Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto susah start

    Share

    Rulez

    moto susah start

    Post by Rulez on Tue Jun 12, 2012 5:41 pm

    to all otai2 tlg bg nasihat huhuhu ssh sgt nak start moto kip ni bla tinggai dlm sehari huhuhuhu

    Twisted Evil

    syaq

    Re: moto susah start

    Post by syaq on Tue Jun 12, 2012 6:29 pm

    sebelum on kan suis...kick dlu stater tu 2, 3 kali...then tekan chock,start enjin,jgn pulas minya...maaf la kalau salah

    Rulez

    Re: moto susah start

    Post by Rulez on Tue Jun 12, 2012 6:30 pm

    orait tima ksh bro nak cuba dlu tq2

    syaq

    Re: moto susah start

    Post by syaq on Tue Jun 12, 2012 6:31 pm

    ok...gud luck bro

    syaq

    Re: moto susah start

    Post by syaq on Tue Jun 12, 2012 6:41 pm

    motor ni adalah salah satu masalah yg sering berlaku pada penguna kips..try gne choke tu dlu ya..ingt jgn pulas throtle beria sgt nnt kong plug...sorry kalau salah maklumat

    tonylevin

    Re: moto susah start

    Post by tonylevin on Mon Jun 25, 2012 11:22 am

    kalo parking biar la piston dlm keadaan "top"..
    caranya...setelah injin dmatikan...
    guna tangan tolak "kick starter"..kalo rasa ketat tu maknanya piston dah sampai "top"
    sbb cara ni dpt mengurangkan udara diantara ruang top piston dan head..
    harap info ni dapat membantu..

    faizalmeta

    Re: moto susah start

    Post by faizalmeta on Mon Jun 25, 2012 12:25 pm

    aku nye skali start je pagi2 tk yh tarik choke pn ...

    pannipau

    Re: moto susah start

    Post by pannipau on Mon Jun 25, 2012 4:28 pm

    tonylevin wrote:kalo parking biar la piston dlm keadaan "top"..
    caranya...setelah injin dmatikan...
    guna tangan tolak "kick starter"..kalo rasa ketat tu maknanya piston dah sampai "top"
    sbb cara ni dpt mengurangkan udara diantara ruang top piston dan head..
    harap info ni dapat membantu..

    Trima kaseh untuk tips tu bro! Very Happy

    tonylevin

    Re: moto susah start

    Post by tonylevin on Tue Jun 26, 2012 1:44 am

    cheers

    Matthew

    Re: moto susah start

    Post by Matthew on Fri Jul 06, 2012 1:52 pm

    Kalau reset carb moto tu ngam2 pun tak masalah nak start pagi2...biasala moto baru klua kedai Smile

    Aikim

    Re: moto susah start

    Post by Aikim on Sun Jan 06, 2013 8:17 pm

    Dye tgk minyak itam gak....aq pakai Motul,pagi2 sekali tendang je...
    tukar Shell VSX,parking 10 min dh kena dua tiga kali tendang..........

    Sponsored content

    Re: moto susah start

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm