Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Penunggang RR dari Puchong

    Share

    AkiMelan

    Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Thu Apr 26, 2012 10:24 am

    Assalammulaikum kepada rakan2 dalam forum Kips..

    Saya yg bernickname AkiMelan adalah penunggang Superkips/ Double R/ Kips dari Puchong.InsyaAllah motor akan keluar hari ni.
    Diharap rakan2 forum menerima kedatangan sy dalam forum ini dan dapat membantu sy sekiranye sy ade masalah mengenai jentera Kawa nih.

    Salam to All Kippers Rider in Malaya..

    imam123

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by imam123 on Thu Apr 26, 2012 12:50 pm

    AkiMelan wrote:Assalammulaikum kepada rakan2 dalam forum Kips..

    Saya yg bernickname AkiMelan adalah penunggang Superkips/ Double R/ Kips dari Puchong.InsyaAllah motor akan keluar hari ni.
    Diharap rakan2 forum menerima kedatangan sy dalam forum ini dan dapat membantu sy sekiranye sy ade masalah mengenai jentera Kawa nih.

    Salam to All Kippers Rider in Malaya..

    w'slm. haha ade geng moto dara nih.. welcome2 Very Happy

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Thu Apr 26, 2012 1:07 pm

    Tq bro sbb welcomingkn aku...hehehe...kalo jmpe double R kaler biru plat WWR4792,hon2 la yer..hehehe

    gojoil

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by gojoil on Thu Apr 26, 2012 4:43 pm

    moto baru,semanis kurma.

    imam123

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by imam123 on Fri Apr 27, 2012 12:43 am

    AkiMelan wrote:Tq bro sbb welcomingkn aku...hehehe...kalo jmpe double R kaler biru plat WWR4792,hon2 la yer..hehehe

    wah3.. da kua da.. tp kan aku nak pin pin org pon risau. kang ter pin pin geng rempit, da jadi hal lain. amik sticker bro kips bro. nnt lalu seblah kompem perasan baru leh pin pin ;D

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Fri Apr 27, 2012 11:09 am

    kat sape yg jual sticker kips tu?aku nak beli tp taktau sape yg juai..

    imam123

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by imam123 on Fri Apr 27, 2012 1:33 pm

    AkiMelan wrote:kat sape yg jual sticker kips tu?aku nak beli tp taktau sape yg juai..

    kat dlm classified. GTJeff jual.

    kips.forumotions.net/t2294-kawasakikipscom-sticker-telah-kembali

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Fri Apr 27, 2012 6:24 pm

    ok bro..thank you,nnti aku beli

    Matthew

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Matthew on Thu May 10, 2012 11:03 pm

    [quote="imam123"][quote="AkiMelan"]Tq bro sbb welcomingkn aku...hehehe...kalo jmpe double R kaler biru plat WWR4792,hon2 la yer..hehehe[/quote]

    wah3.. da kua da.. tp kan aku nak pin pin org pon risau. kang ter pin pin geng rempit, da jadi hal lain. amik sticker bro kips bro. nnt lalu seblah kompem perasan baru leh pin pin ;D[/quote]

    Senang je yang mat rempit ni tak suka pakai full suit atau pun yang half suit or full face..boleh cam dengan cara diaorang dressing aje..kalau pin pin kat yang proper suited tu mesti ade respondlah bro..dats the way of kippers ride code...Kecualilah kippers kite ni kalau nak gi kedai ke, umah kawan yang berdekatan tu ke dan sebagainye (tu lain cite ye) huhuu.. Laughing

    imam123

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by imam123 on Thu May 10, 2012 11:48 pm

    Matthew wrote:
    imam123 wrote:
    AkiMelan wrote:Tq bro sbb welcomingkn aku...hehehe...kalo jmpe double R kaler biru plat WWR4792,hon2 la yer..hehehe

    wah3.. da kua da.. tp kan aku nak pin pin org pon risau. kang ter pin pin geng rempit, da jadi hal lain. amik sticker bro kips bro. nnt lalu seblah kompem perasan baru leh pin pin ;D

    Senang je yang mat rempit ni tak suka pakai full suit atau pun yang half suit or full face..boleh cam dengan cara diaorang dressing aje..kalau pin pin kat yang proper suited tu mesti ade respondlah bro..dats the way of kippers ride code...Kecualilah kippers kite ni kalau nak gi kedai ke, umah kawan yang berdekatan tu ke dan sebagainye (tu lain cite ye) huhuu.. Laughing

    bro...aku skang pegi keje pakai helmet dengan kasut je. glove dengan jacket kalau ade ride je.. badan aku cepat berpeluh.. cyclops tapi kat single seat belakang aku tampal sticker kips nih.. ehehe kalau nak pin pin tu, make sure la ade sticker gak..

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Fri May 11, 2012 12:27 pm

    Sekarang ni aku punye riding suit belum beli lg...helmet pun pakai yang lame je...next month kot baru nak beli jacket riding yang seswai...helmet pun aku nak pakai ARC je..laluan aku nak ke tempat keje lalu federal highway...kalo jumpe RR biru no plet WRR4792,pi-pin-pin lah yer...almaklum nak kumpui kawan seberapa ramai yang boleh...hehehe...nickname ku kat MBC = thekillers46 Very Happy

    Matthew

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Matthew on Fri May 11, 2012 10:43 pm

    Walau macam mane sekali pun cubalah fikirkan safety tu, penting beb pasai moto kips ni bukan ringan walaupun nampak ringan..berat moto nih..macam mane sekali pun kalau dah berhemah pin2..pasti akan terbalas jua..huhuhu.. Very Happy

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Mon May 14, 2012 10:27 am

    alrite bro..safety first...kips ni memang pantas...sebolehnye memang kene persiapkan diri dengan kelengkapan menunggang yang seswai la...selain berdoa untuk menjadikan perjalanan itu lebih selamat..cheer Very Happy

    Rosshahizal

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Rosshahizal on Wed May 16, 2012 6:42 pm

    bgs2...aku dok puchong..x pnh jumpe pn...hahaha

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Fri May 18, 2012 11:44 am

    ade je bro aku kat area Puchong tu..motor kaler biru...lokasi dirahsia kan...hehe(takut sharpshoot maii usyar motor plak silent )

    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Wed May 30, 2012 12:13 am

    hi akimelan,apa sticker yg. u carikan? saya ni steven,saya milih kawasaki 150 serpico ss dan motor saya di lekat dengan sticker yg. cantik di fairing motor i. i ada buat stickers helmet dan motorsikal,buatan tangan. i tinggal kat bandar bukit puchong 2,kalau anda berminta nak beli atau order stickers di siap buat,boleh la u hubungi saya di nombor 012-7883243

    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Wed May 30, 2012 12:15 am

    tak lama lagi,saya akan letak semua stickers yg. saya buat online.

    Matthew

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Matthew on Wed May 30, 2012 6:08 am

    Bro postkan sticker2 maybe saya akan membeli... Cool

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Thu May 31, 2012 11:22 am

    Hi Steven..saya pun tinggal dekat2 area situ jugak...saya nak beli sticker rasmi club KIPS ni...ape2 pun bro steven posting kan lah design2 sticker yang bro buat tu...kalo berminat saya akan hubungi bro ...tq Very Happy

    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Thu May 31, 2012 10:35 pm

    Hai AkiMelan,terima ksih banyak.I try buat sticker rasmi club KIPS tu,pasal kawan-kawan i yg. milik kips pun nak beli stickers tu dan lain lain stickers yg. saya dah siap buat kat sini.

    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Thu May 31, 2012 10:37 pm

    Hi Matthew,where do u live brother? Smile

    Hells_sperm

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Hells_sperm on Mon Jun 25, 2012 4:33 pm

    akimelan,
    aku pn soudara br dr puchong..jom la sesekali kite lepak...


    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Sat Jul 28, 2012 12:05 pm

    akmelon,aku ada nak satu rr biru kat puchong utama,tapi orang myanmar yg. pakai,pelik betul la. entah orang macam tu jaga motor tu tak? lagi pun ,dia tak tahu kawasaki punya spare parts mahal gila,mampus dia bila motor dia rosak nanti..........

    danio623

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by danio623 on Sat Jul 28, 2012 12:08 pm

    sori melon,aku tak boleh buat sticker kawasaki club tu la kerana sticker tu kena di buat oleh machine cetak sticker Smile

    AkiMelan

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by AkiMelan on Sat Jul 28, 2012 5:39 pm

    takpe la bro danio...kalo ade sticker lebih nanti simpan la sikit yer...smlm kt area apartment aku ade budak baru ambik RR baru kaler biru no plet WXD 2013...

    Sponsored content

    Re: Penunggang RR dari Puchong

    Post by Sponsored content Today at 8:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:24 am