Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    pengenalan seorang nubis~

    Share

    akmal wan

    pengenalan seorang nubis~

    Post by akmal wan on Thu Aug 30, 2012 3:27 am

    assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!
    semoga kehadiran saya tidak menyusahkan mana2 pihak..hehe
    saya ni baru je mula berjinak2 dengan moto dan yang paling penting saya sedang mencari sebiji double r untuk dibeli.
    sangat kepingin nak pakai rr ni sampai mandi x basah, tidur x lena, makan x kenyang Very Happy setelah saya berjaya menjual moto kesayangan saya nnt insyaallah beralih ke rr pula. apa2 pun, SELAMAT BERKENALAN SEMUA! Embarassed

    p/s:kalau ada sapa2 yang berminat nak jual rr tahun 2010 dlm 7k ke bawah boleh la bagitahu saya ye..mekasih cheers

    Maverick

    Re: pengenalan seorang nubis~

    Post by Maverick on Thu Aug 30, 2012 9:59 am

    Salam.. selamat dtg ke forum!

    Byk bole belaja ttg kips kat sini.. bkn setakat ZX KRR ni je, suma model keluarga Kips bole lepak sini and discuss..
    Sy pun byk belaja benda2 baru ttg Kips kat sini, sbelum ni mmg tak kenal pun kips ni apa.. haha

    Gudluck on ur sale then upgrade to Superkips KRR ZX150! Cuma bila dh dpt motor tu, jgn gopoh2 nak lenjan sgt, feel the power slowly2 utk biasakan dgn ciri2 motor tu.. lagi satu, protective gear di galakkan pakai bila nak kemana2, paling kurang pun jeans, glove, leather jaket, kasut, fullface.. nak open face pun bole tp biar la yg kualiti sket.. cara pakai ni akan bezakan kita antara pure rider or mat rempit, ofkos kita tknak kena cop sbg mat rempit, tp kalo suka mcm tu terpulanglah..

    Lg satu utk info, motor kips skang ni dh jd trend mat rempit moden.. dan telah di golongkan sbg salah satu motor 'panas' dgn LC135, EX5, RXZ dll.. so beware, nak park mana2 make sure secured, jgn park kt tempat sunyi, kalo park kat umah better bawak masuk dlm umah, dlm pagar umah walaupun dah kunci mmg senang je kena angkut (kwn sy dh kena kat area utara- butterworth)

    Byk lg hal2 pasal kips ni, bad or good.. just rajin2 la selak2 thread yg lepas2..

    Welkam! dan selamat hari raya! Smile

    akmal wan

    Re: pengenalan seorang nubis~

    Post by akmal wan on Thu Aug 30, 2012 1:36 pm

    thanks bro! saya pun bukan jenis suka melenjan sangat. cuma minat berkonvoi je. nnt boleh la join otai2 kat sini berkonvoi Very Happy .
    riding gear insyaallah dh lengkap, sbb mmg suka pakai pun nak elak sangkut roadblock n untuk keselamatan diri sendiri jugak Smile
    ape2 pun, terima kasih banyak sebab bagi tips dan info yang berguna Very Happy

    GhostRideR

    Re: pengenalan seorang nubis~

    Post by GhostRideR on Thu Aug 30, 2012 5:42 pm

    welcome bro akmal.. nanti dah dapat RR tuh.. jgn over excited sangat.. slow slow.. kenal kenal ngan perangai motor tu.. apa dia nak apa dia tak nak.. keh keh keh..

    Sponsored content

    Re: pengenalan seorang nubis~

    Post by Sponsored content Today at 6:08 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:08 pm