto ni memang 1 ape pun tak tau kecuali tukar minyak itam, set timing(pulas2 skru je xD ). Tau bawak nak pegi keje je, balik keje, pegi kedai, balik kedai. Tak minat nak modified bagi moto laju, takut maintenance melambung. Tengok harga ZX150 ni boleh lagi la nak membayor.

    Mintak nasihat dari bro2 otai2 semua untuk bagi nasihat@sekolahkan saya pun tak jadi hal.

    p/s: Moto belum beli lagi. Tengah apply loan, paling cepat ujung minggu depan siap. Hujung bulan April ni baru dapat kuar moto kot Very Happy tak sabar2 nak naik moto 2stroke nih..

    kipas

    Re: Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by kipas on Fri Apr 06, 2012 12:29 am

    waalaikumussalam...selamat datang dan berforumlah dgn berhemah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gammafiber

    Re: Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by gammafiber on Sat Apr 07, 2012 11:28 am


    Welcome, banyak info dalam forum ni..

    imam123

    Re: Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by imam123 on Sat Apr 07, 2012 4:10 pm

    gammafiber wrote:
    Welcome, banyak info dalam forum ni..

    time kasih. dah geledah hampir 50% topic2 dalam forum nih. tapi ape kan daya, makin cuba nak faham, makin sengal rase otot2 otak nih. term yg digunakan memang tak berape nak paham. selalu dengar, cume tak tau ape benda tu. bukan kaki modi2 moto nih. macam yg kat atas tu la, moto standard dari dulu sampai la ni.. ade tak guide 2stroke untuk dummies@beginner@budak baru nak belajar? dah cube google, tapi keyword macam tak sesuai. banyak link untuk scrambler jek.

    gammafiber

    Re: Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by gammafiber on Mon Apr 16, 2012 1:40 pm


    Mungkin boleh datang berjumpa bila2 ada TT, boleh tanya banyak2...

    Sponsored content

    Re: Salam perkenalan yg latest dari latest registered user :D

    Post by Sponsored content Today at 8:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:23 am