Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ninja 300@250 2013

    Share

    hazel

    ninja 300@250 2013

    Post by hazel on Mon Sep 10, 2012 9:13 am

    trnampak model motot nie dlm tenet..arghhh..stylo ar..agak2 bila nk masuk mesia, thai n indon dah ada dah...berbaloi ak agak2 tukar moto kips ngn moto nie......walapun xda lagi kat mesia...merancang dulu ar...hehe

    http://www.youtube.com/watch?v=Ttic6mKV_Fs

    GhostRideR

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by GhostRideR on Wed Sep 12, 2012 11:12 am

    desgin amik sejibik 2012 ZX10r... model ni nampak gomok sket plus ekjos nya.. rasanya hujung tahun kot atau masa motogp kat sepang nanti kawa sunrock lunch... What a Face

    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Sep 12, 2012 1:08 pm

    body cun tp adakah bunyi ekzos mcm 250r standard
    kalu masuk pun harga plus mines RM30K
    250r pun masih belum mampu milik..aduss

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Sep 12, 2012 8:34 pm

    Style dia macam ni, kalau bunyi macam 250r yang lame tu..memang hampehla.( PREENNGGGGGG)hahahaha....kalau masuk malaysia ni pun entahla confirm ke tak..selalunye model yang gempak2 ni tak masuk malaysia..aduuiii....

    GhostRideR

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by GhostRideR on Wed Sep 12, 2012 9:43 pm

    enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha..

    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Thu Sep 13, 2012 1:56 pm

    agak2 yg pakai inline 4 ni brapa la income diorang bulan2..dahla dgn harga yg xmasuk akal..aksesori siap bleh upgred segala bagai..where theres a will theres a way

    Maverick

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Maverick on Thu Sep 13, 2012 9:55 pm

    casterside wrote:agak2 yg pakai inline 4 ni brapa la income diorang bulan2..dahla dgn harga yg xmasuk akal..aksesori siap bleh upgred segala bagai..where theres a will theres a way
    Kebanyakkan suma wat bisnes.. pendek kata tokey2 besar.. income 10K sebulan tu mcm 1k je kat kita.. huhuhu (eh.. kat diaorg.. huhu)

    jirou

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by jirou on Thu Sep 13, 2012 10:38 pm

    diorng sume anak dato..kte yg nk pkai moto bsr ni ntah ble la ye..da tue bru nk merasa kot..haha

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Fri Sep 14, 2012 12:03 am

    [quote="GhostRideR"]enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha.. [/quote]

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No

    Maverick

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Maverick on Fri Sep 14, 2012 8:45 pm

    Matthew wrote:
    GhostRideR wrote:enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha..

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No
    Senng je nak bunyi best.. pasang speaker je..haha

    hazel

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by hazel on Fri Sep 14, 2012 9:32 pm

    xsabaq nak beli moto nie ..jiwa semakin meluap2 bila dikalahkan oleh blade 250 td..arghhhh...

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Fri Sep 14, 2012 9:56 pm

    [quote="Maverick"][quote="Matthew"][quote="GhostRideR"]enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha.. [/quote]

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No [/quote]
    Senng je nak bunyi best.. pasang speaker je..haha[/quote]

    Ingat Kawa ni Sony ke mau pakai speaker..huhuhu.. Laughing

    rais

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by rais on Mon Feb 11, 2013 6:05 pm

    Zaman sekarang nak pakai sbk aeon ada, bank rakyat ada. Hutang je semua tu.

    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Feb 13, 2013 10:14 am

    rais wrote:Zaman sekarang nak pakai sbk aeon ada, bank rakyat ada. Hutang je semua tu.

    mmg ramai yg boleh buat hutang tapi masih ramai lg yg tak mampu/tak layak nak buat hutang.. What a Face

    keeps

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by keeps on Wed Feb 13, 2013 9:30 pm

    Awek dalam video tu boleh tahan. Harap-harap Kawasaki Malaysia boleh suruh Neelofa introduce moto tu nanti. Hehe Wink

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Mar 20, 2013 11:08 am

    Boleh bro..pasti bole..kalau kau fikirkan yang kau boleh..kau boleh melakukan..jika kau fikirkan kau ragu2..usaha mu tidak akan menentu..hahaha..boleh aje..SBK one day man.. Laughing

    hafis343

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by hafis343 on Wed Mar 27, 2013 9:28 am

    Kawasaki ninja 300 tak akan masuk malaysia kerana kawasaki merasakan ianya merugikan kerana pemilik perlu memiliki lesen b full....diorg just masukkan model 250 jek.... 300 utk pasaran us,canada,eu saje....

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Mar 27, 2013 12:04 pm

    [quote="hafis343"]Kawasaki ninja 300 tak akan masuk malaysia kerana kawasaki merasakan ianya merugikan kerana pemilik perlu memiliki lesen b full....diorg just masukkan model 250 jek.... 300 utk pasaran us,canada,eu saje....[/quote]

    Dah masuk malaysia dah pun...huhu bounce

    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Mar 27, 2013 5:04 pm

    kalu masuk malaysia pun sudah pasti harga mencecah RM30k..hampir menyamai er6 650cc

    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed May 29, 2013 4:21 pm

    Sebenarnya moto ni masuk malaysia dan kene hantar balik oleh kawasaki pasal clash degan market er6.. Sad

    ginagong

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by ginagong on Fri Aug 09, 2013 8:21 pm

    patut letak harga RM 15k jer... baru padan dengan harga hehhehe...

    Sponsored content

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Sponsored content Today at 6:47 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:47 pm