Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KRR ZX150 naked conversion

    Share

    Maverick

    KRR ZX150 naked conversion

    Post by Maverick on Thu Jan 10, 2013 11:32 am

    Salam...

    Baru2 ni xsiden lagi.. haha tibai kobau tgh jalan.. abis pecah barai fering rapuh kips ni..

    So, pk2 balik.. igt nak nakedkan kips ZX ni mcm victor or model2 lain.. sedara2 kat sini bole bagi tips tak cmne nak buat conversion ni? Ada yg penah buat ke?
    Sekali ngan kos ok gak..

    Kat kuantan ni nak cari parts victor especially part head susah la sket.. igt balik KL mgu ni nak beli part2 yg berkaitan...

    casterside

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by casterside on Thu Jan 10, 2013 11:55 am

    kobau ngn lombu mmg suka lepak tgh jln lg2 time mlm. syok sbb panas katanya. tak claim insurance ke bro..kt kuantan part2 kips ni mmg payah giler nk dpt..dah byk kedai survey.

    Maverick

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by Maverick on Thu Jan 10, 2013 7:08 pm

    casterside wrote:kobau ngn lombu mmg suka lepak tgh jln lg2 time mlm. syok sbb panas katanya. tak claim insurance ke bro..kt kuantan part2 kips ni mmg payah giler nk dpt..dah byk kedai survey.
    Maleh la nak klem insurans.. lambek bona.. haha lgpun motor dh 7thn brape sen sgt insuransnya..

    Nakedkan je la mcm sedara bacang dia, z800... hahaha

    casterside

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by casterside on Sat Jan 12, 2013 11:01 am


    Kat kuantan ni nak cari parts victor especially part head susah la sket.. igt balik KL mgu ni nak beli part2 yg berkaitan...[/quote]

    bro asal kuantan ke..balik KL kalu ada rear hugger tolong kirim Very Happy Very Happy puas cari masih belum berjumpee Smile

    Matthew

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by Matthew on Mon Jan 14, 2013 2:55 pm

    Ade pernah terserempak dengan bro ni dia convert moto dia can moto Ghost rider..head kecik aje naked and flat black all the way..Garang gitu..ringan2 pun ade ..memmang best ...

    Maverick

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by Maverick on Mon Jan 14, 2013 3:46 pm

    Matthew wrote:Ade pernah terserempak dengan bro ni dia convert moto dia can moto Ghost rider..head kecik aje naked and flat black all the way..Garang gitu..ringan2 pun ade ..memmang best ...
    Salah org kot bro.. sy tak buat apa lg motor sy. dok terkulai2 lg fairing dia haha..
    Ada pic ke kips naked tu.. nak buat ilham.. hehe

    Matthew

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by Matthew on Mon Jan 14, 2013 3:51 pm

    [quote="Maverick"][quote="Matthew"]Ade pernah terserempak dengan bro ni dia convert moto dia can moto Ghost rider..head kecik aje naked and flat black all the way..Garang gitu..ringan2 pun ade ..memmang best ...[/quote]
    Salah org kot bro.. sy tak buat apa lg motor sy. dok terkulai2 lg fairing dia haha..
    Ada pic ke kips naked tu.. nak buat ilham.. hehe[/quote]

    Aduii jumpa brader tu kat hiway..time pasai ujan, berteduh jab bual2..tapi tak amik gambola..duii cuba google ade banyak idea kat sanema

    GhostRideR

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by GhostRideR on Mon Jan 14, 2013 7:13 pm

    Matthew wrote:Ade pernah terserempak dengan bro ni dia convert moto dia can moto Ghost rider..head kecik aje naked and flat black all the way..Garang gitu..ringan2 pun ade ..memmang best ...

    ada org panggil aku ke? What a Face What a Face What a Face

    casterside

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by casterside on Tue Jan 15, 2013 10:02 am

    ni la masalah nya.. kene letak avatar muka rider tu sendiri baru leh kenal2 What a Face

    GhostRideR

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by GhostRideR on Sat Jan 19, 2013 3:48 am

    casterside wrote:ni la masalah nya.. kene letak avatar muka rider tu sendiri baru leh kenal2 What a Face

    letak What a Face kat avatar boleh.. tapi seelok eelok nya letak kat signature (atau aku panggil siggy) pic ngan motor sendiri sekali..heh

    kodng

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by kodng on Wed Jul 31, 2013 10:21 am

    bro ghostrider camane convert ke naked? aku semenjak lengan retak eksiden bulan lepas ingat nak tukar riding position upright macam ER6. ada kedai area lembah kelang boleh rekemen? dengar2 ada satu tak jauh dari giant taman equine tapi aku belum boleh ride lagi, esok follow up kat spital tengok camane.

    kalau ada estimate kos pun ok juga.

    GhostRideR

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by GhostRideR on Wed Aug 07, 2013 11:57 am

    rasanya tak susah convert ke naked look... cuma upper fairing bracket tu buang ...carik lampu bulat FZ150i 1st model pun ok cuma mod bracket utk meter asal tu ajer.... rasa nya ada forumer dlm ni pic nya ZX naked kaler itam.... tapi kalo aku nak buat naked depan aku pakai lampu Madass 125..cheers 

    kodng

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by kodng on Sun Aug 25, 2013 7:59 pm

    abam ghostrider share la gambarnye...kalau ad acontact kedai yang boleh buat lagi bagus

    GhostRideR

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by GhostRideR on Sun Oct 27, 2013 11:49 am

    OttimoMotorworks: Phone 0133332921

    kedai ni kat puncak jalil....kedai ni specialist buat fiber... dan make over... nak buat motor camne pun boleh.. aritu nampak satu pic ...TZM convert ke Moto 3...cunn..

    Sponsored content

    Re: KRR ZX150 naked conversion

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am