Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Share

    Rafi Ganu

    Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Wed Sep 12, 2012 9:55 pm

    sy bru nk belajar pasal kips ni, berminat sgt2, tpi blom beli lg kips ni, sbb sy masih pelajar skolh, xde modal nk angkat kips lg, hehe, abg2 kt sini sila la bri tunjuk ajar kt sy. selamat berkenalan semua[/b]

    GhostRideR

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by GhostRideR on Wed Sep 12, 2012 10:07 pm

    Rafi Ganu wrote:sy bru nk belajar pasal kips ni, berminat sgt2, tpi blom beli lg kips ni, sbb sy masih pelajar skolh, xde modal nk angkat kips lg, hehe, abg2 kt sini sila la bri tunjuk ajar kt sy. selamat berkenalan semua[/b]

    welcome welcome... nak tahu pasal kips ni rajin rajin la selak selak thread topic dalam forum ni yaa... What a Face

    Rafi Ganu

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Wed Sep 12, 2012 11:42 pm

    GhostRideR wrote:
    Rafi Ganu wrote:sy bru nk belajar pasal kips ni, berminat sgt2, tpi blom beli lg kips ni, sbb sy masih pelajar skolh, xde modal nk angkat kips lg, hehe, abg2 kt sini sila la bri tunjuk ajar kt sy. selamat berkenalan semua[/b]

    welcome welcome... nak tahu pasal kips ni rajin rajin la selak selak thread topic dalam forum ni yaa... What a Face

    mmg selalu tgk thread2 kt sini, tpi hri ni bru nk daftar, hehehe, byk kips yg dh di modif, lawo2 semua, jeles plak rse, Razz Razz Razz

    skyhigh3036

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by skyhigh3036 on Thu Sep 13, 2012 3:07 am

    Rafi Ganu wrote:
    GhostRideR wrote:
    Rafi Ganu wrote:sy bru nk belajar pasal kips ni, berminat sgt2, tpi blom beli lg kips ni, sbb sy masih pelajar skolh, xde modal nk angkat kips lg, hehe, abg2 kt sini sila la bri tunjuk ajar kt sy. selamat berkenalan semua[/b]

    welcome welcome... nak tahu pasal kips ni rajin rajin la selak selak thread topic dalam forum ni yaa... What a Face

    mmg selalu tgk thread2 kt sini, tpi hri ni bru nk daftar, hehehe, byk kips yg dh di modif, lawo2 semua, jeles plak rse, Razz Razz Razz
    lawa mmg la lawa..tp duit nk kua dri poket pn lawa gak la..hahahahah

    Rafi Ganu

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Thu Sep 13, 2012 8:54 pm

    skyhigh3036 wrote:
    Rafi Ganu wrote:
    GhostRideR wrote:
    Rafi Ganu wrote:sy bru nk belajar pasal kips ni, berminat sgt2, tpi blom beli lg kips ni, sbb sy masih pelajar skolh, xde modal nk angkat kips lg, hehe, abg2 kt sini sila la bri tunjuk ajar kt sy. selamat berkenalan semua[/b]

    welcome welcome... nak tahu pasal kips ni rajin rajin la selak selak thread topic dalam forum ni yaa... What a Face

    mmg selalu tgk thread2 kt sini, tpi hri ni bru nk daftar, hehehe, byk kips yg dh di modif, lawo2 semua, jeles plak rse, Razz Razz Razz
    lawa mmg la lawa..tp duit nk kua dri poket pn lawa gak la..hahahahah

    tu sudah pasti, hehehe, mulai skrg kne kumpul duit la nmpk ny, Basketball Basketball

    skyhigh3036

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by skyhigh3036 on Sat Sep 15, 2012 12:48 pm

    kumpul jgn xkumpul bro..hehehe

    Rafi Ganu

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Sat Sep 15, 2012 2:24 pm

    skyhigh3036 wrote:kumpul jgn xkumpul bro..hehehe


    bereh2, hehehe, mudah2an cpt blh ambil kips. Razz Razz Razz

    kodng

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by kodng on Sun Sep 16, 2012 11:11 am

    blaja betul2, keje betul2, naik moto pun betul2
    time main je main2

    kalau ko dapat simpan downpayment 50% dari harga moto, tak banyak nak bayar bulan2

