Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    klip^ketas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by klip^ketas on Sat Apr 24, 2010 2:10 pm

    makin menjadi jadi sang pencurik nih!

    bro xplay..byk2 bersabar..

    nytroz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by nytroz on Sat Apr 24, 2010 4:59 pm

    naper makin bnyk zx kena rembat yek? rasanya either ade tokan besar supply barang curik ni atau motor mmg dah panas tahap yaNGmahaL ..... ape kate korang carik kips lama plak pastu kita tgk moto ni jadik panas gak ke tak.... huhu.....

    rasanya kalau kr150 rim besi tu park kat tepi semua house tu kena kopak gak ke? hhmm....

    nekman

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by nekman on Sat Apr 24, 2010 5:14 pm

    Takziah bro, sy bersimpati dah doakan moto tuh dijumpai semula..
    atan wrote:takziah bro.. shilake punya phenchurik............
    p/s:- tapi heran la nape owner kr,krr,krz jarang ngadu moto ilang.
    Bro atan jangan lar sebut, mungkin juga moto lama tak dikenali... ade pomen kat JB panggil moto sy kips petak, apelagi terus lari dari kedai dia..
    lagipun zx baru nih nampak cam sopobike sikit, terutama bila pasang single seat..

    mhafis79

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mhafis79 on Sat Apr 24, 2010 5:26 pm

    takziah utk bro..risau gak nie...

    xplay85

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by xplay85 on Sat Apr 24, 2010 6:48 pm

    em..tmenung gak aku..xsempat jln jauh..moto mileage baru 2k km..kalo nk curi pun,bg la aku puas gune dulu...rase mcm nk beli lg moto ni,tp da pokai psl aku beli cash moto ni haritu...lgpun fobia,kat KL mmg xslmt paking moto...pakguard kat smua houz 2 pun bleh wat xtau je bile aku tanye,xdela diorg brusaha check cctv ker,ape ker,sampai aku rase diorg pun tlibat dlm kes curi moto aku..pasni aku nk gune moto buruk je,tp letih la nk ulang alik kl-puchong hari2..

    edmundleong

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by edmundleong on Sat Apr 24, 2010 8:45 pm

    sampai aku fed up nak pakai moto....beli je la kete...kalo nk men moto jgk beli la moto besar2...600cc...nk jual barang pon ssh...nk bawak moto tu pon goyang handle...rantai la kat tiang ke, pasang alarm ngan hidden suis...

    dakad27

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by dakad27 on Sun Apr 25, 2010 12:37 am

    @abg din - xper bang xder hal...
    @carlnain - MCd bangsar area Jlan telawi betul2 kat traffic light jalan bangsar 2..moto stended cam dalm pic aku post 2 cume ader box ngn fairing buble..

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Sun Apr 25, 2010 12:58 am

    dakad27 wrote:@abg din - xper bang xder hal...
    @carlnain - MCd bangsar area Jlan telawi betul2 kat traffic light jalan bangsar 2..moto stended cam dalm pic aku post 2 cume ader box ngn fairing buble..

    K.L susah ckit nak kesan penyangak lahanat ni , kalo area P.J lehla lagi
    roger2 kengkawan .

    Apa2 pun aku nasihatkan rajin2 tgk mudah bro , banyak barang curik diorg juai kat sana .
    ada stu kes tu , bro ni siap dpt cam tu coverset muto dia yg ilang .
    tapi muto dah barai , anyway puashati gakla dpt tangkap org yg beli barang curi ni.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    koboygurun

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by koboygurun on Sun Apr 25, 2010 2:56 am

    salam dakad....
    banyakkan bersabar....
    ada hikmah nya tue....

    pencuri skrg mmg cilaker...
    so kengkawan, motor kita kene selalu solex...
    kalu bleh beli solex ori, RM60...
    ada jual kat area umah aku...
    mmg xleh nak pecah melainkan potong pakai grander..

    koboygurun

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by koboygurun on Sun Apr 25, 2010 3:08 am

    takziah bro....
    banyakkan bersabar k...
    aduhai....
    makin menjd2 plak pencopek nie....

    kahmadz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kahmadz on Sun Apr 25, 2010 12:51 pm

    takziah buat bro dakat, semuge jadik pengajaran buat yg laen terutama diri saye sendirik...setuju dgn posts yg sebelum ni.. kawan2 kalau boleh jangan beli parts dari penjual yg tidak diyakini semata2 kerana murah... kalau suspek die jual barang2 curi minta die tunjuk geran ... tanya alasan kenapa nak jual, kalau murah sgt jgn beli, kalau tak yakin jangan beli... jangan support pencuri2 ni dengan membeli barangan curi die...belilah dari pengedar yg sah walaupun mahal sikit tapi pasti bukan barang2 curi dan kita pun tak menganiaya orang yg motornya dicuri tu dengan membeli parts/motor curi...what goes round comes round... kalau semua kippers boleh berhati2 dan selidik asal usul barang2 tu, insyaAllah kurang lah demand utk barang2 curi ni...sebabnya kepada sape nak dijual barang2 kips ni kalau bukan pada kippers juga? camana kalau kips kita pula yg kena curi oleh pencuri ni dan parts motor kita atau motor kita dijual di pasaran pulak? Ape rasenye? 

    duke

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by duke on Sun Apr 25, 2010 3:38 pm

    aku kalau parking moto kat tempat yg x familiar, mmg x tggal lama2
    kjap2 aku pegi jenguk...
    mmg leceh sket, tp terpaksa
    ni yg kurg best sket pakai kips...tp on the road, the grin factor does worth all the trouble
    walau camne pun, benda kalo nak jadi, jadi jugak
    takziah bro....
    ada rezki kumpul duit beli MadAss 125 pulak

    Kawasaian

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Kawasaian on Sun Apr 25, 2010 10:41 pm

    sabar la bro..
    ade hikmah di setiap kejadian..

    dakad27

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by dakad27 on Sun Apr 25, 2010 11:43 pm

    alamak bro...ko pun kene???Takziah..aku kene awal pagi jumaat ko kene mlm jumaat...tapi moto ko lagi bru..lagi xleh terima...sabar bro..kite doa jer la banyak2..mintak tertangkap la pencuri 2..time dier wat keje 2 ker org perasaan pastu public pukul ramai2...argghhh!! geram giler aku...

    wan tuah

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wan tuah on Mon Apr 26, 2010 1:19 am

    aku tumpang simpati jugak bro..banyak2 kan bersabar..jangan berputus asa..buatlah solat hajat mintak pertolongan Allah..

    ranjau_berduri

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ranjau_berduri on Mon Apr 26, 2010 9:22 am

    pasni roadblok slalu kena tahan ler motor2 kips...

    MBN 2254

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by MBN 2254 on Mon Apr 26, 2010 11:24 am

    1st of all Takziah atas pemergian motor bro XPLAY yg baru sebulan usia.

    2nd ini dah kali ke3 kippers menerima nasib malang (kecurian) dalam bulan yg sama (April)

    pencuri dah makin melampau, maka kita kena buat tindakan DRASTIK.. (mencegah kecurian)

    mulai sekarang ape kata kita tambah 3 lagi LOCK utk motor kita:
    1. SOLEX (origional) / DISC LOCK = 2 unit utk disc depan & belakang motor
    2. Hidden Switch utk hidupkan motor = ini boleh rujuk kat trit DIY
    3. Warnakan motor anda dengan warna yg TERANG/GARANG/PELIK/Lain dari yg lain supaya senang nak cam bila terserempak.
    4 **tambahan bagi yg nak pasang ALARM pon okey gak..

    5. tak lupa juga TIPS KESELAMATAN semasa nak Parking/Tinggal Motor seperti yg Wadin dah citer kata atas tadi...

    p/s: kalau aku.. aku nak jer letak paku payung saiz 1" banyak kat bawah kulit sit tue... biar pencuri tu berdarah2 jubur masa dia duduk (curi) atas motor tue.... huhuhuhu

    badol

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by badol on Mon Apr 26, 2010 4:28 pm

    takziah bro xplay banyak2kan berdoa insyaAllah tuhan perkenankan doa org2 yg teraniaya.

    ryuganz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ryuganz on Mon Apr 26, 2010 9:22 pm

    nak tak nak kena le pasang alarm, pad lock yang ada alarm not worth it .motor tu sindri kena ada alarm gak

    Kawasaian

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Kawasaian on Mon Apr 26, 2010 11:32 pm

    pencurik nih kebanyakanye nak motor standard macam kuar kilang..sng nak jual spare part dia..
    kalau da modified luaran dan dalaman jarang kena curik..so,apa lagi..

    suhaimisobrie

    MOTOR CIKGU ADZHAR TANJUNG MALIM HILANG KUL 3 PAGI 27/4/10 (SELASA)

    Post by suhaimisobrie on Tue Apr 27, 2010 8:35 am

    aku pun baru dapat tau citer ni time subuh td....mlm td aku off hset..aduiiiii ralatnya.....dengar citer ilang kat laman umah...aaku pun xdpt citer penuh lagi ni

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Tue Apr 27, 2010 8:48 am

    takziah bro... adoiii... >___< kat laman rumah lg tuh yg ilang..

    zalie78

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zalie78 on Tue Apr 27, 2010 8:50 am

    alamak...sudah besar penyakit ni....kepada cikgu adzhar takziah..banyak kan bersabar....mmg s**l tul lah penyamun ni....

    suhaimisobrie

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by suhaimisobrie on Tue Apr 27, 2010 8:57 am

    KIPS ni dah dpat perhatian penyamun-penyamun kat area perak lak sekarang ni.... sebelum ni penang jek banyak ilang,pastu KL lak....

    zalie78

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zalie78 on Tue Apr 27, 2010 9:09 am

    agak agak kips lama cam aku nya ada potensi tak kena rembat...?(soalan bingai)

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am