Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Share

    crazeechildz

    Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by crazeechildz on Sat Apr 21, 2012 12:32 am




    Cer korang tengok dorang ni..aku tak yakin la motor2 yang diorang pakai tu dorang beli sendiri..

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Sat Apr 21, 2012 5:00 am

    jgn cepat pandang orang sebelah mata bro -.- ade despatch yg income cecah 3k bro.. wat part time berniaga bla bla bla.. ape2 pun, biar la diorg dgn hal diorg..

    khor

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by khor on Sat Apr 21, 2012 11:05 am

    crazeechildz wrote:


    Cer korang tengok dorang ni..aku tak yakin la motor2 yang diorang pakai tu dorang beli sendiri..

    hui... hebat betul... rendeer skrg baru aku tau yg kips pun boleh buat macam tu... Sleep mekasih byk mat2 rempit semua... geek jocolor

    crazeechildz

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by crazeechildz on Sat Apr 21, 2012 12:44 pm

    imam123 wrote:jgn cepat pandang orang sebelah mata bro -.- ade despatch yg income cecah 3k bro.. wat part time berniaga bla bla bla.. ape2 pun, biar la diorg dgn hal diorg..

    xde laa..aku just sangsi jep..xde la direct tuduh2 dorang ni ke ape..kalo logik nya beli sendiri, mesti sayang2 timang2 moto tuh, kasi make up chantek2..xde maknenye nak lenjan moto smpi mcm tuh..seposen dr aku~

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Sat Apr 21, 2012 12:57 pm

    crazeechildz wrote:
    imam123 wrote:jgn cepat pandang orang sebelah mata bro -.- ade despatch yg income cecah 3k bro.. wat part time berniaga bla bla bla.. ape2 pun, biar la diorg dgn hal diorg..

    xde laa..aku just sangsi jep..xde la direct tuduh2 dorang ni ke ape..kalo logik nya beli sendiri, mesti sayang2 timang2 moto tuh, kasi make up chantek2..xde maknenye nak lenjan moto smpi mcm tuh..seposen dr aku~

    der...kat amarika tuh, org dok lenjan supobike.. dok main spin2 tayar kasi kuar asap, wat wili2 bagai.. tu tayar tak macam murah plak.. kalau org dalam video tu mampu nak main2 dgn tayar, lantak diorg la.. kalau skali skala takpe rasenye. takde la sampai lenjan skali trus botak tayar tu.. maybe nak test tayar baru kot..

    zenkage

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by zenkage on Sat Apr 21, 2012 3:03 pm

    Maybe ada minat nak jadi cam rok bagoros kot =) ade bakat not bad.
    Dorang ni keje bengkel x silap aku so if dorang mampu,nasib dorang la.
    Xtau lak yang pkeje bengkel ni kaki cilok an. The only way to do it is to catch them red handed.
    Buat Sting operation. cam dulu ade gak budak kips buat. memang steady,dpt tngkap budak 17 tahun. lol What a Face

    crazeechildz

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by crazeechildz on Sun Apr 22, 2012 12:41 am

    imam123 wrote:
    crazeechildz wrote:
    imam123 wrote:jgn cepat pandang orang sebelah mata bro -.- ade despatch yg income cecah 3k bro.. wat part time berniaga bla bla bla.. ape2 pun, biar la diorg dgn hal diorg..

    xde laa..aku just sangsi jep..xde la direct tuduh2 dorang ni ke ape..kalo logik nya beli sendiri, mesti sayang2 timang2 moto tuh, kasi make up chantek2..xde maknenye nak lenjan moto smpi mcm tuh..seposen dr aku~

    der...kat amarika tuh, org dok lenjan supobike.. dok main spin2 tayar kasi kuar asap, wat wili2 bagai.. tu tayar tak macam murah plak.. kalau org dalam video tu mampu nak main2 dgn tayar, lantak diorg la.. kalau skali skala takpe rasenye. takde la sampai lenjan skali trus botak tayar tu.. maybe nak test tayar baru kot..

