Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Share

    MBN 2254

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by MBN 2254 on Sun Apr 11, 2010 4:04 am

    to edmund

    my espress condolance for your lost
    be patient

    to Carl9

    wajah baru avatar WOW!! enchem betul mod baru nie..

    p/s: ni mesti kucing gelek tue hilang jugak

    mambang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mambang on Sun Apr 11, 2010 5:20 pm

    aku syorkan rantai jer body moto kat pokok atau tiang sebelum tinggalkan moto anda...pakai kunci cap triple circle yg bersaiz besar...kalo hilang jgk tak tau la aku nak kata apa lg..memang pencurik tu minat tahap gaban moto tuh..

    ryuganz

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ryuganz on Sun Apr 11, 2010 7:56 pm

    sinclair wrote:kalau solex disc depan blakang, aku penah break, masuk gear satu, pastu trus pulas minyak kuat2. prakkk.. patah dua2 solex aku baru beli.. huhu..
    solex ori ke tak? Razz
    penah gak rush g klas.lupa bukak. mmg patah jadinya, tapi mmg tak ori la.

    ranjau_berduri

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by ranjau_berduri on Sun Apr 11, 2010 9:47 pm

    kalo pakai solex tu, gi welding sket kat line bulatan kat tempat masuk kunci tu.......

    mangga jenis SUNSO pun okey jugak kot.. hanya mencuba....

    rantai body kat tiang...

    cuba sampaikan ape yg orang lain sampaikan kat aku ....

    Guest
    Guest

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Guest on Sun Apr 11, 2010 10:03 pm

    ryuganz wrote:
    sinclair wrote:kalau solex disc depan blakang, aku penah break, masuk gear satu, pastu trus pulas minyak kuat2. prakkk.. patah dua2 solex aku baru beli.. huhu..
    solex ori ke tak? Razz
    penah gak rush g klas.lupa bukak. mmg patah jadinya, tapi mmg tak ori la.

    solex ori ler.. yg tiruan mmg cepat rosak, dulu ader beli.
    skrg guna lock-U tuh.

    zalie78

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zalie78 on Mon Apr 12, 2010 12:16 pm

    adzhar wrote:Hello bro ! gua rasa sedih jugak member2 kita kehilangan motor ! belum puas pakai dah hilang .Dulu gua punya motor pon nak kena rembat! DAH
    pegang2 handle dah ! bila gua mari dia cakap motor lawa la, berapa harga la,kat mana beli? gua suspect tengok cara dia acting macam terkejut !
    maklumlah budak belasan tahun . ANYway kalau gua nampak you punya kips kat area Kedah / Penang ......gua roger luuu...!
    BERSABAR Le....!
    bro adzar patut tunggu jap...bila dia dah nak rembat tu masa tu lah bro sampai..kasi hentam dia punya kepala dengan batu tela baru dia tahu azab dia mcm mana... to bro edmund harap bersabar minta2 penyamun tu tertangkap tak lama lagi bak kata org sepandai2 tupai melompat kekadang menagkup kat tanah jugak

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Mon Apr 12, 2010 8:48 pm

    zalie78 wrote:
    adzhar wrote:Hello bro ! gua rasa sedih jugak member2 kita kehilangan motor ! belum puas pakai dah hilang .Dulu gua punya motor pon nak kena rembat! DAH
    pegang2 handle dah ! bila gua mari dia cakap motor lawa la, berapa harga la,kat mana beli? gua suspect tengok cara dia acting macam terkejut !
    maklumlah budak belasan tahun . ANYway kalau gua nampak you punya kips kat area Kedah / Penang ......gua roger luuu...!
    BERSABAR Le....!
    bro adzar patut tunggu jap...bila dia dah nak rembat tu masa tu lah bro sampai..kasi hentam dia punya kepala dengan batu tela baru dia tahu azab dia mcm mana... to bro edmund harap bersabar minta2 penyamun tu tertangkap tak lama lagi bak kata org sepandai2 tupai melompat kekadang menagkup kat tanah jugak


    bt0l2..kasi renbat dia nyer pala...nk ctr skit...membe aq tme dia g bp maLL..time dia nk blik nk g kt m0t0 dia,ttiba ada sorang mamat nie dok raba2 m0t0 cepai dia..pstu dia tnya mamat nie asl..mamat nie p0wn wat2 ckp kunci mt0 cepai dia hilang...(mamat nie xtau orang yg tnya dia tuan tue pnya cepai...)lst2 mmbe aq tp0n mmbe dia ...2 kete trun...trik mamat nie g highway muar...sakau dia rm400 n 2 henf0n(kaya mamat nie)pstu tgglkan mamat nie 20sen syiling je kt highway tue....hahaha.....bd0h t0l...cra cmnie jewk dpt aj0 dorng...haaha....

