Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pencarian Rider Rider baru

    Share

    Poll

    Perlukah pencarian rider rider baru?

    [ 28 ]
    90% [90%] 
    [ 3 ]
    10% [10%] 

    Total Votes: 31

    azzo

    Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Sun Aug 30, 2009 11:35 pm

    Aku berhajat mencari rider rider baru yang boleh diasah bakatnyer dalam sukan permotoran.

    Masukkan pilihan korang dalam poll diatas dan bagi sesiapa yang benar benar berminat aku akan ajar A sampai Z dari cara setting motor sampai corner cecah lutut

    Calon mestilah mereka yang benar benar berminat dan bukannyer seperti pahat dan penukul

    Jika tiada sesiapa yang berminat aku akan cari group lain yang benar benar berbakat.Yang dimaksudkan dengan group lain adalah group selain dari Kawasakikips.com

    Sekian


    Last edited by azzo on Mon Aug 31, 2009 8:08 am; edited 1 time in total

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Mon Aug 31, 2009 7:13 am

    Post ni akan dibuka selama seminggu,jadi aku tak perlu lama nak tunggu

    Bila dah tau keputusan aku boleh tahu nak letak dan berikan pada siapa pengetahuan ni

    sTRe3tHunt3R

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by sTRe3tHunt3R on Mon Aug 31, 2009 4:48 pm

    sukan bermotor ni bukan benda seronok2 sebenarnya... banyak benda yang perlu dipelajari...

    dan halangan paling besar sebenarnya ialah kewangan...

    kalau perlu bantuan saya sudi membantu dalam bidang nasihat dan teknikal..

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Mon Aug 31, 2009 11:54 pm

    Alhamdullillah,sambutan menggalakkan.

    Teruskan posting dan bila tiba tiba dapat sms dari aku untuk ride hujung minggu jgn terperanjat,hehehe

    Kepada mereka yg nak menambahkan pengetahuan pun digalakkan,call aku

    Aku taknak ilmu yg ada sedikit ni tidak dikongsi,rugi

    0192771330 phone no aku,bg sesiapa yg nak tau serba sedikit boleh jer call pasal teknikal,nasihat ataupun cara leper,

    Aku sedia membantu

    alldisc

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by alldisc on Tue Sep 01, 2009 9:08 am

    arninja5984 wrote:Cool ha..pe lagi..
    bagus bro, aku respek..
    2 calon dah tunjukkan minat..
    eman dan c dan...(cayalah..)
    aku yakin kalu diorang 2 org ni diasah
    pasti jadi raider terbaik satu hari nanti insyallah..
    so eman dan C dan,gunakan peluang ini sebaiknya..
    aku akan bantu apa yang termampu..
    insyallah..walau jauh di utara
    kalu perlu sanggup aku turun K.L untuk support
    apa2..


    cheers cheers

    betul2... kalau boleh aku nak rider kips lagi terer dari bdk2 racer under aprilia racing team (guna model RS50 dan bayar yuran RM20,000). aku akan biarkan anak2 aku saja masuk trek andai diorang mahu... masa aku dah berlalu.

    kurt2812

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kurt2812 on Wed Sep 02, 2009 6:16 pm

    azzo wrote:Ahad ni ada trekday

    Siapa yang nak mula asah bakat boleh join

    Aku ngan awin akan guide korang Very Happy

    lepas raya bleh la..skrg duit byk nak pakai la..nt dapat duit raya nt aku bli knee protector..aku berguru dgn ko k?

    Amir

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Amir on Thu Sep 03, 2009 10:32 am

    Kasut jenis2 camni leh msuk track x?

    A-Star


    Dainese

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Thu Sep 03, 2009 10:40 am

    Asalkan kulit dan tutu buku lali

    mira_buruk

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by mira_buruk on Thu Sep 03, 2009 10:42 am

    tapi sifu minimum riding gear mcm mana ekkk rekomen
    saya jaket mesh ade ler..... lain2 tak de langsung
    helmet ke full face gak ke, ade spec ke?

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Thu Sep 03, 2009 7:24 pm

    Updates rider rider yang ingin diuji bakat pada 6hb ni

    (1)Aja

    (3)Koboygurun
    (4)Cdan
    (5)Amir Sprocket
    (6)Eman Melaka
    (7)rapoo
    (8)dol sangkut


    Last edited by azzo on Fri Sep 04, 2009 4:46 pm; edited 2 times in total

    kurt2812

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kurt2812 on Fri Sep 04, 2009 3:57 pm

    Aku x dpt g sepang ahad ni. Ada urusan blaja yg btol2 x dpt dielak kan.aku kena lapor dri pd penyelia kt klinik kesihatan Rantau kol 9 pagi,sblum aku kerja pd esok nya.aku mintak maaf sgt2..mmg aku teringin nak men kt sepang,tp x kesampaian..aku ase lpas raya,mungkin bleh aktif..klo sblum raya mcm skrg ni,aku x leh tabur janji yg aku akan turun utk mana2 event..aku mintak maaf sgt2..aku pun xnak jd mcm ni..na wt cne..

