Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Share

    Ray-Me

    PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Ray-Me on Thu Apr 26, 2012 12:49 pm

    As salam...

    Mesti kengkawan tergelakkan baca tajuk aku tu....tapi bagi aku maklumat ni penting kerana aku ni tak tau sangat ttg moto ni...dan untuk aku alert supaya tak terlepas pandang...

    Aku just nak tau, selain plug dan bateri yang boleh atau akan 'kong' bila sampai masanya...... apa lagi PART kat kips kita ni yang boleh 'kong' ya....harap kengkawan dapat senaraikan beserta SEBAB IA BOLEH 'KONG'.......

    Sekian Terima Kasih

    Ray-Me

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Ray-Me on Mon Apr 30, 2012 9:35 am

    As salam...

    Otai-otai tadak yang nak jawab ker?? Sad ......(atau soalan aku ni yang buat org tak paham.... Question )

    casterside

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by casterside on Mon Apr 30, 2012 2:10 pm

    kebiasaan untuk bateri brapa tahun/mileage baru dia kong untuk standard krr nie

    Motaki

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Motaki on Mon Apr 30, 2012 11:29 pm

    Ray-Me wrote:As salam...

    Mesti kengkawan tergelakkan baca tajuk aku tu....tapi bagi aku maklumat ni penting kerana aku ni tak tau sangat ttg moto ni...dan untuk aku alert supaya tak terlepas pandang...

    Aku just nak tau, selain plug dan bateri yang boleh atau akan 'kong' bila sampai masanya...... apa lagi PART kat kips kita ni yang boleh 'kong' ya....harap kengkawan dapat senaraikan beserta SEBAB IA BOLEH 'KONG'.......

    Sekian Terima Kasih

    Benda biase seperti bateri,tayar,minyak itam,2T,rantai,sprocket senang ler nak budget..tp klu part dlm enjin ni xtentu,teok cara tuan die bawak gak...klu bwk smooth je lme r tahan..klu bwk race,mmg jawabnye bengkel motor jd rumah kedua motor tu r...

    Ray-Me

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Ray-Me on Wed May 02, 2012 9:55 am

    Motaki wrote:
    Ray-Me wrote:As salam...

    Mesti kengkawan tergelakkan baca tajuk aku tu....tapi bagi aku maklumat ni penting kerana aku ni tak tau sangat ttg moto ni...dan untuk aku alert supaya tak terlepas pandang...

    Aku just nak tau, selain plug dan bateri yang boleh atau akan 'kong' bila sampai masanya...... apa lagi PART kat kips kita ni yang boleh 'kong' ya....harap kengkawan dapat senaraikan beserta SEBAB IA BOLEH 'KONG'.......

    Sekian Terima Kasih

    Benda biase seperti bateri,tayar,minyak itam,2T,rantai,sprocket senang ler nak budget..tp klu part dlm enjin ni xtentu,teok cara tuan die bawak gak...klu bwk smooth je lme r tahan..klu bwk race,mmg jawabnye bengkel motor jd rumah kedua motor tu r...

    As salam...

    Haa....tu yang aku nak tau tu...contoh-contoh part nya dan sebab ia boleh kong...

    STK

    kipas

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by kipas on Wed May 02, 2012 4:29 pm

    piston, crankshaft, gear box no 5 n 6...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    khor

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by khor on Thu May 03, 2012 7:55 pm

    clutch cable putus.. Sad boleh tahan 18 bulan, rm8 je.. Rolling Eyes mentol meter pun biasa kong gak..
    yg lain2 part tak pernah rosak, memang tahan lasak kips ni... Laughing

    Motaki

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Motaki on Sun May 06, 2012 12:04 am

    khor wrote:clutch cable putus.. Sad boleh tahan 18 bulan, rm8 je.. Rolling Eyes mentol meter pun biasa kong gak..
    yg lain2 part tak pernah rosak, memang tahan lasak kips ni... Laughing

    Ni msti slalu parking kat tmpt boleh kena air atau bawak motor time ujan..klu parking tu biase kn diri sarung kan motor tu dgn "bike cover",mcm sarung kreta y ade kt supermarket...

    khor

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by khor on Sun May 06, 2012 10:45 am

    Motaki wrote:
    khor wrote:clutch cable putus.. Sad boleh tahan 18 bulan, rm8 je.. Rolling Eyes mentol meter pun biasa kong gak..
    yg lain2 part tak pernah rosak, memang tahan lasak kips ni... Laughing

    Ni msti slalu parking kat tmpt boleh kena air atau bawak motor time ujan..klu parking tu biase kn diri sarung kan motor tu dgn "bike cover",mcm sarung kreta y ade kt supermarket...

    yup, betul... i park kat tempat kerja takde bumbung, kena matahari & air hujan tiap hari.... bike sarung tu mahal kot?

    Sponsored content

    Re: PART yang boleh 'kong' dan sebabnya...

    Post by Sponsored content Today at 8:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:23 am