    Maverick

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Maverick on Mon Apr 12, 2010 8:58 pm

    mamat wrote:
    zalie78 wrote:
    adzhar wrote:Hello bro ! gua rasa sedih jugak member2 kita kehilangan motor ! belum puas pakai dah hilang .Dulu gua punya motor pon nak kena rembat! DAH
    pegang2 handle dah ! bila gua mari dia cakap motor lawa la, berapa harga la,kat mana beli? gua suspect tengok cara dia acting macam terkejut !
    maklumlah budak belasan tahun . ANYway kalau gua nampak you punya kips kat area Kedah / Penang ......gua roger luuu...!
    BERSABAR Le....!
    bro adzar patut tunggu jap...bila dia dah nak rembat tu masa tu lah bro sampai..kasi hentam dia punya kepala dengan batu tela baru dia tahu azab dia mcm mana... to bro edmund harap bersabar minta2 penyamun tu tertangkap tak lama lagi bak kata org sepandai2 tupai melompat kekadang menagkup kat tanah jugak


    bt0l2..kasi renbat dia nyer pala...nk ctr skit...membe aq tme dia g bp maLL..time dia nk blik nk g kt m0t0 dia,ttiba ada sorang mamat nie dok raba2 m0t0 cepai dia..pstu dia tnya mamat nie asl..mamat nie p0wn wat2 ckp kunci mt0 cepai dia hilang...(mamat nie xtau orang yg tnya dia tuan tue pnya cepai...)lst2 mmbe aq tp0n mmbe dia ...2 kete trun...trik mamat nie g highway muar...sakau dia rm400 n 2 henf0n(kaya mamat nie)pstu tgglkan mamat nie 20sen syiling je kt highway tue....hahaha.....bd0h t0l...cra cmnie jewk dpt aj0 dorng...haaha....
    Kena juge balasan dunia budak tu ye... tp mmg ati kering pencurik jenis camtu.. nampak sgt dah bisa buat keja tu..

    Padan mukooo!!

    Bro edmund.. sabar bro..... ader rezki lain tu...

    mambang

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mambang on Tue Apr 13, 2010 1:28 am

    kalau aku bogelkan jer kat highway tu.. Twisted Evil

    zampd

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zampd on Tue Apr 13, 2010 10:50 am

    mambang hijau wrote:kalau aku bogelkan jer kat highway tu..

    cessss...........ni dah nak masuk kes cabul................

    to bro Edmund, harap you sabar..........kita kena berpegang pada prinsip 'what goes around, comes around'.........percayalah, pencuri tu akan dapat padahnya nanti....kalau tak hari ni, esok-esok akan kena juga.............bangsat/lahanat cam tu memang akan tersungkur jua akhirnya..............

    mainjet290

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mainjet290 on Tue Apr 13, 2010 2:30 pm

    mamat wrote:
    zalie78 wrote:
    adzhar wrote:Hello bro ! gua rasa sedih jugak member2 kita kehilangan motor ! belum puas pakai dah hilang .Dulu gua punya motor pon nak kena rembat! DAH
    pegang2 handle dah ! bila gua mari dia cakap motor lawa la, berapa harga la,kat mana beli? gua suspect tengok cara dia acting macam terkejut !
    maklumlah budak belasan tahun . ANYway kalau gua nampak you punya kips kat area Kedah / Penang ......gua roger luuu...!
    BERSABAR Le....!
    bro adzar patut tunggu jap...bila dia dah nak rembat tu masa tu lah bro sampai..kasi hentam dia punya kepala dengan batu tela baru dia tahu azab dia mcm mana... to bro edmund harap bersabar minta2 penyamun tu tertangkap tak lama lagi bak kata org sepandai2 tupai melompat kekadang menagkup kat tanah jugak


