Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    tips keselamatan kips dari dicuri

    Share

    awanv2

    tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by awanv2 on Thu May 24, 2012 1:12 pm

    salam . Sume sy bru beli kips , yg otai2 bleh share x care korg jge mtor dri kne rembat malaun yg x gune ? Gne lock ape ? Lock kt mane ?

    casterside

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by casterside on Thu May 24, 2012 11:50 pm

    bab kecurian nie kita bleh mencegah tp xbleh nak basmi 100%.
    guna lah padlock yg berkualiti mcm viro, yale, xena, alarm etc.
    kalu byk duit bleh guna abus atau abloy.(bkn yg pasar mlm)
    pastu nk lg elok tambat.parking ditempat yg mudah
    dilihat dan tidak tersorok..buat hidden switch
    yg lain tawakkal/berdoa byk2 pd Tuhan..
    bleh rujuk tread2 lps

    imam123

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by imam123 on Fri May 25, 2012 1:41 am

    awanv2 wrote:salam . Sume sy bru beli kips , yg otai2 bleh share x care korg jge mtor dri kne rembat malaun yg x gune ? Gne lock ape ? Lock kt mane ?

    SBK pun boleh kene rembat, inikan pulak kips.. rantai yg berkualiti, mangga, dan lain2.. depan 1 blakang 1 minimum.. alahai.. mesin ATM pun orang boleh bawak lari.. kalo rumah bukan jenis teres atau yg berpagar, rantai kat mane2 tiang atau paip.. macam aku, bawak masuk dlm umah je..

    awanv2

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by awanv2 on Fri May 25, 2012 9:53 am

    haha . Btol tu . Pyh ni . Disk lock ok x!

    imam123

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by imam123 on Sat May 26, 2012 5:24 am

    disc lock ke ape lock ke, pastikan yg berkualiti. kalo cap ayam, tendang kuat2 2-3 kali bleh patah. kalo takde bajet, cari mangga tri circle.

    khor

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by khor on Sat May 26, 2012 11:25 am

    imam123 wrote:disc lock ke ape lock ke, pastikan yg berkualiti. kalo cap ayam, tendang kuat2 2-3 kali bleh patah. kalo takde bajet, cari mangga tri circle.

    apa2 lock pun kalau kena cuka getah habis gak... doa byk2 & harap nasib u tak malang hari ni, tu je... Very Happy

    khor

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by khor on Sat May 26, 2012 11:42 am

    cuka getah bukan saja boleh melarutkan logam tapi muka manusia pun boleh larut gak... Laughing , klu jadi mangsa serangan tektik jenis cam ni sekali motor hilang & muka pun hilang... he..he.. so hati hati dijalan raya lo... Very Happy

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?dt=0113&pg=ke_01.htm&pub=Utusan_Malaysia&sec=Keluarga&y=2011

    miemiee

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by miemiee on Sat Feb 15, 2014 8:54 am

    Ini semua nasib , Kalau Nak hilang . Hilang jugak . Malaun sekarng nie hebat2 belaka . Kan ?

    kodng

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by kodng on Sun Mar 16, 2014 9:28 pm

    park kat tempat yang tidak sunyi & pastikan berkunci.

    Sponsored content

    Re: tips keselamatan kips dari dicuri

    Post by Sponsored content Today at 6:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:09 pm