Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pencarian Rider Rider baru

    Share

    Poll

    Perlukah pencarian rider rider baru?

    [ 28 ]
    90% [90%] 
    [ 3 ]
    10% [10%] 

    Total Votes: 31

    sTRe3tHunt3R

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by sTRe3tHunt3R on Tue Sep 29, 2009 9:09 pm

    azzo wrote:Nak di teruskan tapi kena cari fund yang cukup dulu Sad

    fund mmg susah bro.. penghalang utama sukan bermotor maju kat Malaysia ni..

    tapi mcm ni la bro..yang penting sesiapa yang nak join ada minat..dan ada motor cyclops

    tak perlu sgt lah fund tu..kira kalau bro sinclair nak join..brg2 semua dia punya lah, ala..tarak racing suit pon takper..asalkan safety equipment lengkap..

    then bro ajar la dia basic...kasi dia ikut line bro dulu waktu 1st time track day@every first 5 lap.. penting tu.. basic mcm line, braking point, apex, benda ni kadang2 blh ajar kat luar trek jer..dalam trek prektikel...

    kr150c87

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kr150c87 on Tue Sep 29, 2009 9:28 pm

    go eman go rider,hati2 kat jln raya jgn main lap sampai over shoot bahaya tu,

    kalau boleh ajar sye jugak yeh,i pun baru je naik kips.. Smile Laughing Laughing

    mira_buruk

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by mira_buruk on Wed Sep 30, 2009 11:08 am

    senang soh sifu Azzo aje...
    lg pun dia mmg dah terer tak perlu nak ajor2 lg

    mira_buruk

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by mira_buruk on Tue Nov 03, 2009 7:58 pm

    Any UP date....

    tahun 2010 dah nak masuk ni.... 1st race biasa bulan 4
    takan ni pun SL gak kot....

    kasi set awal bro, plan tul2

    alldisc

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by alldisc on Wed Nov 04, 2009 11:34 pm

    azzo wrote:Nak di teruskan tapi kena cari fund yang cukup dulu Sad

    citer psl fund senang aje...
    semua member kips dikenakan bayaran RM50 sbg annual fee.

    katakan ada 400 member jadi leh dapat RM20,000.

    semua org dapat t-shirt dan sticker free.

    kendian kita cari 2 bijik ZX seken rega 5K.

    upgred tayar, rantai, brek, footrest dsbnya...

    pastu kita leh masuk race.

    nak pilih rider, kita cari rider yg paling laju laa... camner? hahahaha....

    kena pegi ke arked nih. lumba dalam komputer games dulu....

    pastu duit balance, kita wat BBQ dinner kat PD.

    azzo

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by azzo on Thu Nov 05, 2009 9:21 am

    Cadangan menarik,boleh diperbincangkan Very Happy

    cyclope

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by cyclope on Sat Nov 07, 2009 8:46 pm

    mira_buruk wrote:senang soh sifu Azzo aje...
    lg pun dia mmg dah terer tak perlu nak ajor2 lg
    brilliant idea,sorang mesti start dulu..dan yg lain akan belajar dari org yg mula dulu...apa2 pun pengalaman penting...sifu azzo mmg dah terkenal dgn kehebatannya..so teruskan apa yg ada dulu..bulan depan ada race kt pasir gudang,saya rasa ni masa yg sesuai utk mula,race tu kira murah entrance fee,cuma jauh,tu sumer tak jadi halangan klu betul2 nk buat, cadangan je Basketball

    mira_buruk

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by mira_buruk on Wed Nov 11, 2009 9:02 pm

    cyclope wrote:
    mira_buruk wrote:senang soh sifu Azzo aje...
    lg pun dia mmg dah terer tak perlu nak ajor2 lg
    brilliant idea,sorang mesti start dulu..dan yg lain akan belajar dari org yg mula dulu...apa2 pun pengalaman penting...sifu azzo mmg dah terkenal dgn kehebatannya..so teruskan apa yg ada dulu..bulan depan ada race kt pasir gudang,saya rasa ni masa yg sesuai utk mula,race tu kira murah entrance fee,cuma jauh,tu sumer tak jadi halangan klu betul2 nk buat, cadangan je Basketball


    saya sokong
    dr klawang ke Trek.... satu kemajuan buat sipu2 semua

    awin

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by awin on Wed Nov 11, 2009 9:20 pm

    rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    mira_buruk

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by mira_buruk on Wed Nov 11, 2009 9:23 pm

    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...

    cyclope

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by cyclope on Sun Nov 15, 2009 11:15 pm

    mira_buruk wrote:
    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...
    pemikiran begini hanya org2 yg pro je yg pikir sbb mungkin diaorg slalu naik podium kot Rolling Eyes

    evilme

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by evilme on Wed Nov 18, 2009 9:50 am

    cyclope wrote:
    mira_buruk wrote:
    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...
    pemikiran begini hanya org2 yg pro je yg pikir sbb mungkin diaorg slalu naik podium kot Rolling Eyes

    ada ke org race taknak naik podium Rolling Eyes

    cyclope

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by cyclope on Fri Nov 20, 2009 8:31 pm

    evilme wrote:
    cyclope wrote:
    mira_buruk wrote:
    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...
    pemikiran begini hanya org2 yg pro je yg pikir sbb mungkin diaorg slalu naik podium kot Rolling Eyes

    ada ke org race taknak naik podium Rolling Eyes
    semua racer mngidamkan podium,tapi bergantung pada kemampuan la...klu first ever race terus naik podium tu kira mmg luck,talented dan gabungan rider dan motor yg perform...tapi klu setakat SL no comment la... bom...tapi klu cita2 tggi sgt pun tk bagus sbb ianya lebih memberi tekanan pada rider itu sendiri...apa2 pun gud luck for the podium Basketball

    alldisc

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by alldisc on Fri Nov 20, 2009 8:57 pm

    evilme wrote:
    cyclope wrote:
    mira_buruk wrote:
    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...
    pemikiran begini hanya org2 yg pro je yg pikir sbb mungkin diaorg slalu naik podium kot Rolling Eyes

    ada ke org race taknak naik podium Rolling Eyes

    ada.

