Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Share

    WXH7570

    pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Thu Nov 22, 2012 7:50 pm

    sye br smlm dapat saman moto kelajuan melebihi had... 133km/h.. igt kan moto x kene la AES camera.. kene plak kat highway utara selatan area batu pahat otw ke kl pkul 2.57pm / 10.11.2012...

    yg peliknya 2.57pm sye dah smpai kl... camera tu salah set tarikh ke? hehe... musykil2... boleh fight dlm court nie... hehe

    FaDziL

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by FaDziL on Fri Nov 23, 2012 9:47 am

    G kaunter KASE yg YB. Mahfuz Omar (PAS) buat tu Very Happy

    p/s: xde unsur politik disini

    pidd

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by pidd on Fri Nov 23, 2012 10:34 am

    Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    WXH7570

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Fri Nov 23, 2012 7:04 pm

    pidd wrote:Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    Tu la pasal.... Seumur hidup x pernah dgr lg motor kne speed trap... Last2 aku yang kne dlu... Sebelum nie pkai kapcai x penah kne... Pkai kips straight kne saman... Twisted Evil
    br igt nak beli helmet best skit dah nk kne langsai kan saman.... Hehe

    Matthew

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Matthew on Fri Nov 23, 2012 10:29 pm

    Dia Memmanf ngam2 belah2 Divider tu aaa..mata kene betul2 perhati baru nampak ...kalau busy preeenngggggg mana nak nampak... Laughing

    Sapri

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sapri on Thu Dec 27, 2012 3:58 pm

    aku ingat kena tukar la plat number nak letak pada tepi Mudguard depan..
    macam bahaya je letak di winshield..dah la motor tak berapa laju..baru nak laju, kena pulak saman AES..

    WXH7570

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Fri Dec 28, 2012 7:54 pm

    tp pikir2 balik bagus gak ade sistem nie... br la slow sikit knderaan kat malaysia nie... tp location camera nye pun kne la strategik skit letak la kat kawasan2 kemalangan... tp yg pkai SBK camne? confused nak kne tukar pkai ex5 la pasni...

    Sapri

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sapri on Mon Dec 31, 2012 8:50 am

    Sistem ni memang bagus pun..mungkin sebab benda baru je kat sini..jadi orang macam tak boleh terima lagi kot..

    aku bukan nak menyokong atau membantah..kete aku pun penah kena snap dekat skve bertentangan Shell tu..aduii

    casterside

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by casterside on Mon Dec 31, 2012 10:05 am

    ideologinya senang aja.. pemandu yang tak berhemah akan menentang habis-habisan sistem aes ni. yang berhemah,ok aje.
    Sistem AES ni dah teruji dan terbukti berjaya mengurangkan kadar kemalangan dan kematian sehingga 40% (kalau tak silap la) di negara2 lain,jadi rasanya inilah sebabnya sistem ini dipilih dan dilaksanakan. yg penting sistem itu biarlah praktikal dan tidak menganiaya rakyat.

    Sapri

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sapri on Mon Dec 31, 2012 5:26 pm

    yes..memang aku setuju..benda ni juga boleh menghukum kepada pembuli jalan raya..jalan raya bukan untuk berlumba..
    tapi, perlaksanaan dia mestilah adil, dan sedikit tolak ansur..seperti yang dibuat oleh Speedtrap traffic sekarang ni..
    bayar awal - kurang harga..so takde la beban sangat..memang payah nak control kaki..tapi akhirnay kena terima jugalah..

    WXH7570

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Tue Jan 01, 2013 6:08 am

    WXH7570 wrote:
    pidd wrote:Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    Tu la pasal.... Seumur hidup x pernah dgr lg motor kne speed trap... Last2 aku yang kne dlu... Sebelum nie pkai kapcai x penah kne... Pkai kips straight kne saman... Twisted Evil
    br igt nak beli helmet best skit dah nk kne langsai kan saman.... Hehe

    silap laaa bukan AES yg trap moto sye... lol! camera abg polis rupanye.. surat dah smpai umah pun dah bayar pun... x silap sye camera AES br ade 14 biji je kat malaysia nie.... klo yg pkai smartphone tu boleh la install AES detector... hehe

    casterside

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by casterside on Tue Jan 01, 2013 10:16 am

    tp saman ttp saman jgk.. budget 2t stengah tahun jgk tuuu.. yg penting ride safely Smile skrg nie set2 abg polis nie dah ramai pakai ninja 250r yg latest tu..fuhhhh

    WXH7570

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Tue Jan 01, 2013 9:36 pm

    casterside wrote:tp saman ttp saman jgk.. budget 2t stengah tahun jgk tuuu.. yg penting ride safely Smile skrg nie set2 abg polis nie dah ramai pakai ninja 250r yg latest tu..fuhhhh

    btul la tu... hr tu ade nmpak 2 biji 250r kat jln duta tgh ranggi2.... klo nak try main2 asap main2 angin lpas ke???? hehe.. klo kat town ngan ex5 pun mkn asap... lol!