    bt0l2..kasi renbat dia nyer pala...nk ctr skit...membe aq tme dia g bp maLL..time dia nk blik nk g kt m0t0 dia,ttiba ada sorang mamat nie dok raba2 m0t0 cepai dia..pstu dia tnya mamat nie asl..mamat nie p0wn wat2 ckp kunci mt0 cepai dia hilang...(mamat nie xtau orang yg tnya dia tuan tue pnya cepai...)lst2 mmbe aq tp0n mmbe dia ...2 kete trun...trik mamat nie g highway muar...sakau dia rm400 n 2 henf0n(kaya mamat nie)pstu tgglkan mamat nie 20sen syiling je kt highway tue....hahaha.....bd0h t0l...cra cmnie jewk dpt aj0 dorng...haaha....
    mamat..sekarang ni,moto2 full fairing cam kips ni da wanted da, bulan lepas2 je kat kluang ni 2biji sp n zx250(depan umah) da kena master..sedey wo,moto lawo2 tu nak2 sp..aku nyer ss2 pun ilang depan hotel..paking btl2 dpn kaunter tpt aku jaga,ralat giler la mase tu..penah skali kantoi baru nak master cepai dpn otel tp kantoi dgn owner, baru nak wat lauk tp kepala da rebeh..

    kipas

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kipas on Tue Apr 13, 2010 7:08 pm

    aku tompang simpati...semoga moto anda dijumpai kembali...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    deen325

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 10:21 am

    Salam..
    ader apa2 perkembangan ker..??
    harap2 bole jumpa semula..

    edmundleong

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by edmundleong on Wed Apr 14, 2010 8:04 pm

    bro2 kippers sekalian...mohon maaf atas late reply nie....ak outstation gi cameron ada trip...sori..i tour guide jadi kt cameron x jadi layan internet...sori la....x sangka balik2 tu byk nyer reply...aku mmg terharu....mmg terharu btol2...genggam bara api aku terbuku dlm hati x terluah...cni la tmpt terbaik utk melepaskan perasaan sanubariku....oh..ayat...hehe....tmpt hilang tu sbnarnyer ada sorg sekuriti guard dok seharian...masa hilang dijangkakan 9am-12noon....nk kata ak x rindu moto tu bohong...tp situasi terburuk bley mengubah haluan dan impian seseorang...terpaksa la ak beli kete demi kerjaya...dh wat research...cadang nk beli iswara aeroback 1.3 thn 90-an...RM6k je...murah2 byr cash settle truz...sebelum gua hilang moto gua dh tengok2 condominium kt sg long...RM120k fully renovated ada kolam ngan gym meleleh air liur aku....kebetulan moto hilang ngan ayah msok hospital kne brain scan (ayah sihat slama nie..dh daki separuh Everest)...x tau lagi kos operation...tggu keputusan....nasib la aku....nk biayai kos pendidikan adik2 skalian di menara gading...mampuih la poket ku...yg ak bley berharap cuma doa dan sembahyang ngan kuat....terima kasih byk2 atas ayat2 sokongan bro2 skalian....x tersangka kips family nie ramah dan pengasih...ak amat terharu

    edmundleong

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by edmundleong on Wed Apr 14, 2010 8:23 pm

    pada pendapat ku lock cmner pn ada kelemahan...kalo pencuri tu pro sgt...lock cmner pn bley bukak...x jadi bukak simbah la acid...truz kecai besi rantai yg dianggap safe....ak syak si sekuriti tu wat keje dalam....maner tau pakat ke x....dia dh cam aku dn nampak ak naik bas persiaran nk amik budak2 skola gi jln2...xkan org len start moto tu dia x syak...tp memang la bukan tanggung jawabsi jaga tu nk tgk moto aku tp sekurang kurangnyer tau la apa yg pelik berlaku pd masa tu...time tanya tu x tau la dia buat2 bodo ke mmg x perasan...mungkin pencuri tu pro sgt dpt jumpa hidden suis....tapi moto ak memang sarat ngan wiring..byk sgt...dh modi angel eye kt dpn....kawan2...kalo nk letak alarm pn kene gak..1 kips yg ak pakai pasang alarm gak...tu pn kne amik...alarm aku sorok bwh tangki...kalo x silap diaorg gunting wayar tu....jelas hitam merah kalo diberi perhatian...harga spare part kawa dh naik 20%...hangat di pasaran...godaan wang ringgit biasa la tu....ak dh fed up...berapa ribu nk hilang?susah2 bikin duit beli moto modify belum pn puas tunggang truz lenyap...aku rasa pihak insurans pn x percaya fucking twice....dua2 pn hilang lepas 8 bln pakai...rugi seribu dua tu anggap la sebagai bayaran sewa moto...terpaksa la beroptimistik

