Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Design2 Super Kips V2

    Share

    alldisc

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by alldisc on Fri Sep 11, 2009 11:06 am

    carlnain wrote:
    kipas wrote:wah....kips R7 tuh...

    jgn kata R7 bro , RX7 RX8 RX9 dan RXZ pon leh buat ,,,,, Razz Razz
    janji sediakan duitnya banyak2 , ya hendak (nada ala2 haji bakhil ckit) Laughing Laughing

    Fiber kaber set mcm2 leh buat , tgk je kat endau .
    semua leh jadi . moto bro ni cun siot labor fiber je ,
    agak2 berapa yea dia buat.... scratch

    betul2x. kalau aku ada duit, tentu KRZ dah jadi rupa helikopter.

    p/s atau jet skit cheers

    skido

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by skido on Fri Sep 11, 2009 12:46 pm

    nampak mcm tank dier besar sikit..
    maybe sebab dier dah nipiskan seat kot..
    ermmm...mcm menarik plak tgk... hehhehehe pirat

    Guest
    Guest

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Guest on Fri Sep 11, 2009 12:59 pm

    skido wrote:nampak mcm tank dier besar sikit..
    maybe sebab dier dah nipiskan seat kot..
    ermmm...mcm menarik plak tgk... hehhehehe pirat

    tu tangki tzm tuh skido.. scratch scratch

    skido

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by skido on Fri Sep 11, 2009 5:08 pm

    ermmm..ye ke??
    sorry..bdak baru blajar...

    5zal

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by 5zal on Fri Sep 11, 2009 6:28 pm

    sori bro.. nanti ku pi icebreaking..hehehe... motot tu abg aku punya... aku buat modi fiber hampir 100%/ coverset aku tiru Model BMW.fairing kepala n Ekor r1, lain2 aku tambah digital volt meter, Grounding Cable satu body.. tu jer kot.. enjin n lain2 semua stendart jer... aku wat sebulan motor tu... buat sendiri pas balik keje kat bawah umah...peace, ride, safe.

    Amir

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Amir on Fri Sep 11, 2009 6:40 pm

    5zal wrote:sori bro.. nanti ku pi icebreaking..hehehe... motot tu abg aku punya... aku buat modi fiber hampir 100%/ coverset aku tiru Model BMW.fairing kepala n Ekor r1, lain2 aku tambah digital volt meter, Grounding Cable satu body.. tu jer kot.. enjin n lain2 semua stendart jer... aku wat sebulan motor tu... buat sendiri pas balik keje kat bawah umah...peace, ride, safe.

    peh lawa, brape cost bro?

    5zal

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by 5zal on Fri Sep 11, 2009 6:44 pm

    motor nie dulu teruk sangat
    3thn tak jalan. roadtax expired 4 thn, aku dah abis hampir 1500 buat semua sekali sampailah jadi yang korg tengok sekrg...nanti aku upload pic DULU n KINI hehehe... P/S: tank tu dah tukar tank TZM.. tapi kena mod skit tapak nak ikat skru kat bawah..

    Guest
    Guest

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Guest on Fri Sep 11, 2009 6:51 pm

    5zal wrote:motor nie dulu teruk sangat
    3thn tak jalan. roadtax expired 4 thn, aku dah abis hampir 1500 buat semua sekali sampailah jadi yang korg tengok sekrg...nanti aku upload pic DULU n KINI hehehe... P/S: tank tu dah tukar tank TZM.. tapi kena mod skit tapak nak ikat skru kat bawah..
    pasal tank tu aku tau, pasal aku da try dekat 5-6 tank moto lain utk aku sumbat kat krA aku tuh Razz

    van de nan

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by van de nan on Mon Sep 14, 2009 11:42 pm




    yang ni dia pki sport rim apa ya..berminat la..

    Guest
    Guest

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Guest on Mon Sep 14, 2009 11:47 pm

    van de nan wrote:


    yang ni dia pki sport rim apa ya..berminat la..
    sport rim racing boy LC. rasenye Razz tak sure.


    maaf, bukan rim racing boy.. huhu.. salah info daa..

    van de nan

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by van de nan on Tue Sep 15, 2009 12:14 am

    moto kips n zx kat indon byk pki sport rim mcm ni..br lebar n ngancam

    Em_ speedjungky

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Em_ speedjungky on Sun Sep 20, 2009 3:55 am

    my bike


    my friends bike

    awin

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by awin on Sun Sep 20, 2009 2:14 pm

    van de nan wrote:


    yang ni dia pki sport rim apa ya..berminat la..

    moto ni pakai rim DAICHI ALLOY. Rim ni susah nak dapat kat malaysia. klu ada pun harga mmg xingat punye... lebih mahal dari ori zx punye rim.. uhuuuhuuu..

    Em_ speedjungky

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Em_ speedjungky on Wed Sep 23, 2009 2:08 pm

    awin wrote:
    van de nan wrote:


    yang ni dia pki sport rim apa ya..berminat la..

    moto ni pakai rim DAICHI ALLOY. Rim ni susah nak dapat kat malaysia. klu ada pun harga mmg xingat punye... lebih mahal dari ori zx punye rim.. uhuuuhuuu..
    di indon banyak second handnya kalau u mau? Very Happy
    brand new pun juga tersedia

    doctor kura-kura

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by doctor kura-kura on Wed Sep 23, 2009 11:49 pm

    Em_ speedjungky wrote:
    awin wrote:
    van de nan wrote:


    yang ni dia pki sport rim apa ya..berminat la..

    moto ni pakai rim DAICHI ALLOY. Rim ni susah nak dapat kat malaysia. klu ada pun harga mmg xingat punye... lebih mahal dari ori zx punye rim.. uhuuuhuuu..
    di indon banyak second handnya kalau u mau? Very Happy
    brand new pun juga tersedia

    macam menarik 100% alloy?? berapa rege brannd new??

    Guest
    Guest

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Guest on Sun Sep 27, 2009 5:07 pm



    sapa mau beli kips lame pakai tayar kancil?? mari 3x. Very Happy

    haha, rm1000 jer kat mudah.my.

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Thu Oct 15, 2009 9:17 pm

    erryfumi wrote:
    wadin wrote:
    kr150c87 wrote:memang bagus experience kat track day dgn kips saye,yg masih sihat sekarang,

    byk perlu belajar dari segi lining,

    dan cornering,more lean,ade lean lebih,tapi footrest standard kena pulak dan kasut tepi tu kena gosok .haha Smile

    rasanya kips bulat,coverset color buruk,tulah saye,dan siap mudguard ade lesen P tu,actually for decoration je.P=masih percubaan. Very Happy ..Bila start kat trackday,Stgh riders ngan ap125,250 asyik jenguk belakang kat saye,pelik juga,
    mcm x penah tgk victor S masuk trek ke nih.hmm

    Anyway terima kasih byk2 dan thanks for all the support.

    helu..
    aku respect sama kau.. kau bikin sejarah , victor s masuk track....
    Laughing Cool ...Ini bikin semangat ni


    Hehe... teringat kat ader sorang kawan aku dulu tuh ... dia nih pakai victor gak. Beliau merupakan seorang insan yang agak istimewa. Bukan aper, kaki dia kudung sebelah kiri tapi ader semangat nak race. Victor dia "special made" untuk memudahkan gearing. Ader sekali tuh dia gi trekday siap masuk trek lagi tuh. Layan punya layan sekali tergolek kat turn 6 kalo tak silap aku. jauh gak terseret. Nak jadi cerita mamat nih tak leh bangun pasal kaki sebelah dah tercabut. Datang marshal punyalah panik pasal nampak kaki dah terkeluar dan terkujur tak jauh dari member aku nih. Punya kelam kabut marshal tuh sampai panggil ambulan sampai member aku cakap rilek bro... tuh kaki palsu aku jer... Hehe...

    Tapi walau macammana pon aku tetap salute kat dia nih sebab dia cuba gak nak ambik lesen racing AAM untuk menyertai MSS 2 tahun lepas. Lama gak AAM commitee tuh mesyuarat sampai keluar result base on FIM rules mengatakan "Amputee is unfit to race". Kecewa giler kawan aku sorang nih. Tetapi apapon dia tetap berani nak join MSS.



    kalo korang masih ingat cite pasal rider oku kat atas ni ^^^^^^^^^^^^^
    aku dah dpt gmbr terbaru victor trek dia . smlm posing2 shah alam lepas
    balik dari spital aku g bertapa kat Gua Kacang ... Rolling Eyes Rolling Eyes

    ni gmbr terbaru moto rider OKU 2 .
    syg owner dia x ada masa aku smpi.











    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kacang

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by kacang on Fri Oct 16, 2009 1:07 am

    gua kacang la sangat..

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Fri Oct 16, 2009 1:21 am

    kacang wrote:gua kacang la sangat..

    kira tempat ko bertapa la tu....mahaguru tupun bagus beb.
    harga baik punya .... Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Tue Dec 08, 2009 9:32 am

    Agak2 boring main on the road leh buat mcm ni Shocked Shocked :





    Custom made KR Motocross


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    farees

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by farees on Tue Dec 08, 2009 1:58 pm

    carlnain wrote:Agak2 boring main on the road leh buat mcm ni Shocked Shocked :





    Custom made KR Motocross

    style!

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Tue Dec 08, 2009 7:47 pm





    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Tue Dec 08, 2009 7:48 pm





    Bosan pakai rim sukan ada optionnya bro2......... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Tue Dec 08, 2009 7:54 pm












    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by carlnain on Tue Dec 08, 2009 8:03 pm






    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: Design2 Super Kips V2

    Post by Sponsored content Today at 4:21 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:21 am