    Sapri

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sapri on Wed Jan 02, 2013 12:24 pm

    WXH7570 wrote:
    WXH7570 wrote:
    pidd wrote:Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    Tu la pasal.... Seumur hidup x pernah dgr lg motor kne speed trap... Last2 aku yang kne dlu... Sebelum nie pkai kapcai x penah kne... Pkai kips straight kne saman... Twisted Evil
    br igt nak beli helmet best skit dah nk kne langsai kan saman.... Hehe

    silap laaa bukan AES yg trap moto sye... lol! camera abg polis rupanye.. surat dah smpai umah pun dah bayar pun... x silap sye camera AES br ade 14 biji je kat malaysia nie.... klo yg pkai smartphone tu boleh la install AES detector... hehe

    Abg Polis pun dah ada flash ke??
    aduii..dulu kalau Traffic punya, mmg tak penah dengar moto kene lagi..
    so bayar awal dapat la rm150..kalau AES300 ..ada lagi balance tu..boleh la upgrade helmet..

    WXH7570

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by WXH7570 on Fri Jan 04, 2013 1:09 am

    Sapri wrote:
    WXH7570 wrote:
    WXH7570 wrote:
    pidd wrote:Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    Tu la pasal.... Seumur hidup x pernah dgr lg motor kne speed trap... Last2 aku yang kne dlu... Sebelum nie pkai kapcai x penah kne... Pkai kips straight kne saman... Twisted Evil
    br igt nak beli helmet best skit dah nk kne langsai kan saman.... Hehe

    silap laaa bukan AES yg trap moto sye... lol! camera abg polis rupanye.. surat dah smpai umah pun dah bayar pun... x silap sye camera AES br ade 14 biji je kat malaysia nie.... klo yg pkai smartphone tu boleh la install AES detector... hehe

    Abg Polis pun dah ada flash ke??
    aduii..dulu kalau Traffic punya, mmg tak penah dengar moto kene lagi..
    so bayar awal dapat la rm150..kalau AES300 ..ada lagi balance tu..boleh la upgrade helmet..
    abg polis tu traffic la, xde flash kowt... dia tembak dr bwh flyover kat area bt pahat x perasan la..... so hati2 la sbb dia pun bwat keje dia... upgrade helmet lain bulan la moto pun jarang naik.. hehe.. time nak excited dah ade mls nak naik plak.. phobia saman hehe

    Matthew

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Matthew on Fri Jan 04, 2013 10:22 am

    [quote="WXH7570"][quote="casterside"]tp saman ttp saman jgk.. budget 2t stengah tahun jgk tuuu.. yg penting ride safely Smile skrg nie set2 abg polis nie dah ramai pakai ninja 250r yg latest tu..fuhhhh[/quote]

    btul la tu... hr tu ade nmpak 2 biji 250r kat jln duta tgh ranggi2.... klo nak try main2 asap main2 angin lpas ke???? hehe.. klo kat town ngan ex5 pun mkn asap... lol! [/quote]


    Kat penang pun polis pakai 250r beb..fuhh.. Shocked

    Sapri

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sapri on Fri Jan 04, 2013 11:31 am

    WXH7570 wrote:
    Sapri wrote:
    WXH7570 wrote:
    WXH7570 wrote:
    pidd wrote:Amboi motor pun kene kehh ? Sebelum ni pernahh konvoi ke banting .. Lepas tuhh ada flash pulak tetengah highwayy .. Member dah ckp AES , tapi takde pulakk surat sampai .. harap tak kne lahh ..

    Tu la pasal.... Seumur hidup x pernah dgr lg motor kne speed trap... Last2 aku yang kne dlu... Sebelum nie pkai kapcai x penah kne... Pkai kips straight kne saman... Twisted Evil
    br igt nak beli helmet best skit dah nk kne langsai kan saman.... Hehe

    silap laaa bukan AES yg trap moto sye... lol! camera abg polis rupanye.. surat dah smpai umah pun dah bayar pun... x silap sye camera AES br ade 14 biji je kat malaysia nie.... klo yg pkai smartphone tu boleh la install AES detector... hehe

    Abg Polis pun dah ada flash ke??
    aduii..dulu kalau Traffic punya, mmg tak penah dengar moto kene lagi..
    so bayar awal dapat la rm150..kalau AES300 ..ada lagi balance tu..boleh la upgrade helmet..
    abg polis tu traffic la, xde flash kowt... dia tembak dr bwh flyover kat area bt pahat x perasan la..... so hati2 la sbb dia pun bwat keje dia... upgrade helmet lain bulan la moto pun jarang naik.. hehe.. time nak excited dah ade mls nak naik plak.. phobia saman hehe

    Phobia..keh keh keh ..aku plak phobia AES..terkejut dengan flash dia..
    8hb ni nak pegi makan asam pedas plak kat Muor dengan geng senawang.mintak2 la tak makan asam pedas + AES rm300 tu..jadi mahal pulak asam pedas nanti

    NeXY

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by NeXY on Mon Jan 14, 2013 1:53 am

    wah... da lama tak masuk forum nie.. hidup lagi rupanya.. hahahahahaha

    Matthew

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Matthew on Mon Jan 14, 2013 2:53 pm

    Selagi Jiwa KIPS 2 stroke saya masih hidup, selagi tulah saya menjaga gua Pusara ni..HAHAHA.. lol!

    Like Button

    casterside

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by casterside on Tue Jan 15, 2013 10:06 am

    betul tu..selagi wujudnya kips kt muka bumi ni

    Sponsored content

    Re: pendapat korang tentang AES camera dan lokasinya..?

    Post by Sponsored content Today at 6:07 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:07 pm