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Tue Sep 08, 2009 12:32 am

    tahniah kepada rider rider baru

    Walaupun jatuh tapi ingat,gunakan pengalaman untuk perbaiki riding

    Jgn quit walaupun apa pun yg jadi

    Kalau rasa korang punya kerosakan teruk,aku punya lg teruk,siap terbakar lg,hahaha

    Sabtu ni sapa nak join klawang? Bersenam sebelum bukak posa??

    Call aku

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Tue Sep 08, 2009 10:28 am

    minggu ni tak pi td,sebab nak raya dah,elok duit rm70 tu pi beli baju melaya

    aku pi klawang sabtu petang,lepas tu trus pi SBM berbuka.

    siapa nak join

    terbakar pun terbakar la,asal boleh hidup boleh jalan aku pakai sampai relai Evil or Very Mad

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Fri Sep 11, 2009 10:18 am

    Sebab aku nampak eman ni tak macam pahat ngan penukul

    Azroy

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Azroy on Fri Sep 11, 2009 1:18 pm

    Jumpa kat Petronas Nanding kul 4.30 ptg esok.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISAAAA NAAAAAAA......

    eman_92

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by eman_92 on Fri Sep 11, 2009 1:24 pm

    Azroy wrote:Jumpa kat Petronas Nanding kul 4.30 ptg esok.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISAAAA NAAAAAAA......
    pergh.... 2 org sifu turun siot...sape x turun 2 mmg rugi giler la...

    Amir

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Amir on Fri Sep 11, 2009 7:02 pm

    eman_92 wrote:
    Azroy wrote:Jumpa kat Petronas Nanding kul 4.30 ptg esok.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISAAAA NAAAAAAA......
    pergh.... 2 org sifu turun siot...sape x turun 2 mmg rugi giler la...

    erm.. saye segan la.. tp ikut ht nk follow.. boleh x??


    -man, pic avatar ko tuh awek mane?... awek mlake ke?
    agak hawt!!..

    eman_92

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by eman_92 on Fri Sep 11, 2009 9:13 pm

    Amir wrote:
    eman_92 wrote:
    Azroy wrote:Jumpa kat Petronas Nanding kul 4.30 ptg esok.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISAAAA NAAAAAAA......
    pergh.... 2 org sifu turun siot...sape x turun 2 mmg rugi giler la...

    erm.. saye segan la.. tp ikut ht nk follow.. boleh x??


    -man, pic avatar ko tuh awek mane?... awek mlake ke?
    agak hawt!!..
    x tau la... aku amik kat myspace..
    jom la.. jumpe kat serdang besok

    Azroy

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Azroy on Sat Sep 12, 2009 9:01 am

    eman_92 wrote:
    Azroy wrote:Jumpa kat Petronas Nanding kul 4.30 ptg esok.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISANA.. JUMPA DISAAAA NAAAAAAA......
    pergh.... 2 org sifu turun siot...sape x turun 2 mmg rugi giler la...

    Jgn la panggil aku sifoo, aku siput je.. gelaran tu tak layak utk aku.. utk Ah zoo dan Ah Win je.. cheers

    sTRe3tHunt3R

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by sTRe3tHunt3R on Mon Sep 28, 2009 9:42 pm

    apa criter projek neh

    ariff-NINJA

    Perlukah Pencarian Rider Baru

    Post by ariff-NINJA on Mon Sep 28, 2009 10:40 pm

    msti arr cri rider2 baru...bru masyuk geng2 KIPS... Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad pirat

    Guest
    Guest

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Guest on Mon Sep 28, 2009 11:35 pm

    projek nye rider baru, kasut sneaker. Very Happy pastu tak dapat join trek. Razz gurau jer..

    ape2 pun eman kene tingkatkan lg body protector. Very Happy tak lengkap lg tuh.

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Tue Sep 29, 2009 10:37 am

    Nak di teruskan tapi kena cari fund yang cukup dulu Sad

    eman_92

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by eman_92 on Tue Sep 29, 2009 5:38 pm

    sinclair wrote:projek nye rider baru, kasut sneaker. Very Happy pastu tak dapat join trek. Razz gurau jer..

    ape2 pun eman kene tingkatkan lg body protector. Very Happy tak lengkap lg tuh.
    hahaha ,,,, last2 jato bodo sbb frust x dpt msk track Sad

    Guest
    Guest

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Guest on Tue Sep 29, 2009 5:40 pm

    eman_92 wrote:
    sinclair wrote:projek nye rider baru, kasut sneaker. Very Happy pastu tak dapat join trek. Razz gurau jer..

    ape2 pun eman kene tingkatkan lg body protector. Very Happy tak lengkap lg tuh.
    hahaha ,,,, last2 jato bodo sbb frust x dpt msk track Sad

    takpe, pasni pastikan ko da ader set lengkap protector, boot, baru gi, ilek dulu.. pas SPM, ko nak ride dr johor ker perlis pun no hal. janji SPM lulus cemerlang. Very Happy

    len la aku dulu, SPM, siap leh gi lepak ngan men CS kat cc. Razz

    Sponsored content

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Sponsored content Today at 11:59 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:59 am