Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Upgrade look, downgrade power

    Share

    rais

    Upgrade look, downgrade power

    Post by rais on Wed Jun 27, 2012 11:18 am

    http://www.zerotohundred.com/2012/auto-news/daiichi-motorcycles-a-new-level-of-affordability/

    Megelli 250 rr

    imam123

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by imam123 on Thu Jun 28, 2012 3:02 am

    menipiskan poket jangan lupe..

    tonylevin

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by tonylevin on Thu Jun 28, 2012 3:22 am

    bentuk gempak gak ni tapi poket nipis la bro..kikikiii

    khor

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by khor on Thu Jun 28, 2012 8:23 am

    dgr crita 18hp je max... nak buat apa moto ni.. potong rumput kat kebun??? Razz Laughing

    rais

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by rais on Thu Jun 28, 2012 11:39 am

    khor wrote:dgr crita 18hp je. max... nak buat apa moto ni.. potong rumput kat kebun??? Razz Laughing

    aish.jgn dgr cite.hehe.motor ni 25hp.topspeed dalam.topspeed 165kmj.cukup utk hari hari g kerja 120-130kmj.kalau tgk dyno chart dia,semua power band atas dari ninja 250 tapi top dia cuma 25hp,ninja rasanya 30hp.tapi aku rating penampilan dia 10/10,ninja 5/10.haha.lagi murah dari ninja,but sparepart super rare.pakai moto ni bukan utk g berlumba,tapi kepuasan pada gaya penampilan.xsemua orang nak lari 160kmj hari hari tiap masa.lagi lagi yg dah berkeluarga.gaya lebih penting dari kelajuan.lc nak potong,potong lah.xkisah pun :-)

    tonylevin

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by tonylevin on Thu Jun 28, 2012 12:14 pm

    rais wrote:
    khor wrote:dgr crita 18hp je. max... nak buat apa moto ni.. potong rumput kat kebun??? Razz Laughing

    aish.jgn dgr cite.hehe.motor ni 25hp.topspeed dalam.topspeed 165kmj.cukup utk hari hari g kerja 120-130kmj.kalau tgk dyno chart dia,semua power band atas dari ninja 250 tapi top dia cuma 25hp,ninja rasanya 30hp.tapi aku rating penampilan dia 10/10,ninja 5/10.haha.lagi murah dari ninja,but sparepart super rare.pakai moto ni bukan utk g berlumba,tapi kepuasan pada gaya penampilan.xsemua orang nak lari 160kmj hari hari tiap masa.lagi lagi yg dah berkeluarga.gaya lebih penting dari kelajuan.lc nak potong,potong lah.xkisah pun :-)

    laju ke tak tu cite lain...
    janji gaya mau ada...
    rasanya kalo model ini berhenti kat traffic light ramai yg jeling gak ni bro..

    imam123

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by imam123 on Sat Jun 30, 2012 3:43 am

    tonylevin wrote:
    rais wrote:
    khor wrote:dgr crita 18hp je. max... nak buat apa moto ni.. potong rumput kat kebun??? Razz Laughing

    aish.jgn dgr cite.hehe.motor ni 25hp.topspeed dalam.topspeed 165kmj.cukup utk hari hari g kerja 120-130kmj.kalau tgk dyno chart dia,semua power band atas dari ninja 250 tapi top dia cuma 25hp,ninja rasanya 30hp.tapi aku rating penampilan dia 10/10,ninja 5/10.haha.lagi murah dari ninja,but sparepart super rare.pakai moto ni bukan utk g berlumba,tapi kepuasan pada gaya penampilan.xsemua orang nak lari 160kmj hari hari tiap masa.lagi lagi yg dah berkeluarga.gaya lebih penting dari kelajuan.lc nak potong,potong lah.xkisah pun :-)

    laju ke tak tu cite lain...
    janji gaya mau ada...
    rasanya kalo model ini berhenti kat traffic light ramai yg jeling gak ni bro..

    bukan jeling je, rasenye siap awek kat moto seblah tumpang naik blakang terus. takde tanye2. hahahaha

    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Mon Jul 02, 2012 8:05 pm

    magelli 250r ni enjin spec sama cam CBR 250R... 250cc single.. tapi bentuk motor ni yg ke italian nya tu yg buat dia cun...

    imam123

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by imam123 on Tue Jul 03, 2012 3:20 am

    GhostRideR wrote:magelli 250r ni enjin spec sama cam CBR 250R... 250cc single.. tapi bentuk motor ni yg ke italian nya tu yg buat dia cun...

    250 yang lawa= megelli 250, rs250.. nak compare dengan cbr250? ninja250? jauh beza... macam Spain belasah Italy 4-0 Very Happy

    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Tue Jul 03, 2012 11:37 am

    imam123 wrote:
    GhostRideR wrote:magelli 250r ni enjin spec sama cam CBR 250R... 250cc single.. tapi bentuk motor ni yg ke italian nya tu yg buat dia cun...

    250 yang lawa= megelli 250, rs250.. nak compare dengan cbr250? ninja250? jauh beza... macam Spain belasah Italy 4-0 Very Happy

    oit! euro dah habih dah.. keh keh keh...

    imam123

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by imam123 on Wed Jul 04, 2012 4:50 am

    GhostRideR wrote:
    imam123 wrote:
    GhostRideR wrote:magelli 250r ni enjin spec sama cam CBR 250R... 250cc single.. tapi bentuk motor ni yg ke italian nya tu yg buat dia cun...

    250 yang lawa= megelli 250, rs250.. nak compare dengan cbr250? ninja250? jauh beza... macam Spain belasah Italy 4-0 Very Happy

    oit! euro dah habih dah.. keh keh keh...

    aku pedulik ape... Spain belasah Italy 4-0 macam takde ape jeee...

    p/s: aku ulang sampai penyokong Italy buat baju diorang jadi kain buruk lap meja ngan lantai je.. hikhikhik

    rais

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by rais on Wed Jul 04, 2012 7:08 am

    Kips kita dok bubuh itu ini.megelli ni siap semua dah,racing foot rest,meter koso,lower cowling,malah sebahagian fairing dia carbon fiber.

    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Thu Jul 05, 2012 9:23 pm

    rais wrote:Kips kita dok bubuh itu ini.megelli ni siap semua dah,racing foot rest,meter koso,lower cowling,malah sebahagian fairing dia carbon fiber.

    that's the italian style... boleh kata race ready dah... ada gak barang aftermarket depa bubuh kat motor depa tu... dan harga jgn cakap la...kan..heheh

    Mohasrim

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by Mohasrim on Tue Jul 31, 2012 11:32 pm

    Salam... sejak keluar utusan tempoh hari... saya dah banyak cari artikel reviews motor ni... akhir sekali saya dapat dari forum Australia... 26hp jer... top mmg 160. Tapi ad forumer yang kata kualiti motor nie cam hyosung... paham paham jer ler...

    whizzert

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by whizzert on Thu Aug 02, 2012 2:12 pm

    salam... Kat tmcblog.com kata Ninja 250R ada kuar versi baru di Indonesia. Ngamcam gaks!




    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Fri Aug 10, 2012 5:23 pm

    whizzert wrote:salam... Kat tmcblog.com kata Ninja 250R ada kuar versi baru di Indonesia. Ngamcam gaks!




    kompem... dan macam-macam warna ada.. sebijik ZX-10R!! bounce bounce bounce bounce

    green_wtm6891

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by green_wtm6891 on Thu Dec 06, 2012 1:26 pm

    kalu coverset fairing migelli masuk kat kips boleh ke??minat bentuk die la...

    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Thu Dec 06, 2012 5:42 pm

    green_wtm6891 wrote:kalu coverset fairing migelli masuk kat kips boleh ke??minat bentuk die la...

    boleh bangg... pasti boleh...saya pun minat coverset dia bang..ehehhee

    green_wtm6891

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by green_wtm6891 on Fri Dec 07, 2012 8:53 am

    dah ade yg buat ke??tingin nak tengok hasil nyee.... Laughing

    GhostRideR

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by GhostRideR on Sat Dec 08, 2012 3:53 pm

    green_wtm6891 wrote:dah ade yg buat ke??tingin nak tengok hasil nyee.... Laughing

    blom ada lagi wat masa ni.. tapi pasti akan ada..eehhehe.. RR pakai ekor R6 ada dah.. eheh

    Sponsored content

    Re: Upgrade look, downgrade power

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am