Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Share

    Ole Chambell

    Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by Ole Chambell on Mon Aug 06, 2012 11:01 pm


    Assalamualaikum dan salam ramadan

    Ole Chambell kat sini. teringin nak join otai2 kipas sekelian. Aku baru nak bejinak2 mepati ngn krr150 baru ni, skang ni cme mampu pkai ss110 jer, moto pon da nak roboh sbb melenjan gi keje (UPM serdang-Glenmarie). Ari2 nampak rr lalu kat area kilang gula tu mmg la telior, so igt nak jgk la mintak nasehat kat otai2 kips ni ok x rr ni aku bwk jalan jaoh ari2? cemane ngn mentenen dye?

    bluekawakips

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by bluekawakips on Tue Aug 07, 2012 3:16 am

    aku pon baru pakai rr niee..aku rase rr nie ok jee mentenen die niee..kalau bab 2t mmg save giler..aku nye dah 1600km daa..2t x abis2 lg..kalau minyak pun ok jee..xde laa mahal sgt..aku pakai ron97 baru rm15 full tank..kalau mentenen lain pun kurang ak rase..kalau 4t aku pakai silkolene 10w40..baru rm40..

    so overall ak rase kips nie ok laa mentenen diee..selamat membeli..
    avatar
    GhostRideR

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by GhostRideR on Tue Aug 07, 2012 7:22 pm

    hah bab 2t aku sokong mmg save... aku punyer around 1800km baru lampu 2T nyala.. paling penting bro..2T tu kena guna yg berkualiti.. 4T pun kena pakai cam bro blue taip tu ler..

    bluekawakips

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by bluekawakips on Wed Aug 08, 2012 4:35 am

    ha ahh..2t save sgt..bro ghostrider pakai 4t ape?kongsi laa sket..
    avatar
    GhostRideR

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by GhostRideR on Wed Aug 08, 2012 6:24 pm

    masa 1st sarbis tuh ingat nak pakai aku punya Motul Transoil ni.. sekali mekanik tu kata boleh pakai tapi nanti ada apa problem warranty tak cover pasal pakai minyak lain dari yg di sarankan... so aku pakai ler silkolene 4T fully sintetik (lupa dah berapa kelikatan) RM70 rege rasmi silkolene... ok.. smooth gearing..

    bluekawakips

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by bluekawakips on Thu Aug 09, 2012 1:53 am

    sedapp tu rm 70 fully ek..aku masok semi jee..sikolene jgk..smooth jgk injin..lps nie baru nak try masok fully synthetik plak..haha

    Sponsored content

    Re: Salam Perkenalan, kawan baru nak tumpang beteduh...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Nov 22, 2017 9:26 am