Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIB (kamera alldisc)

    Share

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 3:04 pm

    program pertama ialah menghantar motor krijauan ke tol ayer keroh

    semua kippers turun sama.





    fooart : ni kejap aje ni, kita leh tunggu kat sini sambil berdiri aje...

    mal5190 : ok. aku gagah lagi ni


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 3:07 pm

    kacang : aku dah lapar... aku nak duduk



    ghaz : aku pun lapar jugak

    amir : aku pun...

    kurt : lapar tu lapar jugak tapi jangan buat2 pengsan kat sini. aku tak buat CPR kalau setakat pengsan kelaparan. aku kentut je kat hidung korang...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 3:14 pm

    azzo : ko tahu tak, polis wanita tadi kenyit mata kat aku masa kita lalu kat road block tadi..

    fooart : ye ke? ko perasan je kut... aku rasa dia kenyit kat aku lah.

    skido : (dalam hati) muka macam jambatan tak siap. perasan lebih2 pulak. boring betul. baik aku hantar SMS kat makwe aku



    skido : apa muka macam aku tak laku ke?? aku pun ada makwe laa..



    skido hantar SMS. mak masak apa tengahari ni....


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 3:20 pm

    amir : patut laa nama tempat ni ayer keroh. tengok la sungainya... keroh sungguh!!

    ghaz : itu parit laa.. bukan sungai



    kacang : laparr...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:19 pm

    kurt : aku boleh tahan satu jam aje lagi. kalau tak gerak jugak, aku baham pokok dengan rumput kat sini

    eman : aku cadang kita makan angin je lepas ni



    fooart : hah tu nampak macam treler je tu...

    azzo : tu lori ikan lah.

    fooart : owhh... tak sama eh?


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:28 pm

    alldisc : melaka ditubuhkan pada tahun 1940. masa tu parameswara datang ke sini, betul2 kat tepi tandas awam tu dan berjumpa dengan hang jebat. masa tu hang jebat sedang berjalan bersama hang lekir, hang lekiu, hang apa kabar dan hang dah makan

    azzo : bior betul citer org tua ni...

    fooart : aku memang tak caya sgt dgn dia ni. sejak kita bertolak dari KL lagi.

    skido : tapi tang cendol tambah free tu betul pulak rupanya. aku ingatkan tipu. iskk.. konfius aku



    bila treler sampai, kippers semua berpusing ke seberang jalan




    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:34 pm

    skido : laa.. ko rupanya awin yang bawak treler ni. aku ingatkan AAM tadi. patut la kaler merah.

    awin : semangat kips tebal beb. member kena tolong

    skido : murni sungguh hati kau ni



    motor zsr krr ijauan pun ditolak naik ke atas treler



    azzo : aku ada satu soalan saintifik nak tanya kat orang... sebelum kita turun motor apa kita kena buat?



    aja : alamak! aku tak tahu.

    fooart : aku pun. aku tak sempat masuk form 6. terus masuk U

    wadin : korang lah patut jawap. sbb korang diri kat depan kan...

    carlnain : nasib baik aku mencangkung kat belakang...

    faiz_krr : korang punya drama boleh buat aku muntahh..


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:46 pm

    azzo : apalah korang ni. soklan budak sekolah rendah pun takleh jawap. wat malu aje...



    kacang : apa jawapannya kalau ko betul terer? aku mmg tak tahu la benda2 saintifik ni. aku aliran sastera

    fooart : hah cepatlah jawap.



    azzo : senang aje.... soklan kacang aje ni. takkan kacang pun tak tahu.
    jawapannya ialah sebelum kita turun dari motor, kita mestilah naik motor dulu. baru boleh turun!!



    krijauan : konfius aku...

    azzo : prennngggggggg.....peng peng peng. pret! prett!!!


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 4:51 pm

    krijauan : aku pun nak cuba aksi lagak ngeri. malah lebih hebat lagi...



    alldisc : aku pun nak cuba try....

    skido : dah cuba, try lagi...



    azzo : awak tu dah tua, mana lah sesuai aksi2 sebegini. boleh mencederakan paru-paru dan membuatkan kedudukan taliperut beralih!!

    alldisc : ye, ye. saya tahu.

    skido : kan dah kena sound...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:47 pm

    antara gambar kippers dalam posisi riding

    fooart

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:48 pm

    dol sangkut

    dol : jangan lupa amik dari angle sebelah lagi



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:51 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:49 pm

    wadin... ride dalam cahaya kegemilangan


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:50 pm

    azzo .... dalam mengejar wadin supaya lebih laju

    azzo : yeahhh..laju lagi laju!!



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:52 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:51 pm

    doktor kura-kura... tapi sbnrnya tak nampak macam kura-kura pun. lagi hensem adalah


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:53 pm

    kurt...paramedik rasmi kippers


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:54 pm

    mal5190


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:54 pm

    arninja


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:58 pm

    dol : aahh.. ini lah yg dinamakan seimbang pengambilan foto kiri dan kanan


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 5:59 pm

    faiz_krr - satu2nya wakil selatan


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:00 pm

    ghaz



    Last edited by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:20 pm; edited 1 time in total

    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:01 pm

    alldisc - wakil persatuan KRZ asia tenggara


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:03 pm

    hari kedua konvoi lebih menampilkan displin peserta. tabik spring kat korang. orang tengok kita pun respek...




    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:06 pm

    tapi alangkah hampanya bila kedai makanan asam pedas di bandar hilir belum dibuka lagi...

    kippers nampak cool aje...


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 6:08 pm

    cuba lagi nasib restoran asam pedas di batu berendam - malang lagi sekali sbb belum bukak jugak



    motor dah susun baik punye...



    nak tanak terpaksa golek tayar lagi. awin mencadangkan agar kipper makan aje kat tepi laut.


    alldisc

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by alldisc on Wed Aug 19, 2009 7:44 pm

    tiba saja di Pantai Tanah Merah (bersebelahan loji penapisan minyak petronas Tangga Batu), kippers terus menyerbu kedai makan yang pertama dijumpai...



    memang tak kasik chance langsung!!




    Sponsored content

    Re: RIB (kamera alldisc)

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am