    kalau macam aku d/p pun 1.2k je, sakit bulan2 340 loan aeon

    Rafi Ganu

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Sun Sep 16, 2012 12:32 pm

    kodng wrote:blaja betul2, keje betul2, naik moto pun betul2
    time main je main2

    kalau ko dapat simpan downpayment 50% dari harga moto, tak banyak nak bayar bulan2

    kalau macam aku d/p pun 1.2k je, sakit bulan2 340 loan aeon

    okey, Thanks, insyaAllah, Very Happy Very Happy Very Happy

    sy cbe, mungkin lebih 50% sy simpan or bayar carh terus. hehehe

    mekasih sbb beri tunjuk ajar kt sy. Smile Smile Smile

    Maverick

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Maverick on Sun Sep 16, 2012 12:50 pm

    Salam! Welkam tu kips forum!

    Moga2 lulus sekolah dgn cemerlang.. masuk U dpt ijazah bole dpt keja bagus2 (cuma make sure amik course or bidang yg bersesuaian)..

    Then masa kt U tu bole dah amik Kips ni sbb RR baru ni kalo spec std kilang mmg tak terasa pakai motor 2stroke, FC & 2T mmg jimat sesgt utk RR baru ni, ada rider penah clock 1200km utk 1liter penggunaan 2T (2stroke lain mmg jeles dgn kenyataan ni.. hehe). Tp kalo dh mod sana sini especially enjin jgn harap la nak save myk la, 2T la.. huhu..

    Lagi satu kalo dh dpt motor ni nanti, jgn lupa SAFETY!.. Itu adalah peraturan pertama sekali mana2 rider sejati kena igt.. lain la kalo anak lord, kalo jatuh masuk spital ke, costing repair motor ke takde masalah utk golongan ni (selagi tak ilang tgn kaki nyawa la.. hhuhu)

    Dan bila dh berjaya tu, jgn lupa jasa ibu bapa baik buruk ke baik ke.. baru la berkat hidup, dunia pun aman.. k..

    Wassalam...

    Rafi Ganu

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Rafi Ganu on Sun Sep 16, 2012 1:41 pm

    Maverick wrote:Salam! Welkam tu kips forum!

    Moga2 lulus sekolah dgn cemerlang.. masuk U dpt ijazah bole dpt keja bagus2 (cuma make sure amik course or bidang yg bersesuaian)..

    Then masa kt U tu bole dah amik Kips ni sbb RR baru ni kalo spec std kilang mmg tak terasa pakai motor 2stroke, FC & 2T mmg jimat sesgt utk RR baru ni, ada rider penah clock 1200km utk 1liter penggunaan 2T (2stroke lain mmg jeles dgn kenyataan ni.. hehe). Tp kalo dh mod sana sini especially enjin jgn harap la nak save myk la, 2T la.. huhu..

    Lagi satu kalo dh dpt motor ni nanti, jgn lupa SAFETY!.. Itu adalah peraturan pertama sekali mana2 rider sejati kena igt.. lain la kalo anak lord, kalo jatuh masuk spital ke, costing repair motor ke takde masalah utk golongan ni (selagi tak ilang tgn kaki nyawa la.. hhuhu)

    Dan bila dh berjaya tu, jgn lupa jasa ibu bapa baik buruk ke baik ke.. baru la berkat hidup, dunia pun aman.. k..

    Wassalam...

    Salam, thank you. Cool

    insyaAllah, minta2 mcm tu la. klu ade rezeki, kita hanye mampu merancang dan Allah yg menentukn.

    info yg berguna utk sy, hehehe, terima kasih Maverick. dan juga atas sokongn abg2 kt sini, thank you very much!~ Very Happy

    keselamatan msty di jage, tu aspek yg paling penting, keselamatn pemandu lain juga harus di jaga, jgn sbb kita, pemandu lain jdi mangsa. rider save. Smile Smile Smile

    insyaAllah, jasa mereka xkn sy lupa kn. kerana mereka, sy ade di dunia ini, jge la perasaan mereka, jgn penah lukai mereka, walaupn mereka salah, nasihati lah mereka sekira ny mereka melakukn kesalah. itu la ank yg baik, Aamiin~

    thanks skali lgi atas ilmu yg d beri. What a Face What a Face What a Face

    Sponsored content

    Re: Salam Berkenalan Abang2 & Kakak2 'KIPS'

    Post by Sponsored content Today at 6:05 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:05 am