    Kawasaian

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Kawasaian on Wed Apr 14, 2010 9:43 pm

    redha jela bro...
    mungkin ada hikmah pada setiap perkara..

    kei

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by kei on Fri Apr 23, 2010 1:57 am

    kuatkan semangat....
    ak tumpang simpati.....
    nnti kalau jd pindah sg.long, bley la berjiran...

    dakad27

    Another ZX150 Hilang

    Post by dakad27 on Fri Apr 23, 2010 5:32 am

    Salam guys, nak beritahu moto aku disyaki telah dicuri di MCd Bangsar pagi nie 23/4 oleh 2 pemuda melayu.
    Diminta klau kawan2 ader maklumat atau ternampak moto ZX aku blh lah inform aku 0122246460 dakad27/fuad
    ape yang aku dah tanyer dgn despacth2 MCd 2 ader budak melayu duduk lama kat area moto aku 2, xsilap diorg ader mention dak2 pantai dalam. Malang jugak bagi aku mlm tadi aku xpasang kunci pendua. mmg aku lupe sgt.pastu mmg aku nmpak moto dari atas kedai 2..tapi malang x berbau aku turun nak balik aku perasan moto aku xder kat sebelah moto kawan aku moto yamaha FZ. repot polis pun dah buat..arggghh..sayang beb moto aku... Crying or Very sad
    malang betul..besok nak exam..pagi nie moto dah hilang!


    maklumat moto
    no plat WRQ 3584
    ZX150 warna merah siap sticker ori
    buble fairing
    lain sume stendet
    ader box givi (siap helmet sol dlm 2)


    [img][/img]

    zalie78

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by zalie78 on Fri Apr 23, 2010 9:01 am

    waduh...takziah dari aku..mmg hampeh punya penyamun....kawan2 jaga jaga lah...kips sekarang makin panas...kalau aku jumpa penyamun aku gelek kepala dia dengan tayar lori aku...dakat sabar bebanyak...ye

    MBN 2254

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by MBN 2254 on Fri Apr 23, 2010 9:37 am

    takziah dari saya jugak.. semoga bro banyak2 bersabar+berdoa+berusaha utk dapatkan balik...

    kalau x dizinkan bertemu lagi maybe insurance boleh byr ganti rugi..

    cuba post dalam semua forum2 motor yg diketahui wujud kat malaysia nie (cth: RMC / NBC / dll.....)

    gandakan usaha.. insyaallah..

    khair_delta

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khair_delta on Fri Apr 23, 2010 10:20 am

    takziah bro...
    makin pns lak moto ni...

    khyan6920

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by khyan6920 on Fri Apr 23, 2010 10:28 am

    takziah bro...
    ZX merah smakin panas skrg.. ijao da xlayan dah..
    sekian...

    wadin

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wadin on Fri Apr 23, 2010 10:51 am

    salam ,
    takziah .aku doakn motor dijumpai.....
    kawan2 , kalau ada org nak jual brg zx , sila berhati hati....
    Mc D bangsar tu , kan banyak org....

    selamat

    wengweng

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by wengweng on Fri Apr 23, 2010 11:47 am

    adeehhh..satu lg hilang..mmg cilake la pencuri skg..letak kat mne2 skg dah x slamat..
    aku turut tumpang simpati..byk kn doa smoga jumpe la blk moto tu..insyaAllah..
    mmg x slamat la pencuri tu..

    mamat

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by mamat on Fri Apr 23, 2010 12:45 pm

    bpk arhhh...mnyirap aq dgr...
    peh..lau dpt prembat tue..mmg kna rembat pala dia...

    Sponsored content

    Re: Senarai Kawasaki Kips Yang Telah Dikebas Orang

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am