Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Aktiviti2 kita akan datang....

    Share

    MBN 2254

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by MBN 2254 on Mon Dec 27, 2010 9:57 am

    INFORMATION FROM KIPS UTARA

    QUEENSBAY - 31 DISEMBER 2010, Sekumpulan pemilik motosikal kawasaki superkips di utara tanah air akan mengadakan Program BBQ di pantai Queensbay, Pulau Pinang dimana penyertaan sebanyak 20 peserta dari sekitar Pulau Pinang telah disahkan oleh Bro Adzhar (wakil kips utara) pagi tadi.Program santai yang dijangka bermula jam 8.00 malam pada malam menyambut tahun baru(TTS) ini bertujuan merapatkan hubungan diantara pemilik-pemilik motosikal berkuasa 150cc buatan kawasaki yang kini kian mendapat sambutan hangat dikalangan peminat-peminat motosikal ala2 superbike di negara kita. Program menyambut tahun baru yang petama kali diadakan ini diharap akan mendapat penyertaan lebih ramai lagi terutamanya dari kippers seluruh Malaysia.

    untuk keterangan lanjut sila berhubung terus dengan pengaturcara En. Lan Lik Lau di talian 012-5837419

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Mon Dec 27, 2010 1:17 pm

    MBN 2254 wrote:INFORMATION FROM KIPS UTARA

    QUEENSBAY - 31 DISEMBER 2010, Sekumpulan pemilik motosikal kawasaki superkips di utara tanah air akan mengadakan Program BBQ di pantai Queensbay, Pulau Pinang dimana penyertaan sebanyak 20 peserta dari sekitar Pulau Pinang telah disahkan oleh Bro Adzhar (wakil kips utara) pagi tadi.Program santai yang dijangka bermula jam 8.00 malam pada malam menyambut tahun baru(TTS) ini bertujuan merapatkan hubungan diantara pemilik-pemilik motosikal berkuasa 150cc buatan kawasaki yang kini kian mendapat sambutan hangat dikalangan peminat-peminat motosikal ala2 superbike di negara kita. Program menyambut tahun baru yang petama kali diadakan ini diharap akan mendapat penyertaan lebih ramai lagi terutamanya dari kippers seluruh Malaysia.

    untuk keterangan lanjut sila berhubung terus dengan pengaturcara En. Lan Lik Lau di ta
    lian 012-5837419

    Terima Kasih Lah MBN kerana dah menolong aku ! Very Happy untok keterangan lanjut leh

    tengok event dan aktivity ! Basketball

    arninja5984

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by arninja5984 on Wed Jan 12, 2011 6:19 pm

    [b]TTS Malam ni at Pelita Nasi Kandar Bukit minyak (berhampiran ngan PAsaraya Krico)
    Jam 7:45mlm

    sapa2 nak datang sembang2 dan ehem2 jemput la hadir...

    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Shocked


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Mon Feb 21, 2011 9:08 pm


    Salam Kippers semua ! afro

    Pada 26/2/2011 Sabtu jam 5.30pm - 9.00pm bertempat di Pantai Seagate ( tempat

    karaoke ),KIPS Utara akan mengadakan TTs bagi membincangkan secara detail RIDE to LATA

    LAWIN di Lenggong , Perak pada 5/3/2011 Sabtu ( oneday ride ).

    Anda di jemput hadir ! Untuk makluman kippers semua ! Ride kali ini memang

    mencabar..! kerana ada 5 fasa jalan yg berlainan..!

    a) Fasa 1 - jalan highway plus .
    b) Fasa 2 - jalan kampong ( Selama - kubu Gajah - kg.masjid - tebing tinggi ).
    c) Fasa 3 - jalan mendaki gunong..sejauh 23km.
    d) Fasa 4 - Baling - Grik ( corner2 macam cameron 48km )
    e) Fasa 5 - jalan highway biasa ( Grik - Lenggong 45km ...corner2 tajam )
    Baling - Kulim 43km .
    boleh lihat goggle map - Selama,perak - Lenggong - Lawin - Grik - Baling -
    kulim - butterworth .

    Ini cadangan ride aku tapi akan di kompomkan muktamad oleh Majlis Tertinggi

    KIPS Utara ...sabtu ni 26/2/2011.

    Sekian Terima Kasih !

    lol! lol! lol!

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Mon Feb 21, 2011 9:34 pm


    Salam !

    Ini ada sedikit gambar di atas pergunongan di jalan kelian gunong ke Lenggong &
    jalan Lawin ke Grik .















    sekian terima kasih... cheers cheers cheers

    khor

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by khor on Mon Feb 21, 2011 9:58 pm

    The ultimate test for man & machine.. unleashed it if you dare!
    jumpa di sana!

    anuar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by anuar on Tue Feb 22, 2011 4:30 pm

    syioknya..tp apakan daya..tulang xsempat sembuh utk ride.. king

    sahak

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by sahak on Sun Mar 20, 2011 8:49 pm

    aper plan utk next aktiviti..?

    sood_penang

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by sood_penang on Mon Mar 21, 2011 2:54 pm

    bro ed anjurkan jelajah batu pahat 1 april 2011...

    krole

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by krole on Sat Apr 02, 2011 6:24 pm

    Ada tak TTs dalam waktu terdekat?

