Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    masalah carb atau pv...

    Share

    iwan krz

    masalah carb atau pv...

    Post by iwan krz on Fri Dec 14, 2012 9:11 pm

    askum..sye nak tnye...mto krz sye rse berat sngt mcm minyak lebih..menjet ngan pilot rsenye std 140-50...bila sye letak jarun carb kt tengah mto jadi makin berat..terpakse naikan satu mate ke atas...tapi top mati dapt 160 kmh je..pomen cakp pv sye problem..kena tukar kulit enjin ngan pv sekali...tu yg sye heran mto sye ni masalah pv atu setting carb...
    http://www.youtube.com/watch?v=WTzEDq-gptA

    alep

    Re: masalah carb atau pv...

    Post by alep on Sun Dec 16, 2012 3:40 pm

    tukar kulit enjin? pv? kenapa macam tu? link pv (dari kulit enijn) patah ke? part pv kt kulit enjin da out ke? impossible.....bak gambar

    iwan krz

    Re: masalah carb atau pv...

    Post by iwan krz on Sun Dec 16, 2012 6:08 pm

    alep wrote:tukar kulit enjin? pv? kenapa macam tu? link pv (dari kulit enijn) patah ke? part pv kt kulit enjin da out ke? impossible.....bak gambar
    x tau la bro...mcm2 crite yg sye dnga..ade kate api problem..cdi kong..koil rosak...setakat ni je saye dah tukar blok,berlah ekzoz,tukar keping klac,tukar rectifier...tapi masalah same je..bro nak gmbr part mane bro?? lg satu mcm mane nak tau cdi ngan koil kite masih ok??

    Sponsored content

    Re: masalah carb atau pv...

    Post by Sponsored content Today at 9:51 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:51 am