Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    khor

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khor on Sat Jul 02, 2011 10:43 am

    Matthew wrote:
    exile wrote: Sad
    Salam bro2 kippers skalian, saya budak baru belajar.
    Sedang planning utk sambar SE satu. Tgk2 thread nih senak jugak rasa kat perut, risau beb.
    Parking moto kat ofis kat basement, possibility tinggi x? Bagi pandangan sket..
    OK tak kalau tambat rantai kat tiang parking basement tu, kira mcm parking lot utk SE aku nanti la..


    Semua also bergantung pada security lock yang bro beli..kalau parking dekat security guard pun ok gak..

    parking dekat security guard pun tak semestinya selamat bro... mana tau itu security guard ada subahat dgn si pengebas mtr tu..??
    bye bye jugak kuda besi hang.. bila tanya kat pak guard dia kata tak pasti la, tak perasan la... zaman skrg ni tak leh caya siapa pun la.. hati2 & pandai2 je la bila parking mtr kat luar dan harap2 mtr u tak jadi sasaran si pencuri tu. Rolling Eyes

    Matthew

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Matthew on Sat Jul 02, 2011 12:55 pm

    khor wrote:
    Matthew wrote:
    exile wrote: Sad
    Salam bro2 kippers skalian, saya budak baru belajar.
    Sedang planning utk sambar SE satu. Tgk2 thread nih senak jugak rasa kat perut, risau beb.
    Parking moto kat ofis kat basement, possibility tinggi x? Bagi pandangan sket..
    OK tak kalau tambat rantai kat tiang parking basement tu, kira mcm parking lot utk SE aku nanti la..


    Semua also bergantung pada security lock yang bro beli..kalau parking dekat security guard pun ok gak..

    parking dekat security guard pun tak semestinya selamat bro... mana tau itu security guard ada subahat dgn si pengebas mtr tu..??
    bye bye jugak kuda besi hang.. bila tanya kat pak guard dia kata tak pasti la, tak perasan la... zaman skrg ni tak leh caya siapa pun la.. hati2 & pandai2 je la bila parking mtr kat luar dan harap2 mtr u tak jadi sasaran si pencuri tu.
    Rolling Eyes


    Point bro ni pun betul gak, walau ape2 pun berhati2 bile memilih lock pastikan terbaik dan ori biar mahal pun takpe biarkan selamat Neutral

    mankawa150kips

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mankawa150kips on Tue Sep 06, 2011 2:20 am

    Askum maaf mengganggu...sy masih baru dlm forum ni berasal dari muar johor....nampak gaya semakin byk moto kips ni kena curi...sy ade beberape cadangan untuk membenteras kejadian curi moto ni....first jgn cuba beli sparepart moto yg murah2 yg selain dari kawasaki dealer sendiri....kos nya mungkin mahal...tapi ini akhirnya akan membunuh black market sparepart moto kips yg haram ni...prinsip demand and supply digunakan disini kalu demand tiada pastinya supply juga akan menurun.....kalu ade yg cuba menjual bawah dari harga pasaran ....cuba siasat org tu kalu meragukan dari mana dia org ni dpt sparepart moto kips ni lapor terus kpd pihak polis...biar polis buat siasatan ke atas org ini..cara kedua kita semua boleh minta pada pihak berkuasa untuk memeriksa setiap moto superkips yg ditahan di roadblock....mohon mereka memeriksa dgn teliti chasis no....dan enjin no...jadikan ini benda rutin pada setiap road block....pengguna kips tak la seramai moto yamaha LC....so tak la banyak sgt yg hendak di semak pd setiap roadblock...jadikan moto kita ini sentiasa di mark oleh pihak polis di mana bila ade road block moto jenis ini akan ditahan...so secara tak langsung pencuri ini akan merasa susah untuk mencuri moto kita ini....Mohon pada Pihak Kawasaki Malaysia supaya membawa cara yg kedua tadi ini kepada pihak polis...Kalu org perseorangan maybe pihak berkuasa kurang nak layan tapi kalu badan koperat yg minta maybe they will do something.....cuba juga buat siasatan pd kedai2 yg menjual sparepart moto kips ni....adakah mereka ni membeli secara sah dari kawasaki dealer atau dari pencuri2 moto ni...kedai yg jujur dan betul kerjanya biasanya ade tracking invois brg yg dibeli dan DO (delivery Order) form yg menunjukkan pergerakan brg sparepart yg dibeli secara sah...tak lupa juga kpd mereka2 yg begitu aktif race moto ini....golongan inilah antara pembeli atau pencuri moto yg terlibat...cuba2 lihat masa mereka turun litar SIC cuba2 lah selidik latar belakang mereka ni...kalu pendapatan mereka tak setimpal dgn kos perbelanjaan perlumbaan yg dimasuki mungkin ade yg tak kena dengan mereka....lapor terus pada pihak polis biar pihak polis buat siasatan ke atas mereka. Cara yg lain yg boleh menangkap pencuri moto ini ialah dgn cara kita set perangkap. Kita umpan dengan moto kips ni dgn cara bawa ke tempat yg hot area. jgn pergi sorang2 bahaya....kalu boleh biarlah 4 org ke seorg bawa motor kips 3 lagi bawak moto yg lain...Pura2 la anda berempat ni tak kenal satu sama lain. Org yg bawa moto kips ni sampai ke tempat yg dituju just parking lock handle mcm biasa dan tinggalkan tempat tu...yg 3 member anda akan standby dari jauh dan perhati kan mana individu yg cuba curi moto ni...kalu dapat tangkap jgn pukul sampai mampus lak kerana kita nak tau sape lagi member mereka ni kalu boleh kita hendak lumpuhkan terus aktiviti ni sampai ke tahap big bos mereka ni...Ketua mereka perlu ditangkap kalu tak Big bos ni akan ambil budak2 baru untuk dilatih jadi pencuri...... sekian dari sy maaf kalu pandangan sy ni kurang sesuai digunakan.........

