Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Share

    serangga jalanan

    Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by serangga jalanan on Tue Jul 28, 2009 5:23 pm

    salam semua...aku nk tye pendapat korg sume ape minat study (program or xtvt) korg sume supaya bleh meramaikn lg kippers dlm forum ni manjadi aktif utk bersama2 kite merapatkn silatulrahim....sebab kalau d ikutkn yg register bkn main ramai lg but yg turun dlm xtvt yg dbuat cume beberape kerat je...tu pn balik2 muke yg same... Rolling Eyes

    so...yg biase monitor je forum tu cuba korg bg pendapat korg kt sini..jgn terus diam dan diam jer... What a Face jgn malu jgn segan..

    arninja5984

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by arninja5984 on Tue Jul 28, 2009 6:10 pm

    mrfooart wrote:salam semua...aku nk tye pendapat korg sume ape minat study (program or xtvt) korg sume supaya bleh meramaikn lg kippers dlm forum ni manjadi aktif utk bersama2 kite merapatkn silatulrahim....sebab kalau d ikutkn yg register bkn main ramai lg but yg turun dlm xtvt yg dbuat cume beberape kerat je...tu pn balik2 muke yg same... Rolling Eyes

    so...yg biase monitor je forum tu cuba korg bg pendapat korg kt sini..jgn terus diam dan diam jer... What a Face jgn malu jgn segan..

    he..he..
    pada pandangan saya la..
    kalu nak bagi ramai datangkan..
    nak kena ada something special
    kat perjumpaan tu..
    contohnya..
    1. Pameran motor kilat..
    2. pameran modifikasi..
    3. barang2 untuk di let go pada kwn2..
    4. yg paling penting..MAKAN FREE...he..he..

    Tapi pada aku la, suma kat atas tu cuma sampingan jer..
    cuba fikirkan dalam kepala kiter bahawa kita ni nak ada kawan2
    yang satu kepala..best kan? yg penting silaturrahim dan ilmu yang leh kita kongsi reramai..bukan apa yg kita leh dapat dan untuk kepentingan kita saje..

    tak tau la..
    tapi ni pendapat saya jer la..
    kippers yang lain camner2??


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    alldisc

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by alldisc on Thu Jul 30, 2009 5:47 pm

    ni cadangan ikhlas dari aku...
    1. konvoi ke jom heboh pastu panggil TV3 shoot gambar lvie, biar satu malaysia tengok muka kita sambil hidung kombang

    2. seandainya ada beberapa bunga penyeri yg naik kips... best

    3. setiap kali ada gath, ada tarian bogel...

    AMARAN : skido dilarang sama sekali mempersembahkan tarian bogel di hadapan kippers - takut ramai yang hilang selera makan beberapa minggu. begitu juga wadin - nanti ramai jatuh sakit.

    ha hahaha.. tapi sbnrnya aktiviti perjumpaan ni kita kena faham. tidak ramai yang mahu komited mahupun boleh komited atas sebab masa, distance dan juga ongkos. setahun sekali boleh la kut... pergh.. imagin 150 kippers konvoi dari KL ke kuantan. konpem kena tulis surat dgn polis dulu...

    Guest
    Guest

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by Guest on Sun Oct 18, 2009 3:37 am

    cadangan jer la.. kite wat hari kips keluarga/tido di pantai.

    buat 2 hari 1 malam kat Port Dickson. Very Happy

    baGok

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by baGok on Thu Oct 22, 2009 12:26 am

    kite gi wat auto show kat tmpt yg ada majlis cm kat GP sepang.
    aku dgr thn ni dak2 RD ada wat cmtu.

    biggiekawa

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by biggiekawa on Thu Nov 05, 2009 1:58 am

    alldisc wrote:ni cadangan ikhlas dari aku...
    1. konvoi ke jom heboh pastu panggil TV3 shoot gambar lvie, biar satu malaysia tengok muka kita sambil hidung kombang

    2. seandainya ada beberapa bunga penyeri yg naik kips... best

    3. setiap kali ada gath, ada tarian bogel...

    AMARAN : skido dilarang sama sekali mempersembahkan tarian bogel di hadapan kippers - takut ramai yang hilang selera makan beberapa minggu. begitu juga wadin - nanti ramai jatuh sakit.

    ha hahaha.. tapi sbnrnya aktiviti perjumpaan ni kita kena faham. tidak ramai yang mahu komited mahupun boleh komited atas sebab masa, distance dan juga ongkos. setahun sekali boleh la kut... pergh.. imagin 150 kippers konvoi dari KL ke kuantan. konpem kena tulis surat dgn polis dulu...



    bro....


    klu ade lap dance- lap dance bru syiok....


    hehehehe....

    wan tuah

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by wan tuah on Thu Dec 17, 2009 9:36 pm

    biggiekawa wrote:
    alldisc wrote:ni cadangan ikhlas dari aku...
    1. konvoi ke jom heboh pastu panggil TV3 shoot gambar lvie, biar satu malaysia tengok muka kita sambil hidung kombang

    2. seandainya ada beberapa bunga penyeri yg naik kips... best

    3. setiap kali ada gath, ada tarian bogel...

    AMARAN : skido dilarang sama sekali mempersembahkan tarian bogel di hadapan kippers - takut ramai yang hilang selera makan beberapa minggu. begitu juga wadin - nanti ramai jatuh sakit.

    ha hahaha.. tapi sbnrnya aktiviti perjumpaan ni kita kena faham. tidak ramai yang mahu komited mahupun boleh komited atas sebab masa, distance dan juga ongkos. setahun sekali boleh la kut... pergh.. imagin 150 kippers konvoi dari KL ke kuantan. konpem kena tulis surat dgn polis dulu...



    bro....


    klu ade lap dance- lap dance bru syiok....


    hehehehe....

    bro bleh tanya tak??lap dance tu ape???

    kipas

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by kipas on Wed Jan 20, 2010 4:47 pm

    kalo kite ambik iktibar dr ride ke felda gedangsa tempoh hari...ternyata ramai kippers turun...skarang terpulang kpd individu...dier lebih minat kat mana...mana2 yg tak pegi dpt belanja gambar jer la..program atau aktiviti sentiasa ada sepanjang tahun...nak tak nak pegi jer la...bile sekali jd ride...ternyata ramai yg turun...aku rasa ride antara daerah dan antara bandar lebih elok utk memperkenalkan ke seluruh negara geng kippers ini...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    zuanblack

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by zuanblack on Thu Jan 21, 2010 7:10 pm

    NI CADANGAN AKU PLAK
    1.IKUTI EVENT MOTO CONTOHNYA KL BIKE WEEK, MELAKA BIKE
    2.IKUT XTVT POREM LAIN...SPT RIDE MENJEJAK KASIH YG BKL DIADAKAN BERSAMA BANGSA LAIN
    3.PERJUMPAAN DGN KIPPERS DI LUAR KL/SEL
    4.KONVOI BERSAMA CLUB SUPERBIKES (BOLEH BINCANG NGAN CLUB DIAOWANG)
    5.MENJEMPUT CLUB2 LAIN RIDE BERSAMA
    INI SEKADAR CDGAN, ELOK BERBINCANG BERSAMA2

    carlnain

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by carlnain on Tue Jan 26, 2010 2:24 am

    zuanblack wrote:NI CADANGAN AKU PLAK
    1.IKUTI EVENT MOTO CONTOHNYA KL BIKE WEEK, MELAKA BIKE
    2.IKUT XTVT POREM LAIN...SPT RIDE MENJEJAK KASIH YG BKL DIADAKAN BERSAMA BANGSA LAIN
    3.PERJUMPAAN DGN KIPPERS DI LUAR KL/SEL
    4.KONVOI BERSAMA CLUB SUPERBIKES (BOLEH BINCANG NGAN CLUB DIAOWANG)
    5.MENJEMPUT CLUB2 LAIN RIDE BERSAMA
    INI SEKADAR CDGAN, ELOK BERBINCANG BERSAMA2

    baGok wrote:kite gi wat auto show kat tmpt yg ada majlis cm kat GP sepang.
    aku dgr thn ni dak2 RD ada wat cmtu.

    Pertengahan bulan 3 akan ada event autashow d ss7 shah alam under
    unisel. kippers d jemput tuk menghuru-harakan majlis .

    Pada pendapat aku , event2 mcm ni elok kita pergi berame2 , dpt mempromosikan club kita . Masa ni la nak tayang moto.Kemungkinan besar akan ada media2 yg terlibat . Alangkah Syioknya dpt susun kips kat majlis ni . Aku akan dptkan tarikh yg sebetulnya dari Mal tuk menjayakan event ni ......stay tune.. Cool Cool

    Apa Pendapat korang ???

