Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Share

    syxt9s

    UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Sat Oct 11, 2014 12:01 pm

    Salam Semua Kippers!

    Saya Nak tanya kalau UMA Carb 32 ok Untuk 150rr? saya nak pasang, exhaust dah ada, setting carb standard tak cantik sangat,
    and bila pakai 32, kotak angin standard boleh pakai? Kena tebuk lubang angin lebih? expected power?

    Tolong Advise Guys! TQ

    aiekempo

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by aiekempo on Mon Nov 10, 2014 7:41 pm

    pakai ja standard...percayala ckp aku

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Tue Nov 11, 2014 10:39 am

    aiekempo,

    Yea bro sekarang i pakai standard, korek semua, setting main n pilot je naik, cantik jugak... tapi mungkin bulan depan masuk block & piston set size 68, foreman kata uma 30 or tzm 30. tapi dia recomend uma sebab ada jet lebih untuk top speed atau high rpm...

    Now setting cantik lah, low mid agak ok, tapi top 9k sampai 12.5 memang gila lah! sedap bawak laju, tapi bawak slow tak besss... Biasa lah tu kan...

    Tapi setuju lah dengan cakap u and foreman, kalau terlebih motor tak akan sedap...

    Thankx bro...

    P.s, nanti i masuk gambar moto i!

    aiekempo

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by aiekempo on Sat Nov 15, 2014 9:29 pm

    syxt9s wrote:aiekempo,

                 Yea bro sekarang i pakai standard, korek semua, setting main n pilot je naik, cantik jugak... tapi mungkin bulan depan masuk block & piston set size 68, foreman kata uma 30 or tzm 30. tapi dia recomend uma sebab ada jet lebih untuk top speed atau high rpm...

    Now setting cantik lah, low mid agak ok, tapi top 9k sampai 12.5 memang gila lah! sedap bawak laju, tapi bawak slow tak besss... Biasa lah tu kan...

    Tapi setuju lah dengan cakap u and foreman, kalau terlebih motor tak akan sedap...

    Thankx bro...

    P.s, nanti i masuk gambar moto i!

    moto dah sedap...bawak laju mmg best..tapi beringat sama...bnyk kawan2 dah takda....

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Mon Nov 17, 2014 11:03 am

    Bro,

    Yes you are right... Selalu ingat org yg tersayang!!! I dah naik main lagi hujung minggu, so Low and mid rpm dah cantik, i dah tak bawak laju, start jimat petrol!
    Today i bawak pg keje rpm tak naik lebih 7k, maintain aje...

    Thankx for the advise... If you ever turun to Kota Kinabalu, Sabah, Just let me know man!!!


    aiekempo

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by aiekempo on Sat Nov 22, 2014 1:58 am

    dulu2 selalu jugak la wa turun sabah...KK...lepak dekat dongongon....rumah member. lamaaa sudahhhhhh

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Thu Nov 27, 2014 12:46 pm

    Ohh yeah, tempat tu dekat dengan tampat Keje aku...

    tapi bro, masuk carb, masuk block 68 Rextor, cc naik 198cc. Exhaust tu pakai standard balik, Tak tahan minyak bro, dah berapa minggu ni tak pegi lebih 140kmh...

    Power valve pun buka sekali sehari! rm12 minyak sehari, sakit poket brother!!! sekarang rm12, 3hari jalan, relak je!!! Kalau ram sini sane, rm12 sehari!!! aku rasa exhaust bro!!!

    Satu ciri exhaust standard yang ketara ialah, Power Curve atau Power Band, Low RPM Mid RPM High, Semua Ada... Exhaust AHM, Low & Mid Kurang, High memang ada!!! Tapi, sedut petrol macam Hantu!!!
    Standard Pipe, give best of both worlds lah!!! bagi i!!!

    Minggu depan nak beli block rextor tu dah, nak juga rasa set dgn AHM SPR1, maybe try 1 minggu, then set dgn Stock exhaust tengok apa macam feeling! then i bagitau u apa macam...

    Uma carb tu january kod masuk, apa apa aku roger je kat sini!!!

    Ok brother, hati hati bawak moto!!!

    Peace man!

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Tue Mar 10, 2015 3:34 pm

    Bro carb uma 30 dah masuk. Setting agsk mild skrng. Tunggu jet kit datang. Laju n ringan tapi minyak terbang... hhehehhe but its fun n fast n sounds amazing!

    khor

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by khor on Thu Apr 16, 2015 9:01 pm

    carb 30mm tu boleh ka muat dlm airbox duct yg menyambung dgn carb bellmouth? atau kena pakai K&N filter jenis cendawan punya??

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Fri Apr 17, 2015 9:23 am

    Boleh muat tukar getah jer! Supaya senang cuci moto! Tapi power agak kurang ler, sbb bila main open dia bernafas 'non restricted' beza sangat ketara bro, bunyi pun ketara!!! Tapi klu sayang enjin moto pakai lah sambungan kepada airbox, atas airbox tebuk lah beberaps lubang saiz 20 sen... enjin bersih... fikir long term jugak!!! Aku ni gila sikit!!!

    khor

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by khor on Mon Apr 20, 2015 10:46 pm

    nak ganti dgn getah apa? jenis moto lain ka?

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Tue Apr 21, 2015 12:04 pm

    Bro u pegi kedai hardware, u cakap u mahu COUPLING getah, 2 inci lubang, 2.5 inci panjang, hose clamp 2 bijik!!! Settle! Atau u pergi kedai bikin kereta turbo, mintak turbo piping silicone coupling, 3 inci lubang n 2.5 panjang. Sikit jer tuuu... pasang hose clamp!!! Settle!!! Guna warna hitam. Jangan guna merah atau biru. Terlalu menonjol!!! Ok brooo... kalau u nak CDI PREDETOR 10MAP INDON TERBAIK, BAGITAU AKU!!! RM385.60

    khor

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by khor on Sat Apr 25, 2015 11:19 pm

    oh... ok ok .. thanks info..

    CDI racing eh?? ok , nnt klu ada lebih $$ gua roger...thanks.. Razz

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Sun Apr 26, 2015 6:59 pm

    Ok bro nohal... u take my email... easier for u to keep intouch krishchandran2015@gmail.com

    U got pick of ur bike? I email u nanti.

    devke20

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by devke20 on Sun Apr 26, 2015 8:49 pm

    wah insteresting ni hahaha ... bro rm12 sehari jln baper km ?

    syxt9s

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by syxt9s on Mon Apr 27, 2015 7:20 am

    Entah lah i also dont know. Nanti i check.

    Sponsored content

    Re: UMA CARB 32, ok untuk 150RR?

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am