Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Aktiviti2 kita akan datang....

    Share

    arninja5984

    Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by arninja5984 on Tue Sep 01, 2009 12:13 am

    Salam....

    Kepada kawan2 kippers aku saje buka thread ni untuk permudahkan
    kita untuk merancang atau sketch aktiviti yang kita nak buat akan datang.Ini Tak termasuk TTs ok,sebab TTs dah ada threadnya yang tersendiri..
    so bila dah dapat kelulusan dan sambutan leh la kita buka thread special untuk aktiviti tersebut..tujuannya adalah mudah..

    1.Untuk megelakkan kesesakan thread dimana aktiviti2 baru dirancang memenuhi thread tapi tak dapat sambutan so jadi thread terbiar @ jadi thread sembang bukan2...

    2.memudahkan kawan2 kita buat planning agar dapt join aktiviti tersebut (plan budget kewangan dan masa).

    3. dpat memudahkan kita agar tak perlu tercari2 thread kat mana nak tengok aktiviti2 besar akan datang.

    so gunakan thread ni sebaiknya untuk kita agar keseronokan dapat kita kongsi dan enjoy bersama...
    Mod2 juga tolong la update kalu ada aktiviti besar nak buat info la kat dalam ni ek.. terima kasih...


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    arninja5984

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by arninja5984 on Wed Sep 02, 2009 12:36 am

    huish...
    korang view samapi 44 kali satu pun tak reply..
    he..he..
    ok lah aku mulakan..

    ada plan dan besar kemungkinan jadi,salah sorang antara rider yg terbaik akan turun kat penang raya ke 4 ni..
    so dier berhajat nak layan balik pulau cornering dan menurun kan sedikit sebanyak ilmu untuk sapa yg berminat...
    tarikh sebenar aku akan confirm kemudian..
    so tempat aku dah set hanya 3 rider saja terbuka untuk semua...
    tujuan aku buka hanya 3 tempat adalah untuk mengelakkan huru hara(dah penah terjadi)..
    so berminat book place and make yourself and your monster ready...

    P/S: Sampai bila nak pakai title SL oii... Cool Cool


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Thu Sep 03, 2009 2:31 pm

    aku tahu kita belum pun menjengah Ramadhan. dan keseronokan RIB melaka masih lagi terngiang2.

    tapi tak keterlaluan kalau aku nak usulkan majlis berbuka puasa. usul saja tau, bukan nak jadi organiser. perancangan kena buat dari sekarang memandangkan bukan senang nak booking tempat berbuka kerana semua org akan melakukan perkara serupa.

    UPDATE MAJLIS BUKA PUASA 12.9.2009 di SBM/GALAXY - WONG SOLO

    1. Azzo anak bini
    2. Carlnain anak bini (MP)
    3. Kurt
    4. Dol
    5. Aja
    6. Wadin
    7. Skido
    8. Amir
    9. Fooart
    10. mira cantik (MP)
    11. Kacang
    12. kipas

    semua perbelanjaan sdn bhd, siapa tak tahu tempat sila cari klik untuk konvoi.

    copy dr alldisc


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    MEMECAH RECORD ONLINE

    Post by carlnain on Wed Sep 09, 2009 12:24 pm

    Bro2 n kengkawan semua ...

    apa kata ptg ni bersaman 09/09/09 ni kul 5ptg kite online sama2

    leh MEMECAHKAN RECORD SEDIA ADA SERAMAI 22 ORG ONLINE SEMALAM .....

    APA KATA KITA TUNJUKAN PADA WORLD ,
    KIPPERS BERSATU DAN MASIH WUJUD SERTA XTIVE
    .
    tarikh hari ni pon canteq.

    apa kata anda ??? pirat pirat
    ^^^^^^
    P/S : x yah quote or balas , kasi online je kul 5 ptg ni tuk menyaport idea ni Laughing Laughing
    maap mod leh delete post aku kat sembang2 v5 pas kul 5 ptg ni.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Wed Sep 09, 2009 12:28 pm

    utk pengetahuan semua...tread ini sebagai kesimpulan bg aktiviti yg akan dijalankan pada masa akan dtg...seperi contoh2 diatas...hanya satu posting dibenarkan...perkara yg perlu diletakkan hanya...nama aktiviti yg dijalankan,masa,tarikh,tempat,RV dan senarai kippers yg pergi...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    arninja5984

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by arninja5984 on Thu Sep 10, 2009 11:35 pm

    Salam kat sini aku ada satu cadangan dan plan nak wat lepas Raya nie...

