Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kelas English DEWASA/SPM/MUET/iELTS/Kerja @ KLang,Seremban,Shah Alam,PutraJaya/Online

    Share

    nishazainal

    Kelas English DEWASA/SPM/MUET/iELTS/Kerja @ KLang,Seremban,Shah Alam,PutraJaya/Online

    Post by nishazainal on Wed Apr 05, 2017 10:19 am

    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?




    A. KELAS ENGLISH DEWASA BIASA (Tempoh 2 ~ 6 bulan - setiap Sabtu)
    ================================================== ==================

    Pemfokusan: Dewasa (Untuk Kerja, Perniagaan, Melancong, Berhijrah) / PT3 / SPM Ulangan / Kolej / iELTS / Universiti / MUET / Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I

    Kadungan: WRITING, SPEAKING, READING dan LISTENING

    Private : Hanya 4 ~ 5 pelajar / kelas - pelajar tidak perlu malu utk speaking!

    Tempoh : 2 ~ 6 bulan (bergantung kepada kemampuan pelajar)

    Kehadiran & Cuti : Kelas biasa adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, dan hanya hadir 4 minggu kelas - dikira 1 bulan.

    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my


    1. KELAS SHAH ALAM (OUTDOOR)

    Jadual : Setiap Ahad ( 2 ptg - 3 ptg, flexible ) atau Rabu ( 11 pg - 12 tgh, flexible )
    Lokasi : Tingkat 5 PLAZA ALAM SENTRAL Shah Alam

    2. KELAS PUTRAJAYA (OUTDOOR)

    Jadual : Setiap Ahad ( 11 pg - 12 tgh, flexible )
    Lokasi : Rasa, ALAMANDA Putrajaya

    3. KELAS KLANG-KAPAR (INDOOR)

    Jadual : Setiap Sabtu ( 9.00 pagi - 10.30 pagi )
    atau Rabu ( 8 malam - 9 malam )
    Lokasi : Jalan 1L/KU 4 Taman Hijrah Kg. Rantau Panjang 42100 Klang Selangor

    4. KELAS SEREMBAN-SENAWANG (INDOOR)

    Jadual : Setiap Sabtu (3.00 ptg - 4.30 ptg)
    Lokasi : Kampung Melayu Panchor, Paroi Seremban 70400 Negeri Sembilan.


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my



    ================================================== ==================
    B. TUISYEN ENGLISH EXPRESS (1 Bulan) - Pilih Center ATAU Homebased dibawah:
    ================================================== ==================

    Pemfokusan: Last Minit SPM, PT3, MUET, iELTS / Urgent untuk Kerja, Bizness, Oversea-Hijrah / Cuti Sekolah, Universiti, Kolej
    Kadungan: SPEAKING, WRITING, READING & LISTENING

    Jumlah Pelajar : 1 ~ 2 orang / kelas

    Tempoh : 1 bulan / 4 Minggu

    Kehadiran & Cuti : Kelas ini adalah express oleh itu kami tidak galakkan ketidakhadiran pelajar.



    1. KURSUS BAHASA INGGERIS EKSPRES DI CENTER KLANG  
    Jadual : Selasa, Rabu, Khamis (pilih 1 jam antara 8 pagi - 10 mlm)
    Lokasi : berdekatan SURAU HAJI MUSRAN, Jalan 1L/KU 4 Taman Hijrah Kg. Rantau Panjang 42100 Klang Selangor

    2. TUISYEN EKSPRES HOMEBASED/TEMPAT PELAJAR (KLANG / SHAH ALAM)
    Jadual : Selasa, Rabu, Khamis
    Masa : Pilih 2 jam antara 8 pagi - 10 mlm
    Lokasi : Mall / Asrama / Pejabat / Starbucks / Rumah Pelajar @ SHAH ALAM (Setia Alam, i-City) & KLANG (Kg. Delek, Sg. Udang, Sultan Suleiman, Pandamaran, Bandar Bukit Tinggi, Batu Belah, Rantau Panjang, Bukit Raja, etc)


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my




    ================================================== ==================
    C. KURSUS B.I ONLINE (seluruh Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia):
    ================================================== ==================

    Fokus : Kerja / Bizness / Oversea / UPSR / PT3 / SPM / STAM / MUET / iELTS / Cuti Sekolah, Universiti
    Tempoh: Ekpress ( Belajar setiap hari selama 3 jam (habis kursus dalam seminggu) ATAU Biasa ( Belajar seminggu sekali selama 1 jam (habis kursus dalam 3 bulan)

