Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    fork stabilizer

    Share

    hazel

    fork stabilizer

    Post by hazel on Sat Apr 14, 2012 12:32 am

    ada ak sapa2 kat cn guna fork stabilizer??tak tau la nama betoi dia apa..tapi yg pegang fork kat depan tue..affect benda alah tue apa ehn effective ak??ingt nk try beli.


    Last edited by hazel on Sat Apr 14, 2012 12:33 am; edited 1 time in total (Reason for editing : forgot to wrote "guna")

    Motaki

    Re: fork stabilizer

    Post by Motaki on Sat Apr 14, 2012 4:33 am

    Fork stabilizer:reduces speed wobbles, fork flex, front tire wear and rain groove sensitivity while dramatically improving overall handling and front-end stability. -by http://www.superbrace.com/

    tp klu fork damper@steering damper lak:http://en.wikipedia.org/wiki/Steering_damper

    Motaki

    Re: fork stabilizer

    Post by Motaki on Sat Apr 14, 2012 4:55 am

    teok kat link ni...siap ade simulation..

    http://www.superbrace.com/simulation.html

    skyhigh3036

    Re: fork stabilizer

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 7:22 am

    mto ak pkai stablelyzer ni...so far okeh je..

    hazel

    Re: fork stabilizer

    Post by hazel on Sat Apr 14, 2012 8:35 am

    boleh try ar beli hujung bulan nie..yang aku survey rega dia dalam 3 rat paling murah

    skyhigh3036

    Re: fork stabilizer

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 8:51 pm

    hazel wrote:boleh try ar beli hujung bulan nie..yang aku survey rega dia dalam 3 rat paling murah
    oit..mhlnye..smpai 3ratus lbih kr??

    hazel

    Re: fork stabilizer

    Post by hazel on Sat Apr 14, 2012 8:56 pm

    skyhigh3036 wrote:
    hazel wrote:boleh try ar beli hujung bulan nie..yang aku survey rega dia dalam 3 rat paling murah
    oit..mhlnye..smpai 3ratus lbih kr??


    alamak..ada lagi murah ka?rega stendet berapa?aku tengok kat racing boy shah alam....

    alep

    Re: fork stabilizer

    Post by alep on Mon Apr 30, 2012 1:38 am

    rm90, racingboy

    Ray-Me

    Re: fork stabilizer

    Post by Ray-Me on Mon Apr 30, 2012 9:45 am

    skyhigh3036 wrote:mto ak pkai stablelyzer ni...so far okeh je..

    As salam..

    Ada ke part ni untuk Kips kita ni? Bro beli kat mana? Aku dah puas carik part ni utk kips....belum pernah jumpa....

    STK

    gojoil

    Re: fork stabilizer

    Post by gojoil on Mon Apr 30, 2012 12:10 pm

    ada perbezaan ker pakai benda nih??

    hazel

    Re: fork stabilizer

    Post by hazel on Thu May 03, 2012 11:42 am

    kat acing boy ada aku tngok ada...efek dia aku penah pasang masa rxz dulu la, rasa absorber depan keras sikit......

    Matthew

    Re: fork stabilizer

    Post by Matthew on Thu May 10, 2012 3:10 am

    Takkan nak beli sampai 3rat tu kot??

    hazel

    Re: fork stabilizer

    Post by hazel on Sun May 13, 2012 8:26 pm

    hehehe dah beli ..dapat rega 120 paling murah....huhu...

    Ray-Me

    Re: fork stabilizer

    Post by Ray-Me on Mon May 14, 2012 4:19 pm

    hazel wrote:hehehe dah beli ..dapat rega 120 paling murah....huhu...

    Bro kalau da pasang leh la letak gambar kat sini...aku berminat gak....tp nak tgk gak dulu cam ner gaya nya bila da pasang kat moto....

    Ezak Harmanov

    Re: fork stabilizer

    Post by Ezak Harmanov on Thu May 17, 2012 2:27 pm

    yang 3 rat tu fork stabilizer ke steering damper? klau damper aku cayer la 3 rat.. huhu..

    hazel

    Re: fork stabilizer

    Post by hazel on Thu May 17, 2012 10:12 pm

    Ray-Me wrote:
    hazel wrote:hehehe dah beli ..dapat rega 120 paling murah....huhu...

    Bro kalau da pasang leh la letak gambar kat sini...aku berminat gak....tp nak tgk gak dulu cam ner gaya nya bila da pasang kat moto....


    aku dah try berkali kali dah tak berjaya gak aku nk mengupload image dalam sini..huhuhu...


    Ezak Harmanov wrote:yang 3 rat tu fork stabilizer ke steering damper? klau damper aku cayer la 3 rat.. huhu..

    yg 3 rat tue dia pasang kat atas dekat ngn handle..yg murah nie dia pasang kat bawah kat taya..xtau la nk panggil nama dia apa..aku tnya apek kedai tu dia cakap bagi kurangkan moto punya goyang bila amek lep ja..dia panggil stabilizer gak...aku pon bedal jela..hehehe

    Ezak Harmanov

    Re: fork stabilizer

    Post by Ezak Harmanov on Mon May 21, 2012 3:07 pm

    oooohh.. tu panggil steering damper.. yg kt bawah tu bru fork stabilizer.. klau damper rege puluh2 je.. borong sodap tu.. hihihi Twisted Evil

    Matthew

    Re: fork stabilizer

    Post by Matthew on Thu May 24, 2012 5:49 am

    Ni kalau dapat tengok gambar nikan best...aduuiii

    Ezak Harmanov

    Re: fork stabilizer

    Post by Ezak Harmanov on Thu May 24, 2012 11:43 am

    [img] [/img]

    nah blanje gamba sbiji, kitaco nye steering damper.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Ray-Me

    Re: fork stabilizer

    Post by Ray-Me on Thu May 24, 2012 11:54 am

    hazel wrote:
    Ray-Me wrote:
    hazel wrote:hehehe dah beli ..dapat rega 120 paling murah....huhu...

    Bro kalau da pasang leh la letak gambar kat sini...aku berminat gak....tp nak tgk gak dulu cam ner gaya nya bila da pasang kat moto....


    aku dah try berkali kali dah tak berjaya gak aku nk mengupload image dalam sini..huhuhu...


    Ezak Harmanov wrote:yang 3 rat tu fork stabilizer ke steering damper? klau damper aku cayer la 3 rat.. huhu..

    yg 3 rat tue dia pasang kat atas dekat ngn handle..yg murah nie dia pasang kat bawah kat taya..xtau la nk panggil nama dia apa..aku tnya apek kedai tu dia cakap bagi kurangkan moto punya goyang bila amek lep ja..dia panggil stabilizer gak...aku pon bedal jela..hehehe

    Matthew wrote: Ni kalau dapat tengok gambar nikan best...aduuiii


    Tul tu...bro hazel kalau dah pasang kat muto....share lah gambar kat sini....untuk tatapan member2 yang berminat...kalau tak tau cara nak upload gmbr...kat forum ni ada topik cara2 nak upload gmbr rasanya......

    Ezak Harmanov

    Re: fork stabilizer

    Post by Ezak Harmanov on Thu May 24, 2012 12:17 pm





    yg ni la fork stabilizer yg kt bwh tu... cheers

    Matthew

    Re: fork stabilizer

    Post by Matthew on Thu May 24, 2012 8:49 pm

    [quote="Ezak Harmanov"][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/811/56659113.jpg/][img]http://img811.imageshack.us/img811/1060/56659113.jpg[/img][/URL]



    yg ni la fork stabilizer yg kt bwh tu... cheers [/quote]

    Aik nikan Racing Boy punya...??

    Matthew

    Re: fork stabilizer

    Post by Matthew on Thu May 24, 2012 8:50 pm

    [quote="Ezak Harmanov"][img][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/42725326.jpg/][img]http://img607.imageshack.us/img607/8937/42725326.jpg[/img][/URL] [/img]

    nah blanje gamba sbiji, kitaco nye steering damper.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil [/quote]

    Haaa yang baru rasenya sampai 3Rat...

    casterside

    Re: fork stabilizer

    Post by casterside on Fri May 25, 2012 12:04 am

    pernah test moto member rasa fork mcm mati jek..
    tp okla kalu slalu long distance handle xtrasa vibrate sgt

    Ezak Harmanov

    Re: fork stabilizer

    Post by Ezak Harmanov on Fri May 25, 2012 10:44 am

    Matthew wrote:
    Ezak Harmanov wrote:[img] [/img]

    nah blanje gamba sbiji, kitaco nye steering damper.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Haaa yang baru rasenya sampai 3Rat...

    tula aku pelik bro, stabilizer smpai 3rat, klau steering damper reasonable la harga cmtu..

    Sponsored content

    Re: fork stabilizer

    Post by Sponsored content Today at 6:11 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:11 pm