    if dat so..i'm really glad to noe dat.. Wink

    crazeechildz

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by crazeechildz on Sun Apr 22, 2012 12:48 am

    zenkage wrote:Maybe ada minat nak jadi cam rok bagoros kot =) ade bakat not bad.
    Dorang ni keje bengkel x silap aku so if dorang mampu,nasib dorang la.
    Xtau lak yang pkeje bengkel ni kaki cilok an. The only way to do it is to catch them red handed.
    Buat Sting operation. cam dulu ade gak budak kips buat. memang steady,dpt tngkap budak 17 tahun. lol What a Face

    hope they r really earn it with their gut Wink

    mainjet290

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by mainjet290 on Tue May 01, 2012 1:15 pm

    imam123 wrote:jgn cepat pandang orang sebelah mata bro -.- ade despatch yg income cecah 3k bro.. wat part time berniaga bla bla bla.. ape2 pun, biar la diorg dgn hal diorg..

    support stetment abe ni..ermm, depa2 ni pakai kips da lame da kat belah2 utara dgn selatan..x baek kata depa lagu tu..ishh..ishh..isshhhhhhhh

    Matthew

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by Matthew on Thu May 10, 2012 10:59 pm

    Tapi kalau dilihatkan pun para mat rempit dah mula pakai motor KIPS ni dan dah copkan ia macam THE NEXT RX-Z..aduuii teruk jugak saya tengok ni..just risau aje nanti nama KIPS akan terjejas. Kalau dah tau nak guna motor ni secara hemah dan no worries..asalkan tak buat benda yang pelik2.

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Thu May 10, 2012 11:54 pm

    Matthew wrote: Tapi kalau dilihatkan pun para mat rempit dah mula pakai motor KIPS ni dan dah copkan ia macam THE NEXT RX-Z..aduuii teruk jugak saya tengok ni..just risau aje nanti nama KIPS akan terjejas. Kalau dah tau nak guna motor ni secara hemah dan no worries..asalkan tak buat benda yang pelik2.

    kelmarin ade roadblock dekat dengan rumah aku.. aku baru balik kerja.. helmet hitam, baju biru, seluar slack hitam, kasut kelabu, helmet hitam, bag hitam, arm sleeve tattoo.. ade 125 depan aku die suruh ke depan, yg aku die tahan tengok macam tak puas hati dengan aku je.. aku clean. semua ada.. takde ape yang langgar undang2 pon.

    tapi bile ingat balik mase polis tu tengok2 aku, aku pun rase macam tu la.. tengok kips ni da macam motor rempit.. cume yg tak pahamnye, pakai fullface dah, kasut pun dah....bukan pakai ms88/apollo..

    AsTaLaVisTa

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by AsTaLaVisTa on Mon May 14, 2012 12:48 pm

    imam123 wrote:
    Matthew wrote: Tapi kalau dilihatkan pun para mat rempit dah mula pakai motor KIPS ni dan dah copkan ia macam THE NEXT RX-Z..aduuii teruk jugak saya tengok ni..just risau aje nanti nama KIPS akan terjejas. Kalau dah tau nak guna motor ni secara hemah dan no worries..asalkan tak buat benda yang pelik2.

    kelmarin ade roadblock dekat dengan rumah aku.. aku baru balik kerja.. helmet hitam, baju biru, seluar slack hitam, kasut kelabu, helmet hitam, bag hitam, arm sleeve tattoo.. ade 125 depan aku die suruh ke depan, yg aku die tahan tengok macam tak puas hati dengan aku je.. aku clean. semua ada.. takde ape yang langgar undang2 pon.

    tapi bile ingat balik mase polis tu tengok2 aku, aku pun rase macam tu la.. tengok kips ni da macam motor rempit.. cume yg tak pahamnye, pakai fullface dah, kasut pun dah....bukan pakai ms88/apollo..