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Mon Apr 18, 2011 3:00 pm

    krole wrote:Ada tak TTs dalam waktu terdekat?

    Salam !

    Ada bro ! tiap 2 minggu KIPS Utara ada membuat TTs dan Tiap2 bulan kita

    ada buat konvoi !!!! .

    Nantikan aku akan upload gambaq RIDE 4 FUN Makan Durian di TRONG , Perak ,

    bersama TZM Ipoh dan dirasmikan oleh ADUN YB. Changkat Jering , Perak .

    cheers cheers cheers terima kasih .

    sood_penang

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by sood_penang on Fri Apr 22, 2011 5:08 pm

    hahah,.... idup kippers utara.. kuang...kuang..kuang...

    adzhar

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by adzhar on Mon May 30, 2011 4:29 pm


    Salam Kippers semua ! afro

    Pada 4/6/2011 sabtu , KIPS Utara akan mengadakan Convoi kenduri - Ride Santai ke

    Lubok Merbau , SIK Kedah , Phase II .

    Sila berkumpol RR Tol Pantai Bersih jam 9.00am - 10.00am .

    Bagi kippers Alor Star / Utara sila berkompol di Tol Gurun 11.00am - 12.00am .

    jam 1.00 tgh - 2.30 pm - Rumah kenduri Lubok Merbau & Solat zohor .

    3.00pm bertolak ke Titi Hayun - mandi air terjun !

    5.00pm Lepak2 kat Pantai Morni Yan , Kedah & solat Asar .

    6.30 pm bertolak ke Butterworth melalui Tanjong Dawai .

    7.30pm tiba di RR tol Sg. Dua , solat maghrib & berkompol & bersurai .
    flower flower flower

    Perhatian : sila bawa towel & seluar untok mandi manda ! dan pastikan lesen ,

    cukai jalan anda renew , motor berada dalam keadaan OK ! Basketball Basketball Basketball

    Ok ! Jumpa anda di sana ! lol! lol! lol!

    sood_penang

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by sood_penang on Sun Jun 19, 2011 7:27 pm

    nie kips uatara buat ride ke bukit bunga kelantan x bgtau ke... hahahhah.. mna lah nk tahu ada yang tertinggal.. kan3...

    ninjaKRR

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by ninjaKRR on Mon Aug 01, 2011 2:07 pm

    menarik..thx bro..sy pon bru je join group nie.. arninja korg xde ke group2 yg leh lepak2?

    whatsupbro

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by whatsupbro on Tue Aug 23, 2011 7:45 pm

    wuwuwu~~ saye da lame join forum ni.. tapi xde lagi join activity pape... nak join pon xtau nak join yg mane.. maklumla.. noob~~

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Tue Aug 23, 2011 10:08 pm

    Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    paeach

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by paeach on Wed Aug 24, 2011 5:25 am

    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    jom kita join bro..tahun lepas sy sorang je kips lama..hihihiihi..

    cheers cheers cheers cheers

    Matthew

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by Matthew on Wed Aug 24, 2011 9:39 am

    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    My kredit to KIPAS for updating in forum... Very Happy

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Wed Aug 24, 2011 10:19 am

    paeach wrote:
    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    jom kita join bro..tahun lepas sy sorang je kips lama..hihihiihi..

    cheers cheers cheers cheers
    insyallah...saya akan joint kalo takde aral melintang pukang...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by kipas on Wed Aug 24, 2011 10:20 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    My kredit to KIPAS for updating in forum... Very Happy
    copy dr facebook adik aku da...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by Matthew on Wed Aug 24, 2011 11:19 am

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    My kredit to KIPAS for updating in forum... Very Happy
    copy dr facebook adik aku da...

    Kalau tak tercopy maka tak taulee..mcam (maka tak kenal maka tak cinta) tuuu hahahaha...

    syaf

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by syaf on Sat Sep 03, 2011 8:51 pm

    [quote="Matthew"]
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    My kredit to KIPAS for updating in forum... Very Happy
    copy dr facebook adik aku da...

    cam ne ea lau na join?

    asrolsani

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by asrolsani on Sat Sep 03, 2011 9:26 pm

    paeach wrote:
    kipas wrote:Asrol Sani Che Dir
    BBQ Raya KIPPERS Part 2
    Location: Pantai Bagan Pinang, PD, Depan Golden Straits Villas Beach Resort
    Time: ‎6:00PM Saturday, September 17th

    copy from facebook kredit to bro asrolsani


    jom kita join bro..tahun lepas sy sorang je kips lama..hihihiihi..

    cheers cheers cheers cheers
    kips lama yg dok cucuk er6 Twisted Evil


    http://kips.forumotions.net/t2191-bbq-raya-kippers-part-2-saturday-17-9-2011-600pm-1100pm
    http://www.facebook.com/event.php?eid=209338225787345

    shinichi_1412

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by shinichi_1412 on Wed Sep 07, 2011 3:12 pm

    dalam bulan september 2011 nih xde tts atau lpak suke2 ke sesame kippers?????senyap jek memasing~~~~~~~~huhu

    Sponsored content

    Re: Aktiviti2 kita akan datang....

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am