    1st, ride beraya ke rumah kawan2 sekitar K.L..so boleh la kita set ari yang sesuai dan kawan2 yg rumah dier nak bagi kawan2 perabis kuih raya..bukan per,aku ni dah la jauh..nak gak merasa beraya kat umah kawan2 sana..

    cadangan ni adalah kesinambungan dari cadangan abg alldisc kiter..aku buka cadangan tarikh dan sapa kawan2 yg nak offer datang umah..

    sapa2 yg ada idea tolong la bagi cadangan yg bernas sikit yer..
    time kasih kawan2...

    cheers cheers


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Mon Sep 14, 2009 12:09 pm

    dol wat open house 17hb oct 2009 bersamaan 28 syawal....!!! jom ramai2 kite serbu umah DOL...!!!

    P/S : jgn lupe bawak tukul besi yg besar, cangkul, penyedok dan perkakas utk binaan rumah.. kite ramai2 kasi "OPEN" umah DOL.. hahahahhaa cheers cheers[/quote]
    copy dr aja...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    azzo

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by azzo on Mon Sep 14, 2009 10:38 pm

    sTRe3tHunt3R wrote:hari ni..aku terkenang kisah kisah lama...tempat-tempat yang aku pernah ride...dari hujung ke hujung semenanjung..


    aku teringat pasal satu tempat yang lawa...jalan on the way memang lawa... jauh dari sesak kota..

    Bukit Fraser..

    kalau kawan2 yang sifu2 korner...tempat tu memang sedap..aku ingat lagi dulu..aku main korner ada budak TZM follow belakang.. mmg best jalan dier... untuk kaki2 slow macam aku ni skarang...best jugak..pemandangan memang indah...jangan telanggar monyet dah..

    fraser pon aku rasa masih suci..tidak tercemar macam Cameron Highland... last naik dulu..ada lady biker accident waktu naik ke penginapan..coz jalan terlalu licin sebab sejuk so jalan berair...dan walaupun ride g makan jer kebanyakan rider pakai baju dua tiga lapis coz sejuk sangat..

    tapi aktiviti tak la banyak macam kat Cameron kan...penginapan pon maybe mahal sket...


    option jalan banyak gak...aku prefer guna Ulu Yam straight masuk Batang Kali... kalau nak senang dari tol B. Beruntung pon boleh gak..
    aii...apa aku merepek ni...
    ↲Mcm menarik

    Memang menarik,

    Tolong buat research atau lg cantik dpt organize ride ni...

    Thanks in advance

    serangga jalanan

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by serangga jalanan on Mon Sep 14, 2009 11:27 pm

    insyaallah...seru da sampai...doa2kn sume berjalan lancar sampai bln 12 ni...lps kad jemputan siap aku akn post kt sini...jarak perjalanan lbh kureng 190km (sehala) dr kl...minyak dlm 1tank setangah (sehala) lbh kureng rm20...perjalanan mengambil masa 2 1/2jam (kalau maintain 150-160kmj)...sebarang info aku akn update kt sini...

    dijemput kepada semua kippers dan keluarga ke majlis perkahwinan sy di pahang..detail seperti dibawah...pasni dh bleh listkn nama n bg takliamt serba sekit utk ride ni...