    P/S : Aweks2 unisel cun2 wooo............. Shocked Shocked Twisted Evil Twisted Evil Shocked Shocked
    Aku org pertama dlm list ni nanti......... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    lumin

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by lumin on Tue Jan 26, 2010 9:38 am

    carlnain wrote:
    zuanblack wrote:NI CADANGAN AKU PLAK
    1.IKUTI EVENT MOTO CONTOHNYA KL BIKE WEEK, MELAKA BIKE
    2.IKUT XTVT POREM LAIN...SPT RIDE MENJEJAK KASIH YG BKL DIADAKAN BERSAMA BANGSA LAIN
    3.PERJUMPAAN DGN KIPPERS DI LUAR KL/SEL
    4.KONVOI BERSAMA CLUB SUPERBIKES (BOLEH BINCANG NGAN CLUB DIAOWANG)
    5.MENJEMPUT CLUB2 LAIN RIDE BERSAMA
    INI SEKADAR CDGAN, ELOK BERBINCANG BERSAMA2

    baGok wrote:kite gi wat auto show kat tmpt yg ada majlis cm kat GP sepang.
    aku dgr thn ni dak2 RD ada wat cmtu.

    Pertengahan bulan 3 akan ada event autashow d ss7 shah alam under
    unisel. kippers d jemput tuk menghuru-harakan majlis .

    Pada pendapat aku , event2 mcm ni elok kita pergi berame2 , dpt mempromosikan club kita . Masa ni la nak tayang moto.Kemungkinan besar akan ada media2 yg terlibat . Alangkah Syioknya dpt susun kips kat majlis ni . Aku akan dptkan tarikh yg sebetulnya dari Mal tuk menjayakan event ni ......stay tune.. Cool Cool

    Apa Pendapat korang ???

    P/S : Aweks2 unisel cun2 wooo............. Shocked Shocked Twisted Evil Twisted Evil Shocked Shocked
    Aku org pertama dlm list ni nanti......... cheers cheers cheers

    aku sokong! cheers


    _________________






    dol

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by dol on Tue Jan 26, 2010 3:19 pm

    "base on tajuk"
    kalo takde yg berlagak sombong,sume nye akan ok
    cheers....

    where

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by where on Fri Jan 29, 2010 2:37 am

    dol wrote:"base on tajuk"
    kalo takde yg berlagak sombong,sume nye akan ok
    cheers....

    saya sokong.
    menghormati kelebihan dan kekurangan satu sama lain.
    1kips,1malaysia!!

    kipas

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by kipas on Mon Feb 01, 2010 5:56 pm

    yeah...keturunan kips mesti dihebahkan kpd org ramai...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    zorro_night2

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by zorro_night2 on Tue Feb 02, 2010 5:16 pm

    kipas wrote:yeah...keturunan kips mesti dihebahkan kpd org ramai...

    jemput r aku,jemput r aku ....hahahahahaahha

    kipas

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by kipas on Tue Feb 02, 2010 5:37 pm

    zorro_night2 wrote:
    kipas wrote:yeah...keturunan kips mesti dihebahkan kpd org ramai...

    jemput r aku,jemput r aku ....hahahahahaahha
    jemput...nanti aku bawak skali jemput2 pisang...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    zorro_night2

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by zorro_night2 on Wed Feb 03, 2010 9:56 am

    kipas wrote:
    zorro_night2 wrote:
    kipas wrote:yeah...keturunan kips mesti dihebahkan kpd org ramai...

    jemput r aku,jemput r aku ....hahahahahaahha
    jemput...nanti aku bawak skali jemput2 pisang...



    k.....makaseh$....sopan je jemputan ni.....siap bawa jemput2 pisang lagi.....anak sapa ni..... Laughing

    Qayyum89

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by Qayyum89 on Thu Feb 04, 2010 10:05 pm

    aku cdgkan wat aktiviti mase konvoi..
    benda yg nk kne adalah penganjur, aktiviti2 yg menarik selain karok cm futsal ke..klu cmni baru kipper baru cm aku tertarik nk join(ngan aktiviti2 cmni la kipper2 baru nk berkenalan ngan otai2 kan)

    p/s:ini hanya cdngan shj..xtau la klu penah wat sblum ni ke x..sbb aku xpnh g konvoi..
    Very Happy Very Happy Very Happy

    deen325

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by deen325 on Thu Feb 04, 2010 11:40 pm

    salam..
    tul tu... klu nak lagi cantik..
    buat lah sekali atau selit sekali program keagamaan sikit..
    mcm buat solat berjamaah ker..

