Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    mizieq

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mizieq on Fri Sep 04, 2009 3:58 pm

    kite ramai-ramai berdoa lah yang pencuri nie terase nk pulgkn moto tu. amin. takut gak nie nk park mto time nk g jaln2 bazar..
    Mad Mad Mad

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Fri Sep 04, 2009 4:58 pm

    Letak solex, mangga, rantai byk2 bro.. kalo bole park dalam balai polis... yg terbaik ubuh alarm la..

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Fri Sep 04, 2009 5:01 pm

    Maverick wrote:Letak solex, mangga, rantai byk2 bro.. kalo bole park dalam balai polis... yg terbaik ubuh alarm la..
    letak dlm balai polis, alamat kena sita la moto Laughing Laughing

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Fri Sep 04, 2009 7:31 pm

    sinclair wrote:
    Maverick wrote:Letak solex, mangga, rantai byk2 bro.. kalo bole park dalam balai polis... yg terbaik ubuh alarm la..
    letak dlm balai polis, alamat kena sita la moto Laughing Laughing
    Balik bazar tu beli la kuih2 skit utk datok2 dalam balai tu.. sure diaorg tak kisah punya.. hehehe

    aJa

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by aJa on Sat Sep 05, 2009 7:28 pm

    siot laa..
    byk gile kes..
    mangkok la REMPIT!!!

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Sat Sep 05, 2009 7:46 pm

    Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    pokju79

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by pokju79 on Sun Sep 06, 2009 8:49 am

    Akan jadi target JPJ dan polis nanti buat owner kippers kalu ada roadblock...tapi jika semua syarat cukup jgn nak risau. Hanya yang bersalah akan rasa bersalah.... Tapi lecehlah jugak yer jadi sasaran nie Neutral

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Tue Sep 08, 2009 11:00 am

    Maverick wrote:Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    ni area arninja nih...pe lg...jlnkan tanggung jawab anda...pastikan kiter berlainan dr pelesit rempit tuh...yg penting pastikan pakai fullface...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Tue Sep 08, 2009 11:10 am

    kipas wrote:
    Maverick wrote:Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    ni area arninja nih...pe lg...jlnkan tanggung jawab anda...pastikan kiter berlainan dr pelesit rempit tuh...yg penting pastikan pakai fullface...

    Laughing Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kawesakai_penang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kawesakai_penang on Tue Sep 08, 2009 2:20 pm

    mto ni mmg top kat penang skang........... dh macam pisang goreng panas....

    dh sama naik ngan rxz ngan 125z......

    kawesakai_penang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kawesakai_penang on Tue Sep 08, 2009 2:22 pm

    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    Maverick wrote:Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    ni area arninja nih...pe lg...jlnkan tanggung jawab anda...pastikan kiter berlainan dr pelesit rempit tuh...yg penting pastikan pakai fullface...

    Laughing Laughing Laughing Laughing

    aku pkai fullface, kna gelak ngan bdk2 kips sendri.... apa crita?

    tp aku pki wat bodo ja...... helmet mahal2 xkn nk simpan wat tukun kot.... btol x?

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Tue Sep 08, 2009 2:23 pm

    Maverick wrote:Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    arninja ka Shocked Shocked Shocked
    tapi bro , kalo kita pki moto apa pon kalo jln ramai2 tetap d cop
    pelesit rempit . memang mind set org kita mcm tu... Evil or Very Mad Evil or Very Mad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    arninja5984

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by arninja5984 on Tue Sep 08, 2009 6:08 pm

    kawesakai_penang wrote:
    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    Maverick wrote:Confem mat rempit dah guna zx atau model2 kips yg lain utk merempit.. dapt info dr sorg member sy yg bekerja kat area penang sana, penah ternampak sekumpulan mat2 merempit dgn kips.. nampaknya kips akan menerima nasib sperti rxz, 125z.. dan seangkatannya.. motor target JPJ dan trapit...
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    ni area arninja nih...pe lg...jlnkan tanggung jawab anda...pastikan kiter berlainan dr pelesit rempit tuh...yg penting pastikan pakai fullface...

    Laughing Laughing Laughing Laughing

    aku pkai fullface, kna gelak ngan bdk2 kips sendri.... apa crita?

    tp aku pki wat bodo ja...... helmet mahal2 xkn nk simpan wat tukun kot.... btol x?

    pakai jer...
    biarkan budak kips yang tak mau pakai
    fullface tu gelak..diorang tu mat motor sengkek..
    harap pakai kips jer,jgn2 mak bapak dok belikan motor..
    kalu diorang tak sayng nyawa itu hak diorang..
    macam aku cakap dulu..
    budak2 aku kat penang ni ok..tak merempit..
    mungkin budak2 baru nak naik..
    tak jumpa jalan..
    takper malam minggu ni aku kuar siasat..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    arninja5984

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by arninja5984 on Tue Sep 08, 2009 6:33 pm

    Oh terlupa lak aku,,,.

    so..sorry lah kalu ada sesiapa terasa ngan pandangan aku tadi..
    aku sayang kawan2 aku..
    dan aku taknak kawan2 aku digelar SI REMPIT atau nama2 yang tak elok..so itu pasal aku selalu tekan kan agar jaga disiplin ketika menungang secara berkumpulan..
    jangan kerana seorang dua rosak suma nama kippers..
    kalu rasa nak wat tak elok..
    tolong cabut buang dulu sticker group kips kiter dari motor tu dan boleh la buat sesuka hati anda..
    kita ni macam adik beradik jadi sama2 nasihat menasihati..
    Biarkan orang gelakkan kiter kerana menitik beratkan keselamatan..tapi bila ditimpa musibah suma akan tau sapa yg akan termenung penuh penyesalan..
    sekian ceramah aku..he..he..
    selamat berpuasa.... Cool Cool


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    krijauan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by krijauan on Wed Sep 09, 2009 1:21 am

    moga2 jumpa balik la kips tuh..
    moto aku pun hampir di tarik keluar karburitor nya semalam..
    adoih..
    tensen lah..
    moto tua pon nak di rembat..

    mira_buruk

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mira_buruk on Wed Sep 09, 2009 9:52 am

    nampak gaya KIPS ni dah menjadi panas
    tak kira lama or baru...

    Harap kawan2 lebih berhati2

    alldisc

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by alldisc on Wed Sep 09, 2009 10:30 am

    mira_buruk wrote:nampak gaya KIPS ni dah menjadi panas
    tak kira lama or baru...

    Harap kawan2 lebih berhati2

    aku nak tampal sticker demak kat motor aku... ekekekke..

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Wed Sep 09, 2009 10:32 am

    krijauan wrote:moga2 jumpa balik la kips tuh..
    moto aku pun hampir di tarik keluar karburitor nya semalam..
    adoih..
    tensen lah..
    moto tua pon nak di rembat..
    mungkin ustaz is bleh tunjukkan ayat tak nampak barg kiter dimata org lain...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    WRR987

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by WRR987 on Thu Sep 10, 2009 5:36 pm

    betoi3.. pakai fullface la baru best..
    angin pn Xkaco, safety bro.. tp klu nk g kedai dpn umh xpyh lo..
    nk ride ok la.. g keje orait gaks

    arninja5984

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by arninja5984 on Thu Sep 10, 2009 8:00 pm

    alldisc wrote:
    mira_buruk wrote:nampak gaya KIPS ni dah menjadi panas
    tak kira lama or baru...

    Harap kawan2 lebih berhati2

    aku nak tampal sticker demak kat motor aku... ekekekke..

    apa lak sticker demak..
    sticker pasola lagi best...

    Laughing Laughing Laughing


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    WRR987

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by WRR987 on Thu Sep 10, 2009 9:07 pm

    betoi3

    amirburn

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by amirburn on Sun Sep 13, 2009 1:44 pm

    arninja5984 wrote:Oh terlupa lak aku,,,.

    so..sorry lah kalu ada sesiapa terasa ngan pandangan aku tadi..
    aku sayang kawan2 aku..
    dan aku taknak kawan2 aku digelar SI REMPIT atau nama2 yang tak elok..so itu pasal aku selalu tekan kan agar jaga disiplin ketika menungang secara berkumpulan..
    jangan kerana seorang dua rosak suma nama kippers..
    kalu rasa nak wat tak elok..
    tolong cabut buang dulu sticker group kips kiter dari motor tu dan boleh la buat sesuka hati anda..
    kita ni macam adik beradik jadi sama2 nasihat menasihati..
    Biarkan orang gelakkan kiter kerana menitik beratkan keselamatan..tapi bila ditimpa musibah suma akan tau sapa yg akan termenung penuh penyesalan..
    sekian ceramah aku..he..he..
    selamat berpuasa.... Cool Cool

    betul tu..saye ade kawan yg duduk pining,..dan dia ckp..
    mmg moto ni mat2 rempit dah kuasai belah pining..

    sy blum mempuanyi kips lagi dan bakal ade...rase mcm tak sedap ati bila..
    dikatakan moto rempait..wahal disebaliknya..

    harap kips ni tak di gelar moto rempit..

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Sun Sep 13, 2009 1:47 pm

    amirburn wrote:
    arninja5984 wrote:Oh terlupa lak aku,,,.

    so..sorry lah kalu ada sesiapa terasa ngan pandangan aku tadi..
    aku sayang kawan2 aku..
    dan aku taknak kawan2 aku digelar SI REMPIT atau nama2 yang tak elok..so itu pasal aku selalu tekan kan agar jaga disiplin ketika menungang secara berkumpulan..
    jangan kerana seorang dua rosak suma nama kippers..
    kalu rasa nak wat tak elok..
    tolong cabut buang dulu sticker group kips kiter dari motor tu dan boleh la buat sesuka hati anda..
    kita ni macam adik beradik jadi sama2 nasihat menasihati..
    Biarkan orang gelakkan kiter kerana menitik beratkan keselamatan..tapi bila ditimpa musibah suma akan tau sapa yg akan termenung penuh penyesalan..
    sekian ceramah aku..he..he..
    selamat berpuasa.... Cool Cool

    betul tu..saye ade kawan yg duduk pining,..dan dia ckp..
    mmg moto ni mat2 rempit dah kuasai belah pining..

    sy blum mempuanyi kips lagi dan bakal ade...rase mcm tak sedap ati bila..
    dikatakan moto rempait..wahal disebaliknya..

    harap kips ni tak di gelar moto rempit..
    buat masa ni kips dikuasai oleh pihak polis, kalu ader rempit guna kips pun, dorg tak lame. khabar angin yg aku trime dr mamat2 rempit yg aku kenal, dorg kate rxz lg senang menten dan barang murah. so, jgn risau sgt, tp barang panas cam carb, break pump, etc2 mmg target dorg.

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Tue Sep 15, 2009 1:22 pm

    bg hukuman sebat je kt kaki2 curik motor ni.. Twisted Evil

    cdan

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by cdan on Tue Sep 15, 2009 11:49 pm

    kurt2812 wrote:bg hukuman sebat je kt kaki2 curik motor ni.. Twisted Evil

    apa da potong tgn kan bagus biar org lain yg nak curi pikir 1000 kali....

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am