Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    pipe dgn chamber??

    Share

    serizakwan

    pipe dgn chamber??

    Post by serizakwan on Tue May 14, 2013 9:48 pm

    Salam geng kips,nk tnya chamber dgn pipe mne lg ok??cost mne lg tinggi? Dr segi maintenance plak? Kalu nk wat chamber ade kdai2 yg bgus x?perfomance pipe dgn chamber byk beza ke? I love you

    GhostRideR

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by GhostRideR on Sun May 19, 2013 11:43 am

    tukar full system terus.. setting kasi cantik... tak yah modified ekjos standard....

    khor

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by khor on Sun Jun 02, 2013 1:35 pm

    serizakwan wrote:Salam geng kips,nk tnya chamber dgn pipe mne lg ok??cost mne lg tinggi? Dr segi maintenance plak? Kalu nk wat chamber ade kdai2 yg bgus x?perfomance pipe dgn chamber byk beza ke? I love you

    dr pengalaman aku dah pakai pipe chamber utk 3 thn yg lps... pipe standard the best.. Laughing

    aiekempo

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by aiekempo on Mon Jun 03, 2013 2:38 am

    pipe stended jugak terbaek.... Sad

    johariatan

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by johariatan on Tue Jun 04, 2013 5:28 pm

    tukaq full system,ekjos stended simpan buat bekap. tp betul ke dengar2 kata pipe stended ni harga dia nak dekat 1k? sayang kot nak buang sarang kalo betol...huhu

    eimrays77

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by eimrays77 on Tue Jun 11, 2013 9:54 pm

    assalamualaikum tuan2, tumpang tanya sket.
    bagaimana cara paling senang nak hilangkan karat pada perut exhaust??
    tension tul la, baru 3 bln guna dah ade tompok2!!!! Rolling Eyes

    johariatan

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by johariatan on Tue Jun 11, 2013 11:10 pm

    nak hilangkan karat senang je bro...kasi gosok kertas pasir jer,haha...

    tapi kalo nak cegah karat lain pulak,beli spray hi-temp selesai masalah. lainla kalau pipe stainless steel...

    johariatan

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by johariatan on Tue Jun 11, 2013 11:11 pm

    nak hilangkan karat senang je bro...kasi gosok kertas pasir jer,haha...

    tapi kalo nak cegah karat lain pulak,beli spray hi-temp selesai masalah. lainla kalau pipe stainless steel...

    eimrays77

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by eimrays77 on Tue Jun 11, 2013 11:29 pm

    thanx fyi bro johariatan!!!! Very Happy

    johariatan

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by johariatan on Wed Jun 12, 2013 12:36 am

    no problem.aku dlu memula noob gak,2 kali dah spray.baru tau ada hi-temp spray rupanya... Rolling Eyes ...tp kalu nak lagi tahan better kikis/clearkan kesan cat lama.baru rata & licinnnnn...huhuu.

    eimrays77

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by eimrays77 on Tue Jun 18, 2013 12:44 am

    biasa kat mane ade jual hi-temp spray ni?Question

    aiekempo

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by aiekempo on Wed Jun 19, 2013 12:44 am

    eimrays77 wrote:biasa kat mane ade jual hi-temp spray ni?Question


    ko pi the mines..ace hardware shop..beli hi-temp untk barbeque punya dapur... setin dlm rm30 tak silap gua..gerenti tahan

    md_noh

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by md_noh on Thu Jul 18, 2013 5:32 pm

    pi je kat hardware, cr hi-temp samurai,1 tin bwh rm20..sy dh guna..terbaeek..
    Very Happy 

    jirou

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by jirou on Fri Jul 19, 2013 7:55 pm

    pipe std berat

    ikkdelphic

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by ikkdelphic on Fri Aug 09, 2013 6:20 pm

    tumpang tanya kalau pipe std kte buang sarang ok ke ? ada kdai soh buat tu je masa saja tanya nak tka pipe hari tu

    GhostRideR

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by GhostRideR on Sun Aug 25, 2013 6:06 pm

    ikkdelphic wrote:tumpang tanya kalau pipe std kte buang sarang ok ke ? ada kdai soh buat tu je masa saja tanya nak tka pipe hari tu
    boleh...tapi kena setting carb sikit la

    Sponsored content

    Re: pipe dgn chamber??

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:22 am