Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam pd semua otai kips.

    Share

    kezman13

    Salam pd semua otai kips.

    Post by kezman13 on Sun Nov 04, 2012 1:17 am

    salam semua..sy bdk baru bljr pasal kips ni..sblm ni pakai kriss 100 > gt 128 > skrg da dpt keje tetap trus nk tuka kips sbb travel agak jauh dr rumah ke tmpt keje...arini sy da gi tgk kt kedai harge motor ni..dia ckp 11k utk yg biase (itam biru merah) patotnye ari isnin atau selase sy gi baya then baru dpt moto tp sementara tgu lusa sy igt nk try jugak cari second hand kips or brand new yg lg murah..so soklan sy better sy bli kips baru atau second hand? sorry menganggu..trima kasih sbb bace Very Happy

    leeyazz

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by leeyazz on Sun Nov 04, 2012 1:25 am

    kezman13 wrote:salam semua..sy bdk baru bljr pasal kips ni..sblm ni pakai kriss 100 > gt 128 > skrg da dpt keje tetap trus nk tuka kips sbb travel agak jauh dr rumah ke tmpt keje...arini sy da gi tgk kt kedai harge motor ni..dia ckp 11k utk yg biase (itam biru merah) patotnye ari isnin atau selase sy gi baya then baru dpt moto tp sementara tgu lusa sy igt nk try jugak cari second hand kips or brand new yg lg murah..so soklan sy better sy bli kips baru atau second hand? sorry menganggu..trima kasih sbb bace Very Happy


    Ala bro...kalo duit dh ada beli baru jer........puashati sikit......serbaserbi baru...........

    WXH7570

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by WXH7570 on Sun Nov 04, 2012 1:34 am

    kezman13 wrote:salam semua..sy bdk baru bljr pasal kips ni..sblm ni pakai kriss 100 > gt 128 > skrg da dpt keje tetap trus nk tuka kips sbb travel agak jauh dr rumah ke tmpt keje...arini sy da gi tgk kt kedai harge motor ni..dia ckp 11k utk yg biase (itam biru merah) patotnye ari isnin atau selase sy gi baya then baru dpt moto tp sementara tgu lusa sy igt nk try jugak cari second hand kips or brand new yg lg murah..so soklan sy better sy bli kips baru atau second hand? sorry menganggu..trima kasih sbb bace Very Happy

    klo ad budget angkat baru la bro... sye pun br angkat je motor nie.. sblm nie pkai wave 125 je..
    mmg puas hati utk long distance.. hrge pun skrg makin lama makin naik.. permintaan tinggi

    leeyazz

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by leeyazz on Sun Nov 04, 2012 1:50 am

    WXH7570 wrote:
    kezman13 wrote:salam semua..sy bdk baru bljr pasal kips ni..sblm ni pakai kriss 100 > gt 128 > skrg da dpt keje tetap trus nk tuka kips sbb travel agak jauh dr rumah ke tmpt keje...arini sy da gi tgk kt kedai harge motor ni..dia ckp 11k utk yg biase (itam biru merah) patotnye ari isnin atau selase sy gi baya then baru dpt moto tp sementara tgu lusa sy igt nk try jugak cari second hand kips or brand new yg lg murah..so soklan sy better sy bli kips baru atau second hand? sorry menganggu..trima kasih sbb bace Very Happy

    klo ad budget angkat baru la bro... sye pun br angkat je motor nie.. sblm nie pkai wave 125 je..
    mmg puas hati utk long distance.. hrge pun skrg makin lama makin naik.. permintaan tinggi

    Tp penyangak nye pon mcm buaya gak.......tunggu masa jer nk rembat jenis motor nie......

    WXH7570

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by WXH7570 on Sun Nov 04, 2012 1:54 am

    leeyazz wrote:
    WXH7570 wrote:
    kezman13 wrote:salam semua..sy bdk baru bljr pasal kips ni..sblm ni pakai kriss 100 > gt 128 > skrg da dpt keje tetap trus nk tuka kips sbb travel agak jauh dr rumah ke tmpt keje...arini sy da gi tgk kt kedai harge motor ni..dia ckp 11k utk yg biase (itam biru merah) patotnye ari isnin atau selase sy gi baya then baru dpt moto tp sementara tgu lusa sy igt nk try jugak cari second hand kips or brand new yg lg murah..so soklan sy better sy bli kips baru atau second hand? sorry menganggu..trima kasih sbb bace Very Happy

    klo ad budget angkat baru la bro... sye pun br angkat je motor nie.. sblm nie pkai wave 125 je..
    mmg puas hati utk long distance.. hrge pun skrg makin lama makin naik.. permintaan tinggi

    Tp penyangak nye pon mcm buaya gak.......tunggu masa jer nk rembat jenis motor nie......

    klo perasan skrg abg2 polis pun pkai gak motor nie... nak keja penyagak2 tu la... Very Happy

    leeyazz

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by leeyazz on Sun Nov 04, 2012 2:11 am

    Ha ah....tp diaorg nie curi dpn umah tu...mcm motor aq nie ler.....kul 8.30 pg kena rembat.......tp dpt semula ler........

    kezman13

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by kezman13 on Sun Nov 04, 2012 3:19 am

    pasal curi tu ape yg bole kita buat usaha pakai lock brand bagus2, simpan tmpt elok2 je la kan, pastu tawakkal insyaAllah ok..then sy nk tanya ada otai2 tau ke kedai area kl or selangor yg jual brand new murah skit dr 11k ?

    bexkr150

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by bexkr150 on Sun Nov 04, 2012 5:59 pm

    kezman13 wrote:pasal curi tu ape yg bole kita buat usaha pakai lock brand bagus2, simpan tmpt elok2 je la kan, pastu tawakkal insyaAllah ok..then sy nk tanya ada otai2 tau ke kedai area kl or selangor yg jual brand new murah skit dr 11k ?
    kat area klang agak murah la... klu x silap aku kat area kapar...

    kezman13

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by kezman13 on Sun Nov 04, 2012 7:03 pm

    tq bexkr nnt try cek

    casterside

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by casterside on Mon Nov 05, 2012 10:13 am

    ada budget lebih jgn pikir panjang amik baru jer berbaloi utk jangka masa panjang..
    try ushar kt kapar motor..atau dkt bulatan 100..jauh murah nk banding dgn pantai timur nie

    Sponsored content

    Re: Salam pd semua otai kips.

    Post by Sponsored content Today at 7:31 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:31 pm