Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Introduction

    Share

    lake

    Introduction

    Post by lake on Tue Aug 13, 2013 1:55 pm

    Salam,

    Bakal menjadi rider krr dalam masa beberapa minggu lagi.

    Semalam dah letak duit booking di GT Max Shah Alam.

    Tengah usahakan deposit pula Smile

    GhostRideR

    Re: Introduction

    Post by GhostRideR on Sun Aug 25, 2013 5:58 pm

    lepas keluar motor tu jangan lupa keselamatan diri dan motor.. beli la solex yg mahal tak apa.. mesti beli lebih dari satu bijik....harga motor ko lagik mahal dari solex tu:face: 

    kodng

    Re: Introduction

    Post by kodng on Sun Aug 25, 2013 7:53 pm

    lake wrote:Salam,

    Bakal menjadi rider krr dalam masa beberapa minggu lagi.

    Semalam dah letak duit booking di GT Max Shah Alam.

    Tengah usahakan deposit pula Smile
    wassalam,

    berhati2 di jalan raya, jangan mengelamun sangat nak pakai kips sampai terwilly

    lake

    Re: Introduction

    Post by lake on Mon Aug 26, 2013 10:06 am

    GhostRideR wrote:lepas keluar motor tu jangan lupa keselamatan diri dan motor.. beli la solex yg mahal tak apa.. mesti beli lebih dari satu bijik....harga motor ko lagik mahal dari solex tu:face: 
    Hehe. Thank you bro!

    Tengah kumpul duit nak beli Xena alarm, pakai depan belakang.

    Care tak?

    lake

    Re: Introduction

    Post by lake on Mon Aug 26, 2013 10:09 am

    kodng wrote:
    lake wrote:Salam,

    Bakal menjadi rider krr dalam masa beberapa minggu lagi.

    Semalam dah letak duit booking di GT Max Shah Alam.

    Tengah usahakan deposit pula Smile
    wassalam,

    berhati2 di jalan raya, jangan mengelamun sangat nak pakai kips sampai terwilly
    Saye budak (yang dah berumur) baru belajar bang. Tak tahu lah reti ke tidak untuk terwilly Very Happy

    Tapi, terima kasih!

    johariatan

    Re: Introduction

    Post by johariatan on Tue Aug 27, 2013 9:41 pm

    lake wrote:
    GhostRideR wrote:lepas keluar motor tu jangan lupa keselamatan diri dan motor.. beli la solex yg mahal tak apa.. mesti beli lebih dari satu bijik....harga motor ko lagik mahal dari solex tu:face: 
    Hehe. Thank you bro!

    Tengah kumpul duit nak beli Xena alarm, pakai depan belakang.

    Care tak?
    Xena boleh pakai depan sahaja, belakang tak lepas. Dan lagi satu, xena alarm hanya sesuai bila park covered parking. Tak sesuai dgn cuaca malaysia. kalau yg xde alarm tu better.

    Ada satu lg brand disc lock alarm brand Kovix. Aku xpnah lg jumpa dealer yg jual. Yang tu aku survey tgk mmg waterproof. Cuma tatau kalau depa curah asid apa kesannya. Itu yg aku pakai xena X2 yg xde alarm. Murah & ringan sikit masuk dlm beg,hehe. Dan dua bijik padlock berlainan brand. Tu pon nak tambah lg 1 + rantai. RISAU BEB! Hahahaa....tu pendapat doposen.

    Anyway goodluck! Jangan park tempat tersorok! Hehe...

    lake

    Re: Introduction

    Post by lake on Thu Aug 29, 2013 12:13 am

    johariatan wrote:
    lake wrote:
    GhostRideR wrote:lepas keluar motor tu jangan lupa keselamatan diri dan motor.. beli la solex yg mahal tak apa.. mesti beli lebih dari satu bijik....harga motor ko lagik mahal dari solex tu:face: 
    Hehe. Thank you bro!

    Tengah kumpul duit nak beli Xena alarm, pakai depan belakang.

    Care tak?
    Xena boleh pakai depan sahaja, belakang tak lepas. Dan lagi satu, xena alarm hanya sesuai bila park covered parking. Tak sesuai dgn cuaca malaysia. kalau yg xde alarm tu better.

    Ada satu lg brand disc lock alarm brand Kovix. Aku xpnah lg jumpa dealer yg jual. Yang tu aku survey tgk mmg waterproof. Cuma tatau kalau depa curah asid apa kesannya. Itu yg aku pakai xena X2 yg xde alarm. Murah & ringan sikit masuk dlm beg,hehe. Dan dua bijik padlock berlainan brand. Tu pon nak tambah lg 1 + rantai. RISAU BEB! Hahahaa....tu pendapat doposen.

    Anyway goodluck! Jangan park tempat tersorok! Hehe...
    Terima kasih untuk point-point yang telah di sharekan.

    dua biji padlock yea. ade cadangan jenama bro? yang aku tahu tri-circle sahaja.

    rajaKumbanG

    Re: Introduction

    Post by rajaKumbanG on Tue Nov 12, 2013 3:43 am

    assalamualaikum.slmt berkenalan.dlm usaha membeli kips.da mimpi2 da.Razz 
    dlm masa terdekat mungkin akan kerja di tawau sabah.ad tk forumer org tawau/sabah?kipss ad jual tk kt sn?tgk dlm mudah tkde pon.time kasih

    Kill3rz90

    Re: Introduction

    Post by Kill3rz90 on Tue Nov 12, 2013 11:38 am

    lake wrote:
    johariatan wrote:
    lake wrote:
    GhostRideR wrote:lepas keluar motor tu jangan lupa keselamatan diri dan motor.. beli la solex yg mahal tak apa.. mesti beli lebih dari satu bijik....harga motor ko lagik mahal dari solex tu:face: 
    Hehe. Thank you bro!

    Tengah kumpul duit nak beli Xena alarm, pakai depan belakang.

    Care tak?
    Xena boleh pakai depan sahaja, belakang tak lepas. Dan lagi satu, xena alarm hanya sesuai bila park covered parking. Tak sesuai dgn cuaca malaysia. kalau yg xde alarm tu better.

    Ada satu lg brand disc lock alarm brand Kovix. Aku xpnah lg jumpa dealer yg jual. Yang tu aku survey tgk mmg waterproof. Cuma tatau kalau depa curah asid apa kesannya. Itu yg aku pakai xena X2 yg xde alarm. Murah & ringan sikit masuk dlm beg,hehe. Dan dua bijik padlock berlainan brand. Tu pon nak tambah lg 1 + rantai. RISAU BEB! Hahahaa....tu pendapat doposen.

    Anyway goodluck! Jangan park tempat tersorok! Hehe...
    Terima kasih untuk point-point yang telah di sharekan.

    dua biji padlock yea. ade cadangan jenama bro? yang aku tahu tri-circle sahaja.
    brand yale pun bagus tapi pastikan yang asli

    bluekawakips

    Re: Introduction

    Post by bluekawakips on Wed Nov 13, 2013 1:30 am

    btul kata bro tuu..xena tu ramai otai2 pakai..

    GhostRideR

    Re: Introduction

    Post by GhostRideR on Sun Mar 16, 2014 12:05 pm

    aku pakai lock Yale... rege mahal tapi berbaloi pakai

    bluekawakips

    Re: Introduction

    Post by bluekawakips on Sat May 24, 2014 11:17 pm

    aku rase sekarang dah kurang panas nye kan..xde mcm mula2 nak naik dulu..

    Sponsored content

    Re: Introduction

    Post by Sponsored content Today at 4:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:11 pm