    TEMPAT : NO 376 FELDA KUMAI,23800 TRIANG(BANDAR 32), PAHANG
    MASA : 11PAGI - 2PTG (BERSANDING 12.30TGHARI)
    TARIKH : 19 DEC 2009 (HARI SABTU)


    Last edited by mrfooart on Thu Oct 15, 2009 2:07 pm; edited 1 time in total

    carlnain

    RIDE TO MOTOGP 2009 (25 oct 2009)

    Post by carlnain on Mon Sep 28, 2009 2:33 am

    anyway aku buka post ni tuk update2la nama sesiapa yg berminat
    nak tgk live motogp.so senangla ckit aku nak konpom dgn SBM (kalo jadi g dgn SBMla)
    aku mulakan dgn nama aku dulu :


    RIDE TO MOTOGP 2009 (25 oct 2009)

    1)carlnain
    2)Noor WSG
    3)kacang
    4)mal 5190(mana leh x g motogp ni color dia) Very Happy
    5)wadin (g sendirik)
    6)kipas


    p/s : ni la masanya kita dapat tunjuk kat bikers2 yg lain kips pon ada geng2nya
    selain itu maka dapatlah kita promote kipsforum ( bukan kawasaki tau Laughing Laughing )
    sapa nak letak nama , leh letak n sembang kat trit ride to motogp.

    BRO MOD ...aku akan update name sapa2 yg confirm nak g nanti.
    kalo pihak mod x bersetuju sila delete je post berkaitan Ride To MotoGP ni..
    saya hanya mewakili sebilangan kecil kippers yg nak merasa tgk live motogp n
    ride dgn bangganya ke sana menunggang kips.


    Last edited by carlnain on Wed Sep 30, 2009 1:19 pm; edited 3 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by carlnain on Tue Sep 29, 2009 3:22 pm

    Bro2 n kengkawan semua ...

    apa kata bersamaan 11/10/09 ni kul 3ptg kite online sama2

    leh MEMECAHKAN RECORD SEDIA ADA SERAMAI 22 ORG pada 08/09/09 .....

    APA KATA KITA TUNJUKAN PADA WORLD ,
    KIPPERS BERSATU DAN MASIH WUJUD SERTA XTIVE
    .
    tarikh hari 2 pon canteq.

    apa kata anda ??? pirat pirat
    ^^^^^^
    P/S : x yah quote or balas , kasi online je kul 3 ptg 11/10/09 tuk menyaport idea ni Laughing Laughing
    kita tgk leh x kippers bersatu memecah record.


    Last edited by carlnain on Tue Sep 29, 2009 3:26 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    KONVOI/FREE RIDE NASI KANDAQ PENANG

    Post by carlnain on Sat Oct 10, 2009 4:16 am

    setelah prebincangan dgn bro2 "hard ride or stay home "(HROSH)... Laughing
    satu konvoi/free ride 2hari 1 mlm ke penang telah di rancang.

    Tarikh : cuti sekolah hari sabtu (akan d beritahu nanti)
    RV : kul 7pg d RNR Rawang ( ni dah conpom) Laughing
    Objective : 1)Makan nasi kandaq penang ( ini Mesti)
    2)Melawat tempat2 peranginan (akan d atur kemudian
    Penginapan: akan d tentukan setelah cukup info .( cadangan yg baik d perlukan )


    List nama yg konpom pegi :

    1) Carlnain
    2) kipas
    3) Wadin
    4) Noor Wsg
    5) Mal 5190
    6) Idris mat seman (juru pandu arah)
    7) Kacang
    8 ) Fret (macam pegi)
    9) krijauan
    10)Cikgu Azhar
    11)Kei (ada exam , don't worry next ride ada lagi)
    12) Zhairi FX150
    13)Nol_kips
    14)wan tuah
    15)Lon



    P/S : Kippers utara terutama sifu2 utara , di harap dapat menyenaraikan list2
    tempat2 yg patut d lawati d penang(PM aku , naik ferry satu kewajipan) . Tempat2 yg betoi2 tumpuan ramai pelancong .
    kita akan ride as a tourist . Ride kali relaks n melancong ...melencong kalo dah smpi penang nanti.. pirat

    Doct kura2 aku , noor n mal nak buat seat mcm ko buat(salah satu agenda utama).sila kasi cadangan
    menarik melalui PM. Laughing Laughing Laughing

    setelah aku dpt list tpt2 menarik dan xtvt2 yg akan d buat d penang
    aku akan buat trit tuk ride kali ni. kiranya aku tgh buat research n planning tuk ride.

