Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    jenis insuran dan cara korang renew

    Share

    gojoil

    jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Wed Jan 09, 2013 5:56 pm

    Ada tak sesapa kat sini nak kongsi jenis insuran dan cara korang renew insuran.mungkin ada yang guna agen,ada yg suruh jedai moto,ada gak yang gi buat sendiri.etiqa,p&o, dll.

    casterside

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by casterside on Thu Jan 10, 2013 11:44 am

    baru je renew guna agent allianz insurance. insert RM8k 1st party kena bayar rm350 siap roadtax. mulanya allianz bgtau dia dah tak cover motor super kips ni. motor panas agaknya mcm rxz n 125z..hampeh sungguh!! last2 bleh plak sbb 1st time ari tu dah buat ngn allianz. ape benda punya syarikat insurance daa takut rugi bayar claim

    gojoil

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Thu Jan 10, 2013 6:46 pm

    All rider ke singgle rider?kalau kata semua syarikat insuran tarik diri dari nak cover rr,apa pulak jadinyer nanti.?

    casterside

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by casterside on Sat Jan 12, 2013 10:57 am

    single rider..mmg ada segelintir pihak insurance xamik motor2 spesis panas nie takut rugi bayar claim..ini dah mcm melanggar kreteria sbg syarikat insuran..ntah apa2 ntah..cth mcm allianz hampir2 di tak mau amik

    GhostRideR

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by GhostRideR on Mon Jan 14, 2013 7:16 pm

    aku P&O.. pegi renew sendirik kat bangunan bumiraya area pertama kompleks tuh...err single rider kot..eheh lupa la..

    gojoil

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Wed Jan 16, 2013 12:43 pm

    casterside wrote:single rider..mmg ada segelintir pihak insurance xamik motor2 spesis panas nie takut rugi bayar claim..ini dah mcm melanggar kreteria sbg syarikat insuran..ntah apa2 ntah..cth mcm allianz hampir2 di tak mau amik
    skang nih allianz dah tak amik insuran moto lagi.ada aku dgr single dah tak der.

    gojoil

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Wed Jan 16, 2013 12:44 pm

    GhostRideR wrote:aku P&O.. pegi renew sendirik kat bangunan bumiraya area pertama kompleks tuh...err single rider kot..eheh lupa la..
    kalau wat kat situ boleh dapat hari yang sama tak?lama tak prosesnyer?

    GhostRideR

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by GhostRideR on Thu Jan 17, 2013 6:06 pm

    gojoil wrote:
    GhostRideR wrote:aku P&O.. pegi renew sendirik kat bangunan bumiraya area pertama kompleks tuh...err single rider kot..eheh lupa la..
    kalau wat kat situ boleh dapat hari yang sama tak?lama tak prosesnyer?

    itu jam buat itu jam dapat.. pasal apa kat situ HQ dia...heheh.. pirat balik bleh singgah Mecinda ushar apa yg patut..keh keh keh

    gojoil

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Fri Jan 18, 2013 1:38 pm

    Aku gi buat insurance kat p&o bumiraya semalam.betullah tu jam buat,tujam dpt.aku cover 8.1k cuma bayar rm316.xx.ncd 15%.all rider,first party.dorang kat sana semalam kata p&o tak buat single rider.tp rasanyer takaful ikhlas ada wat single rider nih.

    gojoil

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by gojoil on Fri Jan 18, 2013 1:42 pm

    Kalau 3rd party tak boleh lagi pasal masih utang aeon. Very Happy

    GhostRideR

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by GhostRideR on Sat Jan 19, 2013 3:46 am

    kenapa harus buat 3rd party.. kan 3rd party tak cover apa - apa kan instead of murah insuran dia..kan?

    casterside

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by casterside on Sat Jan 19, 2013 9:37 am

    opss aritu aku buat all rider bkn single rider..3rd party mmg tak cover apa2.. sekadar syarat utk dpt roadtrax sahaja

    Sponsored content

    Re: jenis insuran dan cara korang renew

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm