Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam perkenalan warga2 kips .

    Share

    casterside

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by casterside on Sat Nov 10, 2012 12:12 am

    side effect dia mmg syiok motor lagi pickup kalu kene ngn setting..bunyi dia pun bertukar dari preng2 ke ting..ting..ting..kalu nk pakai utk long term and distance kene pikir berkali2 jgk

    GhostRideR

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by GhostRideR on Sat Nov 10, 2012 12:40 pm

    Suspect
    ikkdelphic wrote:
    WXC Merah wrote:Hujan skrg hati2 menunggang... lebih2 lagi pakai tayar standard agak licin. dah lama tengok forum nih tapi baru hari ni register. byk dpt ilmu spt tukar sprocket, rantai 428, bersih pv, tukar lampu meter, minyak enjin dan 2T yg sesuai dan tukar ekzos free flow. Tapi saya masih mencari2 servis interval utk cuci head piston. Ada kata setiap 20,000 KM dan ada yg cakap tak perlu. Baru 2 kali htr ke bengkel mantan champion Ah Cheng Sunway (tukar rantai RKM Heavy Duty & performance Ekzos TYGA)


    wah berapa tukar exzos ? teringin jgak nak tukar tp takot ada side effect plak bro .

    aku pun nak gak tau.. berapa kos tukau sproket set dgn rantai serta ekjos TYGA tu..

    ikkdelphic

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by ikkdelphic on Fri Nov 16, 2012 12:17 pm

    HAHA ,mai pakat buat ramai2 lah ekzos TYGA tu Very Happy

    Sponsored content

    Re: salam perkenalan warga2 kips .

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:22 am