Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Konvoi Koboigurun Kahwin

    Share

    alldisc

    Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 11:26 am

    Satu aktiviti telah berlaku pada 2 ogos 2009 bersempena dengan majlis perkahwinan koboigurun. group kippers telah berkonvoi dari bangi ke batang kali sebanyak 11 buah motor. program ini juga telah bertukar dari KKK ke KKKKA iaitu Konvoi oboi Kahwin Ke Awana.

    ikuti gambar yang disediakan..

    sarapan pagi paling penting. azzo, awin, dol, bad dan alldisc berkumpul di rumah pengantin utk minum.



    bertolak dari bangi ke sg besi. di sana mr.fooart sedang menanti

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:14 pm

    koboi : di mana lak kipers ni... naper lum tiba lagi?


    azzo : aku janji 10.30, aku tiba 10.30. dont worry


    aahh.. lega. leh fokus balik lafaz. aku terima nikahnya...

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:21 pm

    azzo : aii seronoknya nikah... tingat masa muda dulu...


    tok kadhi : cuba baca doa qunut..
    koboi : doa makan takleh ke tok?


    tok kadhi : ko jgn memain lak!
    koboi : tak tok! tidak... nak bersenda je dgn atukk..


    Last edited by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:25 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:23 pm

    koboi : aku menikah dengan engkau..


    dol : beginilah aksi jurugambar profesional. diri sebelah kaki pun bolehh...


    dol : lagi aksi hebat jurugambar...ha ha ha
    kipas : boleh ke aku masuk dalam pakai knee pad?
    bad : nasi..nasi...

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:31 pm

    tok kadhi : lagi sekali ko memain, biar aku je nikah dgn bini kau...
    koboi : jangan tok. sori tok...


    maka berlangsunglah majlis akad nikah dengan sekali lafaz.

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:34 pm

    sementara itu tamat majlis akad nikah....

    kippers di luar...
    wadin : walau seluar koyak, aku tetap hormat orang tua...
    krijauan : betul betul...


    koboi dan isteri di dalam...
    ni untuk sayang, jaga bebaik tau...


    cepat sket amik gambar tu.. mekap aku dah mula cair ni...


    Last edited by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:38 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:36 pm

    koboi : sayang kalau nak duit mintak dgn abg tau... jangan jual kotak ni.


    cowgirlgurun : aduh romantisnya..

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:43 pm

    sementara itu, di port parking kippers..

    motor ni tak laju la, abang aku ada yamaha rxs lagi lajuu...


    budak baju cekelat : nanti dah besar saya mesti beli motor macam ni
    bdk baju kuning : saya pun!
    bdk baju putih : masa tu motor ni ntaha da lagi ke tidak

    brader kat belakang : korang beli je motor ni. masa tu abang2 semua dah tuaa... huhuhu...


    yang seronok tu bang... boleh buat macam valentino rossi... tunduk masa top speed!!

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 1:49 pm

    azzo : betul ke budak2 kecik tu pinjam motor kita bawak pegi kedai
    wadin : betull... kejap. nanti aku SMS
    kipas : tak boleh percaya ni. macam pegi setting aje..


    awin : rileks la azzo...
    dol : betul, kejap lagi mereka mesti balik
    fooart : naper lah aku tak ikut sekali tadi...


    masa majlis merenjis, kippers pegi masjid dulu. rehat dan solat


    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:17 pm

    masa konvoi semua bergerak dengan tertib.


    tiba di trafik light, penuh dengan asap... kih kih kih









    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:20 pm

    raja sehari encik koboigurun.


    acara berarak bermula...





    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:23 pm

    waktu pengantin bersanding, kippers mengalas perut dgn masakan sedap. nyum nyum nyum..







    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:33 pm

    lepas makan, acara bersembang sambil berasap. sambil tunggu pengantin habis bersanding


    bila mentari menyinar, semua beralih tempat...

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:37 pm

    pengantin yang sepadan dan sama padan


    kippers semua paling fokus bila ada sesi bergambar




    kippers mengucapkan Selamat Pengantin Baru utk sdr Ramzan aka koboigurun beserta isteri cowgirlgurun. Semoga berbahagia senantiasa dan berkekalan hingga ke akhir hayat. kami juga mendoakan semoga dikurniakan anak cucu yang ramai dan dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t.

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:43 pm

    dari batang kali, kippers sepakat makan angin ke genting ikut awana






    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 2:47 pm

    azzo yang berpengalaman dalam konvoi banyak kali melakukan hentian utk memastikan semua peserta tidak terbabas atau sesat...


    akhirnya tiba juga ke puncak genting highland



    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 3:05 pm

    sampai di awan, kippers telah mengadakan TTS KKKKA di kedai mamak

    ntah apa yg membuatkan dol begitu gelihati


    awin : azzo, bagi lah semekrim tu sket...
    azzo : semekrim takleh. ko nak sebekut boleh.


    azzo : ok ko leh amik semekrim tapi sket je tau... kalau tak aku pancitkan motor kau. naik sebekal je lepas ni...
    awin : i lap u azzo!!

    kipas

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by kipas on Mon Aug 03, 2009 3:14 pm

    naik klaka aku baca dialog bergambar nih...mcm2 la bro alldisc nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wadin

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by wadin on Mon Aug 03, 2009 3:21 pm

    Very Happy Tabik spring

    krijauan

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by krijauan on Mon Aug 03, 2009 3:23 pm

    nak lagi..
    nak lagi..

    alldisc

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by alldisc on Mon Aug 03, 2009 3:29 pm

    gambar kippers bersama ride ada di thread yang berkenaan. sila cari sendiri. cyclops

    kipas

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by kipas on Mon Aug 03, 2009 3:31 pm

    rugi bro wadin tak ikut...bayangkan moto alley victor bunyik cam nak gugur enjen pon leh sampai atas...dua org lak tuh...syok wo...first time aku dlm sejarah bawak moto tua aku sampai puncak...sblm nih naik keta jer...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    deen325

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by deen325 on Mon Aug 03, 2009 4:32 pm

    aduhh... bestnya...
    sedihnya dak dapat joint..
    sebab ada perkara yg perlu di settlekan..
    pada ari ahad tu..
    Sad Sad

    eman_92

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by eman_92 on Mon Aug 03, 2009 5:00 pm

    rugi btol aku x ikut... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    mal 5190

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by mal 5190 on Mon Aug 03, 2009 5:27 pm

    trime kasih byk2 kepade bro alldisc kerana memasukkan gmbr ride..

    cheers cheers cheers

    Sponsored content

    Re: Konvoi Koboigurun Kahwin

    Post by Sponsored content Today at 8:22 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:22 am