Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam perkenalan warga2 kips .

    Share

    ikkdelphic

    salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Wed Sep 05, 2012 8:09 pm

    Salam Perkenalan ,aku ni newbie lg ,so harap dapat tunjuk ajar dari otai2 sekalian Smile

    bluekawakips

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by bluekawakips on Thu Sep 06, 2012 3:39 am

    Salam broo..ko duk mne?kl?aku kat gombak..

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Thu Sep 06, 2012 9:06 pm

    welcome to kips forum bro.. wah motor baru tu... saya pula tinggal area wangsa maju sana...

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Sep 07, 2012 1:15 am

    aku kat ampang je ,dkat je gombak tu nanti bleh la lepak sama bleh kenal2 Smile

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Fri Sep 07, 2012 5:58 pm

    ikkdelphic wrote:aku kat ampang je ,dkat je gombak tu nanti bleh la lepak sama bleh kenal2 Smile

    ampang kat mana? ampang jaya? ampang point? bandar baru ampang? Suspect

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Sun Sep 09, 2012 9:39 am

    aku kat taman cahaya je .dkat dgan pandan indah ,thu kan

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Sun Sep 09, 2012 11:26 am

    ikkdelphic wrote:aku kat taman cahaya je .dkat dgan pandan indah ,thu kan

    pandan indah tu tau tau... kat stesen lrt tmn chaya eh? cyclops

    skyhigh3036

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by skyhigh3036 on Thu Sep 13, 2012 3:10 am

    wah kips merah..jom tkr set nk..hahahahaha..welcome bro..

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Sep 14, 2012 3:33 am

    tu dkat cempaka ada 1 stesen petronas bro ,tukar set ? dah copek lahh haha

    skyhigh3036

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by skyhigh3036 on Sat Sep 15, 2012 12:47 pm

    ikkdelphic wrote:tu dkat cempaka ada 1 stesen petronas bro ,tukar set ? dah copek lahh haha
    ape yg da copek bro??hehehe

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Sun Sep 16, 2012 5:26 am

    ada yang p gatal tangan sagat skit kat fering tu ,takpasal kena coevr dgn sticker .

    kodng

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by kodng on Sun Sep 16, 2012 11:07 am

    slamat berkips bro
    dulu2 aku tinggal pandan indah kt area public bank tu
    sekarang dah pindah pasal dapat keje baru

    Maverick

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by Maverick on Sun Sep 16, 2012 12:56 pm

    Welkam.. ride safely, live happily!

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Sat Sep 22, 2012 6:21 pm

    kodng wrote:slamat berkips bro
    dulu2 aku tinggal pandan indah kt area public bank tu
    sekarang dah pindah pasal dapat keje baru
    oh patu skang dok mano bro ?

    kodng

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by kodng on Sun Sep 23, 2012 2:43 am

    ikkdelphic wrote:
    kodng wrote:slamat berkips bro
    dulu2 aku tinggal pandan indah kt area public bank tu
    sekarang dah pindah pasal dapat keje baru
    oh patu skang dok mano bro ?
    beranang

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Wed Sep 26, 2012 4:01 pm

    What a Face branang boleh layan korner bukit mantin tuh..hehe

    WXH7570

    orang baru

    Post by WXH7570 on Wed Oct 03, 2012 5:43 pm

    salam, owner2 kips smue...
    baru sebulan pkai moto 2t nie....
    harap dapat tunjuk ajar dr smue...



    bluekawakips

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by bluekawakips on Sat Oct 06, 2012 10:58 pm

    mane aku nak cari ekor mcm ko pakai tuuu?haha

    khairul

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by khairul on Tue Oct 16, 2012 12:31 am

    kodng wrote:
    ikkdelphic wrote:
    kodng wrote:slamat berkips bro
    dulu2 aku tinggal pandan indah kt area public bank tu
    sekarang dah pindah pasal dapat keje baru
    oh patu skang dok mano bro ?
    beranang
    bro duk beranang kat ne?saya kat semenyih je bro...

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Oct 19, 2012 4:19 am

    salam smua ,ada suggest kedai mana yg boleh spray sportrim guna gun ? coz sy spray warna oren fluronsent dah pudar ,aduhh

    WXC Merah

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by WXC Merah on Wed Oct 31, 2012 2:18 pm

    salam perkenalan... kips merah gak.

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Wed Oct 31, 2012 3:53 pm

    WXC Merah wrote:salam perkenalan... kips merah gak.


    salam dan selamat datang ke forum KIPS... ckp pasal kips merah nih tadi masa sarbis motor kat welly bt caves..ada sebijik RR merah plate WXA 6574.. baru lepas eksiden.. coverset pecah.. low sided kot.. tunggu claim insuran.. ish ish..

    WXC Merah

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by WXC Merah on Wed Oct 31, 2012 4:17 pm

    Hujan skrg hati2 menunggang... lebih2 lagi pakai tayar standard agak licin. dah lama tengok forum nih tapi baru hari ni register. byk dpt ilmu spt tukar sprocket, rantai 428, bersih pv, tukar lampu meter, minyak enjin dan 2T yg sesuai dan tukar ekzos free flow. Tapi saya masih mencari2 servis interval utk cuci head piston. Ada kata setiap 20,000 KM dan ada yg cakap tak perlu. Baru 2 kali htr ke bengkel mantan champion Ah Cheng Sunway (tukar rantai RKM Heavy Duty & performance Ekzos TYGA)

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Nov 09, 2012 3:04 am

    WXC Merah wrote:Hujan skrg hati2 menunggang... lebih2 lagi pakai tayar standard agak licin. dah lama tengok forum nih tapi baru hari ni register. byk dpt ilmu spt tukar sprocket, rantai 428, bersih pv, tukar lampu meter, minyak enjin dan 2T yg sesuai dan tukar ekzos free flow. Tapi saya masih mencari2 servis interval utk cuci head piston. Ada kata setiap 20,000 KM dan ada yg cakap tak perlu. Baru 2 kali htr ke bengkel mantan champion Ah Cheng Sunway (tukar rantai RKM Heavy Duty & performance Ekzos TYGA)


    wah berapa tukar exzos ? teringin jgak nak tukar tp takot ada side effect plak bro .

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Nov 09, 2012 3:07 am

    WXC Merah wrote:Hujan skrg hati2 menunggang... lebih2 lagi pakai tayar standard agak licin. dah lama tengok forum nih tapi baru hari ni register. byk dpt ilmu spt tukar sprocket, rantai 428, bersih pv, tukar lampu meter, minyak enjin dan 2T yg sesuai dan tukar ekzos free flow. Tapi saya masih mencari2 servis interval utk cuci head piston. Ada kata setiap 20,000 KM dan ada yg cakap tak perlu. Baru 2 kali htr ke bengkel mantan champion Ah Cheng Sunway (tukar rantai RKM Heavy Duty & performance Ekzos TYGA)


    wah berapa tukar exzos ? teringin jgak nak tukar tp takot ada side effect plak bro .

    Sponsored content

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:46 pm