Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Fri Sep 18, 2009 2:32 am

    cdan wrote:
    kurt2812 wrote:bg hukuman sebat je kt kaki2 curik motor ni.. Twisted Evil

    apa da potong tgn kan bagus biar org lain yg nak curi pikir 1000 kali....
    Yg ni mmg sokong! hehehe

    wan tuah

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wan tuah on Sun Nov 08, 2009 6:45 pm

    Maverick wrote:
    cdan wrote:
    kurt2812 wrote:bg hukuman sebat je kt kaki2 curik motor ni.. Twisted Evil

    apa da potong tgn kan bagus biar org lain yg nak curi pikir 1000 kali....
    Yg ni mmg sokong! hehehe

    semoga tuhan membalas segala perbuatan jahat kaki2 curik moto ni diatas dunia dan juga diakhirat...kita susah2 bekerja cari duit nak beli kips..depa ni senang2 je nak rembat..

    mythslasher

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mythslasher on Sun Feb 14, 2010 6:09 am

    nk tengok hangat x hangat moto kips ni kt area penang..
    malam minggu hari sabtu.. korg turun G RnR bagan ajam..
    starting kul 1-5pg mmg budak2 ni leading geng 2 stroke..cilakak mat rempit..

    then polis datang mlm tu..bwat rush..x pasal2 aku skali kena urine test..huh!!

    bazir air kencing aku je..

    khyan6920

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khyan6920 on Mon Feb 15, 2010 1:51 am

    mythslasher wrote:nk tengok hangat x hangat moto kips ni kt area penang..
    malam minggu hari sabtu.. korg turun G RnR bagan ajam..
    starting kul 1-5pg mmg budak2 ni leading geng 2 stroke..cilakak mat rempit..

    then polis datang mlm tu..bwat rush..x pasal2 aku skali kena urine test..huh!!

    bazir air kencing aku je..

    hang area mna bro??
    aku dak penang gak..
    slalu lepak mana??

    edmundleong

    Satu lagi Kips Hilang

    Post by edmundleong on Fri Apr 09, 2010 9:11 am

    Salam kawan2 kips...cuma satu kali je ak join u all utk konvoi...x sangka itulah kali pertama dan kali terakhir....berikut ialah ciri2 moto ak...
    Jenis :Kawasaki kips zx150
    No. Enjin :KR150EEA67146
    Warna :Biru
    Plat No.:BJD 5491
    Tarikh Kehilangan : 06/Apr/2010
    Tempat Kejadian : SS13 SHAH ALAM (kat area2 palaga kalo x silap aku)
    Ciri2 istimewa moto : telah saya modify bubble screen dan karburetor pakai TZM.Sport rim ngan pelekat merah
    Jenis lock yg dipakai : Mangga jenama Avanti ngan lubang kunci separa bulat, dan dipasang hidden suis.
    Hilang bawah shoplot dlm masa 2 1/2 jam
    Ini kips kedua yg ak hilang dlm setahun...akan bersarakan hobi moto nie...nk beli umah dan kete dh...dh cukup frust ngan kecurian yg kerap berlaku...



    moto color biru ,helmet sol n jacket kawasaki color itam

    khyan6920

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khyan6920 on Fri Apr 09, 2010 9:14 am

    Hilang dekat mana bro??
    Bersabarlah...

    Moto ny da semakin panas ek kat kl...

    Idris Bin Mat Seman

    satu lagi kips hilang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Fri Apr 09, 2010 9:35 am

    buat edmundeong.....walau kita berlainan agama,tapi oleh kerana
    semangat 1 malaysia aku sangat2 bersimpati atas apa yg terjadi.
    u adalah salah seorang kippers yg terbaik yg sanggup join k org
    tempuh hari semasa ride terjah menjejak kasih .janganlah berputus
    asa kerana perkara sedemikian telah pun berlaku kepada rakan2
    kita yg terdahulu.bersabarlah,kalu ada rezeki kita mungkin moto
    tu boleh jumpa kembali.

    wadin

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wadin on Fri Apr 09, 2010 10:18 am

    salam....
    DiHarap budak2 kipper tidak membeli barang2 kips yg tidak tahu darimana puncanya:)...sekurangnya dapat mengurangkan kes kecurian... Pendapat aku...
    bro, aku doakan motor dapat dijumpai nanti.