    Ala.. bese la bro...Asal moto beso sket...Mindset org sekeliling pikir negetive...Cam aku dulu xcident moto ngan Pakcik EX5 jual surat kabar...Aku yg kesakitan terbaring atas jalan patah tulang selangka bahu...X der sorang pun yg tolong...Pakcik tu yang langsung x cedera...Ramai lak yg nolong...Padahal Pakcik jual surat kabar tu yg langgar aku....Adessss..... Mad Mad Mad

    casterside

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by casterside on Mon May 14, 2012 3:32 pm

    aku tngk rider kips yg prenggg2 ni majoriti lingkungan umur 20an yg mana hormon testosteron masih giat dlm tubuh diorang. ditambah dgn kekurangan ilmu didada pantang pegang trottle budaya rempit n provoke sesama sendiri/org lain sudah menjadi asam garam hidup diorang. biarlah dia terjun dgn labu2 nyaaa

    zenkage

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by zenkage on Fri May 18, 2012 3:21 pm

    True story. Niat aku nak amik kips semakin terbantut bila tengok mat rempit2 dok lenjan2 kips ari2....sedih + sayu.

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Sat May 19, 2012 5:52 am

    casterside wrote:aku tngk rider kips yg prenggg2 ni majoriti lingkungan umur 20an yg mana hormon testosteron masih giat dlm tubuh diorang. ditambah dgn kekurangan ilmu didada pantang pegang trottle budaya rempit n provoke sesama sendiri/org lain sudah menjadi asam garam hidup diorang. biarlah dia terjun dgn labu2 nyaaa

    betul2.. aku pun muda lagi.. tahun ni baru 26. 1st time bawak moto 2stroke. sekali try, bedesup plak pegi die. cume rempit@provoke tu memang takde la. aku merembat pun sorang2 je. tu pun kat jalan yg clear dan highway. ade moto lain cucuk, aku kasi diorang lepas dulu.. malas nak melayan..

    Matthew

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by Matthew on Sat May 19, 2012 6:11 am

    [quote="zenkage"]True story. Niat aku nak amik kips semakin terbantut bila tengok mat rempit2 dok lenjan2 kips ari2....sedih + sayu.
    [/quote]

    Jangan tengok benda2 ni dah putus harapan bro,amik motor tu dan tunjukkan ape tu safe riding, 1 puas diri sendiri, 2 safety diutamakan 3 gaya pun ade maaaa.. afro

    md_noh

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by md_noh on Mon May 21, 2012 11:29 pm

    betul bro.. pas ni dah takde lagi 2stroke baru dah,pas ni 4stroker jer,doa2 lah moga2 kjaan turunkan duti import motor,yamaha dpt bwk masuk R15,KTM bwk masuk Duke125 dan banyak lagi pilihan dgn harga yg mampu milik,tp berkualiti sbb diaorg takkan "gamble"kan nama besar diaorg dgn jual motor yg kurang kualiti mcm skrg nih, sedih tengok adik2 yg baru nak kenal dunia 2 roda perabih duit yg mak ayah bagi beli mcm2 barang utk sumbat dlm enjin motor diaorg,pastu bila rosak(takde duit nak beli brg ganti )mula gi masjid utk "pinjam" motor pak aji yg gi solat isya',sian pak aji balik jln kaki .hmmm....mls nak citer ahh...sedih...

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Tue May 22, 2012 2:24 am

    md_noh wrote:betul bro.. pas ni dah takde lagi 2stroke baru dah,pas ni 4stroker jer,doa2 lah moga2 kjaan turunkan duti import motor,yamaha dpt bwk masuk R15,KTM bwk masuk Duke125 dan banyak lagi pilihan dgn harga yg mampu milik,tp berkualiti sbb diaorg takkan "gamble"kan nama besar diaorg dgn jual motor yg kurang kualiti mcm skrg nih, sedih tengok adik2 yg baru nak kenal dunia 2 roda perabih duit yg mak ayah bagi beli mcm2 barang utk sumbat dlm enjin motor diaorg,pastu bila rosak(takde duit nak beli brg ganti )mula gi masjid utk "pinjam" motor pak aji yg gi solat isya',sian pak aji balik jln kaki .hmmm....mls nak citer ahh...sedih...

    kat masjid pun kene rembat? biar betul. 1st time dengar nih. makin menjadi2 diorang ni.

