Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    Maverick

    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Tue Sep 01, 2009 3:30 am

    "Salam,
    Motor ni memang panas dan saya telah kehilangan superkips ini semalam di area bayan lepas ppinang....saya baru beli seminggu yang lepas...report polis dah dibuat. Kepada sesiapa yg terjumpa motor ni plat PJG 9685 berwarna biru tolong kembalikan segera atau hubungi balai polis yg berdekatan. Moga dibulan yg mulia ini Allah membuka hati hambanya yg mengambil motor tersebut menyerahkan kembali kepada saya...tkasih."


    Post sy petik dari MBC, zx kepunyaan bro hurairoh.

    Baru seminggu bro ni amik motor.. so pada bro2 ZX150 semua, hati2 semasa berada di mana2 dgn zx anda termasuk sy sendiri, motor kita dah makin panas panas panasssss...!
    Ade ura2 mengatakan ZX telah mendapat perhatian pelumba2 haram a.k.a mat2 rempit utk berlumba haram (myb sebb reputasi ZX skang ni makin di geruni atau di pandang tinggi oleh kaum2 ni)...

    Tambah la lock zx anda, ubuh alarm, wat secret switch...sekadar cadangan dan peringatan.

    Ikhlas buat bro hurairoh, walaupun bro tak sempat register kat website kips ni tp sebagai salah sorg pengguna zx, we are bro's, moga zx bro dapat recover semula.. AMIN...

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Tue Sep 01, 2009 4:05 am

    bulan puase pun ader pencurik.. adess... tu yg sadis tuh Sad
    semoga bro Hurairoh dpt bertemu kembali moto kesayangan ngan itu dalam keadaan sempurna. Smile Smile

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Tue Sep 01, 2009 7:47 am

    Semoga Allah buat hati pencurik 2 xkan bleh tenang selagi die x pulangkan mtor tu..Ya Allah sakit nye hati aku bace brita ni.sbb aku paham pe perasaan org mtor ilang ni.mtor 125 aku pun pnah ilang..wt hukum hudud je,xda sape brani mencurik!

    pokju79

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by pokju79 on Tue Sep 01, 2009 9:03 am

    Banyakkan bersabar.....kami kippers di sini doakan yang terbaik untuk kamu.

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Tue Sep 01, 2009 12:15 pm

    kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mira_buruk on Tue Sep 01, 2009 12:31 pm

    Pada owner bawa banyak bersabo....

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Tue Sep 01, 2009 12:32 pm

    carlnain wrote:kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.
    lock jenis tricycle
    Cmane ropanya lock ni..
    Tp better pasang sekali alarm kot...

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Tue Sep 01, 2009 12:57 pm

    Maverick wrote:
    carlnain wrote:kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.
    lock jenis tricycle
    Cmane ropanya lock ni..
    Tp better pasang sekali alarm kot...

    la mangga bodoh ada corak olimpik color kuning.
    lock dia berat n lubang kunci dia kecik je.
    hanya yg pakar masterkey jenis gergaji besi je yg leh buka .
    susah tu nak buka mangga ni , coz ilmu yg lama ni
    x ramai yg tau . pencurik sekarang belajar ilmu kobek solek china.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Tue Sep 01, 2009 1:33 pm

    aduh... moto nih semakin panas...hati2 sume...beringat sblm kena...kpd owner...ada hikmah disebalik kejadian...bersabarlah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    alep

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by alep on Tue Sep 01, 2009 2:40 pm

    carlnain wrote:
    Maverick wrote:
    carlnain wrote:kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.
    lock jenis tricycle
    Cmane ropanya lock ni..
    Tp better pasang sekali alarm kot...

    la mangga bodoh ada corak olimpik color kuning.
    lock dia berat n lubang kunci dia kecik je.
    hanya yg pakar masterkey jenis gergaji besi je yg leh buka .
    susah tu nak buka mangga ni , coz ilmu yg lama ni
    x ramai yg tau . pencurik sekarang belajar ilmu kobek solek china.


    yup...lock ni mmg terbaik, harga pon dalam rm35-rm40 je, skrg mmg pakai yang ni dgn yang macam design xena tu

    @zri

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by @zri on Tue Sep 01, 2009 5:00 pm

    adeh..nie yg tk mau dgr neh.jgn merebak ckop la..kunk dh pnas sgt,jdik mcm membr ak..rxz,parang kt leher..tron moto la dy.bru seminggu gak.sram woo0o0 pale pale ..pd owner,hrap byk brsbar...pd pencuri..tunggu la blsn mu. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    arninja5984

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by arninja5984 on Wed Sep 02, 2009 12:51 am

    carlnain wrote:kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.

    aa'ah...
    betul tu carl...
    aku pun tak suka gak motor ni jadi top sangat..
    pasal senang jadi target...
    lagi satu sayang teramat sayang motor ni jatuh kat tangan
    SI REMPIT..bodo..rempit pakai kips apa barang..
    buat malu kaum jer..yg penting budak2 aku kat penang
    tak terlibat..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Wed Sep 02, 2009 11:13 am

    arninja5984 wrote:
    carlnain wrote:kawasan penang memang top moto ni ....
    aku adala lepak2 dgn apprentice rempit kat tpt aku .
    saja aku buka cite pasal moto aku ZX150 .
    diorg terus kasi nasihat supaya beli lock jenis tricycle.
    kalo takat solex china . colah gigi yo....