    selmat semua

    deen325

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by deen325 on Fri Apr 09, 2010 10:18 am

    Saya tumpang simpati bro..
    dah ada hidden suis pun pencuri nia pandai gak cari kat mana suis tu terletak..

    lahabau punya penyamun....

    alldisc

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by alldisc on Fri Apr 09, 2010 10:44 am

    pencuri tak serik mencuri. kita jangan serik mengguna.
    wadin, krz ko guna tayar ZX kan, mana ko dapat??

    hantukatik

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by hantukatik on Fri Apr 09, 2010 11:02 am

    edmundleong wrote:Salam kawan2 kips...cuma satu kali je ak join u all utk konvoi...x sangka itulah kali pertama dan kali terakhir....berikut ialah ciri2 moto ak...
    Jenis :Kawasaki kips zx150
    No. Enjin :KR150EEA67146
    Warna :Biru
    Plat No.:BJD 5491
    Tarikh Kehilangan : 06/Apr/2010
    Ciri2 istimewa moto : telah saya modify bubble screen dan karburetor pakai TZM.Sport rim ngan pelekat merah
    Jenis lock yg dipakai : Mangga jenama Avanti ngan lubang kunci separa bulat, dan dipasang hidden suis.
    Hilang bawah shoplot dlm masa 2 1/2 jam
    Ini kips kedua yg ak hilang dlm setahun...akan bersarakan hobi moto nie...nk beli umah dan kete dh...dh cukup frust ngan kecurian yg kerap berlaku...


    takziah bro...moto mantap tu...ingt mase g ride terjah kasih, menjadi perhatian kippers kerana kaburatornye...tzm tu...kemas modifiednye.

    ryuganz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ryuganz on Fri Apr 09, 2010 11:04 am

    aku rasa bukan sebab ada hidden suis nih pun bleh kena rembat.maybe dia bawak naik van/4 wheel.angkut terus nih.

    adzhar

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by adzhar on Fri Apr 09, 2010 7:25 pm

    Hello bro ! gua rasa sedih jugak member2 kita kehilangan motor ! belum puas pakai dah hilang .Dulu gua punya motor pon nak kena rembat! DAH
    pegang2 handle dah ! bila gua mari dia cakap motor lawa la, berapa harga la,kat mana beli? gua suspect tengok cara dia acting macam terkejut !
    maklumlah budak belasan tahun . ANYway kalau gua nampak you punya kips kat area Kedah / Penang ......gua roger luuu...!
    BERSABAR Le....!

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Fri Apr 09, 2010 10:47 pm

    gne karberator tzm ley tmbah top sped kew???
    200 dpt??

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Fri Apr 09, 2010 10:52 pm

    mamat wrote:gne karberator tzm ley tmbah top sped kew???
    200 dpt??

    tu leh tanya kat tech talk..sini org tgh tumpang sedih la bro..

    mcm ne la die bleh curik tp ada pasang hidden switch..

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Fri Apr 09, 2010 11:06 pm

    ala...aq bwu nak criakan suasana...huhu...
    pncurik skunk da pndi br0..
    kta owg da de ijazah n master dah....
    pki papew p0wn lau nak curik b0ley...
    nie sdikit la yg aq nk k0ngsi tp jgn j0b lak...
    MANGGA JNIS SOLEK LAU NAK BKK SNG JE...KASI MSUK BLERANG DLM LUBANG KUNCI TUE MAMPAT2..PASTU BKR..PAAP!!TBUKAK LA IA...JENG3!!
    SATU AGY..L0CK F0RK P0WN NK BKK B0LEY...SIMBAH JE ASID KT CTU...TAAK!!TRUS TBKK...JENG3!!
    ni skdr nk k0ngsi la...lau hiden switch tue xdew mslh bg pncuri...
    yg pnting mt0 tue l0ck b0ley bkk...pstu t0lak...trus slamat!!....huhu....

