Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIB (kamera alldisc)

    Share

    alldisc

    RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Tue Aug 18, 2009 3:02 am

    salam. aku harap mod/admin dan fooart tak kisah aku bukak satu topik lain utk gambar RIB. sebabnya gambar aku dah susun ikut kronologi. kalau aku tepek kat topik fooart, nanti kurang jelas susunannya.

    tidak perlu komen apa2 di sini. sila hantar komen samada di topik ride report atau pun sembang kips.

    gambar yang aku ambil semuanya bukan amatur apatah lagi profesional. gambar yang aku juga bukan bersifat natural tetapi lebih kepada artificial. kerana aku memandang gambar dari aspek kita nak lihat dengan jelas. sbb itu walaupun gambar menghadap matahari masih boleh dilihat dengan penggunaan force feed flash. jika ada sesiapa yang terguris hati dgn penyiaran gambar2 mereka sila beritahu dan aku akan padamkan.

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Tue Aug 18, 2009 3:08 am

    pre RIB TT

    TT kali ini dirasakan antara teramai. topik khusus ialah mengenai konvoi RIB

    seperti biasa, deretan motorsikal menguasi kawasan parkir


    seperti biasa, kippers akan membelek motor kengkawan dan memasing

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Tue Aug 18, 2009 3:09 am

    antara kippers yg hadir






    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Tue Aug 18, 2009 3:13 am




    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:39 am

    pada hari dinantikan, RV telah bertukar ke warung cendol leman dawi

    azzo : biar betul bayar sekali, tambah free??
    rapoo : bayar RM1.150, tambah 3 kali. perghhh...jimat giler


    dol : apsal aku tambah sekali je dah kenyang?
    fooart : ko punya sekali tambah besar periuk daa...


    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:43 am; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:42 am

    tragedi buah kacang bermula tidak lama selepas konovi bergerak
    berhenti di tol simpang ampat dahulu


    azzo : aku rasa karb sumbat ni
    carlnain : aku rasa dia terisi diesel ni
    fooart : aku rasa dia tak isi apa2 langsung
    kacang : kalau tak elok jugak, aku balik naik bas.


    Last edited by alldisc on Fri Aug 28, 2009 10:22 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:44 am

    dol : aku patut tambah 2 periuk tadi. pakcik tu boleh tutup kedai terus...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:47 am

    sampai di penginapan homestay, motor kacang dibedah lagi...

    carlnain : bla! bla! bla!
    fooart : apa la yg carlnain bebelkan ni


    fooart : susah2, biar aku cucuh api rokok kat karb motor kacang. kita tengok ada petrol ke tak...
    deen : aku rasa ko tak jumpa dah jari kau lepas tu..

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:48 am

    azzo : eh, tadi ada petrol kat dalam ni.... mana pulak pegi


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:49 am

    deen : abang baru tiba melaka. kejap lagi nak pegi dangdut, eh nak pegi makan ikan bakar


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:50 am

    skido : owh, ni kena penyakit H1N4 ni...

    kacang : bahaya ke H1N4 ni?

    kurt : walaupun aku paramedik rasmi kippers, tapi tak penah pulak aku dengar virus H1N4



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:55 am; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:53 am

    konvoi tiba ke medan ikan bakar sebelum maghrib

    kurt : laparnya akuu...
    doktor kura-kura : aku pun
    aja : pun aku



    kacang : sebab tadi motor aku rosak, aku nak bedal otak-otak banyak2...
    dol : naper siang tadi aku takleh tambah cendol 2 kali...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 1:58 am

    dol : azzo, nanti ikan dah sampai ko bitaw aku...

    azzo : ok. aku bitaw (jangan harapp..)



    eman : apsal aku tak penah dengar ada ikan bakar kat sini ye...? heheheh takpe. yg penting cucur udang tak jual kat sini


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:00 am

    arninja : makan sampai kenyang...
    amir : nyum nyum nyumm..
    kurt : nyum nyum jugak!!



    fooart : takpe ke kalau kita habiskan makanan ni. wadin tak marah ke?
    azzo : wadin tak marah. kita order lagi
    fooart : kalau wadin marah?
    azzo : kita cabut lari
    dol : aku ikut sekali..
    kacang : aku pun
    skido : aku pun
    deen325 : pun aku



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:04 am; edited 3 times in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:02 am

    ketibaan wadin dan krijauan disambut berita kurang gembira. motor krijauan rosak.

    tapi mereka kembali tenang dengan menjamu selera.

    dol : mengapa jelly kelapa ni rasa ikan??



    kacang : semua makanan yg kita makan ni akan berjumpa kembali di indah water

    dol : isk ko ni.. aku tengah makan ni. ermm.. nyum nyum. naper rasa ikan lagi ni


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:10 am

    dari medan ikan bakar, kippers bergerak ke trek MMIC

    faiz -krr : aku nak putihkan mata aku... biar abg deen seram

    deen : setakat mata kau terkeluar pun aku tak seram. tapi kalau tinger kiri berjumpa tinger kanan memang seram tahap babun...



    carlnain : azzo naper ko tanak pusing belakang?

    azzo : aku tengah protes ni... semua macam SL.... MP, UVWXYZ!!!

    krijauan : habis kuar semua huruf... huh!



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:10 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:13 am

    faiz_krr : kalau aku masuk trek malam ni, sure champion punyalah

    wadin : motor laju2 pun tak guna. kat koner jatuh jugak. enjin jem jugak. kalau aku masuk pun bagus! lambat pun lambat laa tapi tak jatuh. enjin pun tak jem. konpem champion punyalah!!



    fooart : nasib baik motor baru cuci.... kalau tak tentu aku masuk trek

    ghaz : mana lak datang bau stokin ni...



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 3:54 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:28 pm

    carlnain : relaks la azzo. aku bukan taknak masuk trek tapi seluar aku koyak kat lutut. hilang aerodinamik

    arninja : iye la azzo, lagi pun lepas makan ni perut jadi berat. bila perut berat, mata pun rasa berat daa...

    azzo : aku nak protest jugak. tak kira.



    azzo : kalau aku racun si tua alldisc ni pun silap2 dia turun ke trek. korang jugak yang malu

    arninja : apa lak nak malu... motor dia kuat apa

    ghaz : aku pun tak malu

    aja : pun malu aku tak

    alldisc : ko silap azzo. aku kategori mat rempit - apa barang main trek! he he he..

    skido : cheh! orang tua lupa daratan...



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:11 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:31 pm

    marshall : dengar aku cakap. kalau lampu belum hijau jangan lumba.



    marshall : tiap-tiap kali mesti jadi camni. baru cakap get set dah racing. saja je nak langgar aku. nasib baik sempat mengelak. ptuih!!


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:36 pm

    paling menyeronokkan bila deretan kips bersantai kat luar trek. tapi penonton pun tak ramai. harap syok sendiri boleh laa..



    fooart : apasal aku lapar lagi ni. tadi dah bedal nasi lemak 4 bungkus.


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:40 pm

    situasi di trek sendiri tidak mengghairahkan jadi kippers sepakat mahu menyelamatkan motor krijauan.

    krijauan : sori ye kawan2. kejadian ini betul2 un'sangka'rable.



    waktu malam pergerakan konvoi jadi sukar kerana banyak pergerakan kenderaan lain. habis semuanya bersepah2 macam tahi kambing.


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:43 pm

    lokasi penginapan kitorang agak best. murah dan agak selesa. ada aircond. paling penting parking motor boleh nampak jadi memang rasa lega.

    waktu siang boleh parking di luar rumah.



    waktu malam boleh masuk ke verandah.



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:12 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:47 pm

    bila dah banyak motor rasa macam showroom kawasaki pulak



    terdapat sedikit perselisihan faham antara ZX dan geng kips lama. KRZ mati2 mendakwa dia ialah abang kandung superkips.
    geng2 ZX tak percaya - alasannya ialah KRZ ada lampu 2 biji. tempat duduk pulak macam kapcai mana sama. besok pagi tu KRZ susah sket nak start. huh! merajuk gamaknyaa..


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:54 pm

    kul 3 pagi. kippers melayan keletihan dengan tidur.
    arninja dgn aja cakap bilik peti ais sejuk sampai kena selimut tapi skido cakap mana ada sejuk. aku leh tidur dgn bukak baju lagi.



    yang berani tidur pakai kain cuma krijauan saja. yang lain tak berani. takut pagi ada free show!



    * nota:- rumah kippers yang besar aku tak berani nak masuk. karang aku lak kena pukul sbb diorang ingat pencuri.

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 2:58 pm

    dol : woi woii!!.. apa ni main tarik2 seluar pulak



    dol : teruk aa kau skido. nak bergurau pun jangan la sampai tarik seluar. nasib baik aku ada seluar kecik

    arninja : kalau takde suar kecik, mahu terbantut selera makan aku

    skido : walau pun aku kurus, tapi tak bermakna aku ni lemah tauu


    Sponsored content

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by Sponsored content Today at 4:19 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:19 am