    Cite diorgla , kat penang paling panas moto ni .
    pastikan lock 2 at least 2 jenis lock yg berbeza kat moto ni.

    aa'ah...
    betul tu carl...
    aku pun tak suka gak motor ni jadi top sangat..
    pasal senang jadi target...
    lagi satu sayang teramat sayang motor ni jatuh kat tangan
    SI REMPIT..bodo..rempit pakai kips apa barang..
    buat malu kaum jer..yg penting budak2 aku kat penang
    tak terlibat..

    dah ten2 pakai kips bro , coz dia dapat tapau
    semua yg sekelas dgnnya ..... pale pale

    Saya Mesti Pilih ..... cheers cheers cheers
    anyway hati2 bro semua , penang memang top moto ZX ni.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mira_buruk on Wed Sep 02, 2009 11:23 am

    mat rempit....kalo vespa top
    vespa pun dia org rempit......

    tak kira apa model...janji yg terhangar dlm pasaran masa tu

    ammen

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ammen on Wed Sep 02, 2009 9:56 pm

    ngaperla agaknyer diorg nih mencuri ek??
    seb bek den pakai muto buruk yooo...
    kalo x, sah2 pakai rantai kapal lilit motor...

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Thu Sep 03, 2009 3:11 am

    ammen wrote:ngaperla agaknyer diorg nih mencuri ek??
    seb bek den pakai muto buruk yooo...
    kalo x, sah2 pakai rantai kapal lilit motor...
    Jangan bro.. skang ni baik zx ke, kr ke, mau pun victor tu, adalah generasi KIPS.. so Kips sakng ni dah panas...so precaution kena amik kira.. kalo tak dapat motor, myb pencurik bodo nak mampus ni amik carb je.. part2 KIPS mahal bro...

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Thu Sep 03, 2009 6:52 am

    Btol 2..zaman skrg,xda nye curik n pakai mtor tu.die bkan nak pki..nak amik brg terutama sport rim n carb..sbb time aku pki lc dlu,ramai kwn2 aku ckp nak modi motor bg laju,pki carb kips..

    ammen

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ammen on Thu Sep 03, 2009 8:48 am

    Maverick wrote:
    ammen wrote:ngaperla agaknyer diorg nih mencuri ek??
    seb bek den pakai muto buruk yooo...
    kalo x, sah2 pakai rantai kapal lilit motor...
    Jangan bro.. skang ni baik zx ke, kr ke, mau pun victor tu, adalah generasi KIPS.. so Kips sakng ni dah panas...so precaution kena amik kira.. kalo tak dapat motor, myb pencurik bodo nak mampus ni amik carb je.. part2 KIPS mahal bro...

    halahhhhhhhhhh...nih yg da xleh duk senang nih..
    kena la seal carb plak lepas nih..tp kang pagi2 nak tarik choke camner plak kang..
    huwaaaaaaaaaaaa....

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Thu Sep 03, 2009 1:54 pm

    mira_buruk wrote:mat rempit....kalo vespa top
    vespa pun dia org rempit......

    tak kira apa model...janji yg terhangar dlm pasaran masa tu
    vespa jgn sebut ha...pantang wo...bapak aku masih pakai lg...first time layan kona naik vespa...syok wo...kalo korg nak blaja kona..naik lah vespa...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Thu Sep 03, 2009 10:28 pm

    Aku pnah nek vespa kwn aku.mak ai da nak ke sungai aku,overshoot! Sbb vespa berat x imbang..

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Fri Sep 04, 2009 2:44 am

    Komfem generasi KIPS baik lama atau baru telah menjadi model 2stroke yg panassss di pasaran.. dah byk kes2 ilang KIPS skang ni..
    Kes terlatest, KIPS KR150 milik member kita kat kawasakikips ni, mlik bro hafizanov pulak yg ilang!!!! Bro ni post kat thread technicals pasal kes ni..

    Myb pasni bro hafizanov akan story kehilangan tu kat sini...

    Sabar bro.. bulan ramadhan ni bulan berkat, ader la rezki bro pas ni..
    Tp ati sy ni dah makin cuak lak ni..

    Bro2 sekalian, please.. lock ur zx, simpan dalam umah kunci dan sendal pintu.. KIPS kita telah di ancam pencopet durjana!!!
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Fri Sep 04, 2009 2:54 am

    siye nyer pencurik, jumpa sapa yg curik moto nih, aku solex ngan figure for leg lock pastu power drive. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    byk2 bersabar bro hafizanov. Carb aku pun dipercayai dicilok pada waktu 2-3 pagi pasal membe ku gi beli makan kul 1, elok lg moto ku tak diusik.. grr.. geram nyer aku ngan pencopet skrg nih! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    mizieq

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mizieq on Fri Sep 04, 2009 8:21 am

    affraid affraid

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Fri Sep 04, 2009 11:20 am

    kurt2812 wrote:Aku pnah nek vespa kwn aku.mak ai da nak ke sungai aku,overshoot! Sbb vespa berat x imbang..
    hahaha...nampaknya anda masih belum mahir lg naik vespa...member bapak aku siap main trek lg...waktu pelan mmg rase cam berat sblah...dah laju tak rase pon..cam naik ducati gak...ducati pon single arm...vespa dpn single fork...blakang pon single arm...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Amir

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Amir on Fri Sep 04, 2009 1:44 pm

    kipas wrote:
    kurt2812 wrote:Aku pnah nek vespa kwn aku.mak ai da nak ke sungai aku,overshoot! Sbb vespa berat x imbang..
    hahaha...nampaknya anda masih belum mahir lg naik vespa...member bapak aku siap main trek lg...waktu pelan mmg rase cam berat sblah...dah laju tak rase pon..cam naik ducati gak...ducati pon single arm...vespa dpn single fork...blakang pon single arm...

    dei, back to topic da....

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am