    kurt2812

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 1:03 am

    mamat wrote:ala...aq bwu nak criakan suasana...huhu...
    pncurik skunk da pndi br0..
    kta owg da de ijazah n master dah....
    pki papew p0wn lau nak curik b0ley...
    nie sdikit la yg aq nk k0ngsi tp jgn j0b lak...
    MANGGA JNIS SOLEK LAU NAK BKK SNG JE...KASI MSUK BLERANG DLM LUBANG KUNCI TUE MAMPAT2..PASTU BKR..PAAP!!TBUKAK LA IA...JENG3!!
    SATU AGY..L0CK F0RK P0WN NK BKK B0LEY...SIMBAH JE ASID KT CTU...TAAK!!TRUS TBKK...JENG3!!
    ni skdr nk k0ngsi la...lau hiden switch tue xdew mslh bg pncuri...
    yg pnting mt0 tue l0ck b0ley bkk...pstu t0lak...trus slamat!!....huhu....

    mak ai..pasang alarm je la jalan terakhir..tu pon ntah ada gak yg bleh kalahkan alarm tu..

    amirburn

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by amirburn on Sat Apr 10, 2010 1:59 am

    mmg tak sedap dgr bunyi ni...geram pon ade..
    dah la kali ke2...

    harap bersabar..pasti ade pembalasanye..

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Sat Apr 10, 2010 4:56 am

    yela br0...
    psg alarm jewk jln trakhir...
    huhu....

    carlnain

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 12:15 am

    Aku dah update post edmund , sabar bro dah tak ada rezeki.
    Aku harap kita rajin2 la tgk mudah , mana la tau malaun tu ada juai dlm mudah ..... Idea

    Aku rasa modus operandi dia hangkut moto msk van or lori.
    kalo ada org tanya c malaun ni akan guna alasan x bayar bulanan(ni biasa berlaku )

    Bro mamat ,
    x sume org pandai buka solex ori , aku berkawan dgn ramai org .
    sume ckp je lebeh, time mintak buat secara live , tarak pon berlaku.
    aku masih percaya bab buka solex ni bukan keje sonang lebih2 lagi
    time org ramai lalu lalang n open area . biasanya pencurik x akan
    merisikokan diri tuk buka solex kecuali dia betoi2 xpert.(buka tarak bunyi punya)

    P/S : kalo ada yg handai buka solex tu aku jemput mai buka solex yg ada tertinggal
    lama kat pintu umah aku ni . setakat ketuk2 n drill x lut beb. lagi bunyi bising adala.
    bro noor pernah cuba buka solex cap ayam kat hotel dia (dia mentainance n ada kes hilang kunci kat tpt keje)
    ko tau berapa lama masa yg d ambil ??? 3 jam beb , itu pon puas bunyi bising nak break solex tu... Evil or Very Mad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Sun Apr 11, 2010 12:20 am

    kalau solex disc depan blakang, aku penah break, masuk gear satu, pastu trus pulas minyak kuat2. prakkk.. patah dua2 solex aku baru beli.. huhu..

    1 penang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by 1 penang on Sun Apr 11, 2010 12:36 am

    salam..walaupon aku ni tak guna kips...tapi aku simpati dgn apa yg jadi...c*l*k* punya pencuri...
    ingat kawan2..kita jgn membeli barangan dari org tidak kita kenali,siasat dulu asal-usulnya...Ingatkan YAMAHA LC aje yg panas...moto mcm kita ni pun jadi sasaran jugak....

    mainjet290

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mainjet290 on Sun Apr 11, 2010 12:58 am

    KIPS stand for =
    Kips
    Ini
    Penyamun
    Suka
    aku tumpang sedeh la..kita ni try la jaga sehabisnyer,hidden switch n solex ori/chap chiken ni cume cara utk kita prevent kecurian..skurang2nye penyamun tgk diorang de gerun skit sbb trasa payah nak wat keje haram ni.aku penah ilang moto agk,mcm nak gila gak tensen tp ape kan daya..aku sokong pe brader mamat ckp tu,sbb diorng ni mmg dah jenis cilaka,jd x hirau da ape2pun..

    mainjet290

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mainjet290 on Sun Apr 11, 2010 12:59 am

    sinclair wrote:kalau solex disc depan blakang, aku penah break, masuk gear satu, pastu trus pulas minyak kuat2. prakkk.. patah dua2 solex aku baru beli.. huhu..
    hang ni ganaih noh!!!!

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Sun Apr 11, 2010 1:01 am

    time tu lupa bukak solex nyer pasal + rushing gi kelas... Sad

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:09 am