    belajar ngan ustaz is ker..
    ok gak tu..
    Very Happy Very Happy

    kayz89

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by kayz89 on Sat Feb 06, 2010 8:42 pm

    Qayyum89 wrote:aku cdgkan wat aktiviti mase konvoi..
    benda yg nk kne adalah penganjur, aktiviti2 yg menarik selain karok cm futsal ke..klu cmni baru kipper baru cm aku tertarik nk join(ngan aktiviti2 cmni la kipper2 baru nk berkenalan ngan otai2 kan)

    p/s:ini hanya cdngan shj..xtau la klu penah wat sblum ni ke x..sbb aku xpnh g konvoi..
    Very Happy Very Happy Very Happy

    cadangan yg bgus..
    Very Happy Very Happy

    baby ninja

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by baby ninja on Mon Feb 15, 2010 10:15 am

    Aku da lama ushar forum ni, baru ari ni tergerak ati nak register..

    Apa kata kita buat sesi mari belajar wheelie/stoppie kips. Belajar wheelie utk meningkatkan tahap konfiden dan pengendalian motor anda.

    Hehe ... Cadangan je. Tapi sesape nak blajar, jom ar sama2 blajar.

    min_pulau

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by min_pulau on Thu May 13, 2010 2:56 am

    deen325 wrote:salam..
    tul tu... klu nak lagi cantik..
    buat lah sekali atau selit sekali program keagamaan sikit..
    mcm buat solat berjamaah ker..

    belajar ngan ustaz is ker..
    ok gak tu..
    Very Happy Very Happy


    elok gak 2 bro....sambil convoi...sambil beribadah bro..huhuhuhuu....
    gua sokong bro..
    eheheh

    paeach

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by paeach on Sat May 15, 2010 4:01 pm

    alldisc wrote:ni cadangan ikhlas dari aku...
    1. konvoi ke jom heboh pastu panggil TV3 shoot gambar lvie, biar satu malaysia tengok muka kita sambil hidung kombang

    2. seandainya ada beberapa bunga penyeri yg naik kips... best

    3. setiap kali ada gath, ada tarian bogel...

    AMARAN : skido dilarang sama sekali mempersembahkan tarian bogel di hadapan kippers - takut ramai yang hilang selera makan beberapa minggu. begitu juga wadin - nanti ramai jatuh sakit.

    ha hahaha.. tapi sbnrnya aktiviti perjumpaan ni kita kena faham. tidak ramai yang mahu komited mahupun boleh komited atas sebab masa, distance dan juga ongkos. setahun sekali boleh la kut... pergh.. imagin 150 kippers konvoi dari KL ke kuantan. konpem kena tulis surat dgn polis dulu...


    harini(15.5.2010) ada kat putrajaya...so?
    xnk ke?
    haha...

    kurt2812

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by kurt2812 on Tue May 18, 2010 9:04 am

    wt 1 konvoi yg penuh dgn aktiviti seperti

    1. futsal
    2. karaoke
    3. meleper (utk tarik minat dewa2 leper)
    4. mandi sungai
    5. restoran yg menarik
    6. memancing
    7. perkhemahan

    ape de hal sebijik keta follow blakang bwk brg2..yg len2 sumer nek motor..sbb aku tgk dlm perkelahan..kerjasama n tlg-menolong mmg sangat terbaik..ni cadangan je la..klo konvoi g mana2..takat tgk2..pusing2..x byk aktiviti..bosan gak..

    paeach

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by paeach on Tue May 18, 2010 4:08 pm

    kurt2812 wrote:wt 1 konvoi yg penuh dgn aktiviti seperti

    1. futsal
    2. karaoke
    3. meleper (utk tarik minat dewa2 leper)
    4. mandi sungai
    5. restoran yg menarik
    6. memancing
    7. perkhemahan

    ape de hal sebijik keta follow blakang bwk brg2..yg len2 sumer nek motor..sbb aku tgk dlm perkelahan..kerjasama n tlg-menolong mmg sangat terbaik..ni cadangan je la..klo konvoi g mana2..takat tgk2..pusing2..x byk aktiviti..bosan gak..





    set masa , tarikh n tempat..
    kalau bersesuaian semuanya mmg sy join...

    pantai2...

    Sponsored content

    Re: Ape program or xtvt yg bleh membuatkn kippers sume turun beramai2....

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm