Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Top Speed 150 KM/H ???

    Share

    superkipstotalcare

    Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Tue Dec 10, 2013 9:09 pm

    saya baru shj ambil moto 2nd , ttp top speed cuma 150km/j , tp kawan kata boleh cecah km/h..macam mana tu kippers?

    kodng

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by kodng on Tue Dec 24, 2013 4:33 pm

    apa condition moto? dari segi part ori je ke atau dah modify dan tambah aksesori (box dan sebagainye)
    macam mana tukar gear? naik gear masa RPM 80k - 90k dah cuba?

    superkipstotalcare

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Sat Dec 28, 2013 10:03 am

    Nice Blog:)

    superkipstotalcare

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Sat Dec 28, 2013 10:18 am

    last saya test moto di highway elite bermula dari putra heights > Putrajaya .Saya ditemani oleh 2 orang rakan saya yang menungang 125z dan 125zr..125zr moto dah modi sikit.so kami mula memecut pada masa yang sama,pada ketika itu meter sudah 170km/h ,itu pun kena tunduk Laughing .saya meninggalkan 2 orang rakan saya dalam 400 meter(agak2 shj) kerana saya lihat mereka tiada dalam pandangan side miror sehingga sampai tol.saya menunggu kwn2 saya dan berhenti di pam minyak shell,dan menanyakan meter kawan saya yg 125zr ,kata nya 170km/h (huurm Shocked pelik saya mendengar kata2 dia)bagaimana kelajuan yg sama tetapi sya berada jauh di hadapan.maybe meter saya berat kowt? in case sebelum ni b4 saya beli motor ni,speedo meter tak berfungsi,so kedai tu yg repair,tp taktahu dia pakai speedo apa..

    kodng

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by kodng on Sat Dec 28, 2013 10:40 am

    kata orang, motor berat, "meter berat"

    dalam 2 tahun lepas kalau tak silap, aku join ride dengan BMW GS 1200 kat depan. aku dah bawa 120km/j menten dengan moto LC 135, CBR 150. Bila sampai pam minyak, brader naik GS komplen slow, dia menten 100 km/j je.

    superkipstotalcare

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Sat Dec 28, 2013 11:11 am

    ye la kowt sbb tayar blakang saiz 80/130.

    Sapri

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by Sapri on Mon Jan 06, 2014 2:36 pm

    GS tu kelajuan meter kereta..

    GhostRideR

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by GhostRideR on Sun Mar 16, 2014 11:57 am

    lorrr...tayar belakang pakai 130 mmg la rasa berat.. tukar pada saiz standed balik..110..

    superkipstotalcare

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Sun Mar 23, 2014 12:47 pm

    spoket 40 turun 36 ,top speed sama jaaa..apa masalah yer ? ..karb kah , power valve kah.>>

    bluekawakips

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by bluekawakips on Sat May 24, 2014 11:24 pm

    setting la carb bro..ade semput2 kee mcm mana?

    jirou

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by jirou on Tue May 27, 2014 12:33 pm

    pkai speedo krz meter knpem berat

    superkipstotalcare

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by superkipstotalcare on Tue Jan 06, 2015 3:01 pm

    bluekawakips wrote:setting la carb bro..ade semput2 kee mcm mana?
    moto mmg ada semput2 tue .... hari nie baru lps buat top overhaul kat taman hormat , top speed still sama juga... hihi

    leleonet

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by leleonet on Sat Jan 10, 2015 12:26 pm

    dah kena upgred moto la klu cmtu bro huhu

    Sponsored content

    Re: Top Speed 150 KM/H ???

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am