Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Moto saya kena curi

    Share

    asn198

    Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Thu Oct 11, 2012 8:55 pm

    Kipper kipper sekalian,di sini saya ingin meminta bantuan kawan kawan untuk ambil perhatian kepada moto kips se saya yang baru saja hilang di cheras pandan perdana,number plate wvr 1255.kepada siapa siapa yang jumpa,sila lah hubungi saya di number 0142250575 .bantuan anda semua amat saya hargai,terima kasih...

    Matthew

    Re: Moto saya kena curi

    Post by Matthew on Thu Oct 11, 2012 9:00 pm

    Aduii bro moto kene curi ke...takziah bro..harap bersabar.. No

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Thu Oct 11, 2012 9:05 pm

    kena curi kat luar office...sakit hati bro,baru pakai 1tahun jer... No

    Matthew

    Re: Moto saya kena curi

    Post by Matthew on Thu Oct 11, 2012 10:46 pm

    Kunci macam mane bro??

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Fri Oct 12, 2012 3:28 am

    Matthew wrote:Kunci macam mane bro??

    Handle locked,disc break lock,hidden switch,alarm kebetulan rosak pula jadi x on,letak tepi pintu opis jer bro...sedih aku... No No No

    Matthew

    Re: Moto saya kena curi

    Post by Matthew on Fri Oct 12, 2012 4:23 am

    Ade hidden switch pun dia orang bole rembat ke heran saya??? confused

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Fri Oct 12, 2012 3:29 pm

    tadi tengok cctv,diaorang main tolak pergi jer moto ku,padahal saya tengah kerja kat dalam opis... No No No

    GhostRideR

    Re: Moto saya kena curi

    Post by GhostRideR on Fri Oct 12, 2012 6:29 pm

    asn198 wrote:tadi tengok cctv,diaorang main tolak pergi jer moto ku,padahal saya tengah kerja kat dalam opis... No No No

    segala lock ada pun diorang main tolak jer?? dah report polis? Suspect

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Fri Oct 12, 2012 10:29 pm

    GhostRideR wrote:
    asn198 wrote:tadi tengok cctv,diaorang main tolak pergi jer moto ku,padahal saya tengah kerja kat dalam opis... No No No

    segala lock ada pun diorang main tolak jer?? dah report polis? Suspect



    dah report bro,ni tengah cari software yang boleh tambah clear quality video ni,kalau dapat software tersebut,mungkin boleh nampak number plate motor tu...bro bro sekalian,any suggestion...?banyak dah jadi mangsa ni,kalau boleh,tangkap 1,kurang 1 pencuri ni...xnak geng geng lain kena juga... No No No

    mamshak36

    Re: Moto saya kena curi

    Post by mamshak36 on Sun Oct 14, 2012 9:43 pm

    asn198 wrote:tadi tengok cctv,diaorang main tolak pergi jer moto ku,padahal saya tengah kerja kat dalam opis... No No No


    Takziah bro... Saya punya kips pun pernah kena rembat tapi Alhamdulillah jumpa balik Selepas sebulan... Nak Tanya sikit, kalau Ada hidden switch, dia Talak boleh start Ka? Atau naik Lori Embarassed Embarassed Embarassed

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Mon Oct 15, 2012 1:40 am

    mamshak36 wrote:
    asn198 wrote:tadi tengok cctv,diaorang main tolak pergi jer moto ku,padahal saya tengah kerja kat dalam opis... No No No


    Takziah bro... Saya punya kips pun pernah kena rembat tapi Alhamdulillah jumpa balik Selepas sebulan... Nak Tanya sikit, kalau Ada hidden switch, dia Talak boleh start Ka? Atau naik Lori Embarassed Embarassed Embarassed

    Harap harap saya pun ada rezeki lah bro,bro jumpa balik moto bro camne...?
    dia x jadi start,dia main tolak blah jer motor ku,sebab cctv x cover semua area,x tau dia bawak moto ku camne,rasa nya,geng haram jadah dia tolak via kaki kat ekzos kot,sebab geng dia naik 125...

    mamshak36

    Re: Moto saya kena curi

    Post by mamshak36 on Mon Oct 15, 2012 7:32 am

    Adoii Ni yg risau Ni... Saya punya motor jumpa sebiji.. Dia jual kat org di sungai Udang Melaka.. Buat pakai hari2 kot... Hilang color hitam, jumpa color hijau .. Tapi pecah2 sikit cover set dia.. Lepas dapat , claim insurance tukar set kunci dan cover set yg pecah

    casterside

    Re: Moto saya kena curi

    Post by casterside on Mon Oct 15, 2012 11:21 am

    kalu ikut hati yg panas nak jer jumpa bomoh siam mmg cnfirm pecah perut si pencuri nie..tp itulah kene ikut lunas2 agama

    khairul

    Re: Moto saya kena curi

    Post by khairul on Tue Oct 16, 2012 12:25 am

    moto dah kunci...moto depan ofis,sungguh berani lagi si pencuri ia...
    harap bro masih ada rezeki dg moto tu lagi...

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Tue Oct 16, 2012 9:39 pm

    Dah takut dan penat dah bro,sungguh fed-up...i susah payah kumpul duit 4tahun bayar cash beli moto ni,skrg lesap...x de feel lagi nak beli kips ni walaupun ade duit,takut kena curi lagi... No pale

    skyhigh3036

    Re: Moto saya kena curi

    Post by skyhigh3036 on Tue Oct 16, 2012 9:53 pm

    ade disc lock pn die leh tolak ngn slamber je..ke bro tme 2 xlock disc..tkt gak ak..cz sllu ak lock disc n lock kt rantai je..dorg angkt pkai lori ke ape ni..

    asn198

    Re: Moto saya kena curi

    Post by asn198 on Tue Oct 16, 2012 10:31 pm

    kalo ada fb,refer kat kips group,ada saya upload kan rakaman cctv,tapi i confirm i ade lock,sebab dia x jadi start pasal hidden switch aku,dah jadi tabiat i buat semua tu sebelum tinggal kan moto...

    myortone

    Re: Moto saya kena curi

    Post by myortone on Mon Nov 18, 2013 12:03 am

    time tu bro beli cash OR ansuran?

    azhimhihi

    Re: Moto saya kena curi

    Post by azhimhihi on Fri Nov 22, 2013 11:06 am

    rasanya pencuri tu dah lama perhati sebab park motor hari hari depan ofis. emm

    Sponsored content

    Re: Moto saya kena curi

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm