Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Rider KRZ Puncak Alam

    Share

    adifitri00

    Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Tue May 29, 2012 12:26 am

    Fitri.. pggl fit je..
    student..

    selamat kenal2 kips2 sekalian..
    cheers

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Tue May 29, 2012 7:47 am

    Hai Fitri,name saya Steven Chia, aku pun ada sebiji super kips yg. sama model dengan u.U punya tahun apa dan apa model di tulis dlm. gran u? I punya KS150A warna i punya lebih kurang dengan warna u la.Kat sini i nampak gambar tu macam Sercopion tapi i tak pasti kerana i punya ialah Serpico SS.

    adifitri00

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Wed May 30, 2012 3:57 am

    sme la.. ks150a jgk.. serpico ss jgk..

    different is.. my model got no sportrim..

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Thu May 31, 2012 10:40 pm

    Hai Fit,u punya ada sport rim? Smile

    adifitri00

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Thu May 31, 2012 11:23 pm

    nope.. no sport rim..
    wat about u??

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Fri Jun 01, 2012 1:26 am

    Hi Fit,me to no sport rim ,macam u punya la... Smile Kalau nak beli sport rims,fairing,cyclinder(top gold 42dbs),cabureta,jacket kulit tulen ,SIDI boots boleh ke Thailand kerana i dah email kesana utk. tanya pasal cyclinder top gold 42dbs.I tanya mereka apa beza nya dgn. cyclinder gold dan silver? Dan beza harga? Mereka kata cyclinder gold tu tahan panas dan cyclinder silver tu biasa punya.Utk. harga cyclinder gold dan silver ,mereka kata tak ada beza di harga kerana mereka guna USD mata wanga amerika.Tapi utk. cyclinder Top Gold tu ada beza kerana nya mahal sikit dari yg. biasa.Kat forum di sini ,saya nampak ada orang nak juat spare parts kawasaki OEM dan dari Indonesia. Nampak nya harga yg. mereka letak kat sini,betul-betul mahal. Saya tak boleh letak harga dari Thailand kerana semua orang nampak nanti,jadi Fit boleh hubungi saya di 012-7883243 dan saya boleh bagi u tahu harga sebenar cyclinder dan cabureta dari Thailand. Nanti ,u akan terkejut dgn. harga tu la.......memang u tak sangka harga tu berbanding yg. Cik Rika tu jual di fourm ni........

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Fri Jun 01, 2012 1:34 am

    Fit,generasi rider kawasaki,kebanyak budak baru yg. tak berpengalaman, umur 20 puluh lebih nak action bising ayah nya belikan.Saya pun tak tahu mereka tu boleh handle machine laju tu tak? Semalam ,i ke kedai motorsikal kawan i di jln. kelang lama,sebelah kedai dia pun kedai motor ,ter dapat sebiji RR yg. accident ,fairing nya habis pecah dan motor tu tak ada cermin kiri atau kanan,ini mesti nya mat rempit racing ngan motor lain. Racing boleh racing tapi tengok apa jalan la,betul tak?Kalau lebuh raya ,kat umah saya ni betul la sesuai kerana nya menghala ke Cyberjaya/ Putra jaya ,bagus utk. testing Monster kita.


    Last edited by danio623 on Fri Jun 01, 2012 5:27 am; edited 1 time in total

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Fri Jun 01, 2012 1:44 am

    Fit, i baru-baru ini dah hiasa motor kawa saya dgn. stickers yg. saya buat,stickers kilau dan tak kilau. U ada nampak road sign yg. berkilau tu? i beli stickers tu dari agensi iklan di Pudu,K.L. Spare parts yg. saya mentioned tu tadi ,jgn. beli ngan orang malaysia di sini kerana mereka dah naik kan spare parts ini melambung tinggi harga nya,tak berbaloi.I think u punya kawa belakang pun tiada disc break kan?U tahu jalan belakang Puncak Alam keluar ke Equine Park tak? Kalau boleh i nak jumpa u dan sembang -sembang di kedai mamak teh tarik,ada free ker?

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Fri Jun 01, 2012 1:48 am

    Kata sini i dah tolong tiga kawan letak nama kat forunm ni,mereka semua pemilik KKR,KR KRZ U selalu kemana workshop utk. betul kan kawa u tu?Saya dan kawan saya selalu ke kedai KAR HING MOTOR di KG. SG. KAYU ARA,DAMANSARA ,P.J SELANGOR. U tahu tempat tu?

    adifitri00

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Mon Jun 04, 2012 12:49 pm

    Kata sini i dah tolong tiga kawan letak nama kat forunm ni,mereka semua pemilik KKR,KR KRZ U selalu kemana workshop utk. betul kan kawa u tu?Saya dan kawan saya selalu ke kedai KAR HING MOTOR di KG. SG. KAYU ARA,DAMANSARA ,P.J SELANGOR. U tahu tempat tu?

    xthu.. biase g welly klang jer.. klu xslap kdai tue dealer kawa jgk..

    Fit, i baru-baru ini dah hiasa motor kawa saya dgn. stickers yg. saya buat,stickers kilau dan tak kilau. U ada nampak road sign yg. berkilau tu? i beli stickers tu dari agensi iklan di Pudu,K.L. Spare parts yg. saya mentioned tu tadi ,jgn. beli ngan orang malaysia di sini kerana mereka dah naik kan spare parts ini melambung tinggi harga nya,tak berbaloi.I think u punya kawa belakang pun tiada disc break kan?U tahu jalan belakang Puncak Alam keluar ke Equine Park tak? Kalau boleh i nak jumpa u dan sembang -sembang di kedai mamak teh tarik,ada free ker?

    equine park??? yg mne ek?? skrang tgh semester break.. hri2 free...


    Hi Fit,me to no sport rim ,macam u punya la... Smile Kalau nak beli sport rims,fairing,cyclinder(top gold 42dbs),cabureta,jacket kulit tulen ,SIDI boots boleh ke Thailand kerana i dah email kesana utk. tanya pasal cyclinder top gold 42dbs.I tanya mereka apa beza nya dgn. cyclinder gold dan silver? Dan beza harga? Mereka kata cyclinder gold tu tahan panas dan cyclinder silver tu biasa punya.Utk. harga cyclinder gold dan silver ,mereka kata tak ada beza di harga kerana mereka guna USD mata wanga amerika.Tapi utk. cyclinder Top Gold tu ada beza kerana nya mahal sikit dari yg. biasa.Kat forum di sini ,saya nampak ada orang nak juat spare parts kawasaki OEM dan dari Indonesia. Nampak nya harga yg. mereka letak kat sini,betul-betul mahal. Saya tak boleh letak harga dari Thailand kerana semua orang nampak nanti,jadi Fit boleh hubungi saya di 012-7883243 dan saya boleh bagi u tahu harga sebenar cyclinder dan cabureta dari Thailand. Nanti ,u akan terkejut dgn. harga tu la.......memang u tak sangka harga tu berbanding yg. Cik Rika tu jual di fourm ni......

    nt kte borak2 psl nie.. pm me.. ur cntc no...

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Wed Jun 06, 2012 8:05 am

    Hi Fitri,tadi i dah jawab soalan kau tu,pasal maintain KRZ u.U lepak kat Klang,juah nya.Bukan kedai tu bukan dealer i la, kedai kawan lama punya.Oh Equine Park kat Restuarant Malawi kat atas bukit tu, dekat dgn.lampu isyarat ke JUSCO. Tahu tak tempat tu? Oh relax la u tu,sudah semester break. U masih belajar ker dan di mana? Saya ni dah lama berkerja la doi bilang IT dan Broadband.Ini nombor hanphone saya 012-7883243.Nanti, kita boleh jumpa kat kedai mamak tu dan sembang-sembang.Motor u tu dah ada sticker ker? I mean sticker refletive sebagai hiasan? Very Happy

    adifitri00

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Wed Jun 06, 2012 9:57 pm

    acctually kn.. ak dok puncak alam.. kt ngn meru.. equine park bkn kt area sri kembangan?? welly mmg la xjauh dri umah ak..
    ak blaja PD.. politeknik..

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Thu Jun 07, 2012 6:08 am

    Hi Fit, sori la i salah sebt tempat mamak tu. Hari ini kedai tu baru buk, nama nya ialah Maulana bistro restuarant di atas bukit tu kerana hari ini ialah pembukaan rasmi bola sepak{ EURO-UEFA }di Ukrine.Yah la ,i dah silap la Equine Park memang kat Seri Kembangan.Up to u nak minum kat mana? Equine Park di Seri kembangan atau di Serdang? Nanti kita boleh sembang-sembangan sambil minum teh -tarik. I selalu ada kat Bukit Serdang,Kawasan BS11 atas bukit ,di bawah bukit ialah kawasan perindustrian bukit serdang. U tahu tempat tu? tempat tu boleh keluar ke ASTRO/K.L/Bukit Jalil dan ke P.jaya.U gi ke KELANG utk. jumpa ATOK u ker? Smile

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Thu Jun 07, 2012 6:11 am

    U belajar di PORT DICKSON ,jauh juga tempat u study. U bawa KRZ u kesana ker?
    Wink

    nicky0805

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by nicky0805 on Thu Jun 07, 2012 1:26 pm

    adifitri00 wrote:Fitri.. pggl fit je..
    student..

    selamat kenal2 kips2 sekalian..
    cheers
    bro...i from seremban..leh r lpk2 lps ni

    nicky0805

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by nicky0805 on Thu Jun 07, 2012 1:27 pm

    danio623 wrote:Hai Fitri,name saya Steven Chia, aku pun ada sebiji super kips yg. sama model dengan u.U punya tahun apa dan apa model di tulis dlm. gran u? I punya KS150A warna i punya lebih kurang dengan warna u la.Kat sini i nampak gambar tu macam Sercopion tapi i tak pasti kerana i punya ialah Serpico SS.
    hei bro steven..where u sty??i from seremban..chinese???

    adifitri00

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adifitri00 on Thu Jun 07, 2012 2:23 pm

    Hi Fit, sori la i salah sebt tempat mamak tu. Hari ini kedai tu baru buk, nama nya ialah Maulana bistro restuarant di atas bukit tu kerana hari ini ialah pembukaan rasmi bola sepak{ EURO-UEFA }di Ukrine.Yah la ,i dah silap la Equine Park memang kat Seri Kembangan.Up to u nak minum kat mana? Equine Park di Seri kembangan atau di Serdang? Nanti kita boleh sembang-sembangan sambil minum teh -tarik. I selalu ada kat Bukit Serdang,Kawasan BS11 atas bukit ,di bawah bukit ialah kawasan perindustrian bukit serdang. U tahu tempat tu? tempat tu boleh keluar ke ASTRO/K.L/Bukit Jalil dan ke P.jaya.U gi ke KELANG utk. jumpa ATOK u ker? Smile

    haha.. lbay kurang lar..

    U belajar di PORT DICKSON ,jauh juga tempat u study. U bawa KRZ u kesana ker?
    Wink

    x.. pkai kete..

    adifitri00 wrote:Fitri.. pggl fit je..
    student..

    selamat kenal2 kips2 sekalian..
    cheers


    bro...i from seremban..leh r lpk2 lps ni

    boley jer.. huhu..

    nicky0805

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by nicky0805 on Thu Jun 07, 2012 8:59 pm

    call je 0102767206 lau nk lpk2

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Fri Jun 08, 2012 3:12 am

    Hi Fit, motor pun dari N.S plate NAK. U tinggal kat seremban,OIC. Awal tadi ada satu orang abang dari PORT DICKSON call i dan minta tolong cari utk. dia gear box. Dia sedang guna RR yg. baru,tapi gear RR bagi masalah. Jadi dia nak tukar KR punya gear box masuk ke engine baru RR. Kerana dia cakap bukan shj. dia punya gear RR bermasalah tapi kawan dia pun ada masalah seperti yg. sama. i srkg. kat Bukit Serdang dan kejap nak balik ke umah di Puchong.Monster aku tu simpan kat Bkt. Serdang,semua dah OK ,cuma charger lighting tu ada sikit masalah kena gi Kar Hing Motor check atau tukar.Skrg. i nak balik ni , selamat malam,Bro.

    adef

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by adef on Fri Jun 08, 2012 5:03 pm

    danio623 wrote:Hi Fit,me to no sport rim ,macam u punya la... Smile Kalau nak beli sport rims,fairing,cyclinder(top gold 42dbs),cabureta,jacket kulit tulen ,SIDI boots boleh ke Thailand kerana i dah email kesana utk. tanya pasal cyclinder top gold 42dbs.I tanya mereka apa beza nya dgn. cyclinder gold dan silver? Dan beza harga? Mereka kata cyclinder gold tu tahan panas dan cyclinder silver tu biasa punya.Utk. harga cyclinder gold dan silver ,mereka kata tak ada beza di harga kerana mereka guna USD mata wanga amerika.Tapi utk. cyclinder Top Gold tu ada beza kerana nya mahal sikit dari yg. biasa.Kat forum di sini ,saya nampak ada orang nak juat spare parts kawasaki OEM dan dari Indonesia. Nampak nya harga yg. mereka letak kat sini,betul-betul mahal. Saya tak boleh letak harga dari Thailand kerana semua orang nampak nanti,jadi Fit boleh hubungi saya di 012-7883243 dan saya boleh bagi u tahu harga sebenar cyclinder dan cabureta dari Thailand. Nanti ,u akan terkejut dgn. harga tu la.......memang u tak sangka harga tu berbanding yg. Cik Rika tu jual di fourm ni........

    murah ke?mcm berminat....nti i call..cod mane?

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Sat Jun 09, 2012 6:33 am

    Hi Fit, memang murah daripada Malaysia, Cyclinder Thailand Gold atau Silver sama shj. harga nya it itu- 170.00 USD,u kira tengok mata wang US skrg. ialah 3.5 x.....= RM .... Harga disana memang murah gila ,daripada Cik Rika jual punya,kerana stok mereka angkat Smile daripada Indonesia.

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Sat Jun 09, 2012 6:34 am

    Fit u ada call tak utk.keluar minum dan sembang -sembang?
    cheers

    danio623

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by danio623 on Sat Jun 09, 2012 6:37 am

    Motor aku masih terdapat problem di temapat engie ,ia itu minyak hitam nya dah masuk ayer ,jadi kena gi Kar Hing Motor sana utk. tukar minyak hitam dan tukar oil seal pump ayer yg. terletak di bahagian cluth.

    GhostRideR

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by GhostRideR on Sat Jun 09, 2012 12:31 pm

    danio623 wrote:Hi Fit, motor pun dari N.S plate NAK. U tinggal kat seremban,OIC. Awal tadi ada satu orang abang dari PORT DICKSON call i dan minta tolong cari utk. dia gear box. Dia sedang guna RR yg. baru,tapi gear RR bagi masalah. Jadi dia nak tukar KR punya gear box masuk ke engine baru RR. Kerana dia cakap bukan shj. dia punya gear RR bermasalah tapi kawan dia pun ada masalah seperti yg. sama. i srkg. kat Bukit Serdang dan kejap nak balik ke umah di Puchong.Monster aku tu simpan kat Bkt. Serdang,semua dah OK ,cuma charger lighting tu ada sikit masalah kena gi Kar Hing Motor check atau tukar.Skrg. i nak balik ni , selamat malam,Bro.

    Apa masalah nya dgn gearbox RR tu... nak tahu juga nie.. affraid

    bluekawakips

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by bluekawakips on Tue Jun 12, 2012 3:27 pm

    fit..aku puncak alam jgk..haha..ko duk fasa brappe?

    Sponsored content

    Re: Rider KRZ Puncak Alam

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am