    "Kippers penang , aku pernah berjanji tuk ride ke sana ?? ini la masanya aku nak
    tunaikan janji". di harap korang leh gak memberi input2 berguna tuk menjayakan ride
    kali ni.


    P/S : sila PM tuk memberi cadangan supaya x menganggu trit ini.


    Last edited by carlnain on Thu Nov 05, 2009 4:13 pm; edited 5 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    serangga jalanan

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by serangga jalanan on Thu Oct 15, 2009 2:08 pm


    dijemput kepada semua kippers dan keluarga ke majlis perkahwinan sy di pahang..detail seperti dibawah...pasni dh bleh listkn nama n bg taklimat serba sikit utk ride ni...


    TEMPAT : NO 376 FELDA KUMAI,23800 TRIANG(BANDAR 32), PAHANG
    MASA : 11PAGI - 2PTG (BERSANDING 12.30TGHARI)
    TARIKH : 19 DEC 2009 (HARI SABTU)

    carlnain

    RIDE TGK WAYANG SEMP-IT

    Post by carlnain on Mon Dec 07, 2009 4:04 pm

    Tempat : Alamanda Putrajaya

    Time : 9:00 PM

    date : 16 January 2010


    saya x berani bg jaminan parking motor selamat..so far park motor kt alamanda x pernah lg saya dgr ada ilang motor kt sini..

    Alasan memilih port ni sbb banyak kippers yg dok area2 sini mcm seri kembangan,bangi,nilai,salak tinggi,negeri sembilan pnyer kippers pon bleh turun (amik exit BANGI UKM DENGKIL) saya amik kt tol bangi..lokasi pon 30 minit je dari kl (pusat bandar kl)paling2 lama pon 40 minit klo naik motor la..




    List nama yg nak join ride wayang semp-it :

    1)Carlnain
    2)Nol
    3)kipas
    4)Mal
    5)Kurt medic


    p/s : KASI UP DULU port Alamanda memandangkan x ada cadangan lain .


    Last edited by carlnain on Tue Dec 15, 2009 10:27 am; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    JEMPUTAN RIDE BERAME2 KE PEMBUKAAN RMC BEHRANG

    Post by carlnain on Tue Dec 15, 2009 10:26 am

    Aku mewakili bro edd ingin menyampaikan jemputan RMC melalui en.Idris (tanjung malim)
    (err....kalo nak suruh en.idris taip minggu depan baru leh kuar pos ni... Laughing Laughing )
    Kita akan ber ride bersama bikers2 ZZRians dan RMC.(lehla tgk2 hiway yg lurus.. Rolling Eyes )


    Tarikh : 16 january 2010 (acara ride menonton sempit akan d bincang kemudian)
    Tempat : Behrang
    Lokasi : Kedai Makan Kak Aida
    RV dari K.L : RNR Sg. Buluh
    waktu : 5 ptg (makan time kul 8.. Laughing Laughing Laughing
    )


    Antara Xtvt :
    * Memeriahkan majlis pembukaan RMC cawangan BEHRANG.
    * berhigh speed ride dgn bikers2 dari ZZRIAN dan RMC
    * Makan2 (satay pon ada kot, takat bihun gureng x nak.
    heheheaku gurau je ,yg penting ride 2.... Twisted Evil )
    * Meramas mesra dgn bikers2 ZZRians dan RMC (zampd mesti turun Suspect )
    * Karaoke ( yg ni AJK Hiburan mesti guling2 suka ni.. Laughing Laughing )
    * membalas ride en.idris dan geng tanjung malim yg selama ni sanggup turun
    TTS d kawasan kita (personal reason akula-korang aku x tau.. Rolling Eyes
    )


    Leh la letak nama sesiapa yg berminat nak join :

    1: carlnain
    2: Wan tuah
    3: LOn
    4:helmynyte89
    5:Mal
    6:Kacang
    7:Zuablack
    8:Bro IDRIs
    9:Krijauan
    10):Kipas
    11:toepack jr..(RMC)
    12:cikgu
    13:noor
    14:zorro
    15:khyan
    16:Lam
    17:Koboygurun
    18:Razak
    19:amirburn
    20:MBN2254
    21:manKLIA
    22:Ali Victor Rafael


    P/S : aku akan letak gak trit ni kat XTVT akan datang.