    Matthew

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by Matthew on Wed May 23, 2012 12:15 am

    [quote="imam123"][quote="md_noh"]betul bro.. pas ni dah takde lagi 2stroke baru dah,pas ni 4stroker jer,doa2 lah moga2 kjaan turunkan duti import motor,yamaha dpt bwk masuk R15,KTM bwk masuk Duke125 dan banyak lagi pilihan dgn harga yg mampu milik,tp berkualiti sbb diaorg takkan "gamble"kan nama besar diaorg dgn jual motor yg kurang kualiti mcm skrg nih, sedih tengok adik2 yg baru nak kenal dunia 2 roda perabih duit yg mak ayah bagi beli mcm2 barang utk sumbat dlm enjin motor diaorg,pastu bila rosak(takde duit nak beli brg ganti )mula gi masjid utk "pinjam" motor pak aji yg gi solat isya',sian pak aji balik jln kaki .hmmm....mls nak citer ahh...sedih...[/quote]

    kat masjid pun kene rembat? biar betul. 1st time dengar nih. makin menjadi2 diorang ni.[/quote]


    Itu lokasi kegemaran bro...tak tahu ke??

    gojoil

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by gojoil on Wed May 23, 2012 10:56 am

    kekadang tabung masjid pon kena pecah

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Wed May 23, 2012 11:40 am

    yg dekat masjid@surau, selipar dengan kasut je aku tau. tabung memang femes. tapi moto aku memang tekujat...

    rais

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by rais on Fri Jun 29, 2012 11:07 am

    Ada org tempat aku motor baru lagi.kurang setahun pakai.baki hutang tinggal 2000.baru balik dari uitm kelantan.malam tu kena curi padahal dah rantai bagai.rumah apartment pagar batu keliling.pintu kua masuk cuma satu dan ada pondok jaga.sorang saksi bagitau dia lalu situ ada nampak rxz ramai ramai kua dari situ tapi cover keliling ada satu moto kat tgh.maybe motor yg kena curi.apapun kips sekarang memang dah panas.kalau motor korang standard atau cantik,cepat cepatlah comotkan dia :-). Aku fairing kat signal kiri kanan dah pecah malas nak ganti.biar pencuri xberkenan.enjin pun dah xstandard.

    imam123

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by imam123 on Sat Jun 30, 2012 3:49 am

    kat rumah aku ni moto baru kene pantang 1bulan masuk dalam rumah. laman depan rumah dah sambung dengan rumah. takde pagar dah. moto da 2bulan lebih, ingat nak parking kat luar lepas ni. tapi bile tau kes ni, terus tak jadi.

    casterside

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by casterside on Tue Jul 03, 2012 11:11 am

    kes hilang moto kt masjid nie acap kali dah berlaku..contohnya masjid kampung aku.
    yela kebanyakkan nya pakcik2 a.k.a org2 tua je yg slalu g masjid ni..
    faham2 jela org tua just kunci handle je so keselamatan lain kurang dititik beratkan..
    mcmana pencuri2 nie tak terliur..biasa dajal2 ni akan mulakan aktiviti mencuri time
    maghrid dan isyak.kesian pakcik2 tu.


    Jerniest

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by Jerniest on Sun Aug 19, 2012 4:34 am

    aku takleh terima naik kips pakai ms88apollo xpaham2 aku

    Sponsored content

    Re: Aku da jumpe dah! Ini lah budak2 yang rosakkan nama baik kippers!!

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am