Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    suka dalam derita

    Share

    method88

    suka dalam derita

    Post by method88 on Mon Nov 25, 2013 4:22 pm

    salam..
    ade sesape x yg mgalami sakit bhgian bawah masa bwak motot kips ni(antara lubang anus dan testis)..
    siyes ckp sye bawak lame siket je mmg sakit la kat situ.kejap2 ase nk angkat bontot..pastu mula la bwak melayang2 time angkat bontot.bila tgah sakit tu terlanggar lobang ke bonggol ke dia punye sakit perghhh xyah citer.
    baru pakai 3 hari ni.risaw la..takut mmg saye xley masok pakai kips ni:cry: 
    tangan plak mmg xyah citer bwak motor dekat2 da sakit!

    corekips

    Re: suka dalam derita

    Post by corekips on Tue Nov 26, 2013 5:44 pm

    biasa la tu baru lg.... sakit kat bawah tu pelik gak coz seat kips ni lembut lg empuk... hehehe tp tangan ngan bahu biasa la kalau jalan jauh ada la sakit sikit.... bro duduk depan sangat kot... bawah tu duk cium tank kot.... hehehe cuba duk blakang ckit bg selesa baru ok... nak speed pun ok...

    method88

    Re: suka dalam derita

    Post by method88 on Tue Nov 26, 2013 6:24 pm

    masalahnye habis sumer posisi saye dah try..rasenye bukan pasal seat keras ke lembut ni.harap2 lame2 ok la tu...huhu
    baru kips pakai dah rindu LC ku... Sad  huhuhu

    Sapri

    Re: suka dalam derita

    Post by Sapri on Wed Nov 27, 2013 11:14 am

    corekips wrote:biasa la tu baru lg.... sakit kat bawah tu pelik gak coz seat kips ni lembut lg empuk... hehehe tp tangan ngan bahu biasa la kalau jalan jauh ada la sakit sikit.... bro duduk depan sangat kot... bawah tu duk cium tank kot.... hehehe cuba duk blakang ckit bg selesa baru ok... nak speed pun ok...
    masalah ni better ko refer pakar/ Doctor..jarang tejadi ketika naik motor..
    kalau bahu, tangan kanan lenguh tu..biasa la

    method88

    Re: suka dalam derita

    Post by method88 on Wed Nov 27, 2013 12:19 pm

    fuh..satu keje jgak tu bro nk jumpe doktor
    tp setakat jalan kejap2 ok lg.
    tp sebenarnye masalah yg betol2 buat tensen adalah....

    1. moto mcm hampir impossible nk free gear bila berhenti..kena mati enjin baru bleh free
    2. kalu enjin sejuk ckit impossible nk start tanpa tarik choke..pagi2 lepas panas enjin pon jln gear 1 mati / sempot2..

    ade sape2 bleh bagi tips kat hambe tq...

    Kill3rz90

    Re: suka dalam derita

    Post by Kill3rz90 on Wed Nov 27, 2013 1:18 pm

    method88 wrote:fuh..satu keje jgak tu bro nk jumpe doktor  
    tp setakat jalan kejap2 ok lg.
    tp sebenarnye masalah yg betol2 buat tensen adalah....

    1. moto mcm hampir impossible nk free gear bila berhenti..kena mati enjin baru bleh free
    2. kalu enjin sejuk ckit impossible nk start tanpa tarik choke..pagi2 lepas panas enjin pon jln gear 1 mati / sempot2..

    ade sape2 bleh bagi tips kat hambe tq...
    saye pon mengalami problem yg ke 2 mcm bro jugak, tiap2 pagi start moto lepas 5 minit warm up mesti mati nape eh?

    method88

    Re: suka dalam derita

    Post by method88 on Wed Nov 27, 2013 1:48 pm

    saye baru buat research..katenye clutch lever kasi panjang kan cket...
    clutch lever tu ape nk panjang kn tu cmane plak?bende yg boleh pusing kt clutch tu ke?kalu betol nk pusing arah mane?
    huhu x penah pkai motor clutch sblom ni.

    corekips

    Re: suka dalam derita

    Post by corekips on Wed Nov 27, 2013 2:10 pm

    klac kat tangan kiri tu.... kalau kita duk atas moto pulas kebelakang ke arah kita... pastu rasa bg sedap kunci bg ketat... gear akan mudah tuk difreekan... sy dari start beli mmg nak start moto kena buka chock... tp pg2 je... ptg cuaca panas ok...

    Kill3rz90

    Re: suka dalam derita

    Post by Kill3rz90 on Wed Nov 27, 2013 2:52 pm

    corekips wrote:klac kat tangan kiri tu.... kalau kita duk atas moto pulas kebelakang ke arah kita... pastu rasa bg sedap kunci bg ketat... gear akan mudah tuk difreekan... sy dari start beli mmg nak start moto kena buka chock... tp pg2 je... ptg cuaca panas ok...
    la yeke, mcm moto saya ni lambat panas kalo bawak 10 minit pada kelajuan 120km/h, bile tarik abis klac rpm terus drop smpai 0 lps 2 mati. Tapi bile bawak 160km/h, suhu de jadi normal. Kes ni ade kene mengena dgn minyak hitam ke atau carb?

    method88

    Re: suka dalam derita

    Post by method88 on Wed Nov 27, 2013 3:19 pm

    corekips wrote:klac kat tangan kiri tu.... kalau kita duk atas moto pulas kebelakang ke arah kita... pastu rasa bg sedap kunci bg ketat... gear akan mudah tuk difreekan... sy dari start beli mmg nak start moto kena buka chock... tp pg2 je... ptg cuaca panas ok...
    owh..tq bro...akn ku cuba nt
    pasal susah nk start ni harap2 da lame pkai ok la bounce 

    jirou

    Re: suka dalam derita

    Post by jirou on Sun Dec 01, 2013 1:18 am

    klo mcm dlm kes moto mati ble tarik klac tu besenye timing terlalu rendah..besarkn skit timing..xde kne mngene ngn myk itam..timing waktu stat ngn timing lpas kte bnti besenye xsme.akn berubah ubh sket..std la bro kte pkai carburator..bkn injection..klo injection timing nye stabil dan constant..
    tp klo kes susah nk free gear ni byk sbb..
    antaranya
    -timing rendah
    -gear shift lever da makan(rosak)
    -myk gear terlalu kotor(lme x tkr berkeladak)

    GhostRideR

    Re: suka dalam derita

    Post by GhostRideR on Sun Mar 16, 2014 12:23 pm

    Tak bleh start waktu pagi atau parking lama sikit mmg perangai utama motor ni...mcm saya masa memula motor keluar.. pagi-pagi mmg start guna choke dulu... biar kan dlm seminit ..tutup choke sambil main main kan throttle sikit supaya jgn mati enjin... selepas berberapa kali servis tuka minyak itam.. baru bleh start macam biasa tpai kadang kadang tu guna choke jugak.. hehe.. dan selepas itu kalo parking lama sikit sekali tendang jer dah idup enjin... cheers 

    Sponsored content

    Re: suka dalam derita

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am