Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ninja 300@250 2013

    Share
    avatar
    hazel

    ninja 300@250 2013

    Post by hazel on Mon Sep 10, 2012 9:13 am

    trnampak model motot nie dlm tenet..arghhh..stylo ar..agak2 bila nk masuk mesia, thai n indon dah ada dah...berbaloi ak agak2 tukar moto kips ngn moto nie......walapun xda lagi kat mesia...merancang dulu ar...hehe

    http://www.youtube.com/watch?v=Ttic6mKV_Fs
    avatar
    GhostRideR

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by GhostRideR on Wed Sep 12, 2012 11:12 am

    desgin amik sejibik 2012 ZX10r... model ni nampak gomok sket plus ekjos nya.. rasanya hujung tahun kot atau masa motogp kat sepang nanti kawa sunrock lunch... What a Face
    avatar
    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Sep 12, 2012 1:08 pm

    body cun tp adakah bunyi ekzos mcm 250r standard
    kalu masuk pun harga plus mines RM30K
    250r pun masih belum mampu milik..aduss
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Sep 12, 2012 8:34 pm

    Style dia macam ni, kalau bunyi macam 250r yang lame tu..memang hampehla.( PREENNGGGGGG)hahahaha....kalau masuk malaysia ni pun entahla confirm ke tak..selalunye model yang gempak2 ni tak masuk malaysia..aduuiii....
    avatar
    GhostRideR

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by GhostRideR on Wed Sep 12, 2012 9:43 pm

    enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha..
    avatar
    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Thu Sep 13, 2012 1:56 pm

    agak2 yg pakai inline 4 ni brapa la income diorang bulan2..dahla dgn harga yg xmasuk akal..aksesori siap bleh upgred segala bagai..where theres a will theres a way
    avatar
    Maverick

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Maverick on Thu Sep 13, 2012 9:55 pm

    casterside wrote:agak2 yg pakai inline 4 ni brapa la income diorang bulan2..dahla dgn harga yg xmasuk akal..aksesori siap bleh upgred segala bagai..where theres a will theres a way
    Kebanyakkan suma wat bisnes.. pendek kata tokey2 besar.. income 10K sebulan tu mcm 1k je kat kita.. huhuhu (eh.. kat diaorg.. huhu)
    avatar
    jirou

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by jirou on Thu Sep 13, 2012 10:38 pm

    diorng sume anak dato..kte yg nk pkai moto bsr ni ntah ble la ye..da tue bru nk merasa kot..haha
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Fri Sep 14, 2012 12:03 am

    [quote="GhostRideR"]enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha.. [/quote]

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No
    avatar
    Maverick

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Maverick on Fri Sep 14, 2012 8:45 pm

    Matthew wrote:
    GhostRideR wrote:enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha..

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No
    Senng je nak bunyi best.. pasang speaker je..haha
    avatar
    hazel

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by hazel on Fri Sep 14, 2012 9:32 pm

    xsabaq nak beli moto nie ..jiwa semakin meluap2 bila dikalahkan oleh blade 250 td..arghhhh...
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Fri Sep 14, 2012 9:56 pm

    [quote="Maverick"][quote="Matthew"][quote="GhostRideR"]enjin sama la bro 4 stroke inline 2.. jgn mimpi la inline 4.. hahahaha.. [/quote]

    Bunyi kurengla macam ni...iseyyy... No [/quote]
    Senng je nak bunyi best.. pasang speaker je..haha[/quote]

    Ingat Kawa ni Sony ke mau pakai speaker..huhuhu.. Laughing
    avatar
    rais

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by rais on Mon Feb 11, 2013 6:05 pm

    Zaman sekarang nak pakai sbk aeon ada, bank rakyat ada. Hutang je semua tu.
    avatar
    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Feb 13, 2013 10:14 am

    rais wrote:Zaman sekarang nak pakai sbk aeon ada, bank rakyat ada. Hutang je semua tu.

    mmg ramai yg boleh buat hutang tapi masih ramai lg yg tak mampu/tak layak nak buat hutang.. What a Face

    keeps

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by keeps on Wed Feb 13, 2013 9:30 pm

    Awek dalam video tu boleh tahan. Harap-harap Kawasaki Malaysia boleh suruh Neelofa introduce moto tu nanti. Hehe Wink
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Mar 20, 2013 11:08 am

    Boleh bro..pasti bole..kalau kau fikirkan yang kau boleh..kau boleh melakukan..jika kau fikirkan kau ragu2..usaha mu tidak akan menentu..hahaha..boleh aje..SBK one day man.. Laughing

    hafis343

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by hafis343 on Wed Mar 27, 2013 9:28 am

    Kawasaki ninja 300 tak akan masuk malaysia kerana kawasaki merasakan ianya merugikan kerana pemilik perlu memiliki lesen b full....diorg just masukkan model 250 jek.... 300 utk pasaran us,canada,eu saje....
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed Mar 27, 2013 12:04 pm

    [quote="hafis343"]Kawasaki ninja 300 tak akan masuk malaysia kerana kawasaki merasakan ianya merugikan kerana pemilik perlu memiliki lesen b full....diorg just masukkan model 250 jek.... 300 utk pasaran us,canada,eu saje....[/quote]

    Dah masuk malaysia dah pun...huhu bounce
    avatar
    casterside

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by casterside on Wed Mar 27, 2013 5:04 pm

    kalu masuk malaysia pun sudah pasti harga mencecah RM30k..hampir menyamai er6 650cc
    avatar
    Matthew

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Matthew on Wed May 29, 2013 4:21 pm

    Sebenarnya moto ni masuk malaysia dan kene hantar balik oleh kawasaki pasal clash degan market er6.. Sad
    avatar
    ginagong

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by ginagong on Fri Aug 09, 2013 8:21 pm

    patut letak harga RM 15k jer... baru padan dengan harga hehhehe...

    Sponsored content

    Re: ninja 300@250 2013

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Mar 29, 2017 3:44 am