    Updated :
    Perhatian sila letak nama kalo nak g supaya memudahkan Pihak RMC menyediakan
    makanan tuk kippers semua.


    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 5:17 am; edited 8 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by alldisc on Tue Dec 22, 2009 8:50 am

    masih ingat Ride Ikan Bakar?? kita mungkin akan buat RIB2 tahun depan. anggaran sekitar bulan April atau May. cuma kali ni kita mungkin akan buat hard ride - tidak bermalam. kita pegi siang, lepas makan boleh balik. pergi ikut jalan berliku, balik ikut highway.

    so, sekiranya anda bersedia nak ikut, siapkan motor, siapkan poket dan siapkan badan.

    tgk gambar2 kenangan RIB 08








    carlnain

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 8:31 pm

    RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Satu ride menjejak kasi akan d adakan dlm masa terdekat harinye ari ahad pagi ,
    coz aku mendapat berita satu geng ZX kaum cina selalu berkumpul d esso selayang sebelum meneruskan
    xtvt memanjat bukit tinggi or genting or fraser Hill. So aku bercadang2 tuk melawat n join diorg dlm
    ride tersebut. ni xtvt ride sambil beramas mesra dgn gengZX keturunan cina . x ramai dari kita
    yg kenal dgn geng2 ZX dari kaum2 yg lain kecuali geng Lumin balakong (geng ZX kaum india).

    Peryertaan geng lumin balakong pon amat2la d galakkan..... cheers cheers

    Peryertaan geng2 botak tepi amatlah d alu2 kan d sebabkan Warga Sembang Lebat bukan
    kaki2 corner. D fahamkan geng ZX kaum Cina ni amat sukela main corner dan sebahagian dari
    diorg ni selalu ke TD. Kaki corner sama kaki corner ada chemistry ..wakakaka . sembang lebat
    leh duk tapi yg penting ride tu..... cheers cheers .
    Hanya Zuan black je yg pernah follow diorg ni ....(itu pon pasai masa tu dia tengah mencari kengkawan ZX).
    Aku akan mendapatkan info yg lebih dulu dari ZUANBLACK tuk mengadakan ride ni.

    Antara peracangan nye :

    Tajuk ride : RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH
    Tarikh : 07/02/2010
    Masa :8.00AM ARI AHAD
    RV : ESSO SELAYANG berhampiran pasar borong selayang

    SENARAI NAMA :

    1:Carlnain
    2:zuanblack
    3:Kacang
    4:amirburn
    5:wan Tuah
    6:idris mat seman
    7:Hantukatik
    8:Mal
    9:Kurt
    10:Lam
    11:Lon
    12:Helmytye



    P/S :"BERSAMA LA KITA MENJAYAKAN RIDE 1 MALAYSIA KIPS"

    segala comment dan cadangan amatla d galakkan d link d bawah :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/ride-terjah-menjejak-kasih-t695.htm


    Last edited by carlnain on Mon Jan 25, 2010 2:53 am; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN MALAYSIA + PAHANG

    Post by carlnain on Wed Feb 10, 2010 9:22 pm

    Hasil perbincangan HROSH antara aku dan bro edd d tanjung malim selasa lepas.
    Idea tuk mewujudkan ride ni telah d buat.(sbnrnya ride ni d plan dah lama ,tujuan utama
    ke negeri johor je . tapi alang2 ke johor lebih baik d buat ke beberapa negeri yg lain)


    Salam 1 malaysia , Ride kippers kali ini akan melibatkan beberapa buah negeri.
    Antara perancangan2 Ride kali ini ialah :


    Tajuk ride : RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN MALAYSIA
    Tarikh ride : 11-06-2010 (8.00-900am)
    Tarikh Ride berakhir : 13/06/2010


