Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Budak Baru Beljar

    Share

    rc1293

    Budak Baru Beljar

    Post by rc1293 on Wed Aug 29, 2012 11:22 am

    salam otai2 smua..sy baru nk angkat rr nie..mnx tnjuk ajar otai2 smua

    billyvvs

    Re: Budak Baru Beljar

    Post by billyvvs on Thu Aug 30, 2012 2:39 am

    rc1293 wrote:salam otai2 smua..sy baru nk angkat rr nie..mnx tnjuk ajar otai2 smua

    first rule, dicipline. kalau ade ms88 tu dah leh buat pasu bunga. bli riding gear dlu sbelum nak ushik2 moto.
    anyways welcome bro afro

    rc1293

    Re: Budak Baru Beljar

    Post by rc1293 on Thu Aug 30, 2012 9:55 am

    sy nk tnye pd otai2 smua, antara kips ngn ninja 250 mne ag ok as student

    Maverick

    Re: Budak Baru Beljar

    Post by Maverick on Thu Aug 30, 2012 10:20 am

    rc1293 wrote:sy nk tnye pd otai2 smua, antara kips ngn ninja 250 mne ag ok as student
    Patutnya kena tanya dlm ruangan general talks ni, tp tkpe sy try bg pendapat.. nanti mod bole tolong move the thread sepatutnya kot..

    Ninja ZX150 KRR vs Ninja 250R, sama ninja tp lain kategori dia ni.. KIps 2stroke, 250r 4stroke.
    In term of speed better choice KRR, tp kalo concern dgn fuel economy, 250r la.. tp dari segi mentenen, dua2 is high mentenen sbb produce by Kawa and tak byk part2 local (bagus gak utk jaga kualiti)
    Tp kalo sy la student, sy akan amik 250r.Sbb model baru, tak pakai 2T, lebih meyakinkan utk long distance dan kurang perhatian dari pencopet2..
    Tetapi beza rega dua2 model ni lebih kurang 10k, yg mana 250r lebih mahal..

    Apa2 pun tu pendapat sy lah, setakat ni guna kips ni dh dekat2 8thn, mcm ragam dan prob pasal motor ni, tp kalo tgn kita tahan nak menten std spec motor kips takkan ada prob, sbb nya dah terbukti ketahanan kips ni either long or short distance.. petrol tak lahap sgt, 2T can go max to 1K mile even more.. tp kalo dh mod sana sini, jgn harap nak dpt result yg sama, senang citer, std spec = better FC and reliability, mod spec = FC increase and parts worn faster!

    Anyway its ur choice lah.. byk lg info pasal dua2 jenis motor ni, kalo ikutkan dua2 ada bad n good.. so, fair n square lah..

    Sponsored content

    Re: Budak Baru Beljar

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am