Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Share

    anissophea

    Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jan 05, 2015 4:01 pm



    Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :


    Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

    · Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.
    · Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).
    · Mengenali Japanese candlestick.
    · Perkenalan kepada EA (automatic trading software).


    Sesi Intermediate : News & Naked Trading - Teknik 100pips Sehari

    · Mengenalpasti berita ekonomi yang mempengaruhi Forex.
    · Belajar mengenali London Open dan Big Ben theory.
    · Belajar mengenai Support n Resistance di paras '00'.
    · Belajar tentang Forex BREAKOUT-JUMP strategy.



    Sesi Advance: Swing & Technical Trading - Long Term Trading

    · Belajar menguasai trend line.
    · Mengenali & menguasai Chart Pattern/ price formation.
    · Belajar bagaimana membuat analisis teknikal (Parabolic SAR).
    · Swing Trading mengunakan ATR,MACD,RSI dan ADX indicator.
    · Belajar pengurusan kewangan (money management) .



    Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
    Maklumat lanjut di : http://www.KLFX.blogspot.com



    ZON A:
    1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara
    2. Klang-Shah Alam : Hotel Comfort Klang / Rumah Pelajar di sekitar Shah Alam / Klang
    3. Negeri Sembilan : PPW Panchor / Chorus Port Dickson. / di Rumah Pelajar sekitar Paroi / Ampangan / Senawang
    4. Pahang : Lake Chini Resort (Peta)
    5. Cyberjaya-Putrajaya : Rumah Pelajar di sekitar Cyberjaya / Putrajaya

    Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 12.00 tgh - 5.00 ptg ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



    ZON B:
    1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .
    2. Melaka : Hotel 906 AirPort.
    3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

    Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



    ZON C:
    1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.
    2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.
    3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.
    4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.
    5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.
    6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.
    7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

    Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



    ZON D:
    1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.
    2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.
    3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.
    4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.
    5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.
    6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

    Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm


    ZON E:
    1. Japan : Tokyo Airport Hotel
    2. Australia : Melbourne Airport Hotel
    3. Brunei : Airport Hotel
    4. Singapore : Airport Hotel
    5. China : Beijing, Airport Hotel
    6. Indonesia : Medan Airport Hotel
    6. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel
    6. Korea : Seoul Airport Hotel
    6. Thailand : Bangkok Airport Hotel

    Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.
    *(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)




    *Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia  boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas  bersemuka.





    Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
    Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com





    .


    Last edited by anissophea on Tue Nov 17, 2015 11:15 am; edited 5 times in total

    anissophea

    Signal KLFX

    Post by anissophea on Mon Jan 05, 2015 4:02 pm

    Susah nak untung dalam Forex?

    Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

    Tak pasti entry untuk FCPO ?

    Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

    Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



    TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
    Click Here To Zoom



    SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
    Click Here To Zoom


    SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



    ....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


    Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

    - Tips Bursa Saham,
    - Signal Forex
    - Signal FCPO terus ke emel anda,

    dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


    *RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

    **Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk  trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan  dihantar 2 atau 3 kali seminggu.



    UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html





    .


    Last edited by anissophea on Tue Nov 24, 2015 3:57 pm; edited 3 times in total

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jan 05, 2015 4:03 pm

    Signal Forex:

    http://www.******.com/forum/fx-general-talk/435235-kelas-forex-teknik-100-pips-sehari-www-oiim-co-nr-n9-kl-jb-phg-mlk-prk-png.html

    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=409779

    http://www.bicarajutawan.com/forum/t48305/



    Tips Saham:

    https://forum.***********/index.php?act=ST&f=162&t=2700162

    http://www.gempak.org/forum/325-pelaburan-emas-forex/123672-kursus-asas-pelaburan-bursa-saham-1-1-rm-69-www-bursacourse-com-nu.html

    http://english1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=733794&extra=



    Info FCPO:

    http://al-fikrah.net/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=51&id=39434&Itemid=205

    http://www.wangcyber.com/forum/kewangan-perbankan-and-pelaburan/57412-belajar-trading-fcpo-kelapa-sawit-j-trader-teknikal-analisis-etc.html




    indicator forex indicator forex terbaik indicator forex percuma free indicator forex best indicator forex adx indicator forex indicator forex download cci indicator forex trend indicator forex best indicator forex trading free download indicator forex alligator indicator forex stochastic indicator forex momentum indicator forex rsi indicator forex volume indicator forex macd indicator forex best trend indicator forex fractal indicator forex signal indicator forex leading indicator forex atr indicator forex zigzag indicator forex the best indicator forex volatility indicator forex zig zag indicator forex fractals indicator forex awesome indicator forex price action indicator forex fisher indicator forex teknikal

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jan 19, 2015 4:16 pm

    USD / JPY
    35 minit yang lalu
    Dari 15:37 GMT+08:00
    Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
    Jual di 117.12
    Mengambil keuntungan * di 116.62
    Mengelak kerugian di 117.72




    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jan 26, 2015 4:33 pm

    USD / CAD
    16 minit yang lalu
    Dari 16:00 GMT+08:00
    Hingga 20:00 GMT+08:00 Jual
    Jual di 1.2445
    Mengambil keuntungan * di 1.2412
    Mengelak kerugian di 1.2492




    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Feb 09, 2015 4:17 pm

    GBP / USD
    15 minit yang lalu
    Dari 15:57 GMT+08:00
    Hingga 19:57 GMT+08:00 Jual
    Jual di 1.5267
    Mengambil keuntungan * di 1.5222
    Mengelak kerugian di 1.5332




    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Feb 23, 2015 4:03 pm

    EUR / JPY
    32 minit yang lalu
    Dari 15:25 GMT+08:00
    Hingga 19:25 GMT+08:00 Beli
    Beli di 135.15
    Mengambil keuntungan * di 135.88
    Mengelak kerugian di 134.18\




    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Mar 02, 2015 4:23 pm

    NZD / USD
    15 minit yang lalu
    Dari 16:06 GMT+08:00
    Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
    Jual di 0.7527
    Mengambil keuntungan * di 0.7492
    Mengelak kerugian di 0.7562



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Mar 09, 2015 3:56 pm

    EUR / USD
    32 minit yang lalu
    Dari 15:21 GMT+08:00
    Hingga 19:21 GMT+08:00 Beli
    Beli di 1.0849
    Mengambil keuntungan * di 1.0898
    Mengelak kerugian di 1.0788



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Mar 16, 2015 4:25 pm

    EUR / JPY
    16 minit yang lalu
    Dari 16:06 GMT+08:00
    Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
    Jual di 127.8
    Mengambil keuntungan * di 127.22
    Mengelak kerugian di 128.62




    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Mar 23, 2015 4:17 pm

    Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

    Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

    Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

    Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

    Life is good :-)

    Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

    Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun…

    Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

    Saya cuma bekerja 1 jam sehari je…Ok, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

    Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.



    ..........dari seorang peserta KLFX

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Mar 30, 2015 4:00 pm

    Berapa Modal Permulaan Trade Forex?


    Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada nilai minimumnya bagi memastikan korang boleh menentukan peratus keuntungan yang korang ingin dapat. Adakah korang nak dapat keuntungan setiap minggu ataupun mungkin setiap bulan?



    Trade Forex Dengan Betul

    Trader Forex yang baik sentiasa memikirkan keuntungan untuk jangka masa panjang. Mereka yang nak kaya cepat ni biasanya tak fikir semua tu, apa yang difikirkan adalah dapat profit dalam masa yang singkat. Umpama berjudi plak rasanya kan? Kalau trader forex yang bagus biasanya sentiasa menganalisis data teknikal pada graf trading. Ini bagi memastikan kita tak tersilap Buy atau Sell pada masa yang salah kerana akibatnya memang sungguh besar. Bagi mereka yang lama dalam trade forex, analisis teknikal merupakan satu keperluan supaya mereka boleh menetapkan berapakah jumlah keuntungan yang ingin mereka dapat. Akibat tak boleh nak kawal nafsu trading, biasanya akan memakan diri sendiri juga.

    Jadi Berapa Modal Permulaan Untuk Trade Forex?

    Modal-Main-Forex

    Mengikut sesetengah blogger yang sudah lama trading forex, modal permulaan yang baik adalah USD1,000 lebih kurang RM3,500.00.

    Modal USD1000 tu mungkin terlalu besar bagi sesetengah pihak, tetapi ianya bagi memastikan korang lebih berhati-hati. Cara yang paling baik adalah mulakan dengan Akaun Demo. Setiap pemain forex biasanya akan mulakan dengan Akaun Demo terlebih dahulu sebagai latihan sebelum mereka masuk ke dunia trading forex. Trade forex seakan-akan korang mendapat jumlah duit yang sebenar, jadi korang akan lebih berhati-hati dan menggunakan data-data analisa teknikal yang korang dah belajar sebelum ini di mana-mana Panduan Forex ataupun mana-mana kelas forex yang ada.



    Main Saham Dan Forex Sungguh Berbeza

    Nampak sama, tapi sebenarnya sangat berbeza. Dalam melabur saham, korang takde akaun demo untuk mencuba, kerana semua urusniaga adalah dalam bentuk real life. Pelaburan Saham melibatkan urusniaga sebenar melibatkan syarikat-syarikat yang ada di Malaysia manakala Forex lebih kepada bentuk pelaburan mata wang yang melibatkan mata wang mata wang tertentu sahaja seperti USD,Yen,Euro,NZL dan banyak lagi.

    Tetapi cara menganalisis data teknikal lebih kurang sama dengan Forex.Cuma mungkin Forex lebih mencabar kerana melibatkan masa yang tidak terbatas. Tetapi walaupun masa tiada had, tidak semua peringkat masa pemain forex ni akan melakukan urus niaga. Mereka bijak untuk meletakkan dimana nak Stop dan dimana nak Buy atau Sell supaya keuntungan yang mereka nak capai tu mencapai matlamat.

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Apr 06, 2015 4:06 pm

    USD / JPY
    31 minit yang lalu
    Dari 15:31 GMT+08:00
    Hingga 19:31 GMT+08:00 Beli
    Beli di 118.97
    Mengambil keuntungan * di 119.28
    Mengelak kerugian di 118.58



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Apr 20, 2015 4:15 pm

    NZD/USD
    28 minit yang lalu
    Dari 15:45 GMT+08:00
    Hingga 19:45 GMT+08:00 Beli
    Beli di 0.771
    Mengambil keuntungan * di 0.7748
    Mengelak kerugian di 0.7668



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Apr 27, 2015 4:26 pm

    PANGGILAN TERAKHIR UNTUK KELAS FOREX 100 PIPS SEHARI @ PAHANG

    CHINI / KUANTAN PAHANG @ 3 MEI 2015



    MAKLUMAT LOKASI DAN JADUAL BOLEH DIRUJUK DI >> http:// OiiM.Co.nr




    **Pendaftaran boleh dibuat di http://KLFX.blogspot.com







    ***Share INFO ini di Wall Facebook Anda !

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon May 18, 2015 4:16 pm

    USD/JPY

    Buy @ 119.66


    Take profit* at 119.98

    Stop loss at 119.28

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Wed May 27, 2015 4:25 pm

    USD/JPY

    From GMT+08:00 15:36
    Till GMT+08:00 19:36
    Sell
    44 minutes ago
    Sell at 123.09
    Take profit* at 122.72
    Stop loss at 123.62

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jun 01, 2015 4:11 pm

    Sell NZD/USD

    From GMT+08:00 15:32

    Till GMT+08:00 19:32

    Sell at 0.7106

    Take profit* at 0.7072
    Stop loss at 0.7142


    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jun 08, 2015 5:07 pm

    NZD/USD
    From GMT+08:00 16:21
    Till GMT+08:00 20:21
    Buy

    Buy at 0.7048
    Take profit* at 0.7078
    Stop loss at 0.7008



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jun 22, 2015 4:18 pm

    EUR/JPY
    From GMT+08:00 15:48

    Till GMT+08:00 19:48

    Sell 26 minutes ago
    Sell at 139.77
    Take profit* at 139.32
    Stop loss at 140.32



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jun 29, 2015 4:30 pm

    GBP/USD
    From GMT+08:00 15:46
    Till GMT+08:00 19:46
    Buy
    41 minutes ago
    Buy at 1.5698
    Take profit* at 1.5748
    Stop loss at 1.5628



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jul 06, 2015 3:29 pm

    USD/JPY
    From GMT+08:00 14:55
    Till GMT+08:00 18:55
    Sell
    30 minutes ago
    Sell at 122.68
    Take profit* at 122.32
    Stop loss at 123.22


    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Jul 27, 2015 4:15 pm

    AUD/USD
    From GMT+08:00 15:44
    Till GMT+08:00 19:44

    Buy

    25 minutes ago

    Buy at 0.7278
    Take profit* at 0.7308
    Stop loss at 0.7238



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Aug 03, 2015 4:29 pm

    USD/CAD
    From GMT+08:00 15:59
    Till GMT+08:00 19:59
    Sell
    26 minutes ago
    Sell at 1.3147
    Take profit* at 1.3102
    Stop loss at 1.3212



    .

    anissophea

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by anissophea on Mon Aug 24, 2015 6:02 pm



    USD/JPY
    From GMT+08:00 17:34
    Till GMT+08:00 21:34
    Buy
    25 minutes ago
    Buy at 120.58
    Take profit* at 121.28
    Stop loss at 119.68

    Sponsored content

    Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am