Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RR with full box (side + rear)

    Share

    FaDziL

    RR with full box (side + rear)

    Post by FaDziL on Tue Nov 13, 2012 2:49 pm

    Salam 1 malaysia

    sy nk mntk pndpt kwn2, dsebabkan sy slalu ulang alik g keje hari2 bwk flower (wife), maka dirasakan
    agak wajar untuk sy pasang box kt moto ni, walopon mungkin kurang nmpk sporty rabbit da

    ada x kwn2 yg da try install 3 box ni? bape kos dan tmpt nk pasang yg drekemenkan?
    sy menetap di ampang skrg

    tq Very Happy

    xafee

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by xafee on Tue Nov 13, 2012 3:22 pm

    fadzil..fadzil..sampai 3 nak pasang..nak isi ape tu...haha

    3 tak pernah nampak lagi la pulak...tak try dekat Givi Centre? last time dengar side box + pasang rm350.00++

    FaDziL

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by FaDziL on Tue Nov 13, 2012 3:35 pm

    xafee wrote:fadzil..fadzil..sampai 3 nak pasang..nak isi ape tu...haha

    3 tak pernah nampak lagi la pulak...tak try dekat Givi Centre? last time dengar side box + pasang rm350.00++

    side box nk isi baju ujan 2x n selipar, box blkg nk simpan helmet time parking.
    givi centre kt ne??

    xafee

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by xafee on Tue Nov 13, 2012 8:03 pm

    jalan ipoh le..ttry google..aku pun tak pernah pergi..dengar orang cakap je..hehe..kerja mana skang bro fadzil?

    FaDziL

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by FaDziL on Wed Nov 14, 2012 9:50 am

    xafee wrote:jalan ipoh le..ttry google..aku pun tak pernah pergi..dengar orang cakap je..hehe..kerja mana skang bro fadzil?

    keje kt rawang perdana, mmg lalu jln ipoh cz anta wife kje kt kl weekdays.. spnjg pjalanan mmg bnyk tserempak ngn kips rr ni, mcm meriah pulak cheers

    pidd

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by pidd on Wed Nov 14, 2012 12:13 pm

    FaDziL wrote:
    xafee wrote:jalan ipoh le..ttry google..aku pun tak pernah pergi..dengar orang cakap je..hehe..kerja mana skang bro fadzil?

    keje kt rawang perdana, mmg lalu jln ipoh cz anta wife kje kt kl weekdays.. spnjg pjalanan mmg bnyk tserempak ngn kips rr ni, mcm meriah pulak cheers

    Bro, dulu pernah tengok zx150 pakai 3 boxes sebelum upgrade Z1000.. Tak silap bro man pemilik kedai eidaman bikers.. Time tuh pernah terserempak dengan dia pkai 3 box ni.



    Try tanye dia kat mane dia beli or dia ada jual keh takk .. Kedai dia tak silap dekat kelana jaya tak tahu still running tak dia punyer kedai tuh

    FaDziL

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by FaDziL on Wed Nov 14, 2012 1:56 pm

    pidd wrote:
    FaDziL wrote:
    xafee wrote:jalan ipoh le..ttry google..aku pun tak pernah pergi..dengar orang cakap je..hehe..kerja mana skang bro fadzil?

    keje kt rawang perdana, mmg lalu jln ipoh cz anta wife kje kt kl weekdays.. spnjg pjalanan mmg bnyk tserempak ngn kips rr ni, mcm meriah pulak cheers

    Bro, dulu pernah tengok zx150 pakai 3 boxes sebelum upgrade Z1000.. Tak silap bro man pemilik kedai eidaman bikers.. Time tuh pernah terserempak dengan dia pkai 3 box ni.



    Try tanye dia kat mane dia beli or dia ada jual keh takk .. Kedai dia tak silap dekat kelana jaya tak tahu still running tak dia punyer kedai tuh

    Tq2 bro
    owh gini rupenye pakai box, ok je..
    cmne nk cari kdai kt klana jaya tu? ade website?

    pidd

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by pidd on Wed Nov 14, 2012 3:51 pm

    FaDziL wrote:
    pidd wrote:
    FaDziL wrote:
    xafee wrote:jalan ipoh le..ttry google..aku pun tak pernah pergi..dengar orang cakap je..hehe..kerja mana skang bro fadzil?

    keje kt rawang perdana, mmg lalu jln ipoh cz anta wife kje kt kl weekdays.. spnjg pjalanan mmg bnyk tserempak ngn kips rr ni, mcm meriah pulak cheers

    Bro, dulu pernah tengok zx150 pakai 3 boxes bro man sebelum upgrade Z1000.. Tak silap bro man pemilik kedai eidaman bikers.. Time tuh pernah terserempak dengan dia pkai 3 box ni.



    Try tanye dia kat mane dia beli or dia ada jual keh takk .. Kedai dia tak silap dekat kelana jaya tak tahu still running tak dia punyer kedai tuh

    Tq2 bro
    owh gini rupenye pakai box, ok je..
    cmne nk cari kdai kt klana jaya tu? ade website?

    kedai motor dia ada forum bro boleh click link ni .. Pencerahan sikit yang upgrade z1000 tuh bukan aku tapi bro man tuh sendiri

    http://www.eidamanbikers.com/forum2/

    register .. and tanye dia sendiri okayy ?


    polisangkasagaban

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by polisangkasagaban on Fri Nov 16, 2012 1:02 am

    ari tu ada tanya kdai spare part NKS Sentul harge heavy duty rack (HR3 Rack) Givi..dia ckp RM190.00 blom msuk box lg..kalo box dlm rm90 lbih kot..igt nk pasang..bru nampak cam pakcik2 sket..xnmpak laa rempit sgt..

    GhostRideR

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by GhostRideR on Fri Nov 16, 2012 5:53 pm

    polisangkasagaban wrote:ari tu ada tanya kdai spare part NKS Sentul harge heavy duty rack (HR3 Rack) Givi..dia ckp RM190.00 blom msuk box lg..kalo box dlm rm90 lbih kot..igt nk pasang..bru nampak cam pakcik2 sket..xnmpak laa rempit sgt..

    eh eh pasang bakul ke bangg.. keh keh keh.. What a Face

    rais

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by rais on Tue Nov 20, 2012 12:08 am

    Kat jb rm380 side box + bracket. Tapi kena order dulu. Model sama . Side box mcm dlm gambar. Ada pemegang boleh tarik untuk jinjing

    pidd

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by pidd on Tue Nov 20, 2012 10:16 am

    rais wrote:Kat jb rm380 side box + bracket. Tapi kena order dulu. Model sama . Side box mcm dlm gambar. Ada pemegang boleh tarik untuk jinjing

    Boleh tahan ugak dia punyer harga Sad

    FaDziL

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by FaDziL on Tue Nov 20, 2012 12:32 pm

    ade member2 nk jual 2nd hand x? yg suit ngn rr ni

    Sponsored content

    Re: RR with full box (side + rear)

    Post by Sponsored content Today at 11:59 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:59 am