    zenkage

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zenkage on Tue Sep 06, 2011 3:56 am

    Good idea bro.yang idea last tu cm sronok jek.letak motor umpan.
    lau ade budget lebih ltk r GPS anti theft.lagi senang track moto tu.pastu kasi sesah ler!

    asrolsani

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by asrolsani on Tue Sep 06, 2011 11:12 am

    bro mankawa150kips....
    mcm karangan upsr lak...huhu...
    penat mata nak baca... Shocked
    jgn mare ye Very Happy

    Skippers

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Skippers on Wed Sep 07, 2011 12:08 pm

    bro mankawa..cadangan agak bernas disitu..tetapi..
    ape yg lebih penting nak menjayakan tu adalah kerjasama.kalau kita betul2 usahakan bersama2, insyaalah ade jlan. kalau sorang2 atau xramai, agak susah la..
    idea yg terakhir tu aku pernh gak terpikir. kalau betul2 buat dengan geng yg ade, bleh dapat kot si pencuri sekali dengan tali barut geng2 nye..haha
    tapi ape yg penting?? " kerjesame...."

    pesa1341

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by pesa1341 on Mon Oct 31, 2011 6:03 pm

    haq wrote:kalo kips ilang,mgkin bole jumpa lg..tp carb ilang la,insuran cover...rxz kalu,trus sembelih,xjumpa2 dh..

    salam , 2 la pasal bro . Carb krz aku baru kene rompak mase cuti deepavali hr 2 . Time nk g keje pg esknye 2 , usha moto dr jauh , apesal npk lompong jek kt engine moto dh g dkt carb dh ilang....x psl2 aku kene g keje naik bas .
    Panas gak ati aku walaupn bru ilang carb ...xtau la mcm mane perasaan kwn2 yang ilang moto sebijik..
    Lokasi kejadian area wangsa maju .

    Matthew

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Matthew on Tue Nov 01, 2011 2:43 am

    pesa1341 wrote:
    haq wrote:kalo kips ilang,mgkin bole jumpa lg..tp carb ilang la,insuran cover...rxz kalu,trus sembelih,xjumpa2 dh..

    salam , 2 la pasal bro . Carb krz aku baru kene rompak mase cuti deepavali hr 2 . Time nk g keje pg esknye 2 , usha moto dr jauh , apesal npk lompong jek kt engine moto dh g dkt carb dh ilang....x psl2 aku kene g keje naik bas .
    Panas gak ati aku walaupn bru ilang carb ...xtau la mcm mane perasaan kwn2 yang ilang moto sebijik..
    Lokasi kejadian area wangsa maju .

    Pencuri dah makin banyak dan cemburu dengan kita pakai moto kips ni...tak bleh pakai No

    VectorRS

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by VectorRS on Tue Nov 15, 2011 11:59 am

    Salam,


    Moto kawan ilang kene curi sebelum solat Jumaat 2008.

    11/11/2011 ..

    Moto telah dijumpai semula huhu,Alhamdulilah.

    Selepas 3 tahun bertemu kembali,thanks God!

    Lihat avatar saya,itu le moto yg hilang , jumpe kemabali.

    en.godang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by en.godang on Tue Nov 15, 2011 3:31 pm

    fuhh,,trer2!! yg mencuri plak gentel je pki mtor sbiji..ahahaha..

    FIreFIy

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by FIreFIy on Fri Dec 30, 2011 9:55 pm

    salam suma kippers..
    bercdang nk angkat la kips ni stelah skian lma naik ex5 Very Happy
    tp bla bca thread ni ad la rsa cuak2 cket.. Shocked
    memamg demn btol la pnyamun2 lahanat ni..
    tp insyaallah suma ni x akan jd penghlang untuk saya jd one of kips owner..
    arap2 rezki ad la taun dpan dan klu dpat pinang satu kips ni arap jodoh kekal la selama yg mungkin...
    cheers cheers cheers

    najmi8907

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by najmi8907 on Fri Jun 15, 2012 9:51 pm

    aku rasa cara nk tangkap pencuri tu kje senang je.kumpul budak2 kips buat mcm rukun tetangga.
    tapi jgn tggu dkt mto.intai dari tmpat2 tersorok dan berasingan.letakkan satu umpan(kawasaki zx150) di tempat
    awam pada waktu tengah malam.agak2 ada org yg mencurigakan :

    1-trus beduk ramai(kalau btl2 nmpk die ompil2 lock anda)
    2-follow van mereka smpai lubang cacing smbil kol polis semasa proses mengekori si lahabau ni
    3-kol pulis semasa ada nmpk org mencurigakan di moto anda

    insyaALLAH pncuri ni akan pk 1001x untuk mencuri motor anda.cara ini berkesan.lakukan seminggu tiap2 hari.
    tugas2 boleh dibahagikan kepada ahli2 kippers yg berminati nk pukul si labahau a.k.a pencuri ni.

    GhostRideR

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by GhostRideR on Mon Jun 18, 2012 11:30 am

    VectorRS wrote:Salam,


    Moto kawan ilang kene curi sebelum solat Jumaat 2008.

    11/11/2011 ..

    Moto telah dijumpai semula huhu,Alhamdulilah.

    Selepas 3 tahun bertemu kembali,thanks God!

    Lihat avatar saya,itu le moto yg hilang , jumpe kemabali.

    nie namanya jodoh panjang tu bang.. alhamdulilah.. 3 tahun tu... kalo ikut kan 3 tahun mmg ntah kemana ntah motor tu..silap silap ke seberang.. kan ada sindiket curi motor jual kat seberang...

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Thu Sep 27, 2012 12:55 pm

    moto gagak jahat ilang semalam ...kipas tlg update naa


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    khairul

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khairul on Thu Sep 27, 2012 1:13 pm

    pencuri semakin berani,barang kips sekarang dicari2...moto paking kat dalam pagar rumah pun dia barani kebas,ni lak yang ada kat tmpat awam lagi panjang akal dia.ada yang rantai kat tiang rumah pun kena kebas...dapat potong tangan baru tau Twisted Evil

    GhostRideR

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by GhostRideR on Thu Sep 27, 2012 1:23 pm

    carlnain wrote:moto gagak jahat ilang semalam ...kipas tlg update naa
    wah ilang kat umah ka?

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Thu Sep 27, 2012 1:28 pm

    GhostRideR wrote:
    carlnain wrote:moto gagak jahat ilang semalam ...kipas tlg update naa
    wah ilang kat umah ka?

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=510639385630439&set=a.304997806194599.89211.100000531474834&type=1&theater


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    GhostRideR

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by GhostRideR on Thu Sep 27, 2012 1:42 pm

    carlnain wrote:
    GhostRideR wrote:
    carlnain wrote:moto gagak jahat ilang semalam ...kipas tlg update naa
    wah ilang kat umah ka?

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=510639385630439&set=a.304997806194599.89211.100000531474834&type=1&theater

    will keep an eye open area selayang/ bt caves.. apa plate no.. kasi update.. Suspect Suspect

    Jerniest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Jerniest on Mon Dec 10, 2012 10:23 pm

    jom kita buat aktiviti menangkap barua bangsat ni..kita buat umpan terbaiik..dapat tangkap lauk sampai mampus

    fauzanraufa

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by fauzanraufa on Sun Dec 15, 2013 9:18 pm

    Korang janganlah cakap camtu. Mat rempit ni bukan semua jahat. Aku pun mat rempit.. Tapi kiteorg cume keluar jenjalan je takdelah buat bnde jahat, -,-

    fauzanraufa

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by fauzanraufa on Sun Dec 15, 2013 9:18 pm

    Korang janganlah cakap camtu. Mat rempit ni bukan semua jahat. Aku pun mat rempit.. Tapi kiteorg cume keluar jenjalan je takdelah buat bnde jahat, -,-

    WXH7570

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by WXH7570 on Thu Jan 16, 2014 9:36 pm

    fauzanraufa wrote:Korang janganlah cakap camtu. Mat rempit ni bukan semua jahat. Aku pun mat rempit.. Tapi kiteorg cume keluar jenjalan je takdelah buat bnde jahat, -,-

    klo kuar jln2 tu bukan mat rempit la bang...  confused 

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am