Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Share

    saifulmisri

    Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by saifulmisri on Fri Oct 05, 2012 3:05 pm

    salam semua..
    saya saiful dari Muar
    baru join forum ni..semoga dapat membantu.
    sbb sya baru nk beli kips x lame lagi.. Very Happy

    klau salah tolong tunjukkan yeww... sunny sunny

    GhostRideR

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by GhostRideR on Sun Oct 07, 2012 11:56 am

    cheers welcome to the kips forum bro.....

    saifulmisri

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by saifulmisri on Mon Oct 08, 2012 8:46 pm

    yeayy..da dapat kips...heheh

    Cik Bulan

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by Cik Bulan on Mon Oct 08, 2012 9:30 pm

    Greetings to all Smile
    saya orang baru in here.
    tujuan utama saya register masuk dalam ni sbb nak tanya 1 soalan sahaja.
    saya nak belikan kawan saya motor kawasaki ninja krr zx150.
    saya stay dekat JB. tapi saya ni tak pandai sangat pasal motor ni. manelah tahu admin boleh tolong saya dengan bagi informasi yg lebih detail and tepat. pls Smile) <3

    GhostRideR

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by GhostRideR on Fri Oct 12, 2012 6:47 pm

    Cik Bulan wrote:Greetings to all Smile
    saya orang baru in here.
    tujuan utama saya register masuk dalam ni sbb nak tanya 1 soalan sahaja.
    saya nak belikan kawan saya motor kawasaki ninja krr zx150.
    saya stay dekat JB. tapi saya ni tak pandai sangat pasal motor ni. manelah tahu admin boleh tolong saya dengan bagi informasi yg lebih detail and tepat. pls Smile) <3

    errr..cik bulan.. nak beli kan utk kawan ke pakwe tu? Razz kalau nak lebih informasi.. cik bulan kena la selak sana selak sini thread thread yg ada... kalo nak basic info.. motor ni 2 stroke so kena minyak 2T maintain.. habih je 2T tu kena la tambah.. motor ni laju... bleh sampai 200km/h bergantung skill dan bentuk fizikal rider berkenaan.. dan paling penting.. jaga la motor ni elok elok.. beli la segala lock yang ada.. kerana motor ni.. agak "panazzz: gak.. Suspect

    p/s: cik bulan sendiri tak nak try ker bawak motor ni?

    Cik Bulan

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by Cik Bulan on Fri Oct 12, 2012 8:56 pm

    flower Salam Mr, GostRider Smile hihihihihi.. actually nak beli untuk bf. hadiah hari jadi. saya dah survey,yang last saya updated harga ini saya dapat ----> Cash price is RM 12250
    For HP, down payment is RM 2350, monthly is RM345 x 48

    mahal ke? saya mmg tak tahu ni. saya banyak jugak tanya kawan, tapi jawapan dieorang tu tak confidentkan saya untuk terima sewajarnya. you boleh advice tak if you ade click2 kat jb ni. yang boleh dapat murah. hihi tenkiue <3

    GhostRideR

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by GhostRideR on Wed Oct 17, 2012 10:22 pm

    Cik Bulan wrote: flower Salam Mr, GostRider Smile hihihihihi.. actually nak beli untuk bf. hadiah hari jadi. saya dah survey,yang last saya updated harga ini saya dapat ----> Cash price is RM 12250
    For HP, down payment is RM 2350, monthly is RM345 x 48

    mahal ke? saya mmg tak tahu ni. saya banyak jugak tanya kawan, tapi jawapan dieorang tu tak confidentkan saya untuk terima sewajarnya. you boleh advice tak if you ade click2 kat jb ni. yang boleh dapat murah. hihi tenkiue <3

    saya bleh advice cik bulan dan encik bulan Very Happy kena survey byk kedai motor.. banding harga.. mana yg ok dah berpatutan.. then amik la kat kedai tu.. bounce

    casterside

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by casterside on Thu Oct 18, 2012 10:22 am

    kalu xde cash bleh jgk buat persenol loan ngn bank rakyat
    interest takdelah cekik darah mcm AEON..peace

    Sponsored content

    Re: Assalamualaikum..sy newbies di sini.. =)

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm