Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    longjack

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by longjack on Fri Feb 18, 2011 8:12 pm

    innalillahi wainna ilahiroojiuun..
    kalo jmpe barua haram jadah tu kerat je tgn wat hudud sndri..
    idup mnyusahkan org..

    ckguAzharazali

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ckguAzharazali on Fri Feb 18, 2011 10:58 pm

    Takziah... Neutral Yg lain, beringat sebelum kena macam aku yg pernah ilang thn lps! Crying or Very sad

    kiperijau

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kiperijau on Fri Feb 18, 2011 11:58 pm

    itula..bende yg paling sy risau selama ni terjadi..

    bende nie jadi pada hr yg sama khair_delta nyer kips....

    agak2 team yg same ke yg rembat nie???

    KiPsesAt

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by KiPsesAt on Sat Feb 19, 2011 8:36 am

    kalau eden..
    sanggup lock pakai 2 solex lepas tuh ikat ngan rantai besi...
    biar la leceh @ org lain pikir bukan2..
    asalkan hati xrisau..

    centeng

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by centeng on Mon Feb 21, 2011 1:33 am

    takziah bro..... rase risau sgt dgn KIPS yg panas ni Sad.... sabar y bro

    aiekempo

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by aiekempo on Mon Feb 21, 2011 10:33 am

    semakin ramai pulak penyangak nak moto ni..semoga kejadian seperti ni tak berulang lagi..dan kita semua sentiasa di bawah lindungan-Nya. Ya Allah..kau tutuplah mata dan pintu hati penyangak2 ni dari berkemahuan nak mencuri apa jua barang yg bukan milik mereka..dan tunjukkanlah mereka jalan yang benar-Aminn.

    ryuganz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ryuganz on Mon Feb 21, 2011 11:04 am

    aiekempo wrote:semakin ramai pulak penyangak nak moto ni..semoga kejadian seperti ni tak berulang lagi..dan kita semua sentiasa di bawah lindungan-Nya. Ya Allah..kau tutuplah mata dan pintu hati penyangak2 ni dari berkemahuan nak mencuri apa jua barang yg bukan milik mereka..dan tunjukkanlah mereka jalan yang benar-Aminn.

    Amin

    sorry to hear that bro Sad

    kr150c87

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kr150c87 on Mon Feb 21, 2011 11:56 am

    semakin ada demand di pasaran gelap maka permintaan tinggi,maka jadilah panas,kebanyakan kips dikebas untuk spare part,target moto baru dan standed mended. so modilah moto anda untuk dielak jadi target.

    wadin

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wadin on Mon Feb 21, 2011 2:53 pm

    salam....
    kalau taknak dikebas orang , jgn beli kawasaki kips..
    pakat ramai2 jual kips, pakai suzuki...
    so kips takan panas lagi:)

    thank

    ijan2009

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ijan2009 on Mon Feb 21, 2011 3:51 pm

    Takziah bro....

    Banyakkan bersabar.... Ini semua dugaan... Banyakkan bersabar...

    tungau hikmat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by tungau hikmat on Wed Feb 23, 2011 9:19 am

    sabar bro..nanti cari moto baru..

    mambang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mambang on Wed Mar 02, 2011 1:38 am

    kr150c87 wrote:semakin ada demand di pasaran gelap maka permintaan tinggi,maka jadilah panas,kebanyakan kips dikebas untuk spare part,target moto baru dan standed mended. so modilah moto anda untuk dielak jadi target.
    aku setuju sangat cadangan kau nie

    hkm

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by hkm on Sun Mar 06, 2011 9:25 pm

    takziah bro..
    menyusahkan org btol laa penyamun2 ni
    aku pon jd risau..

    jam_loceng

    kips aku kena curi

    Post by jam_loceng on Sat Mar 26, 2011 12:05 pm

    akum all

    semalam motor den kena curi kat opis unikl jln sultan ismail...
    plat number mbt 4270...
    motor kips special edition warna hijau
    tayar depan tayar standart irc
    tayar belakang duro racing
    lain2 semua standard

    mintak tolong geng2 semua kalo terserempak leh call den di no 0196081179

    tq

    krole

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by krole on Sat Mar 26, 2011 2:28 pm

    As salam..
    aiseh bro..banyak2 bersabar..
    InsyaAllah kalo mmg rezeki, jumpa semula nnt.


    kiperijau

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kiperijau on Sat Mar 26, 2011 11:29 pm

    takziah bro...perasaan sunguh terguris bila kuda kesyangan kite lenyap gitu jer..
    kepada kippers2 yg len...berwaspadalah...nmpknyer makin menjadi2 lahanat2 nie yg xsedar diri dgn mencurik..

    pesanan: kalo ada kt mana2 nmpk moto ijau SE, kalo boleh ..trus berenti n check no enjin n casis...rase moto kalo stendert cmtue..die xlerai..mesti die akan pki... just my2cent

    krole

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by krole on Sat Mar 26, 2011 11:46 pm

    adehh...SE aku pun akan keluar minggu depan..
    risau jugak ni..kena lebih berjaga-jaga walaupun parking sekejap je..
    Evil or Very Mad

    ckguAzharazali

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ckguAzharazali on Sun Mar 27, 2011 12:53 am

    Takziah bro...

    hazu_zx

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by hazu_zx on Mon Mar 28, 2011 8:42 pm

    bwk bersabar bro..org teraniaya ni doanya tiada hijab

    adzhar

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by adzhar on Mon Mar 28, 2011 11:08 pm


    Salam !

    Banyakkan bersabar , berdoa semuga motor kamu berjumpa kembali !

    kepada kippers2 lain aku nasihat kan guna kunci yg mahal2 cikit la...for safety ,

    2 kunci alarm , 1 kunci biasa dlm $300 dan handle lock ! jangan beli kunci yg $10

    yg jual kat kaki lima tu ! Ini sebagai usaha sahaja ! kalau dia bawa lori tu...!

    x tau la aku ! KIPS Kami di Utara ni pon panassss jugak ni ! so HATI2 Lah...!

    menjaga KIPS ANDA ! affraid affraid affraid

    elmi_kips

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by elmi_kips on Tue Mar 29, 2011 3:22 pm

    salam semua member kips...
    sabar le bro.. skrg ni motor kips ni tgh hot, ramai org geram je..
    saya pun kena lebih berjaga2.. org duk ushar je motor kita..
    kena beli lock yg lebih berkualiti..

    hkm

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by hkm on Tue Mar 29, 2011 10:19 pm

    takziah bro..

    hairulzi

    kippers2

    Post by hairulzi on Tue Mar 29, 2011 11:16 pm

    takziah bro..kpd kippers2..kne pki alarm utk lbh slmt



    KrGuy

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by KrGuy on Wed Mar 30, 2011 6:27 pm

    wow..igtkan org tak pndg kt kips....kips lame pun panas cm zx ni ke?

    haq

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by haq on Sun Apr 03, 2011 6:56 pm

    kalo kips ilang,mgkin bole jumpa lg..tp carb ilang la,insuran cover...rxz kalu,trus sembelih,xjumpa2 dh..

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am