    Kelebihan : Boleh mengambil masa yang sesuai untuk belajar walaupun di tengah malam / Tidak perlu bersusah payah datang ke pusat belajar.
    Kandungan kursus : Grammar, Vocabulary, Listening Apps, Speaking Apps, Writing Apps, Kamus English-Melayu, Belajar apa kesalahan yang biasa anda lakukan dalam BI

    Lokasi: seluruh Malaysia (Kuala Lumpur, Putrajaya, Perlis, Negeri Sembilan, Terengganu, Selangor, Perak, Kedah, Kelantan, Pahang, Penang, Melaka, Johor, Sabah, & Sarawak), Brunei, Singapore dan Indonesia

    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my




    .


    Last edited by nishazainal on Tue Sep 25, 2018 1:41 pm; edited 3 times in total

    nishazainal

    kelas

    Post by nishazainal on Wed Apr 05, 2017 10:19 am

    Kg. Delek, Sg. Udang, Sultan Suleiman, Pandamaran, Bandar Bukit Tinggi, Batu Belah, Rantau Panjang, Bukit Raja, Setia Alam, i-City, belajar, bahasa, inggeris, nak, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, cara, belajar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, grammar, bahasa, inggeris, teknik, belajar, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, tips, belajar, bahasa, inggeris, cara-cara, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, arab, panduan, mudah, saya, saya, kelas, bahasa, inggeris, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, , belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kelas, bahasa, english, kursus, bahasa, inggeris, di, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, , , , , panduan, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, terjemahan, bahasa, malaysia, ke, bahasa, inggeris, grammar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, english, bahasa, course, terjemahan, bahasa, malaysia, kelas, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, pusat, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, arab, mempelajari, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja,kelas, belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, dewasa, cara, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kamus, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, terjemahan, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, online, kursus, bahasa, inggeris, percuma, learning, english, dewasa, english, english, learning, learn, english, online, english, language, mari, belajar, bahasa, inggeris, kamus, bahasa, jepun, learning, english, online, kursus, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, percuma, teknik, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja , tuisyen di rumah kelas tambahan tuisyen home home guru tuisyen home guru tuisyening kelas tambahan guru tuisyen home guru tuisyens kelas tambahan care malaysia kelas tambahan kelas tambahan malaysia kelas tambahan in malaysia home guru tuisyen malaysia kelas tambahan job kelas tambahan centre my kelas tambahan kelas tambahan jobs home guru tuisyen jobs home tuisyen kelas tambahan in penang kelas tambahan penang private home guru tuisyen home tution kelas tambahan king private kelas tambahan kelas tambahan 99 kelas tambahan best kelas tambahan kuala lumpur kelas tambahan in kuala lumpur kelas tambahan teacher kelas tambahan rate kelas tambahan rates kelas tambahan klang kelas tambahan in klang kelas tambahan kl kelas tambahan puchong kelas tambahan in puchong kelas tambahan shah alam kelas tambahan in ipoh english kelas tambahan home guru tuisyen wanted english home guru tuisyen kelas tambahan agency kelas tambahan directory online kelas tambahan kelas tambahan cheras kelas tambahan kajang maths kelas tambahan kelas tambahan advertisement kelas tambahan subang jaya kelas tambahan needed kelas tambahan selangor kelas tambahan vacancies kelas tambahan ampang home tuiton free kelas tambahan kelas tambahan advertisement sample kelas tambahan services home tutition guru tuisyen home in home guru tuisyen at home guru tuisyen guru tuisyens home in home guru tuisyens private home guru tuisyening private home guru tuisyens home tutions my home guru tuisyen kelas tambahan online online tuisyen from home home guru tuisyen needed home guru tuisyen online online home guru tuisyen kelas tambahan agencies kelas tambahans kelas tambahan in sarawak sarawak kelas tambahan kelas tambahan sarawak home guru tuisyen in sarawak sarawak home guru tuisyen home guru tuisyen sarawak home guru tuisyens in sarawak sarawak home guru tuisyens home guru tuisyens sarawak kelas tambahan sg looking for home guru tuisyen home school guru tuisyening home guru tuisyen agency private home teachers home based tuisyen home guru tuisyening services home guru tuisyens directory kelas tambahan for kanak-kanak find home guru tuisyen kelas tambahan agensi


    Last edited by nishazainal on Tue Sep 11, 2018 7:51 am; edited 1 time in total

    nishazainal

    Re: Kelas English DEWASA/SPM/MUET/iELTS/Kerja @ KLang,Seremban,Shah Alam,PutraJaya/Online

    Post by nishazainal on Wed Apr 26, 2017 10:08 am

    Novel Jadikan Aku yang Kedua (Novel Diadaptasi ke Drama) - RM30



    SINOPSIS / DESCRIPTION:



    “Abang janji sayang, hanya cinta sayang yang pertama dan yang terakhir buat abang. Takkan ada mana-mana perempuan yang akan dapat mengubah cinta ini malah perasaan cinta dah terkubur bersama dengan jasad sayang. Abang doakan sayang aman di sana.”- THAQIF ASWAD.
    Pertemuan pertama antara Nuha Saqeena dan Thaqif Aswad menimbulkan perasaan cinta buat si gadis. Sedangkan si jejaka pula masih sukar melupakan memosi silam ketika bersama si isteri yang sudah lama pergi. Cinta buat isteri yang sudah tiada sentiasa mekar dalam hati telah membuatkan hatinya enggan menerima lembaran cinta yang baharu.
    Kerana memikirkan tanggungjawab dan perlunya kasih sayang seorang ibu buat sepasang cahaya mata kembar yang telah ditinggalkan oleh isteri, Thaqif harus mencari pengganti si isteri buat permata hati dan bukannya untuk cinta sendiri yang masih belum terbuka untuk diganti.
    “Awak mungkin boleh halang diri awak daripada jatuh cinta pada saya tapi awak tak boleh halang saya untuk terus menyayangi awak. Saya takkan paksa awak untuk terima saya tapi saya akan terus berusaha untuk mendapat tempat di hati awak kerana saya adalah isteri awak.”- NUHA SAQEENA.
    Pelbagai cara dilakukan untuk menambat hati Thaqif. Namun, hati Thaqif bagaikan batu. Dingin dan keras. Kehadiran Hajah Latifah dan Wazirah merumitkan lagi hubungan mereka berdua. Kebencian Hajah Latifah membuatkan Nuha mengalah. Thaqif bukan miliknya seorang!
    “Awak rasa saya akan bahagia ke dengan pernikahan ni? Kalaulah saya tahu ini akan berlaku, lebih baik saya tunggu Wawa aje dari dulu. Tak payah saya jatuh cinta pada awak!” - THAQIF ASWAD.
    Satu keputusan telah dibuat saat cintanya makin mekar untuk Nuha. Namun, demi sebuah janji dia harus mengorbankan perasaannya. Mampukah dia menerima Wazirah sebagai pengganti Waheeda sedangkan hanya nama Nuha yang terpahat dalam hati? Dapatkan Nuha Saqeena menjadi yang kedua dalam hati Thaqif seterusnya menjadi yang terakhir dalam hidup lelaki itu? Benarkah cinta pertama itu tiada gantinya?
    “Kalau nyawa yang mampu Nuha gantikan untuk terus melihat dia tersenyum, Nuha sanggup berikan nyawa Nuha untuk dia.”- NUHA SAQEENA.











    Berminat untuk beli ?



    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/04/jadikan-aku-yang-kedua-novel-diadaptasi.html




    .

    nishazainal

    Re: Kelas English DEWASA/SPM/MUET/iELTS/Kerja @ KLang,Seremban,Shah Alam,PutraJaya/Online

    Post by nishazainal on Tue Oct 16, 2018 10:24 am

    Hello semua!Ok ini lah post yg I harap dpt membantu korang semua nak jawab muet.I know this is muet and its better if I write in english,tapi I rasa baik kita ckp BM jelah sbb senang lagi nak explain.Hehehehe
    Ok speaking dah habis kan?So let's tackle the remaining three

    READING

    Ok reading ni tak tricky.Seperti namanya sendiri reading ni maknanya kita kena faham setiap paragraph yang kita baca.My tip,baca sekali lalu setiap paragraph sebelum menjawab.Jangan tekun sgt baca sebab nak fahamkan ayat yang u tak berapa nak faham.Kalau baca terlalu tekun,u akan panik,and bila panik satu apa pun tak boleh nak jawab.So relax je.Bila dah baca,at least dpt gambaran paragraph tu pasal apa.Lepas dah baca,tgk soalan.Dari situ,carik la jawapan kat perenggan yg sepatutnya.

    Soalan-soalan dia selalunya akan ikut perenggan.Soalan pertama kat line ni,perenggan ni,soalan kedua pula kat line seterusnya dan begitulah sampai habis.SELALUNYA LAH.Tapi mmg mcm tu pun.
    Untuk true/false/not stated.Well true and false tu semua ok kan.Tapi bila false and not stated tu kita confuse.Well simple guys,kalau dlm paragraph tu tak sebut langsung pasal benda yg ditanya tu,mmg terang2 NOT STATED.False ni bila kita baca and kita tau salah,contohnya soalan tanya "1000 people died due to bird flu",tapi dalam paragraph ckp 500 org contohnya.So terang-terang false,kan?

    Ok lagi satu contoh dlm paragraph tulis "bird flu is the major cause of death in asian countries" dan soalan tanya "a cure has been found to cure bird flu in asian countries".Now benda ni bukan false,sbb paragraph tak ckp apa-apa pun pasal cure,tapi bird flu yg jadi cause of death.So untuk soalan mcm ni,kita jawab la not stated,sbb tak state pun kalau ada cure ke tak.Lain la kalau soalan tanya "bird flu gives little effect to the people in asia",ha yg ni kita boleh jawab false,sbb dah terang2 bird flu ni major cause of death.Nampak tak?

    Untuk soalan cari meaning pulak,well the best way is to read the line given again,and tgk for clues.Sebab I pernah try jawab,and I salah -__-.Mmg agak susah la.Tapi I guna cara mcm ni lah.Kalau tak,carik je yg u rasa paling logik dlm list jawapan yg dia kasi.Tapi selalunya akan dpt clue maksud dia apa melalui ayat tu.

    Lastly kalau dpt yg fill in the blanks tu,kalau tak sure mcm mana nak eja,or takut grammar salah,I syorkan tiru je balik ayat yg dah ada dlm paragraph tu bulat-bulat.I tak rasa diorang boleh ckp jawapan u tu salah.Walaupun nanti mcm tak ada space,tulis je.Kalau dah terlalu panjang jawapan dia,pendekkan la sikit.Tapi jgn la main potong2 ayat,try la summarize kan balik ayat tu dan gunakan kata penghubung yg sesuai.Nanti dlm writing I akan kasi link yg akan tunjukkan korang mcm mana nak gunakan basic grammar dgn betul.
    So inilah tips2 untuk reading.

    WRITING

    PART A:-
    Fahamkan graph/bar chart/pie whatever.Mesti tau apa soalan nak,dan apa info yang u boleh dpt melalui graph yg diberi.Selalunya soalan akan direct.Ok untuk part ni I kasi contoh la.Ini ikut pengalaman soalan yg I dpt masa buat muet dulu.

    Soalan yg I dpt pasal qualifications seeked in a job.And dia kasi list of the qualification that employers want and qualifications employees think employers want.So qualification nya sama,tapi ia di grade mengikut nombor yg berbeza.

    Untuk soalan ni,the first thing yg I buat is I list out ikut susunan qualification yg mana paling tinggi dan rendah mengikut employer dan employee.Lepas dah habis drafting,I tulis la ikut susunan mana yg paling tinggi employers nak,diikuti dgn kedua tinggi,sampai la habis dan begitulah untuk employees.And I rasa soalan ni,tak payah nak jawab satu-satu.Kumpulkan mana yg sama dan jawab terus.Macam yg I buat,I list kan side employer dulu,then I buat side employee sbb ada perbezaan pendapat antara kedua2 pihak tentang quality mana yg paling dikehendaki

    Contoh:
    (Intro)-The table given shows the list of qualifications that employers seek and what employees expect the employer would want.

    (Start first paragraph)-In the list of qualifications given in the table,it is seen that the highest quality that is wanted by an employer is hardwork,which is rated 1.This is followed by honesty which is rated 2,and team work is rated 3.It is also seen that experience is one of the skills most employers seek for,as it is rated fourth highest.Haa mcm tu la lebih kurang,see how I elaborated the sentences so dia tak jadi la mcm
    "The highest rated quality is bla.This is followed by bla.Next is bla."

    Kalau buat mcm ni,pendek sgt la karangan nya.Cuba elaborate sikit setiap point.
    Ok yg ini pulak untuk employees

    "However,on the employees side we can see that they feel the best quality is communicating skills,which is rated 2,followed by blablabla"

    Then untuk conclusion,I just tulis je apa yg I nampak kat table tu secara general.Kira summary la.
    Contoh:

    In conclusion,it can be seen from the table that the qualities that is wanted by employers differ with what is expected by the employees.This shows that there is a difference of opinion between both parties regarding each qualification.(yang ni tak nak tulis pun tak apa,I tulis nak tambah perisa).
    Seingat I la,I jawab mcm ni.
    Untuk part ni tak payah nak jawab panjang2 sgt kan ada limit patah perkataan.

    PART B:-

    Part ni agak senang kan,sbb yg ni kita bebas nak tulis apa2 aje.My tip,draft out apa yg kita nak tulis.Tak cukup masa pun,at least tulis je semua idea yg kita nak ckp dulu.Ini akan menyenangkan kita kan.And untuk part ni,sbb kita bebas nak tulis panjang2,maka akan berlaku bnyk masalah grammar.Nak ajar grammar terlalu panjang kat sini,so I kasi link ni,and this link is good sbb dia siap kasi contoh tulisan grammar yg salah.So part ni I tak nak elaborate bnyk la.Tapi seelok-eloknya untuk dpt band 4,kasi la enam perenggan.Satu pendahuluan,empat isi dan satu penutup.Yes at least 4 isi ye.
    The link:http://www.rong-chang.com/grammar/auxiliaries.htm(u guys boleh tekan back and tgk list2 yg lain)

    LISTENING

    Ramai gak yg kantoi kat listening,and I faham sbb listening ni CONFUSING.Dan tambah pulak dpt speaker yg keluarkan bunyi background je lebih,suara org tu tak dgr langsung.Lagilah.
    My tip untuk listening ni,baca soalan yg u dpt dulu.Then dgr betul2 apa yg org tu ckp.Kalau I,I cheating sikit.I takde nak tunggu sampai dia kasi time nak jawab tu.Masa org tu tgh bercakap,masa tu la I tulis apa yg jawapan nak.So the best way is to read the question and dgr je keseluruhan recording tu sbb semuanya penting.And untuk listening ni,make sure u tak distracted,sbb ia memerlukan focus yg penuh.Kalau kita menjeling2 org kat sebelah sambil mendengar,otak kita takkan dpt la nak tangkap apa yg org tu ckp.Lepas tu mula la buat muka toya sambil ckp HA?HA?

    Satu lagi pasal listening ni,ramai dari korang yg buat mistake homonyms.Apa benda ni?Well homonyms ni is bila kita confuse bila dgr perkataan yg sama bunyi,tapi LAIN MAKSUD.Pls be careful!Salah ni,salah la semua.

    Contoh:
    BARE and BEAR
    BLEW and BLUE
    Bunyi sama,tapi maksud lain kan?

    Dan juga ejaan.Well untuk ni mcm mana I nak tolong,soalan dia I tak tau.The best way is to make sure u baca balik jawapan u and tgk ejaan tu betul ke tak.Selalunya lah,recording listening ni takde kasi ayat2 yg kita tak pernah dgr,selalunya perkataan common la jugak.So nak prepare listening ni,bnyk2 la baca surat khabar english,so anda akan familiar dgn perkataan2 yg ada.
    Oh lupa,grammar jugak kalau boleh tolong check.Tapi soalan listening slalu nya mintak 5 perkataan maximum kan,so u guys tulis je balik apa yg u dgr
    Contoh:

    Soalan tanya:What was Aini doing when she got robbed by the men?
    Jawapan:Aini was reading a book.
    And pls make sure jawapan u LOGIK.
    Contoh,org tu tgh ckp pasal kebakaran.So kalau nak tulis jawapan,tulis la "he blew off the fire",and bukan" he blue of the fire".Kan dah tak logik letak blue tu.
    Or
    "I will accept this payment",bukannya "I will except this paymentt".Kan salah.

    So basically mcm tu jela.Hehehehe


    OK,I rasa ini jelah tips2 yg I boleh kasi untuk exam muet nanti.I doakan yg terbaik untuk semua,semoga u all akan mendapat Band 4 dgn jayanya.Feel free to ask me anything in case u rasa apa yg I tulis ni tak mencukupi.Thanks for reading and good luck.You'll get Band 4 and above,Insya Allah Smile

    *Ini semua adalah hasil tulisan I,Ellena Razif ye.Ada copyright.Penat tulis u ols!Hahahaha


    ...Tuisyen MUET @ KLang / Shah Alam / Putrajaya / Seremban >>  http://www.MyCambridge.blogspot.My

    Sponsored content

    Re: Kelas English DEWASA/SPM/MUET/iELTS/Kerja @ KLang,Seremban,Shah Alam,PutraJaya/Online

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Oct 23, 2018 11:51 am