    1. saudara mira buruk
    2. saudara cyclone

    p/s tp sbnrnya merendah diri tahap gaban punye... rabbit

    cyclope

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by cyclope on Fri Nov 20, 2009 9:51 pm

    alldisc wrote:
    evilme wrote:
    cyclope wrote:
    mira_buruk wrote:
    awin wrote:rider da jumpe... tunggu masa je nak asah dlm track.. heheheheeheee... cheers cheers

    Caya lah Win, kasi asah sampai laju sampai boleh naik podium....
    nnt race tak naik2 podium lak..... ( bukan aku cakap )

    sapo lah punyo pemikiran ni.... race aje mesti mau naik podium ke?
    sekolah kasi abis dulu ...
    pemikiran begini hanya org2 yg pro je yg pikir sbb mungkin diaorg slalu naik podium kot Rolling Eyes

    ada ke org race taknak naik podium Rolling Eyes

    ada.

    1. saudara mira buruk
    2. saudara cyclone

    p/s tp sbnrnya merendah diri tahap gaban punye... rabbit
    saudara alldisc apa kurangnye merendah diri pun boleh tahn gak Rolling Eyes geek ...opss sori tknk lebih2 kang majuk lak kang silent

    alldisc

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by alldisc on Mon Nov 23, 2009 9:50 am

    cyclope wrote:
    alldisc wrote:
    evilme wrote:
    ada ke org race taknak naik podium Rolling Eyes

    ada.

    1. saudara mira buruk
    2. saudara cyclone

    p/s tp sbnrnya merendah diri tahap gaban punye... rabbit
    saudara alldisc apa kurangnye merendah diri pun boleh tahn gak Rolling Eyes geek ...opss sori tknk lebih2 kang majuk lak kang silent

    ye benarr... aku leh merajuk sampai tahap bawah tanah. ko lak leh merendah diri lebih rendah dari kabel bawah tanah! hahahaha...

    cyclope

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by cyclope on Mon Nov 23, 2009 8:36 pm

    silent Basketball

    kipas

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kipas on Wed Jan 20, 2010 4:47 pm

    dah jumpe ker rider baru????


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kayz89

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kayz89 on Fri Feb 05, 2010 12:41 pm

    salam..penyertaan still terbuka g x?ada syarat2 unyk join x??
    scratch scratch scratch

    aJa

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by aJa on Mon Feb 15, 2010 3:49 pm

    kayz89 wrote:salam..penyertaan still terbuka g x?ada syarat2 unyk join x??
    scratch scratch scratch

    nak isik borang ke bro??
    hehee..
    syarat senang je..
    salu2 la dtg TD utk training..

    kurt2812

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by kurt2812 on Mon Feb 22, 2010 7:06 am

    puas hati gler men td tadi..berbaloi dgn rm 100..

    hantukatik

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by hantukatik on Tue Mar 16, 2010 11:11 pm

    kurt2812 wrote:puas hati gler men td tadi..berbaloi dgn rm 100..


    tahniah bro...gua hati xcukup kering utk ke trek...masuk tgk bleh la...hihihi

    MBN 2254

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by MBN 2254 on Wed Mar 17, 2010 9:10 am

    hantukatik wrote:
    kurt2812 wrote:puas hati gler men td tadi..berbaloi dgn rm 100..


    tahniah bro...gua hati xcukup kering utk ke trek...masuk tgk bleh la...hihihi

    "hati x cukup kering...?? betul ker..?? scratch Rolling Eyes

    p/s: broCarl bgtau hantukatik dah jadik hantubukit sekarang.. cheers

    hantukatik

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by hantukatik on Wed Mar 17, 2010 10:33 am

    MBN 2254 wrote:
    hantukatik wrote:
    kurt2812 wrote:puas hati gler men td tadi..berbaloi dgn rm 100..


    tahniah bro...gua hati xcukup kering utk ke trek...masuk tgk bleh la...hihihi

    "hati x cukup kering...??...mmg Laughing Laughing betul ker..?? scratch Rolling Eyes

    p/s: broCarl bgtau hantukatik dah jadik hantubukit sekarang.. cheers



    wah...baguss...mmg ikut skrip....brape carl9 bayar bro.....???hihihihihi lol! lol! lol!

    carlnain

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by carlnain on Wed Mar 17, 2010 11:18 am

    hantukatik wrote:
    MBN 2254 wrote:
    hantukatik wrote:
    kurt2812 wrote:puas hati gler men td tadi..berbaloi dgn rm 100..


    tahniah bro...gua hati xcukup kering utk ke trek...masuk tgk bleh la...hihihi

    "hati x cukup kering...??...mmg Laughing Laughing betul ker..?? scratch Rolling Eyes

    p/s: broCarl bgtau hantukatik dah jadik hantubukit sekarang.. cheers



    wah...baguss...mmg ikut skrip....brape carl9 bayar bro.....???hihihihihi lol! lol! lol!

    Oit nama aku kena patik lak ni , anyway Hantukatik skunk dah bertukau ke Hantubukit..... Laughing Laughing Laughing

    Rasa2nya dah ada banyak rider2 corner dlm kawasakikips ni yg berbakat besor.
    respect korang , korang memang hebat.... Cool Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: Pencarian Rider Rider baru

    Post by Sponsored content Today at 8:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:23 am