Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    hantukatik

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by hantukatik on Fri Apr 23, 2010 1:27 pm

    takziah bro...

    obasan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by obasan on Fri Apr 23, 2010 2:00 pm

    bwak bsabar bnyk2 bro..moga dpt jmpa blik..

    krijauan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by krijauan on Fri Apr 23, 2010 3:23 pm

    takziah dari aku..
    aku panas dengar berita camnie..

    LuNaCy

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by LuNaCy on Fri Apr 23, 2010 4:53 pm

    takziah bro.. mlm ni baca yasin ramai2.. kasik pnas dier.. hehe.. insyaALLAH.. kalau moto tu rezeki ang.. insyaALLAH dpt balik.. tawakal..=)

    badol

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by badol on Fri Apr 23, 2010 5:09 pm

    takziah dari saya bro dakad, doa banyak2, bawak bersabar bro.

    deen325

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by deen325 on Fri Apr 23, 2010 5:33 pm

    Salam..
    abg tumpang sedih..
    saya tau mcm mana perasaan.. bila moto hilang sebab abg dah 3 kali hilang moto..

    apa2 pun jadikan la ianya sebagai dugaan..
    dari Allah..

    Pasti ader hikmahnya..
    insya-allah..

    @zri

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by @zri on Fri Apr 23, 2010 7:15 pm

    sy tumpang sdih broo..lakhnat nye penyamun..

    dakad27

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by dakad27 on Fri Apr 23, 2010 8:21 pm

    Thanks kippers sekalian...
    aku just arap dapat la jumpe lik dalam keadaan selamat..(tapi mcm mustahiL)
    aku harap korang sume pun berwaspada la ..jgn lalai cm aku..xkire la letak kat mana pun..
    sayang beb moto...dah hilang nak cari pun xtau kat mane dah???(yang pelik aku yang pakai box pun dier aim>???)
    depan McD 2..ramai giler org lalu lalang..tapi penyangak2 nie berani giler wat keje 2...

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Fri Apr 23, 2010 8:28 pm

    da name penyangak.. kat mrr2 ader moto brake down(moto belangR), owner tah mne ilang, ader gak mamat naik ex5 tibe2 berhenti walaupun da terlepas moto yg brake down tuh, sanggup patah balik, godek2 curik brake pump ngan carb.. tak sempat aku nak kejar..

    anakjin

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by anakjin on Fri Apr 23, 2010 8:42 pm

    teringat masa lepas beli juwadah berbuka, nampak ada mamat2 dok godek moto aku....
    bila tanya mamat ni, depa kata minat moto kips ni.... kira ok lah
    yang paling best dia bagi soalan cepu emas kat aku.......
    ABG DOK MANA?
    so beringat lah Bro2 semua.....
    baik2 ada makna tuuuuuuuuu

    xplay85

    MOTO KIPS AKU PUN ILANG JUGAK..$#%@...

    Post by xplay85 on Sat Apr 24, 2010 12:25 am

    MOTO AKU ILANG HARINI KAT PARKING MOTO SMUA HOUSE...KAWASAKI NINJA SE...GUNE SINGLE SEAT....HILANG HARINI...DLM KUL 8 MLM TD...TOLONG LA KALO ADE SAPE2 TSEREMPAK OR TIBE2 JUMPE PART MURAH ZX NI..INFORM LA...NNT KALO MOTO KORANG PLAK YG ILANG MCM MANE...NI NO CONTACT AKU 0172737305...XPLAY...


    ni detail moto aku...xsempat nk bgmbr pun ngan moto..baru gune sbulan lbih..

    ilang kat smua house..kat KL..dkat2 dgn sogo 2..ilang kul 8 lbih mlm td....plat no..BKS 2207... gune single seat and sticker kawasaki sbelah kanan 2 ttanggal skit...


    aduh,baru ingat nk ikut konvoi gi cameron..kalo sape jumpe aku brani bayar reward RM 1K...


    Last edited by xplay85 on Sat Apr 24, 2010 2:07 am; edited 1 time in total

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Sat Apr 24, 2010 12:41 am

    Bro tolongla kasi details ckit kat mana ? (bukan sume org tau sume house ), apa no plate ? apa ciri2 yg leh kippers kenal moto ni ?
    ada gambir leh la tepek sekali. bru kengkawan senang nak wusha2 .

    Anyway takziah bro , harap bersabar banyak2......ada hikmah d sebalik kejadian may b.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Sat Apr 24, 2010 12:49 am

    Bro dakat ,
    kasi story details ckit kat kawasan mana ilang ? No Plate ? ciri yg leh buat org kenai muto ko ?
    tepek sekali gambir terbaru muto ko bro, muto ko yg paling aku ingat ada box.......

    Anyway banyak2 bersabar bro , ada hikmah d sebalik kejadian may b.....
    Kengkawan yg lain berhati2 dari story yg bro dakat tulis ni nampaknya kes ilang dpn mata .
    coz mcD tpt yg selalu kita tgk muto n owner ada bersama or berdekatan.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    paeach

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by paeach on Sat Apr 24, 2010 1:11 am

    adoish!!
    bodus btol la penyangak ni..
    takziah bro...
    ish3...
    byk2 la berdoa..

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Sat Apr 24, 2010 1:22 am

    wah...pnyakit kips ilang nie nmpk nyer da mcm h1n1 daa...
    brjangkit lak...huhu....

    paeach

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by paeach on Sat Apr 24, 2010 1:24 am

    tu la psl mamat..
    so jaga2 la..

    zampd

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zampd on Sat Apr 24, 2010 10:03 am

    adoyai bro.........takziah buat bro XPLAY...................tak terkata aku........memang sekarang ni Ninja 150 panas pasal inilah moto 2stroke 150cc yg paling power di jalanan dan trek.........spare part pon memang terkenal mahal, pasal tu la banyak penyangak yg berminat................

    buat kawan2 moto sejenis......harap tingkatkan lagi usaha pencegahan kecurian.........tambah-tambah lagi la apa2 lock yg patut dan seterusnya bertawakal...
    buat bro XPLAY........sekali lagi takziah dan semoga ko tabah menghadapi dugaan yg amat memedihkan ini...........

    kayz89

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kayz89 on Sat Apr 24, 2010 10:09 am

    makin byk lak zx ilang..risau je aku dgr..
    ape2 pun takziah..byk2
    bersabar k

    zampd

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zampd on Sat Apr 24, 2010 10:22 am

    takziah buat bro Dakat......................ntah laaa...............tak terkata betapa kecewanya...................

    wadin

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wadin on Sat Apr 24, 2010 10:22 am

    salam...
    takziah bro....aku bersimpati dan aku doakan yg terbaik....
    Takada benda lain ke nak curi..... jgn beli brg zx yg murah murah.
    Tips aku .Sila tambahkan lock motor anda( lock yg berbeza).Pasang alarm . 2nd- parking tempat yg ramai org lalu lalang...
    3rd - tanggal seat rider ( Senang nak cabut utk ZX) itu kalau nak tinggal motor lama lama parking.ini menyebabkan dia tak boleh duduk kalau mencuri motor tersebut. dan kita akan tahu dia curi motor org... Cool

    Ini cadangan dan pendapat aku....

    ok

    atan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by atan on Sat Apr 24, 2010 12:05 pm

    takziah bro.. shilake punya phenchurik............
    p/s:- tapi heran la nape owner kr,krr,krz jarang ngadu moto ilang.

    atan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by atan on Sat Apr 24, 2010 12:10 pm

    takziah bro..... jangan kechiwa... kompol duit bli krr, tak pon bli krz.. orang tak berminat nak churik..

    klip^ketas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by klip^ketas on Sat Apr 24, 2010 1:38 pm

    makin panas moto kite ni..
    kepada bro dakad..bykkn bersabar..harap2 dpt jumpe balik moto ksygn tu..

    deen325

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by deen325 on Sat Apr 24, 2010 1:53 pm

    Salam..
    Takziah.. dakad.. mlm tu kamu sms.. saya tak perasan..
    dah pagi baru perasan...

    sorry..
    abg tak reply sms kamu...

    deen325

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by deen325 on Sat Apr 24, 2010 1:56 pm

    Salam..
    yg ni kat area mana lak ni...?? kasi lah info detail sikit..??

    anyway..
    abg ucap takziah...apa2 pun angaplah tu semua dugaan..dari Allah...

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am