Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Barang2 kips dari Singapore

    Share

    Motaki

    Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Fri Apr 27, 2012 8:16 pm

    Salam bro2 sume...

    Ni ade seorang member yang ade kaki boleh dapatkn motor2 kips "scrap" dari singapore...plan nk beli motor2 scrap dorg pastu jual balik part2 die untuk member2 kips disini dn diluar sana sekalian(sudah pasti akn pilih motor yang kondisinya xteruk sangat)...motor2 ni xdapat wat on the road,cume bleh ambil spare part die je..

    Ade yang support saya x untuk buat??

    kipas

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by kipas on Fri Apr 27, 2012 8:58 pm

    Motaki wrote:Salam bro2 sume...

    Ni ade seorang member yang ade kaki boleh dapatkn motor2 kips "scrap" dari singapore...plan nk beli motor2 scrap dorg pastu jual balik part2 die untuk member2 kips disini dn diluar sana sekalian(sudah pasti akn pilih motor yang kondisinya xteruk sangat)...motor2 ni xdapat wat on the road,cume bleh ambil spare part die je..

    Ade yang support saya x untuk buat??
    uik...itu sudah kire bagus...teruskan usaha niat murni anda itu...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Fri Apr 27, 2012 9:44 pm

    kipas wrote:
    Motaki wrote:Salam bro2 sume...

    Ni ade seorang member yang ade kaki boleh dapatkn motor2 kips "scrap" dari singapore...plan nk beli motor2 scrap dorg pastu jual balik part2 die untuk member2 kips disini dn diluar sana sekalian(sudah pasti akn pilih motor yang kondisinya xteruk sangat)...motor2 ni xdapat wat on the road,cume bleh ambil spare part die je..

    Ade yang support saya x untuk buat??
    uik...itu sudah kire bagus...teruskan usaha niat murni anda itu...

    Agak2 klu siap buat post sampai rumah + nego sampai boleh jual...ok x??
    hahaha

    imam123

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by imam123 on Sat Apr 28, 2012 1:08 am

    boleh mmg boleh. kne advertise kuat cket aa sampai ke mudah.my dan forum2 lain mcm MBC dan sebagainye.

    kipas

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by kipas on Sat Apr 28, 2012 2:32 pm

    imam123 wrote:boleh mmg boleh. kne advertise kuat cket aa sampai ke mudah.my dan forum2 lain mcm MBC dan sebagainye.
    tol2...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Sun Apr 29, 2012 2:09 am

    kipas wrote:
    imam123 wrote:boleh mmg boleh. kne advertise kuat cket aa sampai ke mudah.my dan forum2 lain mcm MBC dan sebagainye.
    tol2...

    Orite..nanti ble da angkat motor dr singapore,kne teok part mne masih boleh pakai..pastu digredkn dari 1%~100%..harap dpt membantu kippers2 utk mencari alat ganti 2nd hand dgn lebih mudah...

    gojoil

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by gojoil on Sun Apr 29, 2012 3:00 am

    saya sokong!!

    imam123

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by imam123 on Sun Apr 29, 2012 7:36 pm

    Motaki wrote:
    kipas wrote:
    imam123 wrote:boleh mmg boleh. kne advertise kuat cket aa sampai ke mudah.my dan forum2 lain mcm MBC dan sebagainye.
    tol2...

    Orite..nanti ble da angkat motor dr singapore,kne teok part mne masih boleh pakai..pastu digredkn dari 1%~100%..harap dpt membantu kippers2 utk mencari alat ganti 2nd hand dgn lebih mudah...

    mtk tlg dgn pomen yg bertauliah lagi budiman bab2 nak kasi gred ni. kot2 nnt ade tsilap, name jadi busyuk.

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Sun Apr 29, 2012 11:44 pm

    imam123 wrote:
    Motaki wrote:
    kipas wrote:
    imam123 wrote:boleh mmg boleh. kne advertise kuat cket aa sampai ke mudah.my dan forum2 lain mcm MBC dan sebagainye.
    tol2...

    Orite..nanti ble da angkat motor dr singapore,kne teok part mne masih boleh pakai..pastu digredkn dari 1%~100%..harap dpt membantu kippers2 utk mencari alat ganti 2nd hand dgn lebih mudah...

    mtk tlg dgn pomen yg bertauliah lagi budiman bab2 nak kasi gred ni. kot2 nnt ade tsilap, name jadi busyuk.

    Klu part2 yang susah untuk dinilai kadar peratus,foreman2 kt sni sedia membantu saya...janji dapat barang berkualiti...sbb skarang teok barang2 kips kt luar sne terlalu mahal dn ade kala local....adesss...


    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Wed May 02, 2012 10:44 pm

    Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...

    imam123

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by imam123 on Thu May 03, 2012 1:38 am

    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...

    huhu jadi bisnesman la pulok.. nanti masyuk leh la sponsor BBQ ye Very Happy

    Matthew

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Matthew on Thu May 03, 2012 3:45 am

    yup ini adalah idea yang bagus, serba sedikit dapat membantu mereka yang tak mampu nak beli barang baru yang mahal dari kilang..

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Fri May 04, 2012 12:19 am

    imam123 wrote:
    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...

    huhu jadi bisnesman la pulok.. nanti masyuk leh la sponsor BBQ ye Very Happy

    Team BBQ??? Shocked

    imam123

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by imam123 on Fri May 04, 2012 2:47 am

    Motaki wrote:
    imam123 wrote:
    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...

    huhu jadi bisnesman la pulok.. nanti masyuk leh la sponsor BBQ ye Very Happy

    Team BBQ??? Shocked

    ape da. bkn team. sponsor makan2 bbq. yg bakar2 tu. hahaha

    khairul

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by khairul on Sat May 05, 2012 2:52 am

    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...
    boleh buka kedai nanti...boleh jadi rakan kongsi macam ni...

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Sat May 05, 2012 11:47 pm

    imam123 wrote:
    Motaki wrote:
    imam123 wrote:
    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...

    huhu jadi bisnesman la pulok.. nanti masyuk leh la sponsor BBQ ye Very Happy

    Team BBQ??? Shocked

    ape da. bkn team. sponsor makan2 bbq. yg bakar2 tu. hahaha

    ape ade hal klu sambutan bro2 kips kat sni hangat...

    Motaki

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Motaki on Sat May 05, 2012 11:50 pm

    khairul wrote:
    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...
    boleh buka kedai nanti...boleh jadi rakan kongsi macam ni...

    cita2 dr kecik tu..tp kne teok kadaan semasa,persaingan sengit sekarang ni...

    khairul

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by khairul on Mon May 07, 2012 12:03 am

    Motaki wrote:
    khairul wrote:
    Motaki wrote:Barang bakal sampai awal bulan ni insyaAllah klu xde sbarang halangan..

    Pertengahan bulan da ley jual...
    boleh buka kedai nanti...boleh jadi rakan kongsi macam ni...

    cita2 dr kecik tu..tp kne teok kadaan semasa,persaingan sengit sekarang ni...
    dah mula beli barang dari sane ke? harap boleh cari barang murah2 dengan bro nanti...

    Sponsored content

    Re: Barang2 kips dari Singapore

    Post by Sponsored content Today at 2:02 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:02 pm