    Tujuan utama :
    1)Bagi mempromosi kawasakikips.com kepada mereka2 yg masih tercari2
    kelab mana nak d tuju setelah menjadi owner kawasaki kips.(bakal2 kippers)
    2)Menarik lebih ramai ahli2 baru dan xtive dlm berpesatuan bagi menghindarkan
    gejala semp-it yg menjadi trend anak2 muda masa kini.
    3)Menjelajah 5 buah negeri dalam masa 3 hari , (kepuasan ride hanya dpt d nilai oleh diri sendiri beb,
    bukan sume dari kalangan kita ni pernah mengikuti ride yg panjang mcm ni. Inila satu pengalaman berharga)
    4)Kepuasan diri sendiri , ini korang sendiri2 mau hingatla .


    Laluan Perjalanan : Selangor -Negeri Sembilan - Melaka - Johor - Pahang
    (kippers setiap negeri d harap menyusun xtvt bila main force kippers ada d negeri korang,
    bergantung pada jangka masa ride la. Paling penting melawat tpt2 tumpuan ramai... Twisted Evil Twisted Evil )


    Jangkaan jarak perjalan : 800-2000km .(sesuai tuk runnin moto baru ni,hehehehe. Perjalan ini melibatkan
    konvoi dan free ride... Twisted Evil Twisted Evil )D harap kippers yg menyertai ride ini mengunakan sepenuhnya
    riding gear(full riding gear, kita x tau beb apa yg akan terjadi dlm perjalanan. So beringat tu penting)


    Aturcara RIDE :

    11/06/2010 :
    -8pg-9pg. Berkumpul d Dataran Putrajaya .
    -9pg. Konvoi bergerak masuk ke Hiway Utara selatan menghala ke JB
    -10pg. Masuk ke Bandar seremban ,tuk berbaris,minum dan rehat(port mesti baeek punya).
    -Selepas merayau2 d bandar seremban , kippers bergerak ke Port Dickson dan terus ke melaka.
    -Kippers melaka akan guide kita ke bandar Melaka Selesai bergambir dan menghuru-harakan bandar melaka
    -kippers d beri pilihan tuk bermalam d melaka or Johor.(bergantung pada masa dan keadaan kippers)
    -Kippers JB masa ni dah perlu ada d melaka , tuk join ride ke JB keesokan atau mlm tu gak... Twisted Evil Twisted Evil

    (kippers2 negeri yg d lawati hendaklah plan perjalanan yg menarik tuk konvoi , kalo boleh tpt tumpuan org ramai.
    bantuan kippers negeri amat2 lah d pelukan tuk ride kali ni)


    12/06/2010 :
    -8pg. bersarapan dan bersiap2 tuk ride .
    -9pg. Bergerak ke Kota tinggi -JB-Desaru . (kippers JB akan guide perjalanan dlm bandar JB)
    -Desaru-mersing-terus ke muazam shah (bro edd akan guide jika tiada kippers JB yg pollow ride ni ke pahang)
    -D muazam Shah , Bantuan kippers dari pahang amatlah d perlukan tuk guide ke bandar kuantan.
    -Bermalam d bandar kuantan dan acara santai malam dgn club motor Kuantan.(ini dah confirm)

    (kippers2 negeri yg d lawati hendaklah plan perjalanan yg menarik tuk konvoi , kalo boleh tpt tumpuan org ramai.
    bantuan kippers negeri amat2 lah d pelukan tuk ride kali ni)


    13/06/2010 :
    -8pg.Bersarapan dan bersiap2 tuk ride.
    -9pg. Kippers akan menghuru-harakan bandar kuantan , Serta beramas mesra dgn bikers d sana
    -12.30tghri. Lepas makan tengahari , kippers akan memasuki hiway karak menuju genting sempah.
    -Minum petang d Genting sempah dan acara ride pon tamat.

    Marilah kita sama-sama menjayakan RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN MALAYSIA .Sokongan dan komitmen dari anda sume
    amatlah d harapkan.Segala perancangan in masih belum betoi2 firm . Segala cadangan tuk menambah or mengurangkan
    acara dalam Ride ni amatlah d harapkan . Memasing d harap dpt memainkan peranan masing2 demi kelab kawasakikips ini. Akhir kata dari HROSH kawasakikips :


    "Hidup Generasi Kips"

    P/s : Segala comment dan cadangan leh cite kat trit jelajah kips .
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/ride-jelajah-kips-t739-15.htm#23850


    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 1:33 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Unplanned Ride Satay Hut Tanjung Karang V2

    Post by carlnain on Wed Mar 17, 2010 3:59 am

    Unplanned Ride Satay Hut Tanjung Karang V2

    tarikh : ToBeConfirm (cadangan ialah ujung bulan 3)
    tempat : Satay Hut Tanjung Karang V2.
    time : 6pm-12 tghmalam/sampai kenyang
    RV point : pukul 5-6 di Shell Sg.Buloh, Berdekatan The Store Sg.Buloh.

    1.Sinclair
    2.
    3.
    4.

    semua perbelanjaan sdn bhd.

    Organiser : Sinclair - 016TigaTujuhLima6565

    Segala comment /cadangan leh buat d trit ni :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/unplanned-ride-satay-hut-tanjung-karang-v2-t832.htm


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers..

    Post by carlnain on Wed Mar 17, 2010 4:11 am

    1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers.....

    TARIKH: 27/3/2010...
    TEMPAT: MERSING DAN KAW BERHAMPIRAN DENGAN NYA...
    RV: SHELL DEPAN JUSCO TEBRAU... 8.30PG...

    awin kata jusco pasir gudang.... hehehe...


    UNTUK PERTANYAAN SILA HUBUNGI:
    nekman:0127921773(org kuat kippers 1 johor)
    faiz_krr: 0179305549 (otai jb) skudai
    mainjet: 0127630769 (coordinator kipper Kluang)
    xde sponsor, so blanja sendri2...

    Ride ini bakal disertai oleh ZXRian JB dan Kluang... nekman will follow up with ZXRians group...
    Diharap kippers Kluang dan Batu Pahat dapat menghadirkan diri...

    MENJEMPUT SESIAPA YG MEMPUNYAI KELAPANGAN JOIN SEKALI RIDE INI...
    *oper kat moto berkapasiti 125cc dan ke atas..... hehe..
    250r, Fzi dan CBR owner digalakkan menyertai...




    Sape yg berminat, leh letak nama no phone, penempatan:

    JB clan...

    1. nekman (ZSR)- 0127921773 - Pasir Gudang lol! lol!
    2. Carlnain - 0173360851 - centre Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    3. Faiz_KRR
    4. Tokkiburn -
    5. Zul perlis(ZX2) -
    6. LEP (FZi)
    7. The Police (FZi)
    8. Softkill (Fzi)


    KLUANG...
    1. mainjet.....


    KIV
    m zul
    mamat - batu pahat
    wadin... kalo lu datang memang malu geng zx central beb...
    Art_Zxr
    Lan@aku_150r (CBR150R.my)

    Segala comment/cadangan leh buat kat trit ni :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/1-hari-pusing2-di-mersing-southern-kippers-t811.htm


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    2-WHEELS CARNIVAL..AUTOSHOW.....

    Post by carlnain on Thu Mar 25, 2010 1:26 am

    salam dan selamat sejahtera kepada semua warga kippers..dengan rasa berbesar hati saya ingin menjemput seluruh warga kippers untuk datang ke karnival anjuran kelas saya..karnival yang akan diadakan ialah 2-WHEELS CARNIVAL..tujuan karnival ini dijalankan adalah untuk final project kami dan pada masa yang sama untuk memenuhi subjek keperluan kami iaitu subjek EVENT MANAGEMENT..akhir sekali saya amat berharap agar kippers-kippers dapat datang ke karnival ini untuk menyokong kami..segala maklumat tentang karnvial boleh dilihat di bawah:

    TARIKH: 10 APRIL 2010
    TEMPAT: UNISEL SHAH ALAM
    MASA: 10 PAGI - 6 PETANG
    RV POINT: DATARAN SHAH ALAM (saya dan beberapa orang polis trafik akan escort anda sehingga ke UNISEL)
    AKTIVITI: 1) OPEN KARAOKE
    2) PERTANDINGAN MOTOR TERCANTIK (IKUT KATEGORI DAN CC)
    3) TEKA BERAT MOTOR
    4) TEST RIDE
    5) STUNT SHOW
    6) TEKA HARGA MOTOR


    kelab-kelab motor yang terlibat ialah:

    1)kawasakikips.com
    2)harley davidson
    3)superbikemalaysia.com (SBM)
    4)bladers
    5)aprilia RS Club
    6)fz150i
    7)RMC
    8)waziboyz
    9)RK-M Genuine Club
    10)Locus
    11)NSR Malaysia
    12)Naza GTR

    akhir sekali, saya amat berharap agar semua kippers dapat datang ke karnival ini..
    anda juga akan dihiburkan dengan STUNT SHOW dari WAZIBOYZ dan RK-M Genuine Club..
    *MAKANAN DAN MINUMAN DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH PIHAK KAMI..FREE JE..CUMA DATANG SAHAJA..
    sesiapa yang ingin menyertai karnival ini,boleh meletakkan nama anda di ruangan di bawah..
    sekian terima kasih..


    BANNER CLUB TOLONG BAWAK SEKALI YE..
    UTK MEMPROMOSIKAN CLUB MOTO DI KALANGAN MAHASISWA DAN MAHASISWI UNISEL..


    senarai kippers yang akan menyertai 2-WHEELS CARNIVAL:
    1)blackmamba
    2)carlnain
    3)alldisc
    4)kipas
    5)whit3nigra
    6)BRO EDD
    7)frankiefoo
    8)azri
    9)duke
    10)klip ketas
    11)zuanblack
    12)helmynyte89 (KIV)
    13)noor WSG
    14)khyan6920
    15)sinclair (KIV)
    16)aja
    17)mambang hijau
    18)ZuanBlack
    19)Budin19


    Last edited by carlnain on Thu Mar 25, 2010 11:11 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    aktiviti2 kita akan datang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Apr 01, 2010 2:00 am

    SEDIKIT MAKLUMAT XTVT DARI AKU LA.

    25 HB APR 2010-RIDE TERJAH KABUS/TEH TARIK BARAT CAMERON

    11-13 HB JUN 2010 RIDE JELAJAH SELATAN

    BULAN OKT 2010 RIDE NASI KANDAR PENANG/DAN MERAPATKAN SIRAHTULRAHIM
    BERSAMA CLUB NUSANTARA DAN NSR.

    BULAN DEC 2010 (JEJAK KIPPERS)HIMPUNAN UNTUK SELURUH WARGA KIPS MALAYSIA.
    (simpan cikit duit beb,mgkn luar kl,sila beri cadangan)

    P/S : Bro edd sila buka trit khas tuk sembang xtvt yg bro dah rancang.
    Aku tgk serabut trit ni , ni trit khas tuk memaklongkan xtvt kippers akan dtg....carl9

    MBN 2254

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by MBN 2254 on Thu Nov 25, 2010 12:46 am

    sparck wrote:bro tlg detail kan tentang aktiviti ujung taun 2010 nie....

    dengar citer ader RIDE to THAILAND bulan Dec 2010 ni...??

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Fri Nov 26, 2010 8:42 am


    Salam KIPPERs Semua ! afro

    Pada 11/12/13 Dec 2010 NBC club menjemput KIPS untuk joint RIDE TO HADYAI

    3 hari 2 malam . Yuran rm 200 dikenakan utk penginapan Hotel/makan minum/

    dan T-Shirt akan diberikan pada peserta . Peserta mestilah mempunyai pasport

    antarabangsa,lesen motor & roadtax .

    Pada Kippers yg berminat nak joint sila contact : Dr.Kura2 0194540173 flower

    Idris Bin Mat Seman

    aktiviti2 kita akan datang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sat Nov 27, 2010 12:52 am

    salam kippers semua.
    nantikan projek aku yg kedua thn hadapan.
    kips jelajah timur jun 2011.detail selanjutnya
    call atau sms aku.dak pun cari aku dlm fb(idris ramd)
    sekian.

    Sponsored content

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am