Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Share

    tukang karut

    moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by tukang karut on Tue Oct 02, 2012 3:52 am

    prhatian semua wrga kippers,moto sy kena curi 2 hr lepas area padang jambu melaka.moto br je 4 bln pakai,meter pon blom pai 2k. Yp peliknya moto lock handle,lock disk(jenis mahal punya) and ada alarm lg.tu pon diaorg leh kebas.park kt dpn umah brpagar n brkunci.. Kami sekeluarga x sdr langsung.. Ya paling menyedihkn kn diaorg curi kt umah polis lak tu.. Klu ada info apa2 helo2 ya.. Moto jenis se wrna hijau no plat JNQ 5537, no fon sy 0177876113 tq..

    casterside

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by casterside on Tue Oct 02, 2012 10:03 am

    penyagak ni pakai ilmu hitam kot..bykkn bersabar

    shaidy

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by shaidy on Tue Oct 02, 2012 10:32 am

    perh ader alarm xdgr ker bunyi??

    tukang karut

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by tukang karut on Tue Oct 02, 2012 3:29 pm

    Alarm x bunyi pon,rasa dia dh potong wayer bateri siap2..

    Matthew

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by Matthew on Tue Oct 02, 2012 8:57 pm

    Saya pun kena macam tu moto dicuri di dalam kawasan rumah..takde bunyi langsung..memang kalau diorang nak curi memmang lame aiming..survey baru kebas

    leeyazz

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by leeyazz on Wed Oct 03, 2012 10:57 am

    Puasa ke 2 yg baru nie motor aku kena curi dgn penyangak nie( bdk melayu......remaja lg.....)tp Alhamdulillah lah motor dpt kt mantin N9.....aq duk klang.........tp motor aq d wat menyamun org lain.......perhhh...yg pelik nye bdk india wat menyamun......err...diaorg nie ada link dgn org luar ker........awal pg ahad curi.....pas tu ari rabu dpt semula.......skrg motor pon kena pasang alarm......kete aku sendiri pon alarm kondem tk tukar lg........kene aq 85 hengget........brand OCK......mana mari aq tk tau.....janji ada alarm

    GhostRideR

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by GhostRideR on Wed Oct 03, 2012 5:19 pm

    aku cuba nengok2 area batu caves/ selayang... brani btol pencurik tu curi rumah polis lak tuh..uish..!!

    ikkdelphic

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by ikkdelphic on Thu Oct 04, 2012 2:25 am

    gila btol skang mtor ni dah mcm pisang panas ,aku dahla dok flat dulu ex5 aku pun nyaris2 nasib dapat tangkap budak tu .skang ni aku park mto ni pun jd risau

    casterside

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by casterside on Thu Oct 04, 2012 10:27 am

    bukan skrg jer dari dulu lg motor nie dah mcm goreng pisang panas.
    dah berpuluh2 kes dilaporkan hilang
    thn 2009 kes 125z saya hilang dlm kaw pagar rumah siap berkunci segala bagai
    skrg ni mmg kne berwaspada sungguh2


    saijo

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by saijo on Thu Oct 04, 2012 11:28 am

    takziah...nasib kita sama la.
    Umah polis pun dah tak selamat dah....penyangak dh tak kira ape dah

    panas ati tul lahh...

    Jerniest

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by Jerniest on Thu Oct 04, 2012 2:26 pm

    aiseh bahaya la skang ni ade.dgr citer abg2 makenik dorang ade asid siap boleh cairkan emas lagi..setakat disc lock mtor tu...apedehal,skang ni dorang ade asid yg leh leburkan emas source mekanik puchong

    Jerniest

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by Jerniest on Thu Oct 04, 2012 2:28 pm

    ade member siap buat pendinding motor lagi siap mandikan air yang di baca oleg ustaz2 di bangi...itujela yang mmpu kita usahakan

    khairul

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by khairul on Thu Oct 04, 2012 5:12 pm

    bila mencuri berani bila ditangkap merayu2...
    rasa takut lak nak letak moto kat dlam pagar je
    nanti nak letak moto dalam rumah.

    bluekawakips

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by bluekawakips on Sat Oct 06, 2012 11:08 pm

    GhostRideR wrote:aku cuba nengok2 area batu caves/ selayang... brani btol pencurik tu curi rumah polis lak tuh..uish..!!

    aku pun usha2 area gombak dgn bro ghostriderr..

    skyhigh3036

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by skyhigh3036 on Tue Oct 16, 2012 9:58 pm

    aduh sume cte psl mto ilang..mkin cuak ak dgo nyer..ak da la duk uma flat..

    casterside

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by casterside on Wed Oct 17, 2012 11:31 am

    kene standby slalu rantai besi (nak lagi keras guna stainless steel) yg kasar skit dlm semeter panjang..parking mana2 tambat guna padlock yg berkualiti..berat pun beratlah

    miezorro@yahoo.com

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by miezorro@yahoo.com on Wed Oct 17, 2012 1:40 pm

    insya'allah saya war warkan kat kengkawan di bangi ni.

    Jerniest

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by Jerniest on Mon Dec 10, 2012 10:18 pm

    motor RR ni memang dah jadi motor kegemaran rempit,semamlm motor member aku hilang siap 4 lock lagi...haiya...rasa mcm nk jual je motor nih....xselesa bila rempit murahan dan pencuri tegar dah menjadi RR ni dah mcm dadah bg depa

    casterside

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by casterside on Tue Dec 11, 2012 11:40 am

    ada kes di kuantan baru2 ni kawasan tmn dato rashid krr (merah) simpan dalam rumah pun boleh hilang. awas..motor krr kini sentiasa ada mata2 jahat yg memerhatikan!!!berwaspadalah selalu

    Sponsored content

    Re: moto kips se kena curi 